Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τον Τούρκο CEO μη τον πεις και παραέξω για diversity όμως. Diversity ο Τούρκος θα μπορούσε να είναι μόνο στα μάτια ενός Έλληνα, if you know what I mean.

Κατά τα άλλα είμαι 100% μαζί σου, και μένα με χαλάνε οι εκδηλώσεις υστερίας. Αλήθεια όμως, ποιές ακριβώς είναι αυτές; Στο παρόν thread ας πούμε, τα πρώτα πρώτα comments λένε:

• Ας αυτοκτονήσουν
  • Μου προκαλούν αηδία και είναι υποκριτές
  • Ο Άρης συγκρατήθηκε =)
  • Ξεφτίλα, καραγκοζιλίκι και αηδία

Διάβασε το twitter thread από την αρχή και πες μου πού εντοπίζεις τη μεγαλύτερη συγκέντρωση υστερίας όπως την αντιλαμβάνεσαι. Εκτός αν κανείς την αντιλαμβάνεται ως "μιλάνε αυτοί που δε συμφωνώ μαζί τους".

Ξέρω, και όχι δεν πρέπει να ακούσεις κράξιμο. Αλλά υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια: αν ποστάρεις promotional υλικό με λεζάντα "diversity", και η εικόνα δεν έχει diversity, τότε μάλλον το κράξιμο το κέρδισες με την αξία σου.

That said προσωπικά δε θα έκραζα, αλλά ίσως είναι επειδή είμαι κι εγώ καυκάσιος λευκός άντρας και δε νιώθω εντελώς τη φάση.

Αυτό που λες δε βγάζει κανένα νόημα. Ξαναπροσπάθησε με κάτι που έχει λογική συνέχεια και δεν τσουβαλιάζει σε μια πρόταση μερικά δισεκατομμύρια ανθρώπους για τους οποίους δεν ξέρεις τίποτα.

Αυτό είναι το φανταστικό επιχείρημα είστε υποκριτές που δίνετε κουβέρτες στους πρόσφυγες όταν τα παιδάκια στην Αφρική πεθαίνουν από την πείνα; Έχω γράψει ένα rebuttal κάποια στιγμή, να μην επαναλαμβάνομαι. Ορίστε, το point #2.

Το diversity για τον Τουρκο το εβαλα για το θεμα της θρησκειας. Στην Δανια ημουν σιγα μην το εβαζα σαν Ελληνας. :)

Κατα τα αλλα τα τελευταια χρονια υπαρχουν παρωπιδες και φανατισμος και απο τις 2 πλευρες.

Δημοσ.

το μόμεντ που ο περίπου λευκός βαλκάνιος άνδρας ανησυχεί για το νταϊβέρσιτι όταν οι λευκοί καυκάσιοι συνεχίζουν και πλουτίζουν και στη δική του πλάτη εκτός λοιπών σκουρόχρωμων του πλανήτη είναι όλα τα λεφτά 

Αυτό πρέπει να σκέφτηκες πάρα πολύ για να το πεις υποθέτω.

Το επιχείρημα ποιό είναι; Ότι επειδή (λες εσύ) υπάρχουν κάπου κάποιοι λευκοί καυκάσιοι που κάνουν κάτι (λες εσύ) σε βάρος μου, δε θα έπρεπε να με απασχολεί οτιδήποτε σε φυλετικές γραμμές πριν τους περιμαζέψω;

Stop smoking that shit, και σκέψου ότι με αυτή τη λογική για όλους τους ανθρώπους στον πλανήτη υπάρχει κάποιος που κάνει κάτι σε βάρος τους απ' όλες τις φυλές, οπότε κανένας δεν έχει δικαίωμα να τον απασχολεί τίποτα.

Το diversity για τον Τουρκο το εβαλα για το θεμα της θρησκειας. Στην Δανια ημουν σιγα μην το εβαζα σαν Ελληνας. :)

Μην το πάρεις στραβά αυτό γιατί είσαι ο μόνος που απάντησε με κάτι λογικό -- το εκτιμώ αυτό και λέει κάτι για σένα -- αλλά, δεν τίθεται ζήτημα diversity στο θέμα της θρησκείας του Τούρκου. Η θρησκεία είναι κάτι που ο καθένας (θεωρητικά) επιλέγει για τον εαυτό του και αλλάζει όποτε θέλει. Επίσης είναι κάτι το οποίο, τουλάχιστον στην περίπτωση του Τούρκου, δεν είναι προφανές σε τρίτους.

Το χρώμα του δέρματος από την άλλη δεν είναι τίποτα από αυτά.

Κατα τα αλλα τα τελευταια χρονια υπαρχουν παρωπιδες και φανατισμος και απο τις 2 πλευρες.

Σ' αυτό συμφωνώ επίσης.

Δημοσ.

Ουτε ενας αναπηρος ή ενα transexual στη φωτογραφια; Ρατσισμος παντου ρε φιλε. Σε τι κοινωνια ζουμε...

Μα ούτε έστω μια μαύρη Νιγηριανο-Γιαπωνέζα μουσουλμάνα τρανσέξουαλ που έχει παντρευτεί βουδιστή Ιρακινό τρανσεξουαλ άνδρα και έχουν αποκτήσει παιδί με παρένθετη μητέρα στη φώτο. Χάλια μαύρα. Δ' Ράιχ καταντήσαμε. Μόνο ένας Χίτλερ μας λείπει.

• Like 11
Δημοσ.

Μια χαρά είναι το τραγούδι! Εμετικό είναι να βλέπεις πχ δυο άντρες να φιλιούνται...α ναι συγνώμη που δεν είμαι politically correct να πω ότι είναι μια χαρά!

Επίσης στην πυρά και οι παροιμίες, όπως πχ,  "τον αράπη και αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς"

Θα σου απαντήσω όχι όπως θα απαντούσα αν δεν είχα άλλα, καλά, δείγματα γραφής από σένα στο παρελθόν.

Λοιπόν που λες, το τραγούδι και η παροιμία είναι όντως μια χαρά επειδή την εποχή που βγήκαν κανείς δεν ήξερε καλύτερα. Δε μπορείς να κατηγορήσεις Κινέζο αυτοκράτορα που έζησε προ Χριστού για αυταρχισμό, επειδή στην κοινωνία που έζησε δεν υπήρχε καν η έννοια της δημοκρατίας. Κλπ κλπ κλπ.

Δε μπορώ να κατηγορήσω κάποιον που σε όλη του τη ζωή δεν άκουσε ποτέ κανέναν να λέει ότι οι μαύροι είναι άνθρωποι σαν και μας για ρατσισμό, επειδή η κοινωνία στην οποία έζησε ήταν εγγενώς ρατσιστική. Μπορώ όμως να κατηγορήσω για ρατσιστή έναν που πιστεύει ότι οι μαύροι είναι υπάνθρωποι το 2016 στην Ελλάδα.

Δε μπορώ να κατηγορήσω κάποιον που έλεγε το 1800 στην κόρη του "μάθε να ράβεις και να μαγειρεύεις για να βρεθεί άντρας να σε πάρει" επειδή το 1800 έτσι ήταν τα πράγματα. Αλλά κάποιον που θα κάνει το ίδιο πράγμα σήμερα θα τον πω σεξιστή.

Είμαι σίγουρος ότι καταλαβαίνεις τη διαφορά. Στην τελική δοκίμασε να πας με το τελευταίο παράδειγμα στο έτερό σου ήμισυ και να ισχυριστείς ότι κακώς θα τον λέγαμε σεξιστή σήμερα αφού παλιά ήταν όλα μέλι γάλα και δες τι θα σου πει.

Εν τω μεταξύ το κορυφαίο είναι ότι όλες οι προσπάθειες για diversity στον εργασιακό χώρο είναι εξ' ορισμού ρατσιστικές, καθώς μπαίνει το φυλετικό κριτήριο σαν παράγοντας επιλογής εργαζομένου.

Είναι ρατσιστικό το να λες ότι πρέπει να έχουν όλοι ίσες ευκαιρίες ανεξαρτήτως καταγωγής; Ή κατά την άποψή σου ίσες ευκαιρίες έχουν ήδη οπότε από κει και πέρα περνάμε στο ρατσισμό;

Υγ: Ασχολήθηκε και ο sjw του Insomnia με το θέμα, είναι σοβαρά τα πράγματα

Δε θα πέσω στο επίπεδο κάποιων, αλλά θέλω να ξέρεις ότι αυτόν τον χαρακτηρισμό από σένα τον δέχομαι με υπερηφάνεια.

• Like 4
Δημοσ.

Είναι ρατσιστικό το να λες ότι πρέπει να έχουν όλοι ίσες ευκαιρίες ανεξαρτήτως καταγωγής; Ή κατά την άποψή σου ίσες ευκαιρίες έχουν ήδη οπότε από κει και πέρα περνάμε στο ρατσισμό;

Ρατσιστικό είναι να λες ότι θες "ποικιλομορφία" στη δουλειά σου άρα στους 20 εργαζόμενους πρέπει να είναι 5 μαύροι, 5 λευκοί, 5 κίτρινοι και 5 καστανοί και να απολύεις ή να ρίχνεις άκυρο σε 6ο λευκό, παρ'ότι έχει περισσότερες ικανότητες από έναν 5ο μαύρο, κίτρινο ή καστανό. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Σύμφωνα με την νεοταξική, νεοφιλελεύθερη προπαγάνδα, επιχείρηση με 80% έγχρωμους είναι "προοδευτική", επιχείρηση με 80% λευκούς είναι "ρατσιστική". Ο έγχρωμος μπορεί να έχει οργάνωση που τη χρηματοδοτεί ο Σόρος και λέγεται "Black Lives Matter" (λες και οι λευκές ή κίτρινες ζωές δεν μετράνε), ο λευκός αν κάνει κάτι αντίστοιχο θα φάει τη ταμπέλα του Κου Κλουξ Κλαν.

• Like 9
Δημοσ.

Ρατσιστικό είναι να λες ότι θες "ποικιλομορφία" στη δουλειά σου άρα στους 20 εργαζόμενους πρέπει να είναι 5 μαύροι, 5 λευκοί, 5 κίτρινοι και 5 καστανοί και να απολύεις ή να ρίχνεις άκυρο σε 6ο λευκό, παρ'ότι έχει περισσότερες ικανότητες από έναν 5ο μαύρο, κίτρινο ή καστανό.

Ναι, αυτό είναι ρατσιστικό. Ποιός είναι ο ρατσιστής που το υποστηρίζει αλήθεια; Ή γενικά το λες για να φιλοσοφήσουμε;

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Σύμφωνα με την νεοταξική, νεοφιλελεύθερη προπαγάνδα, επιχείρηση με 80% έγχρωμους είναι "προοδευτική"

Αν μπορείς να παραθέσεις κάποια αξιόπιστη πηγή νεοταξικής νεοφιλελεύθερης προπαγάνδας για να είμαστε σίγουροι ότι αυτό που λες δεν το βγάζεις από το μυαλό σου, θα ήταν καλό.

Σε περίπτωση που καταφέρεις να το κάνεις, η επόμενη προσέγγισή μου θα είναι η εξής: Αφού συμφωνούμε πως αυτό είναι προπαγάνδα και άρα δεν έχει οποιαδήποτε κοινωνική αξία, τι το συζητάμε; Θα έπρεπε να ασχολούμαστε με την κάθε μαλακία που λέει ο κάθε κολλημένος για το αγαπημένο του θέμα;

Τέλος, αν μετά από αυτά πιστεύεις ότι δε σου έχω αφήσει κανένα περιθώριο να αναδείξεις αξία σ' αυτό που είπες, σκέψου μήπως δεν είχε καμία αξία εξαρχής.

Ο έγχρωμος μπορεί να έχει οργάνωση που τη χρηματοδοτεί ο Σόρος και λέγεται "Black Lives Matter" (λες και οι λευκές ή κίτρινες ζωές δεν μετράνε), ο λευκός αν κάνει κάτι αντίστοιχο θα φάει τη ταμπέλα του Κου Κλουξ Κλαν.

Θα σου έλεγα να πας να δεις όλους αυτούς τους ανθρώπους (και μαύρους) που λένε "All Lives Matter", αλλά πιθανότατα αν είχες θέληση να το κάνεις θα τους είχες συναντήσει μόνος σου χωρίς προσπάθεια, όπως εγώ.

Θα σου έλεγα πως είναι γελοίο να μιλάει κανείς για "χειραφέτηση του άντρα" όπως μιλάμε/μιλούσαμε για "χειραφέτηση της γυναίκας" μιας και μιλάμε συγκριτικά πάντα και όχι με απόλυτους όρους γιατί τίποτα στη ζωή δεν είναι απόλυτο, αλλά είμαι σίγουρος πως αν όντως ήθελες να μην είσαι απόλυτος δε θα χρειαζόσουν τη βοήθειά μου.

Και τέλος θα σου έλεγα να κόψεις την πολλή θεωρία συνωμοσίας γιατί σε χαλάει, αλλά προφανώς δε σε χαλάει.

• Like 1
Δημοσ.

@defacer

Απ´όσο με γνωρίζεις καταλαβαίνεις το ύφος με το οποίο έγραψα αυτά που έγραψα. Περιττό να σου πω, οτι δε διαφωνώ σε τίποτα απο αυτα που γράφεις. My point is, εξού και η ειρωνία στα γραφόμενα μου, οτι το όλο θέμα με το political correctness εχει γίνει υπερβολικό και κουραστικό στο βαθμό που εχει αρχίσει να γυρνάει μπούμερανγκ όλη αυτή η προσπάθεια.

• Like 4
Δημοσ.

My point is, εξού και η υπερβολή στα γραφόμενα μου, οτι το όλο θέμα με το political correctness εχει γίνει υπερβολικό και κουραστικό στο βαθμό που εχει αρχίσει να γυρνάει μπούμερανγκ όλη αυτή η προσπάθεια.

Σίγουρα, ισχύει για πολλά πράγματα. Π.χ. κι εγώ ο ίδιος που εδωμέσα είμαι "ο" SJW  :-D  :-D  :-D ξέρω προσωπικά γυναίκες που ενώ δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία για το αγνό των σκέψεων και προθέσεών τους, τις θεωρώ borderline feminazi και δυσκολεύομαι πάρα πολύ να κάνω εποικοδομητική κουβέντα μαζί τους.

Δε μπορούμε όμως να ελέγξουμε τις "υπερβολές" των "υπερβολικών" (εισαγωγικά λόγω υποκειμενικότητας). Ούτε και να παρατήσουμε σαν ανθρωπότητα έναν αξιόλογο σκοπό επειδή υπάρχουν υπερβολικοί που τον υποστηρίζουν. Το μόνο που μένει είναι να βγούμε δημοσίως να χτίσουμε καμια γέφυρα προς το σημείο που είναι ο καθένας διατεθειμένος να πάει από κει που βρίσκεται τώρα.

Δημοσ.

Ο ανώτατος σκοπός ειναι να νιώσουμε όλοι άσχημα για τα εγκλήματα των αμερικανών ή των γερμανών; Στα @@ μας

Δε μπορούμε να εξισωθούμε με αυτούς σαν λευκοί καυκάσιοι, οποίος το πιστεύει αυτό και πιστεύει ότι είναι και από τους ευνοούμενους του πλανήτη και μιλάει ελληνικά είναι απλά ψεκασμενος

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η πραγματικά τυχαία επιλογή, η δίκαιη επιλογή με βάση κριτήρια ικανότητας και άλλες επιλογές χωρίς διακρίσεις (που δηλαδή δε λαμβάνουν καθόλου υπόψη το φύλο, το χρώμα του δέρματος, την καταγωγή, τη θρησκεία, τις πολιτικές πεποιθήσεις κτλ) ΔΕ διασφαλίζει ίση αναλογία μεταξύ της κάθε κατηγορίας!

παράδειγμα: ρίχνω ένα ζάρι ακριβώς έξι φορές και βγαίνει το ενδεχόμενο {2,2,2,6,1,2}

Το 3 το 4 και το 5 απουσιάζουν, κάτι το οποίο μπορεί να συμβεί.

Λογικό είναι λοιπόν να υπάρχουν εταιρίες που έχουν μόνο λευκούς, μόνο μαύρους, λίγους από κάθε φυλή, αρκετούς ισπανόφωνους, 97% γυναίκες κ.ο.κ.

Θα μπορούσε να περάσει νόμος που να απαγορεύει κάθε είδους διάκριση στις εταιρείες:

Έτσι μια εταιρία θα πρέπει να έχει ίσο αριθμό ανδρών, γυναικών, γκέι, λευκών, μαύρων, κίτρινων, χριστιανών,  μουσουλμάνων, άθεων, αριστερών, δεξιών, ικανών, άχρηστων, δεξιόχειρων, αριστερόχειρων, αρτιμελών, ανάπηρων, αδύνατων , χοντρών, ψηλών, κοντών και (φυσικά) ρατσιστών!

Για να σοβαρευτούμε, το πρόβλημα έχει να κάνει με τη συστηματική εκούσια διάκριση ομάδων η οποία δεν αφορά αντικειμενικά προτερήματα σχετικά με έναν επαγγελματικό τομέα.

Ίσες ευκαιρίες έχουν και οι αθλητές του μπάσκετ αλλά οι απαιτήσεις του αθλήματος προκρίνουν παίχτες με συγκεκριμένα σωματικά προτερήματα.

Επεξ/σία από johnnieinlab
  • Like 4
Δημοσ.

Ο ανώτατος σκοπός ειναι να νιώσουμε όλοι άσχημα για τα εγκλήματα των αμερικανών ή των γερμανών; Στα @@ μας

Αν απαντάς σε μένα, δεν έχω ιδέα τι νομίζεις ότι είπες και πώς πιστεύεις ότι σχετίζεται μ' αυτά που έγραψα.

Δε μπορούμε να εξισωθούμε με αυτούς σαν λευκοί καυκάσιοι, οποίος το πιστεύει αυτό και πιστεύει ότι είναι και από τους ευνοούμενους του πλανήτη και μιλάει ελληνικά είναι απλά ψεκασμενος.

Δε βλέπω την παραμικρή σχέση ανάμεσα σ' αυτά και την κουβέντα που γίνεται, αλλά μιας που το ανέφερες... ποιοί είναι για σένα οι "ευνοούμενοι" του πλανήτη;

Ως straight άντρας είσαι ευνοούμενος απέναντι σε ομοφυλόφιλους και γυναίκες ή όχι;

Ως λευκός είσαι ευνοούμενος απέναντι σε άλλες φυλές ή όχι;

Ως καυκάσιος είσαι ευνοούμενος απέναντι σε λατίνους ή όχι;

Ως Έλληνας, ίσον πολίτης χώρας της ΕΕ, είσαι ευνοούμενος απέναντι σε μη πολίτες ΕΕ ή όχι;

Αν βάλουμε σε ένα γκρουπ όλους όσους είσαι ευνοούμενος απέναντί τους και δούμε ότι τελικά μιλάμε για το (τυχαίο νούμερο) 90% του παγκόσμιου πληθυσμού, τελικά είσαι ψεκασμένος ή μήπως όντως ευνοούμενος;

Λογικό είναι λοιπόν να υπάρχουν εταιρίες που έχουν μόνο λευκούς, μόνο μαύρους, λίγους από κάθε φυλή, αρκετούς ισπανόφωνους, 97% γυναίκες κ.ο.κ.

Πολύ σωστά.

Τώρα, όταν βλέπουμε ότι δεν υπάρχουν οι εταιρίες με μόνο μαύρους και με 97% γυναίκες, τι συμπέρασμα βγάζουμε;

Για να προλάβω τους πιο ανυπόμονους, 97% αντιπροσώπευση στη θέση της καθαρίστριας δε σημαίνει ίσες ευκαιρίες.

ΥΓ στην εταιρία όπου εργάζομαι, που δεν τη λες ακριβώς ψιλικατζίδικο (βάσει χρηματιστηρίου υποτίθεται πως η αξία της είναι > 5 δις), το board αποτελείται από 100% γέννημα θρέμμα λευκούς Γερμανούς. Οι senior executives είναι όλοι γέννημα θρέμμα λευκοί Γερμανοί, εκτός από μία (στους 8) η οποία είναι Γερμανίδα. Κακή ζαριά να υποθέσω; Γιατί σε επίπεδο υπαλλήλου οι Γερμανοί είναι μειοψηφία. Εκεί τα έφερε αλλιώς το ζάρι;

Δημοσ.

To 2015, έξι ανά εκατομμύριο μαύρου πληθυσμού σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά στις ΗΠΑ. Ίδιο ποσοστό με όσους χτυπιούνται από κεραυνό. Αν το 20% ( αυθαίρετα μεγάλο ποσοστό) ήταν θύμα ρατσισμού τότε ένας ανά εκατομμύριο μαύρου πληθυσμού έπεσε θύμα αστυνομικού ρατσισμού. Ο αριθμός των μαύρων που δολοφονούνται από άλλους μαύρους (κοντά 95% επί του συνόλου των δολοφονιών) είναι περίπου 250 φορές μεγαλύτερος. Ποσοστιαία οι μαύροι διαπράττουν 7 φορές περισσότερους φόνους από τους λευκούς στις ΗΠΑ, και όπως έγραψα παραπάνω οι πλειοψηφία των θυμάτων είναι άλλοι μαύροι.

Έκατσα και έψαξα μόνος μου τα στατιστικά. Οι πηγές μου είναι η Washington Post (politically correct έντυπο), το FBI και το υπουργείο δικαιοσύνης. Κατά τα άλλα black lives matter

• Like 11

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...