drapanakis Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Ποσο περιπου καταναλωνει ενας υπολογιστης , ι5 ας πουμε , μηνιαιως αν δουλευει 10 ωρες την ημερα περιπου ;
tzotzosgr Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 παίζουν πολλά ρόλο! παράδειγμα κάρτα γραφικών, κλπ... ο επεξεργαστής τι γενιάς είναι? δες εδώ http://ark.intel.com/#@Processors 1
BlueBlood7 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Πάρε έναν μετρητή κατανάλωσης και δες. 2
drapanakis Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Γενικα, για χρηση γραφειου και ιντερνετ, δε θα ηταν καλυτερη επιλογη ενας φορητος που πανω του θα συνδεθουν ολα (οθονες, εκτυπωτες κτλ) αφου καταναλωνει τοσο λιγοτερο ρευμα και κανει και τι δουλεια αριστα ;
vdeseris Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 http://www.insomnia.gr/topic/629565-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%BB%CE%B1%CF%80%CF%84%CE%BF%CF%80-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%85/ όχι πάλι τα ίδια. Δεν καίνε λέμε 1
louilouiCK Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Ε τι κάθεσαι και το ψάχνεις τότε; φορητός ειναι λιγο ρεύμα καταναλώνει....
cherno Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Πες τιμή κιλοβατώρας 10 σέντς. Πες ενα pc καιει μέσο όρο 300watt άρα σε μία ώρα καίει 0,3kWh, δηλαδή 3 σεντς, άρα 30 σεντς για 10 ώρες, άρα 9 ευρώ το μήνα.
louilouiCK Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 ta laptop Καίνε ακόμη πιο λίγο πες γύρο στα 125 watt το πολύ
drapanakis Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Kαταλαβα. Δεν αξιζει .Νομιζα εχει μεγαλη διαφορα . Ευχαριστω .
Zaytsev Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Εγώ θα διαφωνήσω... Οι καταναλώσεις είναι σαφώς μεγαλύτερες και εκτός αυτού, ξεχνάτε να υπολογίσετε τους φόρους. Μπορεί η KWh να κοστίζει 10 cents, αλλά με τους φόρους που μπαίνουν στο λογαριασμό, οι οποίοι πάνε αναλογικά με την κατανάλωση, σχεδόν διπλασιάζεται η τιμή της. Και όταν κάποιος βγάζει την κατανάλωση 18€, όπως διάβασα παραπάνω, με τους φόρους πάει ~30€, και στο διμηνιαίο λογαριασμό, 60€. Οπότε είναι σημαντικό το ποσό. Επίσης, ξεχνάτε διάφορες καταναλώσεις, όπως το monitor που αν είναι 24-27" είναι άλλα 100watts, το UPS που ένα 1200άρι και με κλειστό υπολογιστή τραβάει κάπου 90watts για να φορτίζει τη μπαταρία, κοκ. Εγώ, επειδή ο λογαριασμός ανέβηκε αισθητά, πήγα και πήρα έναν μετρική πίνακα και διαπίστωσα πολλά θέματα κι όχι μόνο του υπολογιστή. Αποτέλεσμα, να ρίξουμε το λογαριασμό από 300-350€ που ερχόταν, στα 200-230€. Η μετρητής ήταν αυτός (τριφασικός) αλλά έχει και μοντέλα με router που καταφράφουν δεδομένα και δίνουν reports. Τα λεφτά του τα έβγαλε σε ένα δίμηνο.
BlueBlood7 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Εγώ θα διαφωνήσω... Οι καταναλώσεις είναι σαφώς μεγαλύτερες και εκτός αυτού, ξεχνάτε να υπολογίσετε τους φόρους. Μπορεί η KWh να κοστίζει 10 cents, αλλά με τους φόρους που μπαίνουν στο λογαριασμό, οι οποίοι πάνε αναλογικά με την κατανάλωση, σχεδόν διπλασιάζεται η τιμή της. Και όταν κάποιος βγάζει την κατανάλωση 18€, όπως διάβασα παραπάνω, με τους φόρους πάει ~30€, και στο διμηνιαίο λογαριασμό, 60€. Οπότε είναι σημαντικό το ποσό. Επίσης, ξεχνάτε διάφορες καταναλώσεις, όπως το monitor που αν είναι 24-27" είναι άλλα 100watts, το UPS που ένα 1200άρι και με κλειστό υπολογιστή τραβάει κάπου 90watts για να φορτίζει τη μπαταρία, κοκ. Εγώ, επειδή ο λογαριασμός ανέβηκε αισθητά, πήγα και πήρα έναν μετρική πίνακα και διαπίστωσα πολλά θέματα κι όχι μόνο του υπολογιστή. Αποτέλεσμα, να ρίξουμε το λογαριασμό από 300-350€ που ερχόταν, στα 200-230€. Η μετρητής ήταν αυτός (τριφασικός) αλλά έχει και μοντέλα με router που καταφράφουν δεδομένα και δίνουν reports. Τα λεφτά του τα έβγαλε σε ένα δίμηνο. ΑΝάλογα τι χρήση κάνει ο καθένας. Αν η χρήση είναι απλή τα watt που καταναλώνουν π.χ. η οθόνη και το ups είναι πολύ λιγότερα. Μια οθόνη περίππου στα 30W.
Zaytsev Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 ΑΝάλογα τι χρήση κάνει ο καθένας. Αν η χρήση είναι απλή τα watt που καταναλώνουν π.χ. η οθόνη και το ups είναι πολύ λιγότερα. Μια οθόνη περίππου στα 30W. 1. Δε διάβασες τι γράφω μάλλον... Λέω ότι το UPS έγραφε 90watts με κλειστό τον υπολογιστή. Που κολλάει η χρήση; 2. Στον οθόνη επίσης που κολλάει η χρήση; Λίγο πολύ, αν είναι αναμένη (και όχι σε stand-by) καίει το ίδιο, είτε παίζει το screen saver, είτε παίζεις παιχνίδια. Τη διαφορά την κάνει η φωτεινότητα και προφανώς οι ίντσες: http://www.tomshardware.com/reviews/s242hl-bid-u2412m-t24a550,3016-13.html Προφανώς και αν παίζεις η κάρτα γραφικών και ο επεξεργαστής, επειδή ανεβάζουν συχνότητες καίνε παραπάνω, αλλά ξεχνάμε ένα σωρό components που έχουν σταθερή κατανάλωση άσχετα με τη χρήση. Μπορεί λοιπόν σε ένα i3 με onboard VGA η κατανάλωση να είναι μικρή, αλλά αν αρχίσεις και μετράς όλα τα επιμέρους, ανεβαίνει και ίσως σημαντικά.
BlueBlood7 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Μάλλον λάθος μετρας τότε γιατί έχω μετρητή ρεύματος και μου μετράει την πθόη 35 W.
Zaytsev Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Μάλλον λάθος μετρας τότε γιατί έχω μετρητή ρεύματος και μου μετράει την πθόη 35 W. Δεν το έχουμε, έτσι...; Που μέτρησα εγώ οθόνη; Link παράθεσα με μετρήσεις από αρκετά μοντέλα... Επίσης, αναφέρει κάτω από 20 και πάνω από 30 watts, μέχρι και πάνω από 100. Ειδικά τα IPS μοντέλα. Εγώ απλά είπα ότι ο κατανάλωση είναι ανάλογα τη φωτεινότητα, το μοντέλο και φυσικά τις ίντσες. Αν δε διαβάζετε τι γράφει ο άλλος, μην απαντάτε καθόλου καλύτερα.
BlueBlood7 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Δεν το έχουμε, έτσι...; Που μέτρησα εγώ οθόνη; Link παράθεσα με μετρήσεις από αρκετά μοντέλα... Επίσης, αναφέρει κάτω από 20 και πάνω από 30 watts, μέχρι και πάνω από 100. Ειδικά τα IPS μοντέλα. Εγώ απλά είπα ότι ο κατανάλωση είναι ανάλογα τη φωτεινότητα, το μοντέλο και φυσικά τις ίντσες. Αν δε διαβάζετε τι γράφει ο άλλος, μην απαντάτε καθόλου καλύτερα. Καλύτερα τότε πάρε έναν μετρητή ρεύματος για να το έχεις και όχι να πουλάς ειρωνείες και να γράφεις ανακρίβειες. Μετρημένο λοiπόν οθόνη U24141H στα 11 W με φωτεινότητα στα 35% που εκεί πάνω κώτω την βάζουν οι περισσότεροι και εκεί προτείνεται περίπου για τις περισσότερες οθόνες. Επίσης 24 οθόνη ΕΙΖΟ στα 20 W. Το άρθρο που παραθέτεις μάλιστα είναι του 2011. Εδώ και 5 χρόνια δηλ. Πάλι καλά που δεν έχουν μετρήσει τις παλιές τις 15αρες τις crt sony. Επίσης αναφέρεις για 1200 ups λες και όλοι έχουν τέτοια μεγάλα τροφοδοτικά. Για ενημέρωση ένα νορμαλ τροφοδοτικό ups των 650W σαν το δικό μου ανοιχτό με υπολογιστή και έξτρα gpu + οθόνη σε καθημερινή απλή χρήση δεν ξεπερνά τα 85 ευρώ W Νούμερα πραγματικά λοιπόν και όχι λινκς. Δεν τα έβαλα νωρίτερα γιατί κατάλαβα που το πας με το ειρωνικό υφάκι σου. Επεξ/σία 17 Δεκεμβρίου 2016 από BlueBlood7
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα