Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να πουμε εδω,για οσους αναπολούν εποχες με αλάνες, xfiles που βλεπονται, τον μπιλ τον κλιντον, το καρουζελ, την αεκ πρωταθλητρια και δεν ξερω γω τι αλλο, οτι, απλα και κατανοητα, εποχη χωρις ιντερνετ = μεσαιωνας!

 

 

Οσο για το galileo ειναι σημαντικο για την ευρωπη να εχει ενα συστημα δορυφορικου εντοπισμου αυτονομο ωστε να μην εξαρταται απο την αμερικη, η οποια μπορει να πειραξει το gps και να σου βγαζει το τανκς σε καμια στρατιωτικη επιχειρηση κανα χιλιομετρο δυτικοτερα.

Γενικα καλα θα κανει η ευρωπη να μειωνει γενικως την εξαρτηση απο τον μεγαλο αδερφο, μιας που αυτος τελευταια δειχνει σημαδια νοητικης ανεπαρκειας. :)

 

Φτάσε και εσύ σε σημείο να εκλέξεις κάποιον που έχει παράξει κάτι στη ζωή του και μετά μιλάς για τους Αμερικάνους.

Προς το παρόν εσύ εκλέγεις άτομα με νοητική ανεπάρκεια εδώ και 30 χρόνια.

Δημοσ.

Με τόσους δορυφόρους που γυρίζουν γύρο από την Γη δεν θα μπορούμε να δούμε σε λίγο τον ήλιο .

 

 Στο σχολείο δεν πάταγες ούτε για δείγμα ε; :D

  • Like 1
Δημοσ.

Αν υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος στον πλανήτη που χρησιμοποιεί συστήματα δισεκατομμυρίων και με παρακολουθεί για να μάθει που τα ήπια χτές ή ποιό είναι το κωλόστενο που συνέχεια χάνω όταν πάω στον "Καράφλα" να πάρω σουβλάκια με το αμάξι, τότε πραγματικά είμαστε καταδικασμένοι σαν είδος.

Δημοσ.

το σύστημα είναι αμφίδρομο, οι δορυφόροι μπορούν και να λάβουν δεδομένα σε άλλη συχνότητα από το έδαφος για να υπολογίσουν την θέση του πομπού που έχει δυνατότητα εκπομπής προς το αντίστοιχο σύστημα

λαμβανουν δεδομενα απο πομπους ελεγχου και επιτηρησης του συστηματος, οχι απο το δεκτη gps που θα κρατας στα χερια σου.

ειναι αδυνατο αυτο,

Δημοσ.

Πωπω...!!! Θα μπορώ να κουρευω με ακρίβεια της τελευταίες τρίχες που θα μου έχουνε απομείνει μετά της τόσες μπούρδες σε αυτόν τον μάταιο κόσμο!!

Δημοσ.

Επειδη εχω μπερδευτει ...Σε προγραμμα πλοηγησης οπως το destinator , igo κλπ μπορει να προσαρμοστει το galileo ?

 

γιατί μπερδεύτηκες ; 

 

άλλο το πρόγραμμα άλλο το υλικό 

το πρόγραμμα και να μπορεί (που είναι το πιο απλό) αν δεν το υποστηρίζει το υλικό σου (αυτό που κρατάς βρε αδελφέ , το ματσούκι ,το κινητό σου ή ό.τι έχεις) γιατί να υπάρξει αυτή η "προσαρμογή" ; 

  • Like 1
Δημοσ.

την δεκαετια του 80 και 90 δεν τις λες και δεκαετιες σπηλιας ,τυπε !!! πολυ καλυτερη η ζωη ...ενα απλο κινητο απο την δεκαετια του 90 και μετα για επικοινωνια, και εναν υπολογιστη σταθερο και ησουν κομπλε με περισσοτερη ελευθερια ....προφανως το απο 80 και πριν θα τους θεωρεις ανθρωπους των σπηλαιων....επισης τοτε χωρις κινητα και υπολογιστες ολοι πεθαιναν με το παραμικρο ,δεν ειχαν να φανε,ουτε να ντυθουν ,εμεναν στο ραφι και δεν παντρευονταν λογω ανυπαρκτου facebook ,οπως αλλαζαμε αμαξι καθε 15 χρονια γιατι απλα δεν χαλαγαν με το παραμικρο οπως σημερα  ,επισης δουλευε ο Ενας και συντηρουσε τετραμελη οικογενεια ,μπας κλας να υποθεσω και αυτο των σπηλαιων....ενω σημερα με τεχνολογια τυπε ,δουλευουν και οι τεσσερις στο σπιτι για να πληρωσουν τα παγια πασης φυσεως και ολο το μηνα παιζει φακή και πατατα τηγανιτη επειδη αυτα που περισσευουν για τετοια επαρκουν....και το αμαξι παρκαρισμενο στο πεζοδρομιο γιατι ανα 100χλμ καιει ενα λιτρο λαδι (φυσιολογικο το λενε οι εταιριες πλεον,παλια το λεγαμε σαπακι ) και ποιος εχει λεφτα για συνεργειο να τρεχει !!! οτι να'ναι τυπε με τις σπηλιες ...δικιο εχεις μαλλον που προτιμουμε τις σπηλιες ακομη καποιοι γραφικοι !!!

 

Τα αρνητικά που περιγράφεις δεν έχουν καμία σχέση με την ανάπτυξη της τεχνολογίας.  Με την εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών έχουν σχέση.  

Δημοσ.

λαμβανουν δεδομενα απο πομπους ελεγχου και επιτηρησης του συστηματος, οχι απο το δεκτη gps που θα κρατας στα χερια σου.

ειναι αδυνατο αυτο,

Τί είναι αυτά λες; Έχω συνδέσει στο κινητό μου δορυφορικό πιάτο και επικοινωνώ με τους δορυφόρους και μαύρες τρύπες!

 

Έχω και εφαρμογή για να στοχεύω.

 

:)

Δημοσ.

Η Qualcomm έχει ήδη δηλώσει υποστήριξη μέσω firmware update σε πολλά από τα νέα της chipset, για τους άλλους κατασκευαστές ξέρουμε κάτι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και ο Snapdragon 810 θα υποστηριζει τον Galileo ή μόνο από 820 και πάνω;

 

Ο Qualcomm Snapdragon 810 σύμφωνα με τις προδιαγραφές του υποστηρίζει από κατασκευής του όλους τους δορυφόρους με υπηρεσίες τοποθεσίας παγκόσμιας θέσης συμπεριλαμβανομένων του GPS (ΗΠΑ), Glonass (Ρωσία), Beidou (Κίνα), Galileo (EE).  :)

 

Support of all major global position location constellations:

including GPS (USA), Glonass (Russia), Beidou (China), and Galileo (EU)

 

 

https://www.qualcomm.com/news/releases/2015/02/02/qualcomm-snapdragon-810-processor-powers-premium-tier-mobile-experiences

Επεξ/σία από Jangos
Δημοσ.

γιατί μπερδεύτηκες ; 

 

άλλο το πρόγραμμα άλλο το υλικό 

το πρόγραμμα και να μπορεί (που είναι το πιο απλό) αν δεν το υποστηρίζει το υλικό σου (αυτό που κρατάς βρε αδελφέ , το ματσούκι ,το κινητό σου ή ό.τι έχεις) γιατί να υπάρξει αυτή η "προσαρμογή" ; 

 

Μαλιστα..Τα "υλικα" που εχουμε κινητα ,pna ή καποια πο θα βγουν θα ειναι συμβατα με τον Γαλιλαιο ?

Δημοσ.

το σύστημα είναι αμφίδρομο, οι δορυφόροι μπορούν και να λάβουν δεδομένα σε άλλη συχνότητα από το έδαφος για να υπολογίσουν την θέση του πομπού που έχει δυνατότητα εκπομπής προς το αντίστοιχο σύστημα

 

Δηλαδή, θέλεις να μου πεις ότι το smartphone σου στέλνει δεδομένα σε δορυφόρους όταν έχεις ανοιχτό το GPS. Μάιστα. Έχεις υπολογίσει πόση ενέργεια θα χρειαζόταν για να το κάνει αυτό; Η μπαταρία του θα έπρεπε να είναι ίσα με ένα τούβλο. Ενδεικτικά θα σου θυμίσω την τεχνολογία iridium που είχε εμφανιστεί στα τέλη της δεκαετίας του 90 (στην Ελλάδα την είχε φέρει η Telestet) και πραγματοποιούσε κλήσεις μέσω δορυφόρων, παρακάπτωντας το κυψελωτό δίκτυο. Θυμάσαι πόσο μεγάλο ήταν (σε σχέση με τα κινητά της εποχής) και πόσο τεράστια ήταν η κεραία του; Και μιας που το ανέφερα, το iridium απέτυχε και οι δορυφόροι του χρησιμοποιήθηκαν τελικά από το GPS.

 

Επίσης σου ξαναλέω ότι τα συστήματα εντοπισμού θέσης λαμβάνουν από τους δορυφόρους και δεν στέλνουν. Η διαδικασία εντοπισμού θέσης βασίζεται στην αρχή ότι αν ξέρεις την απόστασή σου από τρία σταθερά σημεία, μπορείς να βρεις την ακριβή σου θέση στο χώρο. Αυτο ακριβώς κάνουν. Λαμβάνουν σήμα από δορυφόρους, υπολογίζουν την απόσταση από τον κάθενα από αυτούς και βρίσκουν τη θέση σου. Αν έχεις στο κινητό σου κάποια εφαρμογή που σου λέει από πόσους δορυφόρους παίρνει σήμα εκείνη τη στιγμή το κινητό σου, θα πρατηρήσεις ότι όταν έχει λιγότερους από 4, δεν μπορεί να υπολογίσει στίγμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...