Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 16/12/2016 στις 12:32 ΜΜ, AlexKrs είπε

Kαλημέρα ! Παρατηρώ συχνά σε αυτό το forum και γενικα σε όλους τους οδηγούς (νέοι & έμπειροι) , οτι επικρατεί η αντίληψη πως η σχολή οδηγών δεν αρκεί για να βγείς στους δρόμο με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση και οτι πρέπει να κάνετε πολύ εξάσκηση με τους συγγενείς σας ώστε να είσαι έτοιμος να οδηγήσεις υπεύθυνα. 

Προτού κράξετε και πείτε οτι λέω αηδίες , έχω να σας πώ οτι οι περισσότεροι δάσκαλοι οδήγησης ποντάρουν σε αυτήν την αντίληψη που προανέφερα , με αποτέλεσμα να σας πηγαίνει ΜΟΝΑΧΑ στο σημείο εξέτασης και να σας εξασκεί μονάχα πάνω σε αυτό. Σο τέλος φυσικά ο "δάσκαλος" ( ο Θεος να το κάνει) , θα σας πεί φυσικά να κάνετε εξάσκηση με τον μπαμπά σας πρίν βγείτε στο δρόμο..

Στο τέλος θα πάρετε τίμια ή με φακελάκι το δίπλωμα , θα πάρετε βολτίτσα το αμαξάκι του πατέρας σας ή της μητέρας σας και θα καταλάβετε οτι δεν ξέρετε τι σας γίνεται και οτι δεν αξίζετε το δίπλωμα.

Υπάρχει λύση για αυτό το θέμα και λέγετε ξεβολευτείτε και σκοτώστε τη βαρεμάρα που σας διακατέχει!

Οι περισσότεροι όταν ψάχνουν σχολή οδήγησης έχουν σαν βασικό κριτήριο να βρούν σχολή που είναι ΚΟΝΤΑ. Από εκεί και πέρα ακόμα και ο δάσκαλος τυφλός να είναι δε πειράζει αρκεί να είναι κοντά και να δέχεται φακελάκι βέβαια ! Μερικοί θα σταθούν τυχεροί και θα βρούν και κοντινή σχολή και καλό δάσκαλο συνάμα . Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν θα γίνει αυτό γιατί οι καλοί δάσκαλοι είναι μετρημένη στα δάχτυλα στην Ελλάδα.

Εγώ προσωπικά μένω Αθήνα και έκανα περίπου μια βδομάδα έρευνα για να διαλέξω σχολή και φυσικά οι κόποι μου ανταμείφθηκαν ανάλογα.

Βρήκα δάσκαλο που στην κυριολεξία εξάντλησε τα όρια μου. Κάναμε όλο τον Υμμητό , την Αττική όδο με 120 χμ/ω , Λιμανάκια στροφές με 70 χμ/ω , στενά στα οποία μια λάθος τιμονία να έκανες θα έσπαγες το αμάξι , parking με δική μου κρίση και όχι με νοητά σημάδια , άπειρες ασκήσεις zic-zac με κωνους και με οπισθεν , κάναμε όλη τη Περιφερειακή Υμμητού και όλη τη Παραλιακή με ταχύτητες ακριβώς στα όρια, ανήφορες τεράστιας κλίσης.Eπίσης κάναμε σεμινάρια σχετικά με την αλλαγή ελαστικού με την ρεζέρβα,φόρτιστη μπαταρίας με άλλο ΙΧ , τοποθέτηση αντιολισθητικών αλυσίδων και γενική έλεγχοι(λάδι,ψυγείο , λυχνίες κτλπ.)

Και φτάσαμε λοιπόν στα 2 τελευταία μαθήματα λοιπόν οπου πήγαμε στο σημέιο εξέτασης δλδ στον Χολαργό. Παιδιά γέλασα με τη ψυχή μου , άνετα έβγαζα τη διαδρομή οδηγώντας με τα πόδια πιστεύω.

ΠΑΡΑ πολυ αραιή κυκλοφορία και πλήρης ορατότητα στα στενά. Μην τα πολυλογώ την εξέταση την πέρασα για πλάκα και δεν έδωσα oυτε ενα σεντ στους εξεταστές.

Αλλά δεν είχε αυτό σημασία . Σημασία έχει αυτό που έγινε αργότερα. Μπήκα με τον πατέρα μου στο αμάξι του , κάναμε την Κηφισίας και το κέντρο της Αθήνας , γυρίσαμε σπίτι , κατέβηκα απο το αυτοκίνητο και μου είπε έλα φύγε δεν με χρειάζεσαι. 

Δεν τον ένοιαξε που ήξερα τον συμπλέχτη και το σασμάν σαν δεύτερη φυση , δεν τον ένοιαζε που πάρκαρα με δύο κινήσεις. Τον ένοιαξε μονάχα το οτι είχα αναπτύξει πάρα πολύ καλή περιφερειακή ορατότητα για νέο οδηγό.

Από εκείνη την ημέρα κατάταλαβα οτι η φράση " H Σχολή Οδηγών δεν μπορεί να σε βγάλει στο δρόμο με ασφάλεια " είναι ενας ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΥΘΟΣ. Απλά σαν Ελλάδα που είμαστε η βαρεμάρα και το βόλεμα είναι ιδαίτερο χαρακτηριστικό μας σαν λαος. ΚΑΝΤΕ ΕΡΕΥΝΑ ΜΗ ΒΑΡΙΕΣΤΕ . Και οχι μονο για τη σχολη , για οτιδηποτε στη ζωη σας.

Παρακάτω παραθέτω το link της σχολης που πηγα.Μάγκες δε κάνω διαφήμιση , μαθητής ήμουν αν δε με πιστεύετε έχω κάνει κριτική στη σχολή στο facebook (Αlex D. Ace). 

Σίγουρα υπάρχουν και άλλοι εξαιρετικοί δάσκαλοι αλλά είναι μετρημένοι στα δάχτυλα όπως είχα πει.

https://www.facebook.com/giannoukasschooldriving/?pnref=lhc

http://www.giannoukas.gr

Σε παρακαλώ, αν και έχει περάσει καιρός.... Αν μπορείς ρώτησε τη σχολή σου για μια αντίστοιχη σχολή στη Θεσσαλονίκη. Εγώ πήγα για δίπλωμα σε μια σχολή. Φυσικά και κόπηκα και καλώς έκανα. Γιατί δεν ξέρω να οδηγώ. Δεν μου έμαθαν να σκέφτομαι. Το να κάνουμε βόλτες εκεί που θα δώσω εξετάσεις με το δάσκαλο να μ λέει τι να κάνω λες και είναι υποβολεας ή λες και θα παπαγαλίσω την διαδρομή δε με κανει οδηγό.... 

Απαγοητευθήκα βέβαια... Αλλά και πως να κάνεις έρευνα;  

Όταν πήγα στη σχολή τους είπα πως θέλω να μάθω να οδηγώ.... Όχι πως απλά θέλω να βγάλω δίπλωμα... Μαντέψτε! Δεν έμαθα!

Και η αλήθεια είναι πως δεν έχω όρεξη εν τέλη απλα να δίνω ένα καταστατικό σε κάθε επανεξεταση και να κάνω ανούσια μαθήματα και όταν θα ρθει η ώρα να οδήγησω να πελαγωνω... Και οδήγηση δεν είναι απλα να το βάζεις μπρος να αλλάζεις ταχύτητα να παρκάρεις, αλλά να μπορείς να σκεφτείς τι να κάνεις και να συνυπαρχεις με τους άλλους στο δρόμο. Ε αυτά.... Δε μου τα μάθαμε. Άσε που ο δάσκαλος δεν είχε και υπομονή... Μόλις έκανα λάθος "άστο γάματο. Το παίρνω εγώ. Πάμε να φύγουμε. ". Όχι φίλε... Δε πάει έτσι.... 

Αν δε βρω... Το παρατάω το άθλημα. 

Δεν έχω και τη πολυτέλεια του να έχω το αμάξι του φίλου η του συγγενή για εξάσκηση.... Στα μαθήματα βασίστηκα. Άσε που για να βρω μάθημα έπρεπε να κάνω ταμα....... 

Και δεν είμαι κανένα πιτσιρίκι που ήθελε να παίξει και μπορεί να δίνει κάθε βδομάδα ξανά και ξανά....

Αλλά είπαμε. Το να έχω απλά ένα καρτέλακι δε θα με κάνει οδηγό.

Οπότε....

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
15 ώρες πριν, trupokarudos είπε

Σε παρακαλώ, αν και έχει περάσει καιρός....

Εχει να μπει απο το φλεβαρη,αλλα οκ,αφου ξεθαψες νημα απο το 16 αξιζει μια προσπαθεια :P

Δημοσ.
14 ώρες πριν, trupokarudos είπε

Και οδήγηση δεν είναι απλα να το βάζεις μπρος να αλλάζεις ταχύτητα να παρκάρεις, αλλά να μπορείς να σκεφτείς τι να κάνεις και να συνυπαρχεις με τους άλλους στο δρόμο.

Αμέσως μετά τα μαθήματα και την έκδοση του διπλώματος, η μόνη απάντηση σε αυτό είναι το μεσαίο πετάλι.

Ανεξάρτητα από το πόσο γτπ ήταν ο "δάσκαλός" σου, κανείς δεν βγήκε από σχολή οδηγών και ήξερε να οδηγεί. Και είναι πραγματικά αδύνατον να προβλέψει ο όποιος δάσκαλος όλες τις συνθήκες που μπορούν να σου τύχουν και να σου βγάλει απαντησούλες από πριν για κάθε πιθανό ενδεχόμενο. Αυτό είναι κάτι που έρχεται με την εμπειρία και την εξοικείωση και δεν εννοώ καν γενικά οδηγώντας, εννοώ οδηγώντας σε Χ πλαίσιο και περιβάλλον: άλλο να οδηγείς 15 χρόνια στην Βέροια και να βρεθείς πύργο Αθηνών στο σχόλασμα (σίγουρα δάκρυα) και άλλο να μένεις Ζωγράφου και πρέπει να παρκάρεις κάθε μέρα εκεί, άλλο το γιάρις που έμαθες και άλλο το παλιό αμάξι του μπαμπά που έχει μέγεθος αντιτορπιλικού.

Αλλά το φρένο είναι ιερό πράγμα, σκοτώνει μόνο χρόνο.

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ξέθαψα θέμα

Ρε παιδιά όπου και να ψάξεις όλοι λένε για δίπλωμα οδήγησης αρχίζει από πχ.5€ και αναφέρουν μόνο γιατρούς χαρτιά φωτογραφίες κλπ.

Γενικά πόσο βγαίνουν το μάθημα από τα υποχρεωτικά που πρέπει να κάνεις και αν έχετε να προτείνετε καμία σχολή στην Θεσσαλονίκη?

Δημοσ.
8 ώρες πριν, Stu είπε

Ξέθαψα θέμα

Ρε παιδιά όπου και να ψάξεις όλοι λένε για δίπλωμα οδήγησης αρχίζει από πχ.5€ και αναφέρουν μόνο γιατρούς χαρτιά φωτογραφίες κλπ.

Γενικά πόσο βγαίνουν το μάθημα από τα υποχρεωτικά που πρέπει να κάνεις και αν έχετε να προτείνετε καμία σχολή στην Θεσσαλονίκη?

Κανένα 650 περίπου υπολόγισε.

Δημοσ.
Στις 10/12/2021 στις 2:35 ΜΜ, Lucifer είπε

Αλλά το φρένο είναι ιερό πράγμα, σκοτώνει μόνο χρόνο.

Καθόλου αστείο μεν, πραγματικό δε: 

Περί τις 16.15 σήμερα, λίγο πριν το φράγμα Μαραθώνα (στο ύψος της ΕΥΔΑΠ) παίρνει τη στροφή ένα ζωντόβολο κι εγώ δε ξέρω με πόσα χλμ, όπου φυσικά δε μπορεί να κρατηθεί στη γραμμή του, και τον βλέπω λόγω της υποστροφής να'ρχεται κατά πάνω μου.

Ενστικτωδώς πατάω φρένο με όση δύναμη έχω. Ευτυχώς το T-ROC έχει και φρένα "άγκυρες". Στα μέτρα που γλίτωσα με το φρενάρισμα που μου πέταξε τα σκώθια έξω, ο "χεράς" κατάφερε να το ξαναφέρει στη λωρίδα του, οπότε τη σκαπούλαρα με μόνη απώλεια κάποια kcal θερμίδων απ' την τρομάρα μου (απ' την ταχυπαλμία που ακολούθησε).

• Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...