poulinos Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2017 παιδιά κατά αρχήν καλή χρονιά σε όλους... δεν ξέρω τόσα πολλά πράγματα να σας πω... καλύτερα πάρτε ένα τηλέφωνο ή πηγαίνετε από εκεί όσοι μπορείτε να σας πουν... ξέρω πάντως σίγουρα ότι είναι μονα Θεσσαλονίκη και έχουν δικές τους γραμμές.. Αυτό είναι και το μότο τους... ότι δεν πατάνε πάνω σε κανένα άλλο δίκτυο.. Ελπίζω να σας βοήθησα. . εφοσον παιζουν με οπτικη ναι συνηθως ειναι δικα τους τα δικτυα εκτος απο τον κορμο οπου εκει μπορει καποιος να παρει απο αλλον ινα ή να παιξει με dark fiber (spare ina απο αλλο παροχο)
ringboy Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Φρεσκοσυντηρημενες και φρεσκοβαμενες οι κολωνες της πολυκατοικιας ,περασαν απο εταιρια, και βιδωσαν κουτι οπτικων ινων σε κολωνα του ισογειου προκαλωντας ουσιαστικα φθορα σε δομικο στοιχειο και μαλιστα χωρις να ρωτησουν κανενα με προοπτικη ακομα μεγαλυτερης φθορας οταν τοποθετηθουν καλωδια προς διαμερισματα, Γραφει το κουτι επανω "τοποθετηθηκε βασει του νομου ταδε" αλλα δεν ξερω ποιος νομος ειναι αυτος που λεει οτι επειδη θελεις να βγαλεις φραγκα ενα πρωι παιρνεις σβαρνα τις ξενες ιδιοκτησιες κανοντας σουρωτηρι τα υποστυλωματα τους.. Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2020 από ringboy
telis Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 27 λεπτά πριν, ringboy είπε Φρεσκοσυντηρημενες και φρεσκοβαμενες οι κολωνες της πολυκατοικιας ,περασαν απο εταιρια, και βιδωσαν κουτι οπτικων ινων σε κολωνα του ισογειου προκαλωντας ουσιαστικα φθορα σε δομικο στοιχειο και μαλιστα χωρις να ρωτησουν κανενα με προοπτικη ακομα μεγαλυτερης φθορας οταν τοποθετηθουν καλωδια προς διαμερισματα, Γραφει το κουτι επανω "τοποθετηθηκε βασει του νομου ταδε" αλλα δεν ξερω ποιος νομος ειναι αυτος που λεει οτι επειδη θελεις να βγαλεις φραγκα ενα πρωι παιρνεις σβαρνα τις ξενες ιδιοκτησιες κανοντας σουρωτηρι τα υποστυλωματα τους.. Πως βίδωσαν το κουτί και έκαναν και ζημιά σε δομικό στοιχείο; με φουρνέλο;
ringboy Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, telis είπε Πως βίδωσαν το κουτί και έκαναν και ζημιά σε δομικό στοιχείο; με φουρνέλο; Σιγα μην την ανατιναξαν. Δεν ειπα κατεστρεψαν. Για να βιδωσεις σε μπετον πρωτα το τρυπας, αρα αφαιρεις υλικο, αρα προκαλεις φθορα. Μικρη η μεγαλη, ειναι σιγουρα φθορα Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2020 από ringboy 2
telis Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 3 λεπτά πριν, ringboy είπε Σιγα μην την ανατιναξαν. Δεν ειπα κατεστρεψαν. Για να βιδωσεις σε μπετον πρωτα το τρυπας, αρα αφαιρεις υλικο, αρα προκαλεις φθορα. Μικρη η μεγαλη, ειναι σιγουρα φθορα Η "φθορά" που λες είναι ελάχιστη, ανάξια λόγου. Δεν καταλαβαίνω γιατί σε ενοχλεί κάτι τέτοιο. Θα σας περάσουν κάποιο στιγμή οπτικές ίνες και αντί να χαίρεσαι, γκρινιάζεις για την...φθορά. Και πως να βάλουν την υποδομή για τις ίνες; να κρέμονται στον αέρα; Μόνο οι νέες οικοδομές υποχρεούνται να έχουν υποδομή έτοιμη και για οπτικές.
makfil Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 43 λεπτά πριν, ringboy είπε Φρεσκοσυντηρημενες και φρεσκοβαμενες οι κολωνες της πολυκατοικιας ,περασαν απο εταιρια, και βιδωσαν κουτι οπτικων ινων σε κολωνα του ισογειου προκαλωντας ουσιαστικα φθορα σε δομικο στοιχειο και μαλιστα χωρις να ρωτησουν κανενα με προοπτικη ακομα μεγαλυτερης φθορας οταν τοποθετηθουν καλωδια προς διαμερισματα, Γραφει το κουτι επανω "τοποθετηθηκε βασει του νομου ταδε" αλλα δεν ξερω ποιος νομος ειναι αυτος που λεει οτι επειδη θελεις να βγαλεις φραγκα ενα πρωι παιρνεις σβαρνα τις ξενες ιδιοκτησιες κανοντας σουρωτηρι τα υποστυλωματα τους.. Γιατί δεν διαβάζεις το νόμο "τάδε", που γράφει το κουτί, για να καταλάβεις αν σωστά το βίδωσαν ή όχι; Ποιος θα σου απαντήσει στο forum, για κάτι που δεν γνωρίζει;
ringboy Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Γι αυτο εγραψα μηπως γνωριζει καποιος τι ακριβως συμβαινει. Θα τον ψαξω και τον νομο και θα ξαναγραψω. Αυτο που παρεθεσα προς συζητηση, ηταν κυριως η εκδοχη της αυθαιρεσιας, νομιμης η μη. Γιατι οταν κανεις επεμβασεις, μορφικες ή αλλες, χωρις αδεια των ιδιοκτητων σε ξενες ιδιοκτησιες, ειτε με την καλυψη του νομου ειτε χωρις αυτην, αλλη λεξη εκτος απο αυθαιρεσια δεν βρισκω για να την περιγραψω. Να προσθεσω οτι ακομα χειροτερα, το κουτι το βαλανε απλως για να βρισκεται, αφου δεν παρεχει καμια γραμμη στην πολυκατοικια, και δλδ ποιος θα παρει γραμμη? Η κυρα Μαρικα στο δευτερο? ή ο εργατακος που την βγαζει με το ζορι στο τριτο? Μηπως το υπεργηρο ζευγαρι του ισογειου? Ειμαι βεβαιος οτι κανεις δεν θα παρει οπτικη ινα απο την πολυκατοικια μας. Και εδω φυσικα γενναται και το ερωτημα προς τι ο πανικος και η φουρια με την οπτικη ινα? Τι πραγματικα θα εξυπηρετησει μια μεγαλυτερη ταχυτητα στο ιντερνετ απο την απλη 24αρα? Και εαν εξυπηρετησει καποιον ας το ζητησει πρωτα και μετα -ελεος- βαζουνε οσα κουτια θελουνε. ΥΓ Εγω ηξερα οτι η οπτικη παει μεχρι την εισοδο της πολυκατοικιας, στο κουτι του ΟΤΕ και μετα αναλαμβανει το χαλκινο δικτυο της πολυκατοικιας. Τωρα μου φαινεται κανει οτι θελει ο καθενας. Αν δειτε ποσο προχειρα περασανε το δικτυο στο δρομο θα καταλαβετε. Με την πρωτη εργασια σκαψιματος μπροστα σε πολυκατοικια εχει κοπει σιγουρα το καλωδιο της οπτικης. Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2020 από ringboy
makfil Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Ανοίγεις μεγάλο θέμα που δεν μπορεί να συζητηθεί σε ένα forum. Εκτός από τον ΟΤΕ και τους γνωστούς παρόχους τηλεφωνίας, έχουν αναπτυχθεί εταιρείες με δίκτυα οπτικής ίνας σε μεγάλες πόλεις (Αθήνα, Θεσ/νίκη κλπ) που καλύπτουν σιγά-σιγά διάφορες περιοχές. Η δική σου περίπτωση μπορεί να είναι μια απ' αυτές και η ζήτηση για οπτική ίνα μεγαλώνει κάθε μέρα. Είσαι ξεκάθαρα κατά της τοποθέτησης του κουτιού στην πολυκατοικίας σας, αλλά πρέπει να γνωρίζεις ότι όλες αυτές οι εταιρείες λειτουργούν με άδειες.
paylidis Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, makfil είπε αλλά πρέπει να γνωρίζεις ότι όλες αυτές οι εταιρείες λειτουργούν με άδειες Αδεια σε τι; στο να κάνουν μη εξουσιοδοτημένη παρέμβαση στην περιοουσία σου; Υπαρχει επισης ενα παραθυράκι, δεν ειναι ΔΕΚΟ οποτε δεν εχουν το δικαίωμα να στο επιβάλουν... Εαν ήταν για ρεύμα ή και τηλεφωνο (χαλκος-ΟΤΕ) θα ησουν εως και υποχρεωμένος να το αποδεχθεις, αυτό όχι. Σε εμενα εαν εβαζαν τετοιο πραγμα χωρις να το εχω ζητήσει και χωρις την αδεια μου θα ειχε πεσει τηλεφωνο να αφαιρεθεί και εαν δεν εφευγε εντος εβδομάδας τσεκούρι.... Που κανει ο καθε πικραμένος μπιζνες στις πλατες άλλων... Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2020 από paylidis
k_w_t Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, paylidis είπε Αδεια σε τι; στο να κάνουν μη εξουσιοδοτημένη παρέμβαση στην περιοουσία σου; Υπαρχει επισης ενα παραθυράκι, δεν ειναι ΔΕΚΟ οποτε δεν εχουν το δικαίωμα να στο επιβάλουν... Εαν ήταν για ρεύμα ή και τηλεφωνο (χαλκος-ΟΤΕ) θα ησουν εως και υποχρεωμένος να το αποδεχθεις, αυτό όχι. Σε εμενα εαν εβαζαν τετοιο πραγμα χωρις να το εχω ζητήσει και χωρις την αδεια μου θα ειχε πεσει τηλεφωνο να αφαιρεθεί και εαν δεν εφευγε εντος εβδομάδας τσεκούρι.... Που κανει ο καθε πικραμένος μπιζνες στις πλατες άλλων... Σε μενα αντιθετα εαν βαζανε κατι τετοιο θα τους ελεγα πολυ απλα οτι θελω μια 200mps γραμμη δωρεαν αλλιως το βγαζετε τωρα,,,,
makfil Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 1 ώρα πριν, paylidis είπε Αδεια σε τι; στο να κάνουν μη εξουσιοδοτημένη παρέμβαση στην περιοουσία σου; Υπαρχει επισης ενα παραθυράκι, δεν ειναι ΔΕΚΟ οποτε δεν εχουν το δικαίωμα να στο επιβάλουν... Εαν ήταν για ρεύμα ή και τηλεφωνο (χαλκος-ΟΤΕ) θα ησουν εως και υποχρεωμένος να το αποδεχθεις, αυτό όχι. Σε εμενα εαν εβαζαν τετοιο πραγμα χωρις να το εχω ζητήσει και χωρις την αδεια μου θα ειχε πεσει τηλεφωνο να αφαιρεθεί και εαν δεν εφευγε εντος εβδομάδας τσεκούρι.... Που κανει ο καθε πικραμένος μπιζνες στις πλατες άλλων... Μάλλον, δεν είσαι ενημερωμένος. Ακόμη και οι ΔΕΚΟ (όποιες έχουν απομείνει) χρειάζονται άδεια από το δήμο, για να σκάψουν είτε στο δρόμο είτε στο πεζοδρόμιο. Εσύ έδωσες άδεια στον ΟΤΕ ή οποιονδήποτε άλλο πάροχο τηλεφωνίας (Wind, Forthnet, Voda), για να βάλει το box στο σπίτι σου (αν είναι μονοκατοικία) και να σου δώσει τηλέφωνο ή να σκάψει στο οικόπεδο και να περάσει τις γραμμές στο υπόγειο της πολυκατοικίας; Είναι ΔΕΚΟ ο ιδιωτικός ΟΤΕ,
paylidis Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 42 λεπτά πριν, k_w_t είπε Σε μενα αντιθετα εαν βαζανε κατι τετοιο θα τους ελεγα πολυ απλα οτι θελω μια 200mps γραμμη δωρεαν αλλιως το βγαζετε τωρα,,,, Δε θα διαφωνήσω! 😁 25 λεπτά πριν, makfil είπε Μάλλον, δεν είσαι ενημερωμένος. Ακόμη και οι ΔΕΚΟ (όποιες έχουν απομείνει) χρειάζονται άδεια από το δήμο, για να σκάψουν είτε στο δρόμο είτε στο πεζοδρόμιο. Εσύ έδωσες άδεια στον ΟΤΕ ή οποιονδήποτε άλλο πάροχο τηλεφωνίας (Wind, Forthnet, Voda), για να βάλει το box στο σπίτι σου (αν είναι μονοκατοικία) και να σου δώσει τηλέφωνο ή να σκάψει στο οικόπεδο και να περάσει τις γραμμές στο υπόγειο της πολυκατοικίας; Είναι ΔΕΚΟ ο ιδιωτικός ΟΤΕ, Άλλο ο Δήμος και άλλο ο ιδιώτης. Επίσης άλλο ο δρόμος και άλλο το πεζοδρόμιο και φυσικά άλλο η ιδιωτική περιουσία μου. Εδώ έβαλαν τέτοια κουτιά ΜΕΣΑ σε ιδιοκτήτες περιουσίες χωρίς καμία άδεια ή ενημέρωση από ότι διαβάζουμε. επισης για να μου συνδέσει εμένα ο ΟΤΕ το box στο σπίτι (Μονοκατοικία) έκανα αίτηση (Και πλήρωσα και μια κολώνα Λόγω απόστασης) δεν ήρθαν μια μέρα και το έβαλαν Με το έτσι θελω όπως αυτοί... 1
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Όταν ήταν να βάλω μια εξωτερική μονάδα κλιματιστικού για το υπνοδωματιο, η μόνη καλή θέση ήταν δυστυχώς για μένα κολώνα. Ξεκίνησε να τρυπάει ο μάστορας και βρίσκει μπετό . Σταματάει κ λέει θα πρέπει να το βάλουμε άλλου γιατί είναι παράνομο και επικίνδυνο να κάνεις οποιαδήποτε τρύπα σε υποστηρικτική κολώνα. Γκρινιαξα λίγο αλλά ήταν ανένδοτος! . Το βάλαμε αλλού κ όλα καλα. Για να το λέει κάτι ξέρει. Κανέναν δεν βόλευε αλλά έγινε με τον σωστό τρόπο.
poulinos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2020 5 hours ago, ringboy said: Γι αυτο εγραψα μηπως γνωριζει καποιος τι ακριβως συμβαινει. Θα τον ψαξω και τον νομο και θα ξαναγραψω. Αυτο που παρεθεσα προς συζητηση, ηταν κυριως η εκδοχη της αυθαιρεσιας, νομιμης η μη. Γιατι οταν κανεις επεμβασεις, μορφικες ή αλλες, χωρις αδεια των ιδιοκτητων σε ξενες ιδιοκτησιες, ειτε με την καλυψη του νομου ειτε χωρις αυτην, αλλη λεξη εκτος απο αυθαιρεσια δεν βρισκω για να την περιγραψω. Να προσθεσω οτι ακομα χειροτερα, το κουτι το βαλανε απλως για να βρισκεται, αφου δεν παρεχει καμια γραμμη στην πολυκατοικια, και δλδ ποιος θα παρει γραμμη? Η κυρα Μαρικα στο δευτερο? ή ο εργατακος που την βγαζει με το ζορι στο τριτο? Μηπως το υπεργηρο ζευγαρι του ισογειου? Ειμαι βεβαιος οτι κανεις δεν θα παρει οπτικη ινα απο την πολυκατοικια μας. Και εδω φυσικα γενναται και το ερωτημα προς τι ο πανικος και η φουρια με την οπτικη ινα? Τι πραγματικα θα εξυπηρετησει μια μεγαλυτερη ταχυτητα στο ιντερνετ απο την απλη 24αρα? Και εαν εξυπηρετησει καποιον ας το ζητησει πρωτα και μετα -ελεος- βαζουνε οσα κουτια θελουνε. ΥΓ Εγω ηξερα οτι η οπτικη παει μεχρι την εισοδο της πολυκατοικιας, στο κουτι του ΟΤΕ και μετα αναλαμβανει το χαλκινο δικτυο της πολυκατοικιας. Τωρα μου φαινεται κανει οτι θελει ο καθενας. Αν δειτε ποσο προχειρα περασανε το δικτυο στο δρομο θα καταλαβετε. Με την πρωτη εργασια σκαψιματος μπροστα σε πολυκατοικια εχει κοπει σιγουρα το καλωδιο της οπτικης. a. οπως γυρισαν ολα σε voip και δεν ρωτησαν κανεναν ετσι μπορει καποια στιγμη να γυρισουν ολα σε fiber και να μην ρωτησουν κανεναν.οποτε ο εργατακος κτλ θα αναγκαστει να βαλει. β.οι μεγαλυτερες ταχυτητες εξυπηρετουν πολλα πραγματα απο Iptv μεχρι δεν ξερω τι.μην βλεπεις τι γινεται τωρα αλλα τι μπορει να γινει αργοτερα. λαθος ηξερες.το ftth ειναι ινα μεχρι πανω.αυτο που λες δεν μπορει να γινει για απειρους λογους.μπορουμε να τους αναφερουμε σε αλλο θεμα.οποτε δεν κανει ο καθενας οτι θελει.δεν γινεται να σου ανεβασει χαλκο μεχρι πανω εκτος αν ειχες Utp και θα επρεπε να μπει Switch κατω.τα οποια δεν γινονται.οποτε ο καθενας εχει ftth μεχρι μεσα το χωρο του.fttb σε σπιτι το ξεχνας. οι οπτικες καλος ή κανως ετσι περνανε.σε αλλες χωρες περνανε εναερια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις