Προς το περιεχόμενο

Θέλω καλό VDSL modem/router

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δε το προσεξα οτι χρειαζεσαι ac πρωτοκολλο. Υπαρχει και με αυτο. Σα λυση ειναι μακραν καλυτερη να ξερεις για λογους που πρεπει να ενημερωθεις.

ριξε μια ματια σε αυτα και ρωτα οτι θες εκει και μετα πραξε οπως νομιζεις.

http://www.adslgr.com/forum/forums/219-MikroTik-ADSL-modems-routers-routerBOARDs

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επίσης απ' ότι βλέπω το mikrotik δεν έχει συχνότητα 5Ghz, ούτε είναι dual band (πράγμα που με ενδιαφέρει) ούτε υποστηρίζει το πρότυπο 802.11ac, κάνω λάθος?

Υπάρχει η σειρά hAP ac.

Όλα τα Mikrotik έχουν δυνατότητες και παραμετροποίηση routing που δεν συναντάς στα απλά modem/router. Όμως δεν είναι plug & play και θέλουν να σηκώσεις τα μανίκια, αλλά το αποτέλεσμα και η αξιοπιστία θα σε ανταμείψουν.

• Like 1
Δημοσ.

Πολύς μπελάς για μενα... Δε λέω έχεις πολλές δυνατότητες αλλά πολύς μπελάς ενώ αρκούμαι με ένα καλό του εμπορίου. Μια άλλη ερώτηση, τα modem/router είναι παντού ίδια έτσι? Δηλαδή άμα αγοράσω ένα από amazon δεν θα έχω θέμα σε φάση να μην είναι συμβατό με το δίκτυο της ελλάδας εε?

Δημοσ.

Εξαρτάται. Μπορεί κάποια συσκευή που προορίζεται για την αμερικάνικη αγορά να μην δουλεύει σε κάποια κανάλια στο WiFi, π.χ. πάνω από το 11, όπου δεν έχουν το 12 και 13.

Επίσης πρέπει να κοιτάξεις οπωσδήποτε το Annex, γιατί π.χ. στη Γερμανία έχουν συνδέσεις ISDN , ενώ εμείς ως επί το πλείστον PSTN.

Δημοσ.

Εξαρτάται. Μπορεί κάποια συσκευή που προορίζεται για την αμερικάνικη αγορά να μην δουλεύει σε κάποια κανάλια στο WiFi, π.χ. πάνω από το 11, όπου δεν έχουν το 12 και 13.

Επίσης πρέπει να κοιτάξεις οπωσδήποτε το Annex, γιατί π.χ. στη Γερμανία έχουν συνδέσεις ISDN , ενώ εμείς ως επί το πλείστον PSTN.

Από το αγγλικό άμαζον σκοπεύω να το αγοράσω, βρήκα αυτό εδω: https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B014G00O3M/ref=mp_s_a_1_1?ie=UTF8&qid=1481907665&sr=8-1&pi=SY200_QL40&keywords=AC2600&dpPl=1&dpID=41MwbS-47oL&ref=plSrch&th=1&psc=1

δεν βρήσκω πουθενά όμως αν είναι ISDN ή PSTN.

Στο Skroutz λέει "σύνδεση ISDN: ΟΧΙ" αλλά στο amazon δεν λέει τίποτα, ούτε για patn/isdn ούτε για annex A/annex B". Πώς μπορώ να ξέρω?

Δημοσ.

Δεν γράφει διότι αυτό είναι σκέτο ασύρματο router και όχι DSL router (modem/router).

Με απλά λόγια δεν συνδέεται στην τηλεφωνική γραμμή και δεν μπορεί να συγχρονίσει, αλλά παίρνει πρόσβαση από άλλο modem ή switch.

Όσα Archer ξεκινούν από C είναι απλά router, ενώ αυτά με D είναι ADSL modem/router και αυτά με V είναι και VDSL.

Δημοσ.

Δεν γράφει διότι αυτό είναι σκέτο ασύρματο router και όχι DSL router (modem/router).

Με απλά λόγια δεν συνδέεται στην τηλεφωνική γραμμή και δεν μπορεί να συγχρονίσει, αλλά παίρνει πρόσβαση από άλλο modem ή switch.

Όσα Archer ξεκινούν από C είναι απλά router, ενώ αυτά με D είναι ADSL modem/router και αυτά με V είναι και VDSL.

Αααα μάλιστα κατάλαβα... Αν και το έψαξα στα modem/router τι να πω.. Άρα αυτό εδώ είναι το αντίστοιχο: https://www.skroutz.gr/s/8746266/TP-LINK-Archer-VR2600.html#specs

Δημοσ.

και τι...... θα δωσεις τοσα φραγκα να παρεις tplink ρε φιλος?

Μου έχουν πει ότι είναι καλά, δεν είναι?

Δημοσ.

Πήρα το εν λόγω ρούτερ της Tp-Link τελικά, το Archer VR2600 AC2600 από σκρουτζάδικο, αλλά για κάποιο λόγο ενώ όλες οι ρυθμίσεις ήταν σωστές (μίλησα και με τεχνικό του οτε), δεν κατάφερνε να συγχρονίσει.

Συγκεκριμένα, μόλις άλλαζα κάποια ρύθμιση (πχ κάτι να το βάλω από auto σε manual) έμπαινε κανονικά στο internet (τρομερή απόδοση μπορώ να πω και τρομερή εμβέλεια!!!!!!!) αλλά μετά από λίγα δευτερόλεπτα κοβόταν. Ίσα που προλάβαινα να κάνω ένα speedtest και κοβόταν, με την ένδειξη του internet να έχει ένα κόκκινο "Χ" στις ρυθμίσεις του ρουτερ. Έκανα και επανεκκινήσεις, και hard reset αλλά τίποτα!

Ο τεχνικός του οτε είπε ότι μάλλον είναι ελαττωματικό το ρουτερ διότι οι ρυθμίσεις που είχα κάνει ήταν σωστές και του έκανε μεγάλη εντύπωση το συγκεκριμένο πρόβλημα. Τέλος πάντων το πήγα πίσω στο μαγαζί από όπου το αγόρασα και είπαν θα το ελέγξουν και άμα όντως δουν πρόβλημα θα μου δώσουν καινούριο, με τον νέο χρόνο φυσικά...!

Δημοσ.

Για πες μας τί λέει όταν το ξαναπάρεις. VDSL Vectoring, Multi-VPN, SNR Tweak, αλλαγή Downstream Data Path, RFC 1990, Telnet Client. Έχει τίποτα από όλα αυτά; Νομίζω πολλά έδωσες. Καλύτερα κανένα Asus ή Draytek.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπόν... Μου το έφεραν σήμερα (καινούριο, σφραγισμένο, με τις ζελατίνες του), και έχει πάλι ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο πρόβλημα!!! Εντωμεταξύ στο log βγάζει συνέχεια ως error το εξής: "ppp0 Timeout waiting for PADO packets". Τι λέτε να φταίει???? Ο οτε δνε έχει ιδέα...

Δημοσ.

Δες και αυτό... https://www.skroutz.gr/s/5356350/Asus-DSL-AC68U.html

δυνατό wifi που με τρικ γινεται ακομα πιο δυνατό και δυνατοτητα να "παιξεις" με το snr για βελτιωση της ταχυτητας συγχρονισμού.

+1 και απο μενα ,το πηρα και το ευχαρηστηθηκα ,ειχε βγει και σε προσφορα σε καταστημα στα 120-130 ε

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...