nickvas19 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Καλησπέρα στους σινεφιλ... Παιζω τις ταινιες με mpc καθως εχεις καλυτερες αποχρωσεις κτλ. Αλλα τωρα τελευταια με τις καινουργιες εκδοσεις δεν βγαζω ακρη διοτι ειμαι της παλιας σχολης που εβαζες τα φιλτρα και τα ρυθμιζες μονος. Τωρα εβαλα την καινουργια εκδοση μιας και ολα εχουν την ταση να βελτιωνονται ειναι πιο ευκολα...αλλα ρωτω.... -Τελικα χρειαζεται να βαλω καποιο cοdec?! - Ποιο ειναι το πιο πιστο codec για smooth αναπαραγωγη; lav ή mad ή καποιο αλλο; -τα εσωτερικα φιλτρα πως μπορω να καταλαβω εαν α) ειναι εγκατεστημενα με το προγραμμα β) εαν παιζουν στην αναπαραγωγη. λιγο μανταρα τα χω κανει αλλα οκ Τελος το v sync το εχετε on ή off;την ρυθμιση της οθονης την βαζετε 24p ;
micos000 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Για να επιλέξεις πήγαινε View->Shaders->Select saders, επέλεξε ποιον/ποιους shaders θέλεις (αυτό είναι για το (α)) και πάτα add to pre-resize ή add to post-resize (η διαφορά είναι αν οι shaders θα εφαρμόζονται πριν την αλλαγή μεγέθους ή μετά). Μπορείς να επιλέξεις ένα όνομα για το set και να το σώσεις έτσι ώστε να μπορείς να επιλέγεις set με shaders χωρίς να χρειαστεί να τους προσθαφαιρείς κάθε φορά έναν-έναν. Μετά από το μενού view->shaders επιλέγεις το σετ που θέλεις να ενεργοποιηθεί ή empty αν δεν θέλεις να έχεις ενεργοποιημένο κανέναν shaders (αυτό είναι για το (β)). Το mad δεν το χρησιμοποιώ. Το vsync θα το ενεργοποιήσω μόνο εάν παρατηρήσω tearing στην εικόνα. Βάλε την ταινία και πήγαινε Render settings->Tearing test να δεις αν παίζει smooth ή όχι.
nickvas19 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 σε ευχαριστω για την απαντηση micos000...αλλα με μπερδεψες...τα shaders μου λες να τα βαλω για να εχει πιο κινηματογραφικη εικονα ετσι; εχεις να προτεινεις τι εχεις βαλει εσυ; εγω παντως με το madvr ειδα μεγαλη διαφορα και στην κινηση και στην εικονα....αλλα ποτε δεν επαιξα με shaders. τελος αυτο το render settings που ειναι; γτ εχω ελληνικα και δεν το βρισκ καπου
micos000 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Το render settings είναι δεξί κλικ στην οθόνη->επιλογές απόδοσης->δοκιμή σχισίματος. Από shaders εγώ βάζω sharpen complex 2 και μπορεί να βάλω και 16-235 το 0-255 sd hd, μόνο όμως αν η ταινία έχει πολύ καλή εικόνα. 1
nickvas19 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 σορρυ φιλε μου αλλα δεν το βρισκω ρε γμτ...επιλογες αποδοσης δεν υπαρχει στο δεξι κλικ. μπορεις να κανεις κανενα prt screen?!
micos000 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Μιλάμε πάντα για το mpc-hc και όχι για το απλό mpc, έτσι; Είναι και στο μενού προβολή και η συντόμευση είναι CTRL+T
nickvas19 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 δεν το χει εμενα ...ειναι η καινουργια εκδοση
micos000 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Το δικό μου είναι η nighlty (είναι οι pre-realese εκδόσεις, πριν ανεβούν επίσημα, κάτι σαν beta) αλλά το tearing test το είχε ο Mpc-hc από τότε που τον θυμάμαι. Εσύ δείχνεις όμως το μενού Αρχείο. Στο Προβολή δες ή κάνε δεξί κλικ στην οθόνη. Το ctrl+t δε δουλεύει; Και να μην το βρεις όμως δεν έγινε και τίποτα, το tearing test είναι για να δεις αν εμφανίζονται σπασίματα στην εικόνα λόγω συγχρονισμού και αν δουλεύει σωστά το vsync. Εμφανίζει δύο κόκκινες κατακόρυφες γραμμές που τις μετακινεί κατά μήκος της οθόνης. Το βέλτιστο είναι να μη "σπάνε" οι γραμμές ή αν σπάνε να είναι λίγο και υποφερτό.
nickvas19 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 α ναι εχεις δικιο....αλλα η επιλογη αυτη ειναι θολη δεν μπορω να την επιλεξω....γτ;;;
micos000 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Η επιλογή ενεργοποιείται όταν παίζει ταινία. Εκτός αν δε στο δίνει γιατί χρησιμοποιείς madvr.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα