Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δες και της ESET το NOD32 antivirus.

Kaspersky ,εγγυηση ,μπορεις να βαλεις και καποιο free οπως bitdefender ,δεν νομιζω να εχεις θεμα

antivirus i internet security??

δοκίμασα τo kaspersky internet security πολυ βαρύ κ εχω και πολυ δυνατο μηχανημα

Δημοσ.

antivirus i internet security??

Καλύτερα internet security, προσφέρει περισσότερη 'ασφάλεια' σε σχέση με το απλό antivirus. Περίμενε όμως και άλλες γνώμες.

Δημοσ.

Έχω χρησιμοποιήσει και τα δύο ( Kaspersky και ESET ) και το kaspersky είναι καλύτερο. Βέβαια σήμερα τσίμπησα το ESET καθώς το είχε προσφορά 2 άδειες στην τιμή της μίας :P

Δημοσ.

Βάλε ένα free A/V που εντοπίζει πολλές γνωστές απειλές και κάνε την καθημερινή σου δουλειά, ασχολία, gaming ή ότι κάνεις στο pc σου για μερικές εβδομάδες.

Αν σε αυτο το διάστημα το A/V εντοπίζει απειλές, συμβαίνουν δύο πράγματα. Πρώτο, το A/V κάνει τη δουλειά του, και δεύτερο και κυριότερο, έχεις κακές συνήθειες και κάποια στιγμή θα την πατήσεις. Αν τις κόψεις τις συνήθειες αυτές, μειώνεις και τις πιθανότητα να κολλήσεις κάτι.

Αν από την άλλη δεν σου βγάζει κανένα μήνυμα, τότε ή δεν κάνεις κάτι που είναι επικίνδυνο (δεν έχεις κακές συνήθειες), ή το A/V δεν δουλεύει.

Αν απειληθείς από zero day, κανένα A/V,firewall,antimalware ή το super duper σύστημα ασφαλείας δεν θα σε προστατέψει, μιας και όλα αυτά προστατεύουν από γνωστές απειλές. Κανένα A/V,firewall,antimalware ή super duper σύστημα ασφαλείας δεν θα σου πει ποτέ "Μη κάνεις κλικ εκεί!" Οπότε το θέμα της ασφάλειας του pc σου ξεκινάει από σένα και τις συνήθειές σου και το τί πρακτικές ασφαλείας ακολουθείς.

Προσωπικά εγώ λέω όχι A/V. Θωράκισε το browser σου, γιατί εδώ που τα λέμε, ο browser αποτελεί πια το μεγαλύτερο ποσοστό του attack surface, μη μπαίνεις όπου νά 'ναι, μη κάνεις κλικ όπου νά 'ναι μη βάζεις στικάκια άλλων προσώπων στο pc σου και οτιδήποτε που θέτει σε κίνδυνο τον υπολογιστή σου.

Θα μπορούσα να γράψω και ένα link να διαβάσεις περισσότερα, αλλά δεν θα ήταν καλή ιδέα να κλικάρεις εκεί, οπότε δεν το παραθέτω :D

• Like 2
Δημοσ.

Βάλε ένα free A/V που εντοπίζει πολλές γνωστές απειλές και κάνε την καθημερινή σου δουλειά, ασχολία, gaming ή ότι κάνεις στο pc σου για μερικές εβδομάδες.

Αν σε αυτο το διάστημα το A/V εντοπίζει απειλές, συμβαίνουν δύο πράγματα. Πρώτο, το A/V κάνει τη δουλειά του, και δεύτερο και κυριότερο, έχεις κακές συνήθειες και κάποια στιγμή θα την πατήσεις. Αν τις κόψεις τις συνήθειες αυτές, μειώνεις και τις πιθανότητα να κολλήσεις κάτι.

Αν από την άλλη δεν σου βγάζει κανένα μήνυμα, τότε ή δεν κάνεις κάτι που είναι επικίνδυνο (δεν έχεις κακές συνήθειες), ή το A/V δεν δουλεύει.

Αν απειληθείς από zero day, κανένα A/V,firewall,antimalware ή το super duper σύστημα ασφαλείας δεν θα σε προστατέψει, μιας και όλα αυτά προστατεύουν από γνωστές απειλές. Κανένα A/V,firewall,antimalware ή super duper σύστημα ασφαλείας δεν θα σου πει ποτέ "Μη κάνεις κλικ εκεί!" Οπότε το θέμα της ασφάλειας του pc σου ξεκινάει από σένα και τις συνήθειές σου και το τί πρακτικές ασφαλείας ακολουθείς.

Προσωπικά εγώ λέω όχι A/V. Θωράκισε το browser σου, γιατί εδώ που τα λέμε, ο browser αποτελεί πια το μεγαλύτερο ποσοστό του attack surface, μη μπαίνεις όπου νά 'ναι, μη κάνεις κλικ όπου νά 'ναι μη βάζεις στικάκια άλλων προσώπων στο pc σου και οτιδήποτε που θέτει σε κίνδυνο τον υπολογιστή σου.

Θα μπορούσα να γράψω και ένα link να διαβάσεις περισσότερα, αλλά δεν θα ήταν καλή ιδέα να κλικάρεις εκεί, οπότε δεν το παραθέτω :D

πως θα θωρακίσω το browser

Δημοσ.

Θα βάλεις ad blocker (υπάρχουν πολλοί), θα καταργήσεις το flash ένα πρόγραμμα να κόβει scripts όπως το noscript. Εγώ έχω και το Privacy Badger.

Δημοσ.

πως θα θωρακίσω το browser

Το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις και να γλυτώσεις από πολλούς μπελάδες είναι να τρέχει ο browser που χρησιμοποιείς χωρίς δικαιώματα admin.

Δες λίγο το dropmyrights που κάνει αυτή τη δουλειά.Το έχω βάλει σε πάρα πολλούς φίλους και έχουν σταματήσει να με ενοχλούν οτι το pc τους κόλησε κάποιο ιό.

Δεν είναι πανάκεια φυσικά αλλά σε γλυτώνει από το 90% των απειλών.

Δημοσ.

Πρώτη φορά ακούω για το dropmyrights. Ψάχνοντας βρήκα αυτό (https://blogs.msdn.microsoft.com/michael_howard/2007/08/13/update-on-dropmyrights/):

It’s been a long time since I looked at DropMyRights,
a little tool I wrote forever ago to lower a user’s privilege
level on versions of WIndows prior to Windows Vista.
Michael Horowitz has just posted a couple of blog posts about DMR
stating that everyone on Windows XP should use the tool.
The articles are at
http://blogs.cnet.com/8301-13554_1-9756656-33.html and
http://blogs.cnet.com/8301-13554_1-9758770-33.html.
Remember, this tool is not needed on Windows Vista or Windows Server 2008,
because by default users are not administrators.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...