Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί να μου πει κανείς τη γνώμη του για το εξής πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Πριν 2 μηνες πήγα το laptop μου για service σε μία μεγάλη και γνωστή εταιρία ηλεκτρονικών, επειδή δεν άνοιγε η οθόνη. Μου είπαν οτι έφταιγε η vga και πως θα έκαναν τουλάχιστον 2 βδομάδες για να παραγγείλουν μία νέα προς αντικατάσταση. Όταν παρέλαβα το laptop μετα από 3 εβδομάδες, ενημερώθηκα ότι δεν έβαλαν καινούργια αλλά έφτιαξαν την παλιά με τη μέθοδο "reballing". Άνοιξαν το laptop μπροστά μου και όλα οκ.

Όταν όμως μπήκα στο word και δούλεψα για λίγη ώρα διαπίστωσα ότι υπήρχε ένας μεγάλος μαύρος λεκές στο πανω μέρος της οθόνης, σαν να είχε πεταχτεί μπογιά. Την επόμενη μέρα, δουλεύοντας κανά 2ωρο,εμφανίστηκαν άλλοι δυο και τα χρώματα άρχισαν να γίνονται ισχνά και γκρίζα ενώ στην αριστερή πάνω γωνία εμφανίστηκε μια γκρίζα σκιά.

Τους το γύρισα πίσω και μου είπαν ότι αυτό οφείλεται σε πίεση της οθόνης και όχι σε δικό τους λάθος, και χρειάστηκαν άλλες 3 εβδομάδες για να το διαπιστώσουν. Εγώ όμως δεν την πίεσα με κάποιον τρόπο... Και ρωτώντας κάποιον γνωστό μου που ξέρει από αυτά, μου είπε ότι πιθανόν να θέλουν να μου φορτώσουν διπλά έξοδα για αγορά οθόνης.

Υπάρχει περίπτωση το πρόβλημα να οφείλεται σε κακό service ή να πιέστηκε η οθόνη κατά την επισκευή με τη μέθοδο reballing;

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Καταρχήν με το reballing δεν κάνουν σωστή επισκευή. Αν το έδωσες για αλλαγή κάρτας γραφικών κακώς το δέχθηκες πίσω έτσι. Πρόβλημα με την οθόνη φανερώνει αυτό, όχι με το τσιπάκι της κάρτας, αλλά η οποία θα σε αφήσει λογικά μέσα στο επόμενο τρίμηνο-εξάμηνο. Για αυτό δίνουν και τόσο μικρή εγγύηση, αν δίνουν καθόλου.

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Καταρχήν με το reballing δεν κάνουν σωστή επισκευή. Αν το έδωσες για αλλαγή κάρτας γραφικών κακώς το δέχθηκες πίσω έτσι. Πρόβλημα με την οθόνη φανερώνει αυτό, όχι με το τσιπάκι της κάρτας, αλλά η οποία θα σε αφήσει λογικά μέσα στο επόμενο τρίμηνο-εξάμηνο. Για αυτό δίνουν και τόσο μικρή εγγύηση, αν δίνουν καθόλου.

Σε ευχαριστώ για την απάντηση Sheogorath. Για να καταλάβω όμως λίγο καλύτερα... Εγώ έδωσα το laptop για επισκευή επειδή- αν και άνοιγε- στην οθόνη δεν φαινόταν τίποτα. Όταν το παρέλαβα "επισκευασμένο" και δούλεψα λίγο στο word, άρχισε να μου εμφανίζει αυτά τα προβλήματα.Μπορεί αυτό να ήταν εξαρχής πρόβλημα της οθόνης και όχι της μητρικής, οπότε να έδωσα τζάμπα λεφτά και τώρα να μου ζητάνε τα διπλάσια για να μου την επισκευάσουν; Και αφού δεν άνοιγε όταν τους πήγα το laptop, μπορούσαν να ελέγξουν εκείνοι και να είναι σίγουροι ότι είναι θέμα vga και όχι οθόνης;

Συγνώμη που ρωτάω τόσα πολλά... Αλλά επειδή πραγματικά δεν έκανα κάτι για να "πιέσω" την οθόνη κι έχω πρόβλημα και με την 3μηνη εγγύηση (που μου έδωσαν μόνο προφορικά),σκέφτομαι να το προχωρήσω το θέμα για να βρω το δίκιο μου...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...