Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Τα φώτα σας εαν γνωρίζετε κάτι.

Ηρθαν κάτι νοματαίοι σήμερα(ήμουν στην δουλειά και δεν τους είδα) και βάλανε το κουτί που βλέπετε στην φωτογραφία λέγωντας ότι είναι απο μια εταιρία οπτικών ινών.

Χωρίς να πάρουν άδεια απο κανέναν τοποθετήσανε αυτό που βλέπετε(κάτω απο το μπαλκόνι μου),

Με μια πρόχειρη ματιά είδα ότι έχουν βάλει κάτι παρεμφερές και στις παραδίπλα πολυκατοικίες.

Να πέσει καμιά μηνυσούλα;

post-312340-0-93766600-1481907559_thumb.jpg

Δημοσ.

Είναι πάροχος τηλεφωνίας-ίντερνετ που δραστηριοποιείται στη Θεσ/νικη.

Προφανώς, κάποιος ένοικος της πολυκατοικίας έχει συνδεθεί με αυτόν τον πάροχο και βάλανε το κουτί.

Δημοσ.

Ελπίζω να τα πάνε καλύτερα στα τεχνικά από ότι στην ορθογραφία. Και μάλιστα είναι και η διαφήμισή τους

"Δίκτυο" είναι μπρεεεεε

• Like 14
Δημοσ.

Είναι πάροχος τηλεφωνίας-ίντερνετ που δραστηριοποιείται στη Θεσ/νικη.

Προφανώς, κάποιος ένοικος της πολυκατοικίας έχει συνδεθεί με αυτόν τον πάροχο και βάλανε το κουτί.

Πάντως επειδή έτυχε να μιλήσω με τον διαχειριστή πριν απο λίγο, που τους πέτυχε, τους ρώτησε απο ποιόν πήρανε άδεια, απάντησαν απο τον διαχειριστή(εδώ γελάμε...). Μετά έκαναν τους ανήξερους. Δεν ανέφεραν τίποτα περί πελάτη που ζήτησε σύνδεση. Βρώμα μυρίζει η δουλειά.

Δημοσ.

Η όλη εγκατάσταση πάντως θυμίζει λίγο τα παλιά του ΟΤΕ που πήγαινε το καλώδιο κτήριο-κτήριο.

Για μένα θέλει ψάξιμο το νομικό (δε νομίζω ότι ιδιωτική εταιρία μπορεί να βάζει ότι θέλει στο κτήριό μου) και μετά τους φωνάζεις να το ξηλώσουν. Δεν θα με ενοχλούσε να διευκολύνω μια κατάσταση αλλά το "με το έτσι θέλω" με διαολίζει.

Είναι απλό το θέμα.

Δες αν κάποιο καλώδιο από το κουτί πηγαίνει σε διαμέρισμα.

Απ' ότι φαίνεται πάντως από τη φωτογραφία είναι καλώδιο που συνεχίζει. Λογικά η οποιαδήποτε σύνδεση προς το κτήριο θα έβγαινε απ' το κουτί (βέβαια και φωτό μα δείχνει λίγα πράγματα).

Δημοσ.

Πάρε ενα τηλέφωνο στην ΕΕΤΤ που είναι επιφορτισμένη με την εποπτεία των πάροχων τηλεπικοινωνιών και δικτύων http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/

Κάνε παράπονα σχετικά με την ύπαρξη τέτοιου κουτιού παράνομα στην πολυκατοικία και αν δεν είναι αρμόδιοι θα σε παραπέμψουν εκεί που πρέπει

Δημοσ.

@haris_216

Τότε φαίνεται ότι η εταιρεία ακολουθεί το εναέριο σύστημα μεταφοράς του καλωδίου, από οικοδομή σε οικοδομή, αντί του υπόγειου που ακολουθούν οι υπόλοιποι πάροχοι.

Στην ιστοσελίδα τους δεν αναφέρουν κάτι για τη διαδικασία δικτύωσης.

Δημοσ.

Ελπίζω να τα πάνε καλύτερα στα τεχνικά από ότι στην ορθογραφία. Και μάλιστα είναι και η διαφήμισή τους

"Δίκτυο" είναι μπρεεεεε

Σοβαρή εταιρεία, δεν ξέρει πως γράφετε το εμπόρευμα που πουλάει

• Like 2
Δημοσ.

Είναι απλό το θέμα.

Δες αν κάποιο καλώδιο από το κουτί πηγαίνει σε διαμέρισμα.

Προς στιγμήν κανένα καλώδιο δεν πάει σε διαμέρισμα. Το ένα έρχεται απο μια πολυκατοικία απο δίπλα, και το επόμενο που φαίνεται πάει πάνω απο το περβάζι της πυλωτής του πάρκινγκ επίσης σε άλλη πολυκατοικία. Θα πάρω τηλέφωνο το ΕΕΤΤ όπως είπε και ο συνάδερφος πάνω.

Δημοσ.

Πάντως επειδή έτυχε να μιλήσω με τον διαχειριστή πριν απο λίγο, που τους πέτυχε, τους ρώτησε απο ποιόν πήρανε άδεια, απάντησαν απο τον διαχειριστή(εδώ γελάμε...). Μετά έκαναν τους ανήξερους. Δεν ανέφεραν τίποτα περί πελάτη που ζήτησε σύνδεση. Βρώμα μυρίζει η δουλειά.

Υπάρχει νομοθεσια για αυτο, αν το κουτι τοποθετήθηκε σε τοίχο στο οποίο τερματίζει πεζοδρόμιο, ο ιδιοκτήτης και οι ένοικοι του κτιρίου δεν έχουν κανένα λόγο ουτε τους ρωτάει κάνεις, υπάρχει αδεια απο τον δήμο, εκει που πρεπει να ρωτήσουν ειναι αν ο τοίχος του κτιρίου βρίσκετε εσωτερικά, σε πρασιά  δηλαδή

Δημοσ.

Υπάρχει νομοθεσια για αυτο, αν το κουτι τοποθετήθηκε σε τοίχο στο οποίο τερματίζει πεζοδρόμιο, ο ιδιοκτήτης και οι ένοικοι του κτιρίου δεν έχουν κανένα λόγο ουτε τους ρωτάει κάνεις, υπάρχει αδεια απο τον δήμο, εκει που πρεπει να ρωτήσουν ειναι αν ο τοίχος του κτιρίου βρίσκετε εσωτερικά, σε πρασιά  δηλαδή

Το κουτί είναι τοποθετημένο στην πίσω πλευρά της οικοδομής όπου μετά ξεκινάει το ανοιχτό πάρκινγκ που έχουμε(ιδιωτικός χώρος).

Οπως είπα, κανένας δεν τους φώναξε(όπως π.χ όταν κάνεις αίτηση για φυσικό αέριο όπου έρχονται μετά απο αίτησή σου για να βάλουν το κουτί), αλλά πήραν πρωτοβουλία και το βάλανε μόνοι τους χωρίς να ρωτήσουν κανέναν. Ακόμα και ο γείτονας που έχω στην απέναντι απο τον δρόμο πολυκατοικία απόρησε όταν το είδε. Κατά την ίδια πρακτική το βάλανε και σε αυτόν χωρίς να τον ρωτήσουν. Απο ότι καταλαβαίνω χθες πρέπει να κάναν "ντού" στο τετράγωνο και να τα βάλανε. Anyway.

Δημοσ.

Το κουτί είναι τοποθετημένο στην πίσω πλευρά της οικοδομής όπου μετά ξεκινάει το ανοιχτό πάρκινγκ που έχουμε(ιδιωτικός χώρος).

Οπως είπα, κανένας δεν τους φώναξε(όπως π.χ όταν κάνεις αίτηση για φυσικό αέριο όπου έρχονται μετά απο αίτησή σου για να βάλουν το κουτί), αλλά πήραν πρωτοβουλία και το βάλανε μόνοι τους χωρίς να ρωτήσουν κανέναν. Ακόμα και ο γείτονας που έχω στην απέναντι απο τον δρόμο πολυκατοικία απόρησε όταν το είδε. Κατά την ίδια πρακτική το βάλανε και σε αυτόν χωρίς να τον ρωτήσουν. Απο ότι καταλαβαίνω χθες πρέπει να κάναν "ντού" στο τετράγωνο και να τα βάλανε. Anyway.

Διαφωνώ (αν κατάλαβα σωστά ότι μάλλον το αφήνεις ως έχει).

Όπως είπα και παραπάνω, να με ρωτήσουν και πολύ ευχαρίστως να τους αφήσω, αν είναι κάτι που δεν ενοχλεί και μπορεί να εξυπηρετεί μια κατάσταση.

Όταν γίνεται με το έτσι θέλω, αυτό πυροδοτεί τον κακό μου εαυτό και θα ζητούσα άμεσα ξήλωμα, ακόμα και αν δεν με ενοχλεί

Δημοσ.

Εφόσον δεν γράφει "ιδιοκτησία ΟΤΕ απαγορεύεται η χρήση απο τρίτους" η κατι τέτοιο πιστευω εχεις κάθε δικαίωμα να το ξηλώσεις η να κόψεις τα καλώδια

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...