Προς το περιεχόμενο

δεν μπορώ να κάνω απλό eject εξωτερικά devices

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εκανα clean install El Capitan (σε macbook pro mid 2009) και σε 3 διαφορετικά devices (dvd, usb stick και εξωτερικό σκληρό) μου είπε ότι δεν επιτρέπεται το eject γιατί χρησιμοποιούνται από το Finder. Κοίταξα στο activity monitor και δεν συνέβαινε απολύτως τίποτα. Αναγκάστηκα να κάνω force eject.

Επειδή η εγκατάσταση είναι φρέσκια, δεν ξέρω τι μπορεί να παίζει, και δεν μου είχε συμβεί κάτι παρόμοιο ποτέ πριν με το Snow Leo, έχει κανείς υπόψη;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν όλα αφαιρούνται τώρα, εκτός ενός σκληρού που χρησιμοποιώ με το time machine. Ωστόσο, την ώρα που προσπαθώ να τον κάνω eject, δεν δείχνει να είναι ενεργοποιημένος (εκείνα τα βελάκια που κινούνται ενόσω το t.m. κάνει δουλειά, δεν δουλεύουν).

Επίσης ακολούθησα τις apple συμβουλές "κάντε logout και μετά ξανά login" και δεν έπιασαν- και είναι βέβαιο ότι μετά το login ο σκληρός δεν εργαζόταν πάνω σε κάτι.

Προς τα πού να προσανατολιστώ;

Δεν έχω εξοικείωση με το time machine, επίσης δεν ξέρω πώς να βρω τα preferences του.

System Preferences>Time Machine

Ή καλύτερα πάτα στο εικονίδιο του Time Machine (αυτό με τα βελάκια που κουνιούνται όταν κάνει backup) στο menu bar να δεις μήπως κάνει κάτι. Από 'κει μπορείς να μπεις και στα Preferences του T.M.

Επίσης πάτα και στο εικονίδιο του Spotlight να δεις αν κάνει Indexing.

Κοίτα και μέσα στον δίσκο του T.M. αν υπάρχει ένα άσπρο αρχείο που λέγεται "in progress" στο τέλος των backup. Αν υπάρχει θα είναι τελευταίο ή προτελευταίο. 

System Preferences>Time Machine

Ή καλύτερα πάτα στο εικονίδιο του Time Machine (αυτό με τα βελάκια που κουνιούνται όταν κάνει backup) στο menu bar να δεις μήπως κάνει κάτι. Από 'κει μπορείς να μπεις και στα Preferences του T.M.

Επίσης πάτα και στο εικονίδιο του Spotlight να δεις αν κάνει Indexing.

Κοίτα και μέσα στον δίσκο του T.M. αν υπάρχει ένα άσπρο αρχείο που λέγεται "in progress" στο τέλος των backup. Αν υπάρχει θα είναι τελευταίο ή προτελευταίο. 

ΟΚ σε ευχαριστώ, δεν είχα προσέξει ότι εμφανίζεται και στα systemprefs το Τ.Μ. και τώρα το ρύθμισα να κάνει backup μόνο manually οπότε αφαιρείται φυσιολογικά.

Για το αρχείο .inProgress τι ήθελες να πεις; Ναι υπάρχει.

Aν και βλεπω οτι λυθηκε το θεμα του OP....

Για μελλοντικη χρηση αν καποιος αλλος εχει θεμα με external drives...  :-)

Turn off indexing by Spotlight for external drives

Here's how you can prevent Spotlight from indexing external drives and Time Machine backups.

1. Connect the volume or drive you want excluded to your Mac.

2. Open the System Preferences application.

3. Click on Spotlight, then click on the Privacy tab.

4. Drag your volume or drive into the Privacy menu to exclude them from Spotlight's indexing.

http://www.itworld.com/article/2731740/enterprise-software/turn-off-indexing-by-spotlight-for-external-drives.html

• Like 1

ΟΚ σε ευχαριστώ, δεν είχα προσέξει ότι εμφανίζεται και στα systemprefs το Τ.Μ. και τώρα το ρύθμισα να κάνει backup μόνο manually οπότε αφαιρείται φυσιολογικά.

Για το αρχείο .inProgress τι ήθελες να πεις; Ναι υπάρχει.

Δεν θα έπρεπε. Σημαίνει ότι το τελευταίο backup δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί. Κάνε ένα "Backup Now" και άσ' το μέχρι να ολοκληρωθεί και να φύγει το "In progress" αρχείο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...