logistoulis Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Ο αμερικάνικος νότος ψηφίζει παραδοσιακά Republicans. Οι βόρειοι ψηφίζουν περισσότερο Democrats (λίγο κοντά στην αριστερά από ότι οι Republicans) που πολέμησαν για την κατάργηση της δουλείας. Edit: τώρα, αλλά από όσο διάβασα ίσως να μην ήταν πάντοτε έτσι, οπότε μάλλον έχω διάβασμα για να μη γράφω ανακρίβειες o λινκολν ήταν ρεπουμπλικάνος.. επίσης το να μιλάμε στην αμερική γενικά για αριστερούς είναι ανέκδοτο συνεχιστε να διαφωνειτε παιδια..ειμαστε η χωρα που σε λιγο θα μας καταπιει αυτη η μοδα που λεγεται diversity και τοτε να δω τι θα λεμε ολοι..αρπαξα τις προαλλες εναν πακιστανο που παρενοχλουσε ενα εφηβο κοριτσακι και μαζευτηκαν γυρω διαφοροι <<προοδευτικοι>> και μου ελεγαν ασ'τον τον τον κακομοιρη ρε φασιστα.. σοβαρά τώρα έπαιξε τέτοιο σκηνικό; Αν σας ενοχλεί το political correctness ενώ διαμένετε στην Ελλάδα αν διαμένατε σε αγγλόφωνη χώρα θα είχατε πάθει παράκρουση. Δε μπορείς να διαβάσεις κάποιο major publication (π.χ. BBC) χωρίς να δεις extreme φεμινιστικά άρθρα. Και θα διαβάσεις μέχρι να βαρεθείς τη ζωή σου τις φράσεις "white people" και "pay gap". Το τελευταίο είναι τόσο "αμαρτωλή" ιστορία όσο και το BLM.. Η φεμινιστική θεωρία υποστηρίζει ότι οι διαφορές μεταξύ των δύο φύλων είναι αποκλειστικά κοινωνικό κατασκεύασμα και το ανύπαρκτο "pay gap" (wage gap είναι το σωστό) είναι το Holy Grail τους. μην ανησυχείς και στην ελλάδα φίλος μου που κάνει mba αυτή τη περίοδο τον εξανάγκασαν πρόσφατα να κάθεται να ακούει μία (εκτός διδακτικού προσωπικού/μαθήματος) που τους έλεγε για της μισθολογικές ανισότητες μεταξύ φύλων εξαπλώνονται σαν ιός εγώ του έστελνα εκείνη την ώρα πόσο γαμάτο θα ήταν να είχε σκάσει με μπλουζάκι με τον πρόεδρο και να τη κοιτούσε επίμονα
x.ristos1980 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 o λινκολν ήταν ρεπουμπλικάνος.. επίσης το να μιλάμε στην αμερική γενικά για αριστερούς είναι ανέκδοτο σοβαρά τώρα έπαιξε τέτοιο σκηνικό; σοβαρα επαιξε
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Εχουν elfs, ομως.... Elves ffs o λινκολν ήταν ρεπουμπλικάνος.. Έχουν αλλάξει πολλά στα 2 κόμματα από τότε.
logistoulis Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 σοβαρα επαιξε εκεί καλό θα ήταν να είμαστε αμερική και να βγάλεις κάνα πυροβόλο όπλο από το αυτοκίνητο σου να ηρεμήσεις να που παραπονιούνται μερικοί ότι οι έλληνες είναι ρατσιστές Έχουν αλλάξει πολλά στα 2 κόμματα από τότε. προφανώς, αλλά και πάλι σιγά τις διαφορές που έχουν μεταξύ τους περισσότερο έχει σημασία το κεντρικό πρόσωπο στο μέτρο που μπορεί να επηρεάσει κάποια πράγματα παρά το κόμμα ως κόμμα, ο τρόπος που σκεφτόμαστε εδώ κάποια πράγματα δεν είναι ίδιος παντού
piliourits Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Αν κάποιος πιστεύει ότι οι Democrats είναι αριστεροί και οι Republicans δεξιοί, επειδή στην Ελλάδα έχουμε ΠΑΣΟΚ/Τσίπρα vs Νέα Δημοκρατία, και εφόσον μάλιστα αυτός ο κάποιος αντιτίθεται στο ρεύμα του political correct, άφοβα χαρακτηρίζεται ως αστοιχείωτος. 2
Jastonas Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Μεγάλο παραμύθι, ότι η αμερική δεν έχει αριστερά, επειδή βαφτίζονται democrats. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 προφανώς, αλλά και πάλι σιγά τις διαφορές που έχουν μεταξύ τους περισσότερο έχει σημασία το κεντρικό πρόσωπο στο μέτρο που μπορεί να επηρεάσει κάποια πράγματα παρά το κόμμα ως κόμμα, ο τρόπος που σκεφτόμαστε εδώ κάποια πράγματα δεν είναι ίδιος παντού Παίζει τότε οι Republicans να ήταν πιο liberal από τους Democrats...
johnnieinlab Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Αν κάποιος πιστεύει ότι οι Democrats είναι αριστεροί και οι Republicans δεξιοί, επειδή στην Ελλάδα έχουμε ΠΑΣΟΚ/Τσίπρα vs Νέα Δημοκρατία, και εφόσον μάλιστα αυτός ο κάποιος αντιτίθεται στο ρεύμα του political correct, άφοβα χαρακτηρίζεται ως αστοιχείωτος. Κανείς δε είπε ότι οι Democrats είναι αριστεροί! (θα ήταν αστοιχείωτος) Όμως δεν μπορείς να παραβλέψεις ότι το Obamacare είναι από τους πιο σοσιαλιστικούς νόμους που έχουν περάσει ποτέ στις ΗΠΑ, ενώ αντίστοιχα οι θέσεις των Republicans είναι πιο κοντά στο δόγμα του "ο καθένας φροντίζει για τη πάρτη του μέχρι το σύστημα να ισορροπήσει από μόνο του χωρίς κρατική παρέμβαση". Οι κυβερνήσεις που είχαμε στην Ελλάδα τα τελευταία τριάντα χρόνια δε διαφέρουν στην πράξη μεταξύ τους παρα μόνο σε λεπτομέρειες που μπορούν να τις κατατάξουν σε ελάχιστα πιο σοσιαλιστικές και ελάχιστα πιο φιλελεύθερες (ή αριστερές/δεξιές αν προτιμάς). Είναι θέμα ορισμού.
aris1986 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Ελπίζω να εχει και το insomnia κανέναν/καμια mod με σκουροχρωμη επιδερμίδα αλλιώς θα γίνει σαλος σαν το Dropbox. Για αρχή γυναίκα εχει αν θυμάμαι καλα, οποτε κάλυψε ένα κομμάτι του race/gender/color προβλήματος.
Undertaker25 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Οι Δημοκρατικοί δεν είναι αριστεροί με την αναρχοκομμουνιστική έννοια του όρου. Ως φιλελεύθεροι όμως είναι σαφέστατα κεντροαριστεροί. Εκτός και αν θέσεις όπως κατάργηση των συνόρων, ελεύθερη λαθρομετανάστευση, πολυπολιτισμικότητα, αντιρατσισμός, πολυθρησκευτικότητα, προώθηση της ομοφυλοφιλίας, αντικρατισμός για σας αποτελούν δεξιές θέσεις. Θα μπορούσαν απλά να περιγραφούν ως καπιταλιστές με αριστερές κοινωνικοπολιτικές θέσεις. Το ότι στην Ελλάδα επικρατεί παναριστερισμός και οτιδήποτε εξέχει από το αριστερό σύνορο το αποκαλούμε δεξιό-ακροδεξιό, δεν σημαίνει ότι άπαντες στο εξωτερικό είναι δεξιοί. Οι "liberals" στις ΗΠΑ εντάσσονται στην κατηγορία leftists. Οι δυο λέξεις συνοδεύουν πολύ συχνά η μια την άλλη, ειδικά στην αμερικανική αρθρογραφία. Ελπίζω να εχει και το insomnia κανέναν/καμια mod με σκουροχρωμη επιδερμίδα αλλιώς θα γίνει σαλος σαν το Dropbox.Για αρχή γυναίκα εχει αν θυμάμαι καλα, οποτε κάλυψε ένα κομμάτι του race/gender/color προβλήματος. Λείπουν όμως τα χρώματα της lgbt κοινότητας και μυρίζομαι αντιρατσιστικές μηνύσεις από τους SJWs. 2
defacer Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 To 2015, έξι ανά εκατομμύριο μαύρου πληθυσμού σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά στις ΗΠΑ. Ίδιο ποσοστό με όσους χτυπιούνται από κεραυνό. Αν το 20% ( αυθαίρετα μεγάλο ποσοστό) ήταν θύμα ρατσισμού τότε ένας ανά εκατομμύριο μαύρου πληθυσμού έπεσε θύμα αστυνομικού ρατσισμού. Ο αριθμός των μαύρων που δολοφονούνται από άλλους μαύρους (κοντά 95% επί του συνόλου των δολοφονιών) είναι περίπου 250 φορές μεγαλύτερος. Ποσοστιαία οι μαύροι διαπράττουν 7 φορές περισσότερους φόνους από τους λευκούς στις ΗΠΑ, και όπως έγραψα παραπάνω οι πλειοψηφία των θυμάτων είναι άλλοι μαύροι. Έκατσα και έψαξα μόνος μου τα στατιστικά. Οι πηγές μου είναι η Washington Post (politically correct έντυπο), το FBI και το υπουργείο δικαιοσύνης. Κατά τα άλλα black lives matter Όλα αυτά που λες μπορεί να είναι 100% σωστά (δεν έκατσα να ελέγξω) αλλά αυτό δεν έχει καμία απολύτως σημασία γιατί δεν κάνεις ούτε καν την προσπάθεια να είσαι καλόπιστος. Αν έρθω εγώ σήμερα και πω, η Ελλάδα είναι υπόδειγμα καλοδιαχειρισμένου κράτους σε αναπτυξιακά πορεία μιας και τα τελευταία Χ χρόνια μείωσε το πρωτογενές έλλειμα κατά Υ%, θα είμαι τεχνικά σωστός; Ναι. Θα είμαι κακόπιστος αν τα λέω αυτά τα πράγματα για να επιχειρηματολογήσω ότι το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα είναι μια χαρά; Ναι. Το ίδιο κάνεις και συ. Από την εμπειρία μου, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα αν σου υποδείξω ακριβώς πώς αυτές οι δηλώσεις είναι κακόπιστες και παραπλανητικές, αλλά θα το κάνω παρόλα αυτά: #1. "Έξι ανα εκατομμύριο μαύρου πληθυσμού σκοτώνονται από αστυνομικά πυρά, το ίδιο ποσοστό με θανάτους από κεραυνό." Πρώτον, ξεχνάς να αναφέρεις ότι το αντίστοιχο ποσοσό για τους λευκούς είναι περίπου μισός ανά εκατομμύριο -- 12 φορές μικρότερο. Δεύτερον, τι πάει να πει αυτό; Ο αριθμός των παιδιών που βιάζονται και δολοφονούνται μπορεί να είναι ακόμα μικρότερος από 6 στο εκατομμύριο, άρα όλα καλά δεν τρέχει τίποτα τζάμπα συγχίζεστε; Εν τέλει τι συμπέρασμα ακριβώς θέλεις να βγάλουμε από αυτή τη δήλωση; Τα υπόλοιπα με τα αυθαίρετα 20% κλπ δεν τα σχολιάζω καν. #2. "Ο αριθμός των μαύρων που δολοφονούνται από άλλους μαύρους είναι 250 φορές μεγαλύτερος". Ναι, και; Ο αριθμός των παιδιών που σκοτώνονται σε τροχαία είναι 2000 (τυχαίο νούμερο) φορές μεγαλύτερος από αυτά που δολοφονούνται, άρα δεν υπάρχει πρόβλημα με τις δολοφονίες επειδή άλλα αίτια τους σκοτώνουν πιο συστηματικά; Τι άλλες μαλακίες θ' ακούσουμε; Δεύτερον, ας πούμε ότι ο πληθυσμός των αστυνομικών στις ΗΠΑ είναι 120Κ (ένα νούμερο που βρήκα για το 2008) και ο πληθυσμός των μαύρων 40Μ (νούμερο του 2010). Δηλαδή υπάρχουν 333 φορές περισσότεροι μαύροι από αστυνομικούς. Αυτό σημαίνει, παίρνοντας το δεδομένο σου, ότι οι αστυνομικοί σκοτώνουν μαύρους περισσότερο απ' όσο οι μαύροι σκοτώνουν μαύρους και είναι ακριβώς το αντίθετο από την εικόνα που θες να παρουσιάσεις. Κλασική περίπτωση που βάζουμε μόνο επιλεγμένα νούμερα. Και τρίτον, αν ήθελες έστω να κάνεις μια προσπάθεια να είσαι καλόπιστος θα έβαζες και νούμερα λευκών για να έχουμε να συγκρίνουμε. Αλλά είναι προφανές ότι η συζήτηση και η επιχειρηματολογία σε ενδιαφέρει λιγότερο από το να πεις το κομμάτι σου. #3. "Ποσοστιαία οι μαύροι διαπράττουν 7 φορές περισσότερους φόνους από τους λευκούς." Είναι πραγματικά φανταστικό το για πότε γυρνάς από απόλυτα νούμερα σε ποσοστιαία όταν σε συμφέρει -- γιατί προφανώς, κατ' απόλυτη τιμή οι λευκοί (που είναι 5-6 φορές μεγαλύτερος πληθυσμός) διαπράττουν περισσότερους φόνους από τους μαύρους. Πρέπει να αισθάνεστε πραγματικά πολύ άξιοι συνομιλητές όταν κάθε φορά παίρνετε το θέμα αποκλειστικά και μόνο από την πλευρά που σας βολεύει έτσι; Δε βλέπω τίποτα το περίεργο εδώ. Είναι γνωστό ότι υπάρχει μεγαλύτερο crime rate ανάμεσα στους μαύρους για προφανείς κοινωνικούς λόγους, υπάρχει εκτός από τη δημιουργία εντυπώσεων και κάποιο επιχείρημα που θες να βγάλεις; Ότι ας πούμε τους αξίζει να τους σκοτώνουν επειδή είναι "πιο κακοποιοί" από τους λευκούς; Το ίδιο ακριβώς και για την πλειοψηφία των θυμάτων. Το πρόβλημα είναι ότι συμβαίνει ακριβώς αυτό που περιγράφει ο Undertaker και δεν δίνονται "ίσες ευκαιρίες". Όλοι οι σχετικοί νόμοι και όλες οι ενέργειες που κατά καιρούς διαβάζουμε, έχουν σαν στόχο την ποσόστωση της κάθε επιχείρησης με Χ% μαύρους, Υ% γυναίκες, κλπ. Φτάνουμε λοιπόν στο σημείο που και πάλι έχουν περισσότερες πιθανότητες πρόσληψης ορισμένοι άνθρωποι από άλλους λόγω του φύλου ή της φυλής τους. Από εκεί που λέγανε πριν 100 χρόνια "δε παίρνω τον μαύρο γιατί είναι μαύρος" τώρα φτάνουμε στο "δε παίρνω τον λευκό γιατί είναι λευκός, ενώ για το diversified πρόσωπο της επιχείρησης χρειάζομαι μαύρο". Με άλλα λόγια, δε σκοτώσαμε το ζιζάνιο, απλά το μεταφέραμε στον κήπο του γείτονα! Πρώτον, κάποιος από τους δυό μας κάνει πολύ μεγάλο λάθος. "Όλοι" οι σχετικοί νόμοι; Ποιοί δηλαδή ας πούμε; Έχεις μια λίστα με όλους για να δούμε το ποσοστό που προωθεί το λεγόμενο affirmative action; Έστω κάποια συγκεκριμένα παραδείγματα; Δεύτερον, πώς προκύπτει το συμπέρασμα ότι με μια τέτοια πρωτοβουλία έχουν περισσότερη πιθανότητα πρόσληψης κάποιοι λόγω Χ χαρακτηριστικού απ' όσο "τους αξίζει"; Γιατί αυτό ακριβώς είναι που δεν αναφέρεις. Περισσότερες πιθανότητες από πριν ναι. Αλλά αν το πριν ήταν αποτέλεσμα διακρίσεων, πώς ακριβώς προκύπτει ότι η αύξηση στην πιθανότητα αποτελεί τώρα αδικία από την άλλη μεριά; Για να είμαι ξεκάθαρος, ποτέ δε θα υποστήριξα ότι πρέπει να πάρουμε στη δουλειά το μαύρο στη θέση ενός καλύτερου λευκού υποψηφίου επειδή ο μαύρος είναι μαύρος. Αλλά αυτό που κάνουμε τώρα είναι να μην τον παίρνουμε επειδή είναι μαύρος. Άλλο πράγμα η εξάλειψη της διάκρισης και άλλο η κόντρα διάκριση. Κατ' αρχάς δεν καταλαβαίνω γιατί με ειρωνεύεσαι από την αρχή του σχόλιού σου μέχρι το τέλος. Στο σχόλιό μου δεν αναφέρθηκα ούτε μια στιγμή προσωπικά σε σένα αλλά καυτηρίασα με σχήμα καθ' υπερβολή τον τρόπο που παρουσιάζεται αυτή η γελοιότητα που λέγεται ποικιλομορφία στη σημερινή κοινωνία. Συνεπώς, δεν αντιλαμβάνομαι το ύφος σου. Δεν ειρωνεύομαι καθόλου, απλά υπογραμμίζω τα λογικά κενά σ' αυτά που λες και ευθέως ισχυρίζομαι ότι δε σε απασχολεί η ύπαρξή τους. Το γεγονός ότι (όπως και όλοι, όπως πάντα) δε μπαίνεις καν στον κόπο να συζητήσεις πάνω στα σχόλιά μου παρά μόνο συνεχίζεις να επαναλαμβάνεις τις ίδιες γενικότητες με κάνει να πιστεύω ότι πέφτω μέσα. Θα μπορούσες να κάτσεις να κάνεις συζήτηση επί των θεμάτων. Και εσύ και ο φίλος παραπάνω που έκατσε να γράψει για στατιστικά και στα οποία, όπως και σε σένα, του απάντησα point προς point. Αλλά κανείς από τους δυο σας δε θα το κάνει. Τι είμαι τώρα λες, είρωνας ή μάντης; Όσο για το Black Lives Mater: Ωπα! Τι λέει, ο Σόρος χρηματοδότησε με 33 εκατ. δολλάρια το BLM? Μπα, θεωρία συνωμοσίας. Αφού όπως φαίνεται δεν το αντιλαμβάνεσαι μόνος σου, να πω ότι θεωρία συνωμοσίας δεν είναι η χρηματοδότηση ενός θετικού κοινωνικού σκοπού (και γω θα το έκανα), αλλά ο υπαινιγμός πως επειδή έδωσε λεφτά ο Σόρος, ο σκοπός είναι ύποπτος. Υποθέτω επειδή ο Σόρος είναι Εβραίος ή κάτι τέτοιο, δεν ξέρω λεπτομέρειες. Άναψε γρήγορα τη τηλεόρασή σου και δες ΣΚΑΙ να ξεπλύνεις τα αυτιά σου από το ψέμα που άκουσες και να μάθεις την αλήθεια. Όσοι υποστηρίζουν κάτι που δεν το έχουν πει τα συστημικά ΜΜΕ είναι όλοι τρελοί που ζουν στο υπόγειο και φοράνε καπέλα από αλουμινόχαρτο. Δε βλέπω τηλεόραση, και δεν πιάνει ΣΚΑΙ έτσι κι αλλιώς. Ελπίζω να μη σου χάλασα τη θεωρία.
vste Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Μιας και οι μαυροι, κιτρινοι, κλπ δεν βρισκονται μονο στο USA ας αφησω αυτο το κειμενο. Αν καποιος καταπιεσμενος και αδικημενος λευκος δεν βαριεται ας το διαβασει. http://www.artinews.gr/ρουάντα-ςφάζουν-μαύρα-ανθρωπάκια-για-να-έχουν-playstation-άσπρα-ανθρωπάκια.html
Jimmy08 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2016 Εγώ που θέλω να ανοίξω επιχείρηση και να έχω μόνο γυναίκες υπαλλήλους όλων των εθνικοτήτων τί είμαι; I see what you did there...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα