Simos805 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Έχει κάποιος να μου προτείνει ένα καλό VDSL modem/router με τις παρακάτω δυνατότητες? Υποστήριξη συχνοτήτων 2.4Ghz και 5Ghz Υποστήριξη 802.11ac Wi-Fi Ταχύτητα σύνδεσης συσκευών το λιγότερο 1000mbps Καλή εμβέλεια
Simos805 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Είχα βρει αυτό εδω: http://www.inter-eshop.com/product/1134/texnologiadiktyakadsl-modemsroutersasusasus-dsl-ac68u-/ Tplink w9980.Αυτό μέχρι 600mpbs πιάνει σε WLAN.Μου είπαν στον ΟΤΕ ότι το ρουτερ πρέπει να υποστηρίζει ευρυζωνική τηλεφωνία Vobb... Πώς μπορώ να το δω αυτό??
panos- Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Μαι αυτό καλό είναι. Εφόσον έχεις ευρυζωνική τηλεφωνία βάζεις το δικό σου Modem Router και από πίσω το Speedport για την τηλεφωνία, θα στα πουν τα παιδιά δεν ξέρω εγώ σχετικά.
Simos805 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Μαι αυτό καλό είναι. Εφόσον έχεις ευρυζωνική τηλεφωνία βάζεις το δικό σου Modem Router και από πίσω το Speedport για την τηλεφωνία, θα στα πουν τα παιδιά δεν ξέρω εγώ σχετικά. Αυτό είναι το θέμα στον οτε δεν ξέρουν... μου είπαν απλά ότι το ρούτερ πρέπει να υποστηρίζει vobb και ότι δεν ξέρουν αν αυτό υποστηρίζει κάτι τέτοιο. Επίσης σε αυτά ποια θεωρείται καλύτερη, η asus ή η Tplink?
panos- Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Είναι ανάλογα την γραμμή και το τι Chip έχεις στην γραμμή σου. Εγώ θα έλεγα Tp καθαρά γιατί είναι δοκιμασμένη. Δεν υποστηρίζουν αυτά όχι αλλά μπορεις με τον τρόπο που σου είπα.
Simos805 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Είναι ανάλογα την γραμμή και το τι Chip έχεις στην γραμμή σου. Εγώ θα έλεγα Tp καθαρά γιατί είναι δοκιμασμένη. Δεν υποστηρίζουν αυτά όχι αλλά μπορεις με τον τρόπο που σου είπα. Θα προτιμούσα να πάρω εξ αρχής ένα modem/router που να το υποστηρίζει, το θέμα είναι ότι πουθενά δεν μπορώ να δω πώς μπορώ να βρω modem/routers που να υποστιρίζουν αυτό το πράγμα!! Ούτε στον ΟΤΕ ξερουν... τι να πω...!!
panos- Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Και να βρεις δεν θα σου δώσουν τους κωδικούς. Αυτό ουσιαστικά είναι για την τηλεφωνία που μπορεις να το κάνεις με άλλη λύση.
jkoukos Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Ακριβώς. Η VoIP τηλεφωνία του ΟΤΕ δουλεύει μόνο μέσω της συσκευής που δίνει. Μία λύση είναι να βάλεις στην γραμμή όποιο modem/router και με όποια χαρακτηριστικά και δυνατότητες θέλεις και πίσω από αυτό το Speedport του ΟΤΕ (ως σκέτο router) μόνο για να δουλεύει η τηλεφωνία. Άλλη λύση είναι να πάρεις ένα ασύρματο router, με όποια χαρακτηριστικά και δυνατότητες θέλεις και να το βάλεις πίσω από το Speedport του ΟΤΕ. O νέος router θα κάνει και αυτός ταυτόχρονη κλήση ΡΡΡ, εφόσον στο Speedport έχεις ενεργοποιήσει την επιλογή "PPPoE Passthrough".
Simos805 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Και να βρεις δεν θα σου δώσουν τους κωδικούς. Αυτό ουσιαστικά είναι για την τηλεφωνία που μπορεις να το κάνεις με άλλη λύση.Άμα κάνω όμως αυτό που μου είπες πριν, στην ουσία δεν παρεμβάλεται μια άλλη συσκευή μεταξύ της σύνεσης του internet και του router? Άρα η ταχύτητα δεν μειώνεται έστω και λίγο? Επίσης αυτό που λες μπορεί να γίνει με ένα οποιοδήποτε router που να υποστιρίζει VDSL?
Simos805 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Ακριβώς. Η VoIP τηλεφωνία του ΟΤΕ δουλεύει μόνο μέσω της συσκευής που δίνει. Μία λύση είναι να βάλεις στην γραμμή όποιο modem/router και με όποια χαρακτηριστικά και δυνατότητες θέλεις και πίσω από αυτό το Speedport του ΟΤΕ (ως σκέτο router) μόνο για να δουλεύει η τηλεφωνία. Άλλη λύση είναι να πάρεις ένα ασύρματο router, με όποια χαρακτηριστικά και δυνατότητες θέλεις και να το βάλεις πίσω από το Speedport του ΟΤΕ. O νέος router θα κάνει και αυτός ταυτόχρονη κλήση ΡΡΡ, εφόσον στο Speedport έχεις ενεργοποιήσει την επιλογή "PPPoE Passthrough". Μπορείς να μου εξηγήσεις ακριβώς πώς τα συνδέω διότι δεν έχω ξανακάνει κάτι τέτοιο? Μάλλον την πρώτη λύση θα ακολουθήσω. Επίσης με τις λύσεις αυτές δεν θα έχω απώλειες στην ταχύτητα και γενικότερα στην σταθερότητα?
rfc Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Αφου το speedport θα το κρατησεις ουτως ή αλλως, το καλυτερο θα ηταν να βαλεις ενα mikrotik Site: 951G απο πισω σα ρουτερ, που πληρει ολες τις προδιαγραφες που θες και με το παραπανω και με κοστος σχεδον το μισο απο τα φθηνα. Φτιαξε και ενα QOS σιγα σιγα με τη βοηθεια των παιδιων απο το adslgr, ή αμα θες σου δινω και εγω ενα ετοιμο σκριπτ και μολις εισαι ετοιμος θα καταλαβεις οτι οσο καιρο ησουν με σκετο modem-router σαν αυτα του εμποριου θα νομιζεις οτι εφυγες απο την παλαιολιθικη εποχη. Θες λιγο ψαξιμο αλλα δε θα το μετανιωσεις ποτε και ουτε θα μπορεις να ζησεις χωρις αυτο μετα.
jkoukos Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Μπορείς να μου εξηγήσεις ακριβώς πώς τα συνδέω διότι δεν έχω ξανακάνει κάτι τέτοιο? Μάλλον την πρώτη λύση θα ακολουθήσω. Επίσης με τις λύσεις αυτές δεν θα έχω απώλειες στην ταχύτητα και γενικότερα στην σταθερότητα? Προτιμώ την δεύτερη λύση (που αναφέρει και ο rfc). Η πρώτη βολεύει περισσότερο αυτούς που είτε δεν γνωρίζουν σχετικά με τα δίκτυα και ειδικά τις ρυθμίσεις που χρειάζονται στα Mikrotik, είτε δεν έχουν χρόνο ή σκοπό να "μουτζουρώσουν" τα χέρια τους. Για την πρώτη λύση καταρχήν βάζεις το Speedport μόνο του στη γραμμή, ώστε αυτόματα να τραβήξει τα στοιχεία και να δουλέψει η τηλεφωνία, ώστε να έχεις εξασφαλίσει εκ των προτέρων την σωστή λειτουργία της. Μετά βάζεις στην γραμμή μόνο του το όποιο modem/router θέλεις και το ρυθμίζεις σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Τέλος κάνεις τις απαραίτητες ρυθμίσεις στο Speedport και το συνδέεις με καλώδιο δικτύου στην Νο1 LAN, από οποιαδήποτε θύρα του κύριου modem/router. 1
Simos805 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Προτιμώ την δεύτερη λύση (που αναφέρει και ο rfc). Η πρώτη βολεύει περισσότερο αυτούς που είτε δεν γνωρίζουν σχετικά με τα δίκτυα και ειδικά τις ρυθμίσεις που χρειάζονται στα Mikrotik, είτε δεν έχουν χρόνο ή σκοπό να "μουτζουρώσουν" τα χέρια τους. Για την πρώτη λύση καταρχήν βάζεις το Speedport μόνο του στη γραμμή, ώστε αυτόματα να τραβήξει τα στοιχεία και να δουλέψει η τηλεφωνία, ώστε να έχεις εξασφαλίσει εκ των προτέρων την σωστή λειτουργία της. Μετά βάζεις στην γραμμή μόνο του το όποιο modem/router θέλεις και το ρυθμίζεις σύμφωνα με τις ανάγκες σου. Τέλος κάνεις τις απαραίτητες ρυθμίσεις στο Speedport και το συνδέεις με καλώδιο δικτύου στην Νο1 LAN, από οποιαδήποτε θύρα του κύριου modem/router. Οκ ευχαριστώ. Τη δεύτερη λύση γιατί την θεωρείτε καλύτερη? Αφου το speedport θα το κρατησεις ουτως ή αλλως, το καλυτερο θα ηταν να βαλεις ενα mikrotik Site: https://www.skroutz.gr/s/2818772/MikroTik-RB951G-2HnD.html">951G απο πισω σα ρουτερ, που πληρει ολες τις προδιαγραφες που θες και με το παραπανω και με κοστος σχεδον το μισο απο τα φθηνα. Φτιαξε και ενα QOS σιγα σιγα με τη βοηθεια των παιδιων απο το adslgr, ή αμα θες σου δινω και εγω ενα ετοιμο σκριπτ και μολις εισαι ετοιμος θα καταλαβεις οτι οσο καιρο ησουν με σκετο modem-router σαν αυτα του εμποριου θα νομιζεις οτι εφυγες απο την παλαιολιθικη εποχη. Θες λιγο ψαξιμο αλλα δε θα το μετανιωσεις ποτε και ουτε θα μπορεις να ζησεις χωρις αυτο μετα. Τι τοΚαλύτερο έχει δηλαδή αυτή η λύση?
Simos805 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Αφου το speedport θα το κρατησεις ουτως ή αλλως, το καλυτερο θα ηταν να βαλεις ενα mikrotik Site: 951G απο πισω σα ρουτερ, που πληρει ολες τις προδιαγραφες που θες και με το παραπανω και με κοστος σχεδον το μισο απο τα φθηνα. Φτιαξε και ενα QOS σιγα σιγα με τη βοηθεια των παιδιων απο το adslgr, ή αμα θες σου δινω και εγω ενα ετοιμο σκριπτ και μολις εισαι ετοιμος θα καταλαβεις οτι οσο καιρο ησουν με σκετο modem-router σαν αυτα του εμποριου θα νομιζεις οτι εφυγες απο την παλαιολιθικη εποχη. Θες λιγο ψαξιμο αλλα δε θα το μετανιωσεις ποτε και ουτε θα μπορεις να ζησεις χωρις αυτο μετα. Επίσης απ' ότι βλέπω το mikrotik δεν έχει συχνότητα 5Ghz, ούτε είναι dual band (πράγμα που με ενδιαφέρει) ούτε υποστηρίζει το πρότυπο 802.11ac, κάνω λάθος?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα