asdfaster Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 12/17/2016 στις 1:20 ΜΜ, christiD είπε Γεια σας. πρωτο ποστ λοιπόν (παρότι διαβάζω χρόνια το φόρουμ). Έχω στην κατοχή μου εδώ και 1.5 έτος το g3. Το αγόρασα μεταχειρισμένο και στις 1/12/16 έληξε η διετία της εγγύησης.. Ε πως του ήρθε και από τις 9 δεκέμβρη άρχισε τα κολλήματα με την κάρτα sim. Τις πιο πολλές φορές κάνει μόνο του restart βγάζοντας το μύνημα ότι αφαιρέθηκε η sim μπλα μπλα..και μετράει μέχρι το 10. Καμιά φορά απλώς δείχνει ότι λείπει η σιμ ή βγάζει ένα x στις μπάρες σήματος χωρίς να κάνει επανεκίνηση. Κάποιες φορές, μετά από το restart δε δέχεται τον κωδικό της sim αλλά παραμένουν τρεις οι προσπάθειες που έχεις να κάνεις. Η αλήθεια είναι ότι διάβασα κάποια πράγματα σε sites του εξωτερικού και δεν είναι σαφές αν είναι πρόβλημα software ή hardware. Δεν είχε πειραχτεί το κινητό και η rom του. Marshmallow με ολες τις αναβαθμίσεις. Δοκίμασα τα εξής από τις πιθανές λύσεις που διάβασα: 1) Άλλαξα τη sim. Δούλεψε για 12 ώρες σωστά. Άρχισε τις συχνές επανεκινήσεις μετά. 2) Έβαλα ένα μικρό χαρτάκι να πιέζει τη sim. Δούλεψε σχεδόν 30 ώρες καλά, πράγμα που με έκανε να ελπίζω ότι λύθηκε το θέμα αλλά ξανάρχισαν τα restarts.. 3) Μου είπε ένας γνωστός να φλασάρω την αυθεντική 6.0 rom ξανά μήπως έχει σκαλώσει το modem ή τπτ τέτοιο. Πάλι χωρίς τύχη. Με τη μία κιόλας άρχισαν τα προβλήματα. Οπότε πιθανότατα να είναι θέμα hardware..δε ξέρω τι να πω..είμαι αρκετά απογοητευμένος (γιατί το βλέπω για κανά προβληματικό τσιπάκι..). Με βλέπω να το κρατάω για ταμπλετάκι Αν έχει κάποιος μια σκέψη για λύση ή έστω ανάλογη εμπειρία θα ήμουν ευγνώμων. Το imei σου εμφανιζεται στο κινητο? δοκιμασε αλλη μπαταρια ας εχεις θεμα με sim. Βαλε αλλο kernel. Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2018 από asdfaster
VEPR-12 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2018 Μετά από διάφορες προσπάθειες όπως: hard reset, άλλη μπαταρία , άλλη sim, χαρτάκι στην sim ώστε να μπει πιο σφυνωτά, και άλλα διάφορα ….δεν κατάφερα τίποτα απολύτως. Διαβάζοντας και μαθαίνοντας για την procordia, πήρα την απόφαση να το πάω εκεί ώστε να το δουν, ελπίζοντας να είναι το sim reader και όχι η πλακέτα όπως έχει υποθεί και από άλλους κατόχους. Η διάγνωση της procordia ήταν ότι έχει χαλάσει η πλακέτα και ότι για να φτιαχτεί το κινητό θέλει 230 ευρώ! Σίγουρα ακούγοντας για αυτό το κόστος δεν σκέφτηκα ούτε στιγμή μα το φτιάξω και ας μου κάνει ακόμα σαν κινητό! Παρεμπιπτόντως η εξυπηρέτηση από την πανέμορφη κοπέλα στην υποδοχή το λιγότερο καταπληκτική. Δεν ξέρω εάν έφταιγε το ότι έπαθα την πλάκα μου και προς στιγμή ξέχασα και για ποιον λόγο είχα πάει στην procordia χεχεχ. Για να μη πολυλογώ, έφτασα σπίτι και άνοιξα το κινητό να δω τι παίζει. Οπτικά δεν μπορούσα να διακρίνω κάτι. Όλα ήταν άψογα μια και το κινητό από την ημέρα που αγοράστηκε είναι σε θήκη https://www.supcase.com/lg-g3-unicorn-beetle-pro-series-full-body-rugged-hybrid-protective-case.html Αποφάσισα να το κάνω βίδες και να τσεκάρω σε βάθος όλα τα πινάκια ανασηκώνοντας τα όλα ( όπου υπήρχε πινάκι το σήκωσα ελαφρώς πιο πάνω), όπως επίσης ξύνοντας πολύ απαλά τα ποδαράκια από τα microchip σκεπτόμενος ότι εάν για κάποιον λόγο έχουν πιάσει άλατα ότι θα έσπαγαν με αυτόν τον τρόπο. Στην συνέχεια καθάρισα όλη την πλακέτα με spray για πλακέτες και όταν στέγνωσε την έβαλα στον φούρνο για 10’ στους 130 και άλλα 5’ στους 140 βαθμούς Το αποτέλεσμα μετά το μοντάρισμα είναι ότι εδώ και μια εβδομάδα το κινητό δουλεύει άψογα. Έχει καλύτερο σήμα απ ότι είχε όπως και GPS για το όποιο επίσης με ενημέρωσαν από την Procordia πως υπάρχει πρόβλημα (έχω και το σχετικό χαρτί της γνωμάτευσης χεχε) για το οποίο gps όντως είχα παρατηρήσει ότι έχω θέματα εδω και πολύ καιρό μιας και το κινητό το χρησιμοποιώ στο βουνό με δυο διαφορετικούς χάρτες για off road οδήγηση. Δεν ξέρω εάν ήμουν τυχερός, απλά ξέρω ότι εκεί που το είχαν για ξεγραμμένο, του έδωσα ζωή….. για πόσο…. θα φανεί στην πορεία!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα