Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ταυτότητα δεν χρειάζεται.

Εδώ και πολλά χρόνια είναι υποχρεωτικό να δείχνεις ταυτότητα όταν κάνεις κατάθεση, είτε με βιβλιάριο, είτε χωρίς.

Χωρίς ταυτότητα μπορείς μόνο στα ΚΑΣ(κέντρα αυτόματων συναλλαγών), τουλάχιστον σε Alpha και Πειραιώς.

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πειραιως 2 χρονια τωρα κανω καταθεση στο γκισε σε συγκεκριμενο λογαριασμο(για το νοικι) χωρις κανενα εγγραφο.Μου ζηταει ενα ονομα να γραψει για να ξερει ο ανθρωπος ποιος του εβαλε τα λεφτα,κια προαιρετικα του δινεις ενα τηλεφωνο.

• Moderators
Δημοσ.

To ιδιο κι εγω στην Πειραιως. Καταθεση διχως ταυτοτητα κλπ, απλα αναφερω ενα ονοματεπωνυμο. Επιλεγω το δικο μου :P

Δημοσ.

Εθνική όσες φορές έχω πάει πρόσφατα για κατάθεση σε λογαριασμό μου ζήτησαν ταυτότητα. Τελευταία φορά ήταν μέσα στη βδομάδα, για κατάθεση 500€, κατάστημα 291.

• Like 1
Δημοσ.

Εθνική όσες φορές έχω πάει πρόσφατα για κατάθεση σε λογαριασμό μου ζήτησαν ταυτότητα. Τελευταία φορά ήταν μέσα στη βδομάδα, για κατάθεση 500€, κατάστημα 291.

Ετσει ακριβως κι εγω και στον γκισε γραφουν και τον νομο που ειναι υποχρεωτικη η ταυτοτητα για καταθεση .

Δημοσ.

Οκτώβριος 2016

Πάω στην τράπεζα να καταθέσω Τραπεζική Επιταγή άλλης τράπεζας από μια αποζημίωση από τροχαίο.

Πάω στο ταμείο, δίνω την επιταγή, με ρωτάει "Κατάθεση σε λογαριασμό σας ;" Λέω ναι.
Ταμίας: "Την ταυτότητά σας"
Εγώ: "Δεν έχω" της λέω και της δίνω το δίπλωμα.
Ταμίας: "Δεν μπορεί να γίνει κατάθεση με το δίπλωμα"
Εγώ: "Ποιο είναι το πρόβλημα ;"

Ταμίας: "Δεν μπορεί να γίνει ταυτοποίηση"

Εγώ "Μπορεί κανονικά, γιατί το δίπλωμα αναγράφει και ΑΦΜ"

Ταμίας: "Πηγαίνετε στην προϊσταμένη"

Εγώ: "Να έρθει η προϊσταμένη εδώ"

Περνούν ακριβώς 12 λεπτά.

Ήρθε η προϊσταμένη και κάναμε ακριβώς τον ίδιο διάλογο με την ταμία.

Ηρθε ο διευθυντής.
Επαναλήφθηκε ο ίδιος διάλογος με ταμία και προϊσταμένη.

Του είπα πως εφόσον δεν μπορεί να γίνει ταυτοποίηση να καλέσουμε την αστυνομία να κάνουν αυτοί ταυτοποίηση.

Ξεκίνησα να πληκτρολογώ το 100 στο κινητό μου και πριν πατήσω "Κλήση" ο διευθυντής έδωσε εντολή να γίνει η κατάθεση.

Αυτά τα επιλεκτικά δεν μπορώ και εξοργίζομαι.

Ετσει ακριβως κι εγω και στον γκισε γραφουν και τον νομο που ειναι υποχρεωτικη η ταυτοτητα για καταθεση .

Αν ξέρει κάποιος ποιος είναι ο νόμος θα ήθελα να το μάθω.

Γιατί όταν έστειλα email στην Τράπεζα της Ελλάδος για τον αν επιτρέπονται συναλλαγές με το δίπλωμα η απάντηση ήταν η παρακάτω:

Σε απάντηση του e-mail σας, σας ενημερώνουμε ότι δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Τράπεζας της Ελλάδος ο τρόπος ταυτοποίησης στοιχείων.

Με εκτίμηση,

Τμήμα Γραμματείας

• Like 1
Δημοσ.

Καμιά φορα είναι εντελώς σπαστικοί με τις ταυτότητες. Θυμάμαι είχα πάει παλιά να βάλω 20€ σε prepaid και δεν βάζαν γιατί θέλαν ταυτότητα. Ok, 20€ βάζω όχι 20 εκατομμύρια.

• Super Moderators
Δημοσ.

Ίσως είναι δικιά μου συνήθεια, αλλά ποιος κυκλοφορεί χωρίς ταυτότητα? Όχι και λίγοι από ότι φαίνεται... :P

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Ίσως είναι δικιά μου συνήθεια, αλλά ποιος κυκλοφορεί χωρίς ταυτότητα? Όχι και λίγοι από ότι φαίνεται... :P

Εγω γιατι η ταυτοτητα που εχουμε ειναι μεγαλη και αχρηστη. 

Εχω πεταξει με διπλωμα ειναι εγγραφο αντιστοιχο της ταυτοτητας οποτε δεν μπορουν να σου αρνηθουν

• Like 1
Δημοσ.

Και εγώ

Δεν κουβαλάω ποτέ ταυτότητα αλλά το δίπλωμα μου μαζι,που ούτως ή άλλως έχει και φωτό επάνω και αφμ και τα πάντα όλα.

Αυτό στην τράπεζα που είπε το μέλος highlander πιο πάνω το έχω κάνει κ εγώ.εδωσα δίπλωμα και μου είπε δεν γίνεται και λέω οκ,θα πάρω την αστυνομία να κάνει την ταυτοποίηση να δούμε αν είμαι εγώ τελικά,και μ λέει εντάξει κύριε θα κάνω την κατάθεση μην καθυστερούμε και τον κόσμο πίσω. Δηλαδή ότι έφταιγα και καλά εγω, χαχαχαχαχα είναι τραγικοί μερικοί στις τράπεζες.

Δημοσ.

Και εγώ

Δεν κουβαλάω ποτέ ταυτότητα αλλά το δίπλωμα μου μαζι,που ούτως ή άλλως έχει και φωτό επάνω και αφμ και τα πάντα όλα.

Αυτό στην τράπεζα που είπε το μέλος highlander πιο πάνω το έχω κάνει κ εγώ.εδωσα δίπλωμα και μου είπε δεν γίνεται και λέω οκ,θα πάρω την αστυνομία να κάνει την ταυτοποίηση να δούμε αν είμαι εγώ τελικά,και μ λέει εντάξει κύριε θα κάνω την κατάθεση μην καθυστερούμε και τον κόσμο πίσω. Δηλαδή ότι έφταιγα και καλά εγω, χαχαχαχαχα είναι τραγικοί μερικοί στις τράπεζες.

Εγώ δεν κουβαλάω δίπλωμα, το αφήνω στο αμάξι συνήθως (είναι και το παλιό) αλλά ταυτότητα έχω πάντα.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ δεν κουβαλάω δίπλωμα, το αφήνω στο αμάξι συνήθως (είναι και το παλιό) αλλά ταυτότητα έχω πάντα.

Το ιδιο κι εγω αν και μερικες φορες οδηγαω αυτοκινητο του γιου μου ή της κορης μου για λιγο  .Αν με γραψουν θα παω να τους το δειξω.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...