christiD Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Γεια σας. πρωτο ποστ λοιπόν (παρότι διαβάζω χρόνια το φόρουμ). Έχω στην κατοχή μου εδώ και 1.5 έτος το g3. Το αγόρασα μεταχειρισμένο και στις 1/12/16 έληξε η διετία της εγγύησης.. Ε πως του ήρθε και από τις 9 δεκέμβρη άρχισε τα κολλήματα με την κάρτα sim. Τις πιο πολλές φορές κάνει μόνο του restart βγάζοντας το μύνημα ότι αφαιρέθηκε η sim μπλα μπλα..και μετράει μέχρι το 10. Καμιά φορά απλώς δείχνει ότι λείπει η σιμ ή βγάζει ένα x στις μπάρες σήματος χωρίς να κάνει επανεκίνηση. Κάποιες φορές, μετά από το restart δε δέχεται τον κωδικό της sim αλλά παραμένουν τρεις οι προσπάθειες που έχεις να κάνεις. Η αλήθεια είναι ότι διάβασα κάποια πράγματα σε sites του εξωτερικού και δεν είναι σαφές αν είναι πρόβλημα software ή hardware. Δεν είχε πειραχτεί το κινητό και η rom του. Marshmallow με ολες τις αναβαθμίσεις. Δοκίμασα τα εξής από τις πιθανές λύσεις που διάβασα: 1) Άλλαξα τη sim. Δούλεψε για 12 ώρες σωστά. Άρχισε τις συχνές επανεκινήσεις μετά. 2) Έβαλα ένα μικρό χαρτάκι να πιέζει τη sim. Δούλεψε σχεδόν 30 ώρες καλά, πράγμα που με έκανε να ελπίζω ότι λύθηκε το θέμα αλλά ξανάρχισαν τα restarts.. 3) Μου είπε ένας γνωστός να φλασάρω την αυθεντική 6.0 rom ξανά μήπως έχει σκαλώσει το modem ή τπτ τέτοιο. Πάλι χωρίς τύχη. Με τη μία κιόλας άρχισαν τα προβλήματα. Οπότε πιθανότατα να είναι θέμα hardware..δε ξέρω τι να πω..είμαι αρκετά απογοητευμένος (γιατί το βλέπω για κανά προβληματικό τσιπάκι..). Με βλέπω να το κρατάω για ταμπλετάκι Αν έχει κάποιος μια σκέψη για λύση ή έστω ανάλογη εμπειρία θα ήμουν ευγνώμων.
tsilitheo1 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Μαλλον τα "επαιξε" ο sim card reader....
christiD Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Από τα χειρότερα σενάρια είναι το καλύτερο να είναι το sim reader. Ευτυχώς έχω έναν γνωστό με καλές γνώσεις στις κολλήσεις αλλά από ότι είδα έχει έναν κίνδυνο. nikos903, το 16αρι είναι , D855.
nikos903 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Πίτα, αυτό έχει το sim tray κολλημένο στην μητρική... Άνοιξε αν μπορείς να δει αν έχει ξεκολλήσει κανένα ποδαράκι αλλά δεν ξέρω και αν φαίνεται καλά ακόμα και χωρίς το καπάκι... Θέλει σταθμό αέρα πάντως για να βγει το παλιό, αν έχει ο γνωστός σου κάτι μπορεί να γίνει. Απο την άλλη βέβαια αφού διαβάζει την sim στην εκκίνηση αλλά δεν μπορεί να βάλει κωδικό θα μπορούσε να είναι το tray? Δηλαδή μήπως είναι τίποτα πιο μέσα; To άνοιξες να δεις μην έχει τίποτα οξειδώσεις απο νερά κτλπ; ps Πες στον γνωστό σου να τσεκάρει σε πρώτη φάση τα πινάκια. Αν δεν βρίσκεις που πάνε πινάκια δες εδώ: link
christiD Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 το ειδα και εγω αυτο το διαγραμματακι..εννοεις να τσεκάρει τη συνεχεια των κυκλωμάτων? δε ξερω αν λεω βλακειες.. κατι λιγα ξερω απλως. αναγνωριζει μεν τη sim και σου βγαζει να βαλεις κωδικο αλλα οταν πατας ειναι σαν να ειναι ηδη κολλημενο. Την πρωτη φορα που ειδα οτι έχει πρόβλημα ηταν οταν εκανα μια κληση και οταν πατησα κλεισιμο της γραμμης δεν εφευγε η οθονη της κλήσης. λειτουργουσε το υπολοιπο κινητο αλλα σαν να έκανε μονιμως κληση. ανοιξα τις βιδουλες και το κοιταξα με μεγεθυντικο φακο μεσα και φαινεται σαν καινουριο. και το sim reader και γενικως οι κολλησεις και ολα. θα δειξει
nikos903 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Ναι την συνέχεια λέω, σωστά, μην έχει κόψει τίποτα και δεν φαίνεται. Τώρα αν είναι όλα κομπλέ και πάλι κάνει τα ίδια.... Δύσκολα τα πράγματα... Μπορείς να αλλάξεις το tray προληπτικά αλλά θα γίνει δουλειά; Γιατί αν του έκανες και factory και πάλι τα ίδια (καθάρισες dalvik + cache γενικά ε; ) τότε το SW κομμάτι πρέπει να είναι οκ..
christiD Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Του έβαλα την 30b με τα lg flash tools και επέλεγα CSE flash. Φαντάζομαι ότι αυτό κάνει τα wipes...θα αλλάξω το tray και θα δούμε τι θα γίνει.
saruman123 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Του έβαλα την 30b με τα lg flash tools και επέλεγα CSE flash. Φαντάζομαι ότι αυτό κάνει τα wipes...θα αλλάξω το tray και θα δούμε τι θα γίνει.Ναι καλα εκανες αυτο διαγραφη τα παντα
nikos903 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 To κακό είναι οτι στο XDA έχουν βρεθεί κάμποσοι με το ίδιο θέμα, και δεν φαίνεται να είναι software το θέμα όντως... Αλλά και στο hardware ένας που λέει μέτρησε το tray και ήταν κομπλέ... Τώρα τι θέμα έχει... Κάτι δεν πρέπει να πηγαίνει καλά στην μητρική....
panos- Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Σε εμενα με LG G4 έφταιγε η SIM που ενώ άλλες δούλευαν σωστά και αυτή δούλευε σε άλλες συσκευές δεν δούλευε στο G4. Δοκίμασε μία άλλη SIM.
VEPR-12 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Καλησπέρα. Εδώ και λιγες μέρες έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με το μέλος christiD. Το κινητό το έχω απο καινούργιο και είναι εργοστασιακό.... δεν έχει πειραχτει κάτι στο sw. Επίσεις η χρήση είναι ήπια (δεν παίζω παιχνίδια). Ηθελα να ρωτησω εαν υπάρχει σωτηρία για το κινητό. Εχετε βρεί την λύση? Υ.Γ έχω κάνει hard reset αλλα τίποτα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων Νίκος
KyrGR Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2018 Βάλτε τη sim ως τη μέση και σπρώξτε την με τη μπαταρία όχι με το χέρι, όσο την πάει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα