Vaggelisioan Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Καλησπέρα σε όλους σας. Εκεί που ήμουν στο Ίντερνετ και πήγα να κατεβάσω ένα τορεντ, ξαφνικά μ έπιασε ο υπολογιστής κατι κουλά.. Για να σας περιγράψω το πρόβλημα.. Είμαι ας πούμε σε ένα φάκελο ή πρόγραμμα ανοιχτό, τότε μου κανει ο υπολογιστής το εξής.. Σαν να "φεύγει" απο το προσκήνιο εκείνη τη στιγμή το πρόγραμμα ή φάκελος που εχω ανοιχτό, πως οταν ανοίγουμε δυο φακέλους ταυτόχρονα και οταν επιλέγω πανω πανω το πλαίσιο του φακέλου γίνεται ενεργός ο φάκελος ενώ ο άλλος ναι μεν ανοιχτός αλλα ειναι "ανενεργός" σαν επιλογή.. ελπίζω να καταλαβαίνετε τι λέω. Αυτο γίνεται σε ολα τα προγράμματα.. ακομα και αν πατήσω στην έναρξη, μετά απο ένα δυο δευτερόλεπτα με πετάει πάλι στην αρχική οθόνη σαν να κάνω κλικ ας πούμε σε ένα κενό στην επιφάνεια εργασίας. Επιλέγω ένα εικονίδιο απο την επιφάνεια εργασίας ας πούμε και μετά απο δυο δευτερόλεπτα μου το αποεπιλεγει σαν να κάνω ένα κλικ σε κενό.. γιατι γίνεται αυτο; κόλλησα κανένα ιο; έκανα σκάν με Avg, malwarebytes, adwcleaner , που ναι μεν βρίσκουν κάποια threats αλλα συνεχίζει να υπαρχει το πρόβλημα. Τωρα έκανα καθαρισμό με avg και στην εκκαθάριση των στοιχείων που μ βρήκε μου πετάει ένα σφάλμα που γράφει "η οδηγία στο 0x00000000 αναφέρθηκε στη μνήμη στο 0x00000000. Η μνήμη δεν ήταν δυνατόν να ειναι read"Σας επισυνάπτω και την εικόνα του σφάλματος.. ξέρει κανεις τι παίζει;
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Κατέβασε το eset online scanner και το malwarebytes και κάνε σάρωση το pc σου.Στο malwarebytes κατά την εγκατάσταση βγάλε τον 'τικ' από το 'Ενεργοποίηση malwarebyte's premium'. Επίσης κατέβασε και το adwcleaner και κάνε και με αυτό έλεγχο για μολύνσεις.
Vaggelisioan Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Με το malware και το adwcleaner εχω κανει ήδη ελέγχους και συνεχίζει να υπαρχει το πρόβλημα.. λέτε να χρειαστεί να κάνω φορματ; Μακαρι οχι γιατι εχω σε παααρα πολλές σελίδες κωδικούς αποθηκευμένους κτλ και θα τα χάσω ολα αυτα.. άσε και το σεταρισμα οοοολο το λαπτοπ απο την αρχή (3 χρόνια περίπου χωρίς φορματ καταλαβαίνεις σεταρισμα που εχει φάει κ που θα παει χαμένο)
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Πήγαινε στις διεργασίες και κοίτα αν τρέχει κάτι περίεργο.
Grim Ripper Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Με το malware και το adwcleaner εχω κανει ήδη ελέγχους και συνεχίζει να υπαρχει το πρόβλημα.. λέτε να χρειαστεί να κάνω φορματ; Μακαρι οχι γιατι εχω σε παααρα πολλές σελίδες κωδικούς αποθηκευμένους κτλ και θα τα χάσω ολα αυτα.. άσε και το σεταρισμα οοοολο το λαπτοπ απο την αρχή (3 χρόνια περίπου χωρίς φορματ καταλαβαίνεις σεταρισμα που εχει φάει κ που θα παει χαμένο) Δεν θα χάσεις τις σελίδες και τους κωδικούς από τους browsers. (υποθέτω αυτό εννοείς) Παίρνεις τον αντίστοιχο φάκελο του browswer από τον (κρυφό) φάκελο Appdata. C:\Users\όνομα_χρήστη_σου\AppData Ο chrome είναι στον φάκελο "Local" ενώ ο Firefox στον "Roaming".
thepoint Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Μου φαίνεται ότι η συμπεριφορά αυτή προέρχεται από σχετικά αδύναμο hwardware άρα η cpu του θα δουλεύει στο 100% γιαυτό καλό είναι να μη κάνεις άλλες εργασίες ταυτόχρονα ιδιαίτερα μεταφορά αρχείων σε usb για παράδειγμα, αντιγραφεί αρχείων κτλ. την ώρα που τρέχει το μtorrent αλήθεια ποιο torrent client έχεις; Συνήθως το bittorrent κάνει τέτοια συμπεριφορά βάλε το μtorrent. Αν συνεχίζει προτείνω να βάλεις περιορισμό στο downloading στο 50% της μέγιστης ταχύτητας της σύνδεσης σου παράδειγμα αν πιάνεις τώρα 1.4mbps βάλε 0.6mbps και θα δεις ταυτόχρονα μείωση του φόρτου στη cpu. Είμαι περίεργος δουλεύουν και τα δύο κανάλια της μνήμης στον υπολογιστή σου; (αν είναι ddr2 φυσικά)
Vaggelisioan Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Ο Επεξεργαστης μου ειναι i7 3630QM (λαπτοπ ειναι) οποτε δυσκολο να ειναι λογω φορτου.. Εκανα το scan σε ασφαλη λειτουργια και ολα οκ. Προφανως καποιο malware ή trojan δημιουργουσε το προβλημα
thepoint Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Κάνε μια σάρωση με τα https://www.bleepingcomputer.com/download/hitmanpro/ https://www.bleepingcomputer.com/download/junkware-removal-tool/ αν δεν βρουν κάτι και συνεχιστεί αυτή η συμπεριφορά καλό θα ήταν να εκτελέσεις το https://www.bleepingcomputer.com/download/rkill/ αυτό προσπαθεί να σταματήσει την εκτέλεση προγραμμάτων διεργασιών ώστε να είναι ευκολότερα δυνατή η ανεύρεση και απομάκρυνση ύποπτου κώδικα με το malwarebytes ή όποιο άλλο πρόγραμμα χρησιμοποιείς αμέσως μετά.
Vaggelisioan Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Το προβλημα λυθηκε παιδια. Σας ευχαριστω για την βοηθεια σας Μια ακομα ερωτηση παιδια, γνωριζει καποιος ενα δωρεαν καλο προγραμμα antivirus για να βαλω στον υπολογιστη μου ωστε να νιωθω λιγο περισσοτερο προστατευμενος απο ιους κτλ?
heros Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Λύθηκε? Πως λύθηκε? Δώσε καμμιά πληροφορία παραπάνω για καποιον άλλο χρήστη που μελλοντικά θα αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο?
Vaggelisioan Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Ο Επεξεργαστης μου ειναι i7 3630QM (λαπτοπ ειναι) οποτε δυσκολο να ειναι λογω φορτου.. Εκανα το scan σε ασφαλη λειτουργια και ολα οκ. Προφανως καποιο malware ή trojan δημιουργουσε το προβλημα Λύθηκε? Πως λύθηκε? Δώσε καμμιά πληροφορία παραπάνω για καποιον άλλο χρήστη που μελλοντικά θα αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο?
thant Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2017 Καλησπέρα. Τις τελευταίες 10 περίπου μέρες το antivirus μου βρίσκει συνέχεια έναν ιο που ονομάζεται virus.js.qexvmc.1. Οταν τον βρει τον τοποθετεί στην καραντίνα, μετά απο λίγο πάλι ειδοποίηση οτι βρήκε το ίδιο και συνεχίζει να μαζεύει κάθε μέρα καμιά δεκάρια... Απ οτι είδα το μολυσμένο αρχείο βρίσκεται στον opera software/opera stable/cache/.. Έκανα σκαναρισμα με malwarebytes σε ασφαλή λειτουργία αλλα δεν βρήκε κάτι. Υπάρχει περίπτωση να γίνονται επιθέσεις μέσω του opera browser που χρησιμοποιώ; Να διαγράψω τον φάκελο cache; Με επανεγκατάσταση του οπερα λέτε να λυθεί το πρόβλημα; Επίσης υπάρχει περίπτωση το antivirus να μπλοκάρει καποιο αρχείο που δεν είναι ιος; Τι μου προτείνετε;
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Καλησπέρα. Δοκίμασε πρώτα να σβήσεις cookies, ιστορικό και cache από τον opera και δες αν συνεχίζεται το πρόβλημα. Τρέξε και ένα adwcleaner, μήπως βρει κάτι. Αν πάλι δεν γίνει κάτι, κράτα αντίγραφα από τους σελιδοδείκτες σου, απεγκατεστησέ τον και μετά ξανά εγκατάσταση.
thant Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2017 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Δοκίμασε πρώτα να σβήσεις cookies, ιστορικό και cache από τον opera και δες αν συνεχίζεται το πρόβλημα. Τρέξε και ένα adwcleaner, μήπως βρει κάτι. Αν πάλι δεν γίνει κάτι, κράτα αντίγραφα από τους σελιδοδείκτες σου, απεγκατεστησέ τον και μετά ξανά εγκατάσταση. Αυτά που μου προτείνεις τα έχω δοκιμάσει ήδη, εκτός την απεγκατασταση. Νομίζω όμως ότι βρήκα το πρόβλημα... Χθές παρατήρησα ότι αυτό συμβαίνει όταν μπαίνω σε ένα συγκεκριμένο φόρουμ που έχω λογαριασμό από παλιά. Το thegreekz. Όσο ήμουν μέσα το σεκιούριτι έπιανε δουλειά, μπλοκάροντας ''επιθέσεις'' που γινότανε μέσω του browser opera που χρησιμοποιώ. Δοκίμασα να μπω στο συγκεκριμένο φόρουμ και με άλλον browser, τον edge, αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. Δεν ξέρω αν πραγματικά συμβαίνει κάτι με το thegreekz που έχει μείνει με ελάχιστη επισκεψιμότητα ή τρώει φλασιά το σεκιούριτι χωρίς λόγο. Όποιος γνωρίζει κάτι... Επεξ/σία 12 Νοεμβρίου 2017 από thant
Dr_73 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2017 Εγώ θα πρότεινα να δοκιμάσεις Linux. Μπαίνεις όπου θες και δεν μασάει μία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα