Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχει πολύ πλάκα πάντως ότι ο κλασικός ο μαλ@κας ο έλληνας (μια και δε γουστάρουμε πολίτικαλ κορέκτνες, ας εκφραστούμε ελεύθερα) ταυτίζει τον εαυτό του με τους λευκούς αμερικάνους και βορειοευρωπαίους, η πλειοψηφία των οποίων τον βλέπει ως κάτι παρόμοιο με τούρκο ή μαροκινό

• Like 2
Δημοσ.

Έχει πολύ πλάκα πάντως ότι ο κλασικός ο μαλ@κας ο έλληνας (μια και δε γουστάρουμε πολίτικαλ κορέκτνες, ας εκφραστούμε ελεύθερα) ταυτίζει τον εαυτό του με τους λευκούς αμερικάνους και βορειοευρωπαίους, η πλειοψηφία των οποίων τον βλέπει ως κάτι παρόμοιο με τούρκο ή μαροκινό

Που να δεις τι λενε οι Γερμανοι για τον Ελληνα τον κλεφτη τον σπαταλο, τον μπουζουκοβιο, τον οπα οπα οπα.

Δημοσ.

Καλό για χαβαλέ σε καφενείο αλλά από που προκύπτει ότι η πλειοψηφία το πιστεύει αυτό? Ή τη πετάμε έτσι απλά για να πούμε κάτι? Και κανείς "κλασσικός μαλ@κας έλληνας" δεν ταύτισε τον εαυτό του μαζί τους για πολύ απλά είμαστε διαφορετικά έθνη (εκτός από τους νεοναζί που μιλούν για άρειες φυλές κτλ κτλ). Όποιος το κάνει αυτό, το κάνει γιατί είμαστε συγγενείς πολιτισμικά με αυτούς τους λαούς. Προσωπικά θεωρώ ότι έχω μεγαλύτερη συγγένεια με τους Ιταλούς παρά πχ με τους Νορβηγούς.

Επίσης, τα δημοσιεύματα της γραφικής Bild δεν απηχούν τις απόψεις της πλειοψηφίας των Γερμανών.

Δημοσ.

Ως straight άντρας είσαι ευνοούμενος απέναντι σε ομοφυλόφιλους και γυναίκες ή όχι;

Ως λευκός είσαι ευνοούμενος απέναντι σε άλλες φυλές ή όχι;

Ως καυκάσιος είσαι ευνοούμενος απέναντι σε λατίνους ή όχι;

Ως Έλληνας, ίσον πολίτης χώρας της ΕΕ, είσαι ευνοούμενος απέναντι σε μη πολίτες ΕΕ ή όχι;

Αν βάλουμε σε ένα γκρουπ όλους όσους είσαι ευνοούμενος απέναντί τους και δούμε ότι τελικά μιλάμε για το (τυχαίο νούμερο) 90% του παγκόσμιου πληθυσμού, τελικά είσαι ψεκασμένος ή μήπως όντως ευνοούμενος;

σε κάποιους τομείς αν δεν είσαι gay δεν πας μπροστά, αν πχ θέλω να γίνω διάσημος ή να βγω στο γυαλί ή θα πρέπει να είμαι gay ή να κάτσω σε κάποιον gay (τα παραδείγματα είναι παραπάνω από πολλά) 

ως λευκός γενικά όχι, οι αλβανοί ή μολδαβοί ή λευκορώσοι  πχ είναι πιο ευνοημένοι από τους σαουδάραβες ή τους τύπους των εμιράτων ή συγκεκριμένων ασιατικών χωρών; προφανώς και όχι

λατίνοι; τι εννοείς λατίνους; από ιταλούς; είμαι χειρότερα, από ισπανούς λίγο χειρότερα; από πορτογάλους; χειρότερα

αν λατίνους εννοείς κάτι τέτοιο 

jennifer-lopez-shades-of-blue.jpg?w=446&

μάλλον μου κάνεις πλάκα, άλλωστε δεν είμαστε σε θέση να έχουμε πλήρη εικόνα τι πάει να πει να είσαι λατίνος σε μια άλλη μακρινή ήπειρο και τι σημαίνει γενικά αυτό; μιλάς για μπανανίες, ή μιλάμε για το los angeles? 

ως πολίτης της ΕΕ ναι είμαι καλύτερα από πολλούς, αλλά με κάποιο τίμημα.. πρώτα από όλα δεν είμαι ίσος μέσα στην ίδια την ένωση με άλλους πολίτες της ένωσης, οπότε ας ξεκινήσουμε από αυτό το αντικειμενικό πρόβλημα και μετά να ανησυχήσουμε για την καταπίεση των παπούα

τέλος αν θες να μιλήσουμε για παγκόσμιους πληθυσμούς πρέπει να υπολογίσουμε πολλά

πρώτα από όλα πολλοί λαοί είναι και άξιοι της μοίρας τους, αλλά αν θέλουμε να τα ρίξουμε σε ισχυρούς και καταπιεστές αυτοί είναι οι χώρες που έκαναν τα αίσχη στο παρελθόν (άγγλοι, γάλλοι, βέλγοι, αμερικάνοι κοκ), οι οποίοι έχουν ανακαλύψει τα πιο πρόσφατα χρόνια το political correctness και μας τα κάνουν μπαλόνια και των υπολοίπων που δεν έχουν σχέση και θέλουν όλοι μαζί να νιώσουμε συλλογικά άσχημα για τα δικά τους εγκλήματα. πχ όλοι πρέπει να νιώθουμε άσχημα για το ολοκαύτωμα που έκαναν άλλοι 

πρόβλημά τους να διορθώσουν τα λάθη τους, δε χρειάζεται να εξάγουν τον χονδροειδέστατο τρόπο που το κάνουν και σε χώρες όπως η δική μας 

Δημοσ.

Οντως το εχουν παραξηλωσει με τον ρατσισμο δημιουργωντας περισσοτερο ρατσισμο. Δηλαδη δεν θα προσλαβεις καποιον οχι επειδη δεν ειναι καλος αλλα επειδη δεν ανηκει στην ομαδα ατομων με τα καταλληλα χαρακτηριστικα που θες για να πιασεις το diversity.

Παρεμπιπτοντως το να λες καποιον μαυρο, λευκο, κιτρινο ΔΕΝ ειναι ρατσισμος. Το χρωμα δερματος ειναι ενα επιθετο (στην γραμματικη). Ρατσισμος ειναι να πεις "ολοι οι μαυροι ειναι αλητες", ρατσισμος δεν ειναι να πεις "ο συμμαθητης μου ο Μπαμπης ειναι μαυρος και πολυ καλος στα μαθηματικα".

• Like 2
Δημοσ.

Ρε παιδιά, πόσο χαίρομαι να βλέπω ότι δεν είμαι μόνος :D

Δυστυχώς όποιος έχει αντίθετη άποψη με SJW σε αυτή την κοινωνία, δεν την εκφράζει με τον φόβο μην τον πούνε ρατσιστή (και τα σχετικά...). Πάλι καλά που υπάρχει το ίντερνετ και η ανωνυμία να εκφραστούμε λίγο, και να μιλήσουμε για αυτά που μας προβληματίζουν και εμάς, που κάτι μου λέει ότι τελικά είμαστε πλειοψηφία.

Ελπίζω να μην φάει ban και αυτό το thread, όπως ένα που είχα ανοίξει στο μπλα μπλα και δεν άρεσε στους admins γιατί λέει κάποιοι μπορεί να προσβληθούν από αυτά που λέγαμε. Θα ξεράσω. Ενήλικες άνθρωποι και θα πάθουμε PTSD επειδή κάποιος ανώνυμος σε ένα ελληνικό φόρουμ μας είπε βλάκες, χοντρούς, αμόρφωτους, κτλ κτλ.

Αν σας ενοχλεί το political correctness ενώ διαμένετε στην Ελλάδα αν διαμένατε σε αγγλόφωνη χώρα θα είχατε πάθει παράκρουση. Δε μπορείς να διαβάσεις κάποιο major publication (π.χ. BBC) χωρίς να δεις extreme φεμινιστικά άρθρα. Και θα διαβάσεις μέχρι να βαρεθείς τη ζωή σου τις φράσεις "white people" και "pay gap". Το τελευταίο είναι τόσο "αμαρτωλή" ιστορία όσο και το BLM.. Η φεμινιστική θεωρία υποστηρίζει ότι οι διαφορές μεταξύ των δύο φύλων είναι αποκλειστικά κοινωνικό κατασκεύασμα και το ανύπαρκτο "pay gap" (wage gap είναι το σωστό) είναι το Holy Grail τους. 

Να ναι καλά το ίντερνετ που βλέπουμε τα χάλια μας. Αν και δεν πιστεύω η Ελλάδα πάει πολύ πίσω. Πάλι καλά βλέπω ανθρώπους γύρω μου να ξυπνάνε σιγά σιγά. Είναι κοντά στο να πάρουν το red pill 100%.

ΛΟΛ τραγουδαρος λεμε!!!

Κ για να φανταστεις οτι το λιγοτερο οι μισοι εκει μεσα ειναι αριστεροι !!!! Κ τραγουδαν για τον σκυλο τον αραπη !!! χαχαχαχαχαχαχα!!!! 

Οι αριστεροί πάντα ήταν οι φασίστες (σόρρυ για τους αριστερούς του φόρουμ). Ήξερε κανείς ότι Jim Crow laws were favored by the democrats, moreso than the republicans; Αλλά ως γνωστόν οι αριστεροί είναι αστέρια στο να αλλάζουν την ιστορία, και να κάνουν hijack λέξεις.

Εγώ το 'χω ξαναγράψει:

ΑΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΗΠΑ είχαν μείνει όρθιες για να πάω να ζήσω, θα πήγαινα στην... Κούφια Γη, όχι στις ΗΠΑ!

Δεν υπάρχει ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ να πας να ζήσεις, απ' τις ΗΠΑ. Τα άτομα είναι ΜΑΚΡΑΝ ΟΙ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ της Ανθρώπινης Ιστορίας... και παρόλ' αυτά, είναι "Πλανητάρχες"! Ουδέποτε στην Ιστορία του Ανθρώπου, μια αυτοκρατορία που κυβερνούσε τον Κόσμο, δεν είχε ΤΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ Μ@Λ@ΚΕΣ για πολίτες, πολιτικούς, καλλιτέχνες κτλ.

Πχ. η Ρώμη δεν είχε ΤΕΤΟΙΑΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΣΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ Μ@Λ@ΚΕΣ, ούτε η Περσία, ούτε ...κτλ. κτλ.

Δεν θα σχολιάσω το άρθρο, τα λέω με τα παραπάνω.
Οι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΑΝ ΟΙ ΠΙΟ ΜΠΕΤΟ-ΒΛΑΚΕΣ της Ανθρώπινης Ιστορίας, τέλος!

Ναι ναι, οι αμερικανοί είναι βλάκες, εμείς είμαστε τέρατα εξυπνάδας. Για αυτό είναι το κέντρο του κόσμου στα πάντα. Σόρρυ φίλε μου, αλλά η αμερική είναι the pinnacle of civilization, και μας τσούζει εμάς τους έλληνες, που υπήρξαμε κάποτε και εμείς στο pinnacle, αλλά τώρα είμαστε ένα μάτσο σοσιαλιστές.

• Like 4
Δημοσ.

συνεχιστε να διαφωνειτε παιδια..ειμαστε η χωρα που σε λιγο θα μας καταπιει αυτη η μοδα που λεγεται diversity και τοτε να δω τι θα λεμε ολοι..αρπαξα τις προαλλες εναν πακιστανο που παρενοχλουσε ενα εφηβο κοριτσακι και μαζευτηκαν γυρω διαφοροι <<προοδευτικοι>> και μου ελεγαν ασ'τον τον τον κακομοιρη ρε φασιστα..το οτι θα το εκανα ακομα και αν ηταν κινεζος,ελληνας,μαυρος κλπ κλπ δεν μετραει..ας σταματησουμε λοιπον να διαφωνουμε για μ@@@ιες και ας παρουμε αποφαση το εξης..οταν εχω μια επιχειρηση,θα προσλαβω ΟΠΟΙΟΝ θελω για τους δικους μου λογους..μπορει να ειμαι φασιστας,μπορει να ειμαι ηλιθιος,μπορει να ειμαι απλα φυσιολογικος,αλλα ενα ειναι σιγουρο..η επιχειρηση ειναι δικια μου και προσλαμβανω οποιον γουσταρω..ανεξαρτητως χρωματος..τωρα αμα βγει ο καθε καγκουρας και με χαρακτηρισει καπως..so f@@@@ing what που λενε και οι metallica

• Like 2
Δημοσ.

Τελικά εμείς οι "έλληνες" είμαστε υπερήφανοι που υπήρξαμε the pinnacle of civilization και δε ξέρουμε να εκφράσουμε αυτό που σκεφτόμαστε στην ένδοξη κατά τα άλλα γλώσσα μας, οι αριστεροί ήταν πάντα οι φασίστες, αποδεικνύεται by the fact ότι οι Democrats είχαν μαύρους σκλάβους να μαζεύουν το βαμβάκι...

Για τους αριστερούς δε ξέρω, αλλά ξέρω για τον νεοέλληνα αστοιχείωτο "και Α και ΟΥ και..." που του φταίει η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς επειδή είναι ένα αμόρφωτο μηδέν, που νομίζει ότι αναμασώντας τις ανοησίες που λένε κάποια νούμερα στη τιβι, πρέπει να έχει δημόσιο λόγο και να τον επιβάλλει...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά εμείς οι "έλληνες" είμαστε υπερήφανοι που υπήρξαμε the pinnacle of civilization και δε ξέρουμε να εκφράσουμε αυτό που σκεφτόμαστε στην ένδοξη κατά τα άλλα γλώσσα μας, οι αριστεροί ήταν πάντα οι φασίστες, αποδεικνύεται by the fact ότι οι Democrats είχαν μαύρους σκλάβους να μαζεύουν το βαμβάκι...

Για τους αριστερούς δε ξέρω, αλλά ξέρω για τον νεοέλληνα αστοιχείωτο "και Α και ΟΥ και..." που του φταίει η ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς επειδή είναι ένα αμόρφωτο μηδέν, που νομίζει ότι αναμασώντας τις ανοησίες που λένε κάποια νούμερα στη τιβι, πρέπει να έχει δημόσιο λόγο και να τον επιβάλλει...

Ο αμερικάνικος νότος ψηφίζει παραδοσιακά Republicans.

Οι βόρειοι ψηφίζουν περισσότερο Democrats (λίγο κοντά στην αριστερά από ότι οι Republicans) που πολέμησαν για την κατάργηση της δουλείας. 

Edit: τώρα, αλλά από όσο διάβασα ίσως να μην ήταν πάντοτε έτσι, οπότε μάλλον έχω διάβασμα για να μη γράφω ανακρίβειες

Επεξ/σία από johnnieinlab
Δημοσ.

Ουτε ενας αναπηρος ή ενα transexual στη φωτογραφια; Ρατσισμος παντου ρε φιλε. Σε τι κοινωνια ζουμε...

Εχουν elfs, ομως.... ;)

Δημοσ.

Το βρήκες. Όποιος κατηγορεί για κάτι την αριστερά είναι αυτομάτως αγράμματος, αμόρφωτος, ουγκ και νεοναζί. Πετάμε εκεί ένα γενικευμένο ad hominem και καθαρίσαμε. Οι Δημοκρατικοί των ΗΠΑ μπορεί να μην είχανε σκλάβους (αν φτάσει κανείς να τους ταυτίσει με το στρατό της Ενώσεως), δεν δίσταζαν όμως στο ελάχιστο να κάνουν ειδεχθή εγκλήματα εναντίον των ντόπιων Ινδιάνων. Επίσης, σήμερα μιλούν για ρατσισμό και αντιφασισμό αλλά την ίδια στιγμή εξαφανίζουν απο το χάρτη χώρες όπως η Λιβύη, η Συρία και η Σερβία και ρίχνουν νόμιμα εκλεγμένες κυβερνήσεις όπως στην Ουκρανία, βυθίζοντας τη χώρα στο χαος.

Όσο για το φασισμό της αριστεράς, σου συνιστώ αυτό:

Gulag_Archipelago.jpg

Δημοσ.

Επεξηγουμαι για να μην παρεξηγηθω (καλα τωρα λεμε....).

1) Οντως εφυγα εκτος θεματος- σορυ γι αυτο.

2) ΧΑΧΑΧΑΧΑ σημαινει χαχαχαχαχαχα= γελαω δυνατα.

Οχι κατι αλλο. Γελαω σημαινει μου αρεσει το αστειο που λες.

Οχι οτι ειμαι κατι εγω.

Τον αν οταν εγω γελαω καποιο νομιζουν οτι το κανω γιατι τους θεωρω κακομοιπηδες δεν ειναι παρ μονο στην φαντασια τους- ιδιως οταν ειμαστε εντελως αγνωστοι. Το πιθανοτερο ειναι οτι οι ιδιοι νοιωθουν καομοιρηδες οποτε ενα απλο (ισωε δυνατο) γελιο τους βαζει σε υποψιες.

Αλλα -ξαναλεω- για μενα ΧΑΧΑΧΑΧΑ σημαινει "λες καλα αστεια- χαχαχαχα".

3)"οσο υπαρχει αριστερα"+ (φυσικα) κατι αρνητικο, (φυσικα) δειχνει οτι ερχομαι απτην αλλη μερια.

δεν δειχνει ομως οτι ημουν ενας απο εσας, δεν δειχνει οτι ζουσα στον υπαρκτο σοσιαλισμο (ποσοι απο εσας μπορουν να το πουν αυτο αληθεια?), δεν δειχνει οτι ολος ο κοντινος μου κυκλος ειναι ακομα παγιδευμενος εκει (το λεω "ποιητικα").

Με λιγα λογια δεν λεει κ πολλα, εκτος κ αν η φαντασια σου καλπασει (οπως κ εγινε φιλε).

Δεν λεει ουτε ποσο εχω ασχοληθει ουτε που εχω ζησει ουτε τι εχω δει για να μιλαω ετσι.

Απλα εσυ νομιζεις διαφορα κ ΧΩΡΙΣ να ρωτησεις βγαζεις καποια συμπερασματα.

Επισης ΟΧΙ δεν υπαρχει πραγματικος διαλογος σχεδον πουθενα. Μακαρι ναταν οπως τα λες.

Θαθελα αυτο που λες αλλα δεν υπαρχει (εχουμε αλλη γνωμη εδω).

4) το "διαφωνεις" το χρησιμοποιω ρητορικα οπως καταλαβαινεις. Φυσικα κ διαφωνει.

Ανασφαλειες δεν εχω απο πολυ μικροτερη ηλικια απ την δικια σου (μια υποθεση κανω- λολ).

5) το "γινεται να το βουλωσουν" ειναι ζητουμενο κ των 2 παραταξεων φιλε -αν θες νασαι ειλικρινης πρεπει να το παραδεχτεις. Ομως,ΟΧΙ, δεν το λεω ετσι. Εχοντας ζησει στην Σοβιετια επι Υπαρκτου Σοσιαλισμου, ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ποτε ξανα κανενας να το βουλωσει (οπως μας καναν εμας). Τοχω ζησει στο πετσι μου αυτο- οποτε οχι μην το τραβας εκει το ζητημα. 

Η προσπαθεια κατεβασματος της κουβεντας σε ψυχολογικο/ προσωπικο επιπεδο δεν ειναι οτι καλυτερο.

Ιδιως οταν βασιζεται σε εικασιες (μιας κ δεν γνωριζομαστε).

Καλυτερα ρωτα κ μετα εξαπελυσε επιθεση.

Αλλα γιατι να σχοληθεις με μενα? Επιχειρηματα δεν υπαρχουν περι Διαφορετικοτητας (που ειναι το θεμα μας) να παραθεσεις?

Ειναι ενα ωραιο πρωινο κ τιποτα καλυτερο δεν μπορω να σκεφτω απο την κοινωνικη διαφορετικοτητα! (αληθεια!)

Καταλαβαίνω ότι τα βιώματά σου έχουν οδηγήσει σε συγκεκριμένη στάση γύρω από τη ζωή.

Επίσης, καθώς προέρχεσαι από άλλη χώρα κατανοώ ότι ο γραπτός λόγος που χρησιμοποιείς  ίσως να αφήνει περιθώρια παρερμηνείας ως προς το ύφος και το περιεχόμενο, οπότε ζητώ συγνώμη για τυχόν παρεξήγηση από μέρους μου.

Γι' αυτά που κατάλαβα:

Η αριστερά και η δεξιά δεν πρέπει να κρίνονται σαν ιδεολογίες με βάση τον τρόπο που εφαρμόστηκαν στα απολυταρχικά καθεστώτα του ανατολικού μπλοκ ή στις επεκτατικές ηγεμονίες του κεφαλαίου της δύσης, διότι έτσι παραβλέπεται το ότι σε όλη την ανθρώπινη ιστορία η εξουσία διαφθείρει! 

Η φράση "υπαρκτός σοσιαλισμός" είναι ευφημισμός. Πως μπορείς να έχεις σοσιαλισμό όταν το society σου υποφέρει;

Έννοιες όπως ο αναρχισμός, η εθνική υπερηφάνεια, ο ατομισμός, ο σοσιαλισμός έχουν κατά καιρούς χρησιμοποιηθεί από ομάδες ανθρώπων που απλώς περιτύλιγαν με έναν πιασάρικο όρο τις δραστηριότητές τους.

Σε όλες τις θεωρίες υπάρχουν δυνατά και αδύνατα σημεία, εφαρμόσιμες και ουτοπικές πτυχές, παραδοχές και προκαταλήψεις.

Οι μπαχαλάκηδες δεν είναι πραγματικοί αναρχικοί, οι χρυσαυγίτες δεν είναι πραγματικοί εθνικιστές, ο Τσίπρας δεν είναι πραγματικός σοσιαλιστής, ο Μητσοτάκης δεν πιστεύει στην πραγματικά ελεύθερη αγορά. Όλοι έχουν την ατζέντα τους!

Οι φιλοσοφικές και πολιτικές ιδεολογίες πηγάζουν από την αναζήτηση του πως θα κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο, πως θα προοδεύσουμε όλοι μαζί. Η υλοποίηση, σχεδόν πάντα, καταλήγει σε διακρίσεις και ανισότητες, στην καταπίεση των αδυνάτων, στην αύξηση των κοινωνικών αντιθέσεων...

Σε προηγούμενο post μου έδειξα με σαφήνεια τη θέση μου απέναντι στη διαφορετικότητα.

Επίσης συμφωνώ στον υπερθετικό βαθμό με το βίντεο του αγαπητού John Cleese για την ανεκτικότητα και την πολιτική ορθότητα.

Αυτά είναι τα επιχειρήματά μου.

Τελικά, ο μόνος δρόμος είναι η συζήτηση και η γνώση. Η παιδεία.

Αυτά είναι η μόνη εγγύηση ομαλότητας για την ειρηνική συμβίωση των λαών του κόσμου μας. 

ΥΓ: 1 όχι, δεν έχουμε μεγάλη διαφορά ηλικίας  και 2 δε βάζω ταμπέλες στις πεποιθήσεις μου (για το "ήμουν ένας από εσάς")

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...