kavouras Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Καλησπέρα παιδιά. Θέλω να παίρνω ενα backup του mac και να το αποθηκεύω σε ενα synology NAS. Το βασικό μου θέμα είναι όταν κλείνω το mac, να μπορώ να μπω στο NAS και να δω online πχ τα αρχεία που έχω στην επιφάνεια εργασίας. Αυτο μπορώ να το κάνω με το time machine? Ή καλύτερα με το πρόγραμμα για backup της synology? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zourman1981 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 απλα ορισε σαν time machine δισκο το nas σου και ναι γινεται να μπεις με τον finder απο αλλο μηχανημα και να μπεις να δεις τα τα περιεχομενα της επιφανειας εργασιας σου απο το τελευταιο backup η 5 μηνες πριν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CheOnWeb Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Θα βλέπεις τα αρχεία του backup αλλά μόνο θα βλέπεις! Μη δοκιμάσεις να σβήσεις κάτι. Την τρέχουσα επιφάνεια εργασίας μπορείς να τη βάλεις και στο iCloud αν έχεις αρκετό χώρο. Αν χρειαστεί να κατεβάσεις κάτι από κει θα είναι πολύ πιο γρήγορο απ' το να τα κατεβάζεις με limit την upload ταχύτητά σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kavouras Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 απλα ορισε σαν time machine δισκο το nas σου και ναι γινεται να μπεις με τον finder απο αλλο μηχανημα και να μπεις να δεις τα τα περιεχομενα της επιφανειας εργασιας σου απο το τελευταιο backup η 5 μηνες πριν Θα μπαίνω με το iphone μου και όχι με άλλο mac. Θα θέλω πχ να διαβάσω ενα κείμενο που επεξεργάστηκα νωρίτερα στο mac, να δω μια φώτο που έχω στο σκληρό του mac κτλ...Γίνεται αυτό απο iphone? Θα βλέπεις τα αρχεία του backup αλλά μόνο θα βλέπεις! Μη δοκιμάσεις να σβήσεις κάτι. Την τρέχουσα επιφάνεια εργασίας μπορείς να τη βάλεις και στο iCloud αν έχεις αρκετό χώρο. Αν χρειαστεί να κατεβάσεις κάτι από κει θα είναι πολύ πιο γρήγορο απ' το να τα κατεβάζεις με limit την upload ταχύτητά σου. Άρα αν επεξεργαστώ πχ ενα κείμενο, μετά δε μπορεί να το συγχρονίσει αντίστροφα με το mac? Καλή ιδέα και το icloud...Θα μπορώ όμως να βλέπω τα αρχεία του icloud με το iphone? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CheOnWeb Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Άρα αν επεξεργαστώ πχ ένα κείμενο, μετά δε μπορεί να το συγχρονίσει αντίστροφα με το mac? Δεν μπορείς να επεξεργαστείς αρχεία μέσα στο Time Machine. Θα πρέπει να το αντιγράψεις κάπου αλλού και φυσικά να το σώσεις κάπου αλλού. Μόνο όταν σωθεί μέσα στον Mac θα καταλήξει πάλι στο Time Machine όταν γίνει το επόμενο Backup. Με λίγα λόγια δεν βολεύει. Καλή ιδέα και το icloud...Θα μπορώ όμως να βλέπω τα αρχεία του icloud με το iPhone? Φυσικά, στο iCloud Drive. Την ίδια δουλειά θα έκανες και με άλλες cloud υπηρεσίες. π.χ. Dropbox (θέλει extra software για να συγχρονίσει το Desktop). Mega κλπ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kavouras Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Κατάλαβα... Άρα το time machine θα το έχω μόνο για να σώζει στο NAS ενα πλήρες αντίγραφο του mac, ώστε αν χρειαστώ κάτι που έχω σβήσει ή αν καεί το mac να μπορώ να επαναφέρω τα δεδομένα. Επίσης, αν κατάλαβα καλά, θα κάνω share το desktop του mac στο icloud, οπότε αν χρειάζεται να δω κάτι ή να επεξεργαστώ κάτι θα το κάνω με το icloud drive μέσω του iphone. Αν πχ επεξεργαστώ ή σβήσω ενα αρχείο στο icloud μέσω iphone, τότε θα συγχρονιστεί η αλλαγή αυτή με το desktop του mac? Και τέλος μια ερώτηση λίγο διαφορετική. Αν θέλω να δουλεύω στο mac στη δουλειά και μετά να μπορώ να συνεχίσω τη δουλειά στο mac στο σπίτι, υπάρχει κάποια εύκολη λύση? Ευχαριστώ για τη βοήθεια παιδιά! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CheOnWeb Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Κατάλαβα... Άρα το time machine θα το έχω μόνο για να σώζει στο NAS ενα πλήρες αντίγραφο του mac, ώστε αν χρειαστώ κάτι που έχω σβήσει ή αν καεί το mac να μπορώ να επαναφέρω τα δεδομένα. Σωστά Επίσης, αν κατάλαβα καλά, θα κάνω share το desktop του mac στο icloud, οπότε αν χρειάζεται να δω κάτι ή να επεξεργαστώ κάτι θα το κάνω με το icloud drive μέσω του iphone. Αν πχ επεξεργαστώ ή σβήσω ενα αρχείο στο icloud μέσω iphone, τότε θα συγχρονιστεί η αλλαγή αυτή με το desktop του mac? Ναι http://www.macworld.com/article/3098804/data-center-cloud/how-to-use-icloud-drive-s-new-desktop-and-documents-access-in-macos-sierra.html Και τέλος μια ερώτηση λίγο διαφορετική. Αν θέλω να δουλεύω στο mac στη δουλειά και μετά να μπορώ να συνεχίσω τη δουλειά στο mac στο σπίτι, υπάρχει κάποια εύκολη λύση? Εξαρτάται απ' το είδος της δουλειάς και από το αν μπορείς να χρησιμοποιείς τον iCloud λογαριασμό σου στο Mac τής δουλειάς. Υπ 'οψιν ότι το iCloud Drive μπορείς να το βλέπεις και μέσω browser. Ευχαριστώ για τη βοήθεια παιδιά! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kavouras Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Και τέλος μια ερώτηση λίγο διαφορετική. Αν θέλω να δουλεύω στο mac στη δουλειά και μετά να μπορώ να συνεχίσω τη δουλειά στο mac στο σπίτι, υπάρχει κάποια εύκολη λύση? Εξαρτάται απ' το είδος της δουλειάς και από το αν μπορείς να χρησιμοποιείς τον iCloud λογαριασμό σου στο Mac τής δουλειάς. Υπ 'οψιν ότι το iCloud Drive μπορείς να το βλέπεις και μέσω browser. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις φίλε μου! Αυτό που θέλω είναι κυρίως να βλέπω τα αρχεία της επιφάνειας εργασίας, να επεξεργάζομαι κείμενα και εικόνες που είναι στην επιφάνεια εργασίας. Άρα απο όσο καταλαβαίνω μπορώ να μπαίνω απο το mac της δουλειάς στο icloud drive, να επεξεργάζομαι πχ με photoshop μια εικόνα, και μετά να τη σώζω πάλι στο icloud drive. Οπότε όταν γυρίσω σπίτι θα δω στην επιφάνεια εργασίας την επεξεργασμένη εικόνα...Σωστά? Ένα βασικό θα ήταν να συγχρονίζονται τα tabs του firefox, μεταξύ mac δουλειάς και σπιτιού. Υπάρχει λύση γιαυτό? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CheOnWeb Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις φίλε μου! Αυτό που θέλω είναι κυρίως να βλέπω τα αρχεία της επιφάνειας εργασίας, να επεξεργάζομαι κείμενα και εικόνες που είναι στην επιφάνεια εργασίας. Άρα απο όσο καταλαβαίνω μπορώ να μπαίνω απο το mac της δουλειάς στο icloud drive, να επεξεργάζομαι πχ με photoshop μια εικόνα, και μετά να τη σώζω πάλι στο icloud drive. Οπότε όταν γυρίσω σπίτι θα δω στην επιφάνεια εργασίας την επεξεργασμένη εικόνα...Σωστά? Σωστά. Ένα βασικό θα ήταν να συγχρονίζονται τα tabs του firefox, μεταξύ mac δουλειάς και σπιτιού. Υπάρχει λύση γιαυτό? Δεν χρησιμοποιώ Firefox αλλά ξέρω ότι αν κάνεις Firefox Account θα τα βρίσκεις στο History>Synced Tabs. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kavouras Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Ευχαριστώ πολύ φίλε για τη βοήθεια!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CheOnWeb Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Να 'σαι καλά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα