louilouiCK Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 εν το μεταξύ για laptop μιλάει ο ΤS τζάμπα τρώγεστε Και με τους φόρους δεν διπλασιάζεται το κόστος της κιλοβατώρας άλλο αν επηρεάζεται το συνολικό κόστος. 1
Zaytsev Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Έλα, πάμε πάλι, μέχρι να μάθεις ανάγνωση... Καλύτερα τότε πάρε έναν μετρητή ρεύματος για να το έχεις και όχι να πουλάς ειρωνείες και να γράφεις ανακρίβειες. ....Εγώ, επειδή ο λογαριασμός ανέβηκε αισθητά, πήγα και πήρα έναν μετρητή πίνακα και διαπίστωσα πολλά θέματα κι όχι μόνο του υπολογιστή. Αποτέλεσμα, να ρίξουμε το λογαριασμό από 300-350€ που ερχόταν, στα 200-230€. Η μετρητής ήταν αυτός (τριφασικός) αλλά έχει και μοντέλα με router που καταφράφουν δεδομένα και δίνουν reports. Τα λεφτά του τα έβγαλε σε ένα δίμηνο..... O συγκεκριμένος μετρητής, είναι όχι μόνο ακριβείας, αλλά κρατάει μέσο όρο κατανάλωσης, διακυμάνσεις, κι αναλυτικά στοιχεία, οπότε γνωρίζω όχι μόνο τι καταναλώνει με δεδομένη στιγμή, αλλά και το μέσο όρο της συσκευής. Έλα, πάμε παρακάτω... Επίσης 24 οθόνη ΕΙΖΟ στα 20 W. Έχω δύο 24" EIZO και μόλις παρέλαβα και μία 27". Η S2411W τραβάει 65watts με τη φωτεινότητα στο 40% Η FG2421, τραβάει 35watts στο desktop και 80watts όταν παίζω στα 120Hz. H ολοκαίνουρια, 27αρα FS2735, που είναι μοντέλο Δεκεμβρίου 2015 και όχι καμιά παλιατζούρα, δείχνει 25watts στο desktop και φτάνει μέχρι και 80watt όταν παίζω στα 144Hz Επίσης αναφέρεις για 1200 ups λες και όλοι έχουν τέτοια μεγάλα τροφοδοτικά. Για ενημέρωση ένα νορμαλ τροφοδοτικό των 650W σαν το δικό μου ανοιχτό με υπολογιστή και έξτρα gpu + οθόνη σε καθημερινή απλή χρήση δεν ξεπερνά τα 85 ευρώ. Τη διαφορά μεταξύ UPS και PSU τη γνωρίζεις; Το πόσα euro κάνει, τι σχέση έχει με την κατανάλωση; Αν ήθελες να γράψεις watt, πες τα αλλού, γιατί 650w τροφοδοτικό για να καταναλώνει τόσο λίγο, θα πρέπει να έχεις πολύ συγκεκριμένα πράγματα επάνω. Αν θέλεις να μας πείσεις, φωτογραφία με ανοικτό τον υπολογιστή και τον μετρητή στην πρίζα. Άσε λοιπόν τους χαρακτηρισμούς και την επίθεση στο συνομιλιτή σου και διάβαζε καλύτερα τι γράφει κι όχι τι νόμισες ότι θα ήθελε να γράψει.
BlueBlood7 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Μάλλον εσύ δεν διαβάζεις καλά. Ή μάλλον διαβάζεις όπως εσύ θέλεις γιατί έτσι σε συμφέρει. Πάμε λοιπόν ανάγνωση όπως λες και εσύ. Πες μου ποιον χαρακτηρισμό έγραψα? Υπογράμμισέ τον με ΚΕΦΑΛΑΙΑ γράμματα για να ξεστραβωθώ. Άσε άσε. Μην ψάχνεις δεν θα βρεις. Έγραψα για ειρωνία εκ μέρους σου που μου λες ότι δεν διαβάζω σωστά με περίεργο υφάκι. Εσύ τώρα διαβάζεις χαρακτηρισμό εκ μέρος μου? Όχι βέβαια. Κάτι πρέπει να γράψεις για να καλύψεις το δικό σου ειρωνικό υφάκι (το οποίο είναι "Έλα πάμε ανάγνωση") και το οποίο το συνεχίζεις κατ επανάληψη. Το γραψες μία, το γραψες δύο, το γραψες τρεις και εκτέθηκες και τις τρεις. Δική σου η ειρωνία και όχι δική μου Έλα, πάμε πάλι, μέχρι να μάθεις ανάγνωση... O συγκεκριμένος μετρητής, είναι όχι μόνο ακριβείας, αλλά κρατάει μέσο όρο κατανάλωσης, διακυμάνσεις, κι αναλυτικά στοιχεία, οπότε γνωρίζω όχι μόνο τι καταναλώνει με δεδομένη στιγμή, αλλά και το μέσο όρο της συσκευής. Έλα, πάμε παρακάτω... Έχω δύο 24" EIZO και μόλις παρέλαβα και μία 27". Η S2411W τραβάει 65watts με τη φωτεινότητα στο 40% Η FG2421, τραβάει 35watts στο desktop και 80watts όταν παίζω στα 120Hz. H ολοκαίνουρια, 27αρα FS2735, που είναι μοντέλο Δεκεμβρίου 2015 και όχι καμιά παλιατζούρα, δείχνει 25watts στο desktop και φτάνει μέχρι και 80watt όταν παίζω στα 144Hz Αναφέρεις για 65W που για κάποιες οθόνες είναι ψιλο νορμαλ . Ανέφερα πιο πάνω για μια οθόνη περίπου στα 30W προφανώς αναφερόμενος σε νορμαλ οθόνη ενός μέσου χρήστη ή και ενός απλού χρήστη όπος ο φίλος που άνοιξε το θέμα. Ο φίλος ήταν σαφής για απλή χρήση. Τα 120HZ είναι ειδικές περιπτώσεις που αφορούν τους gamers και όχι όλους. Ποσως ενδιαφέρει αν την ανεβάζεις. Ευχαριστώ πολύ. Και τον επεξεργαστή όταν τον ανεβάζουμε καίει περισσότερο. Ο φίλος ήταν σαφής για απλή χρήση. Το τραβας από εδώ το τραβάς από εκεί. Το ξεχειλώνεις. Βάζεις νούμερα που δεν ενδιαφέρουν τον απλό χρήστη σε καμμία περίπτωση όπως τον φίλο που άνοιξε το θέμα. Δεν το έχουμε, έτσι...; Που μέτρησα εγώ οθόνη; Link παράθεσα με μετρήσεις από αρκετά μοντέλα... Επίσης, αναφέρει κάτω από 20 και πάνω από 30 watts, μέχρι και πάνω από 100. Ειδικά τα IPS μοντέλα. Εγώ απλά είπα ότι ο κατανάλωση είναι ανάλογα τη φωτεινότητα, το μοντέλο και φυσικά τις ίντσες. Αν δε διαβάζετε τι γράφει ο άλλος, μην απαντάτε καθόλου καλύτερα. Εδώ τις γράφεις? Μέτρησες τελικά ή δεν μέτρησες? Πλάκα μας κάνεις? Μας δουλεύεις κανονικά? Για το ups την γνωρίζω την διαφορά. Εκ παραδρομής έγραφα τροφοδοτικό και όχι ups. Το διόρθωσα όπως και το ευρώ διορθώθηκε σε W. Και για να σε προλάβω για να με πεις κωλοτούμπα γράφω "ανοιχτό με υπολογιστή και έξτρα gpu + οθόνη σε καθημερινή απλή χρήση δεν ξεπερνά τα 85 ευρώ W". Αναφέρομαι αποκλειστικά λοιπόν στο ups. Δεν ενδιαφέρει το τροφοδοτικό.
louilouiCK Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2016 Επίσης ο φίλος ήταν σαφής ότι πρόκειται για LAPTOP (=60 με 120 watt θα καίει όλο και όλο το σύστημα το πολύ) οπότε τι το βολοδέρνετε το θέμα; Τέλος ήταν σαφές πως δεν τον πολυενδιαφέρει μιας και με το ζόρι συμμετείχε ελάχιστα στο ίδιο του το θέμα και σίγουρα μετά το τελευταίο του ποστ δεν διάβασε οτιδήποτε αλλο σε αυτό το topic οπότε 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα