Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίζει να μην έχει γίνει καθαρισμός στον λέβητα. Είχα και εγώ θέμα τέτοιο με τον δικό μου, το ανάβαμε και δεν ζεμάταγαν τα σώματα. Άλλαξα μπεκ, άλλαξα φίλτρο, καθάρισα εσωτερικά τον λέβητα και καθάρισα και το φίλτρο της τρόμπας πετρελαίου (μου το είχε πει μάστορας αυτό και οτι οι περισσότεροι δεν το κάνουν). Το φίλτρο πετρελαίου πιστεύω οτι έκανε την διαφορά, γιατί είχε πιάσει μια μαύρη βρώμα και δεν ξέρω πως στο καλό πέρναγε πετρέλαιο... 

Αποτέλεσμα είναι να ζεματάνε τόσο που να μην μπορείς να ακουμπήσεις όταν το έχεις αρκετή ώρα ανοιχτό και επειδή έχω τον κυκλοφορητή στην πιο γρήγορη ταχύτητα ζεσταίνεται το σπίτι αμέσως.

Για κάνε μια ερώτηση πότε έγινε συντήρηση του λέβητα 

Δημοσ.

Το τι μπορεί να έχει κάνει εκεί το αφεντικό είναι δύσκολο να το μάθεις, αν είχε παλιά αυτονομη και με κόλπα την έκανε κεντρική μπορει πχ τις βανες των υπολοίπων διαμερισμάτων, εκτός του δικού του:) να μην τις εχει ανοίξει πλήρως, ή και πολλά ακόμα, φώναξε ένα συνεργείο να κάνουν έλεγχο

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Από τη στιγμή που το σπίτι δεν είναι δικό μου και δεν έχω πρόσβαση στο λεβητοστάσιο δε μπορώ να φωνάξω συνεργείο. Μια βόλτα στα υπόλοιπα σπίτια με επεισε ότι παντού η θερμοκρασία είναι χαμηλή. Αυτό συνεπαγεται ότι η θερμοκρασία νερού του λέβητα είναι χαμηλή για λόγους οικονομίας; Στην κεντρική θέρμανση, το νερό αργεί να ζεσταθεί επομένως και τα σώματα να ζεστάνουν, σωστα;

Δημοσ.

Από τη στιγμή που το σπίτι δεν είναι δικό μου και δεν έχω πρόσβαση στο λεβητοστάσιο δε μπορώ να φωνάξω συνεργείο. Μια βόλτα στα υπόλοιπα σπίτια με επεισε ότι παντού η θερμοκρασία είναι χαμηλή. Αυτό συνεπαγεται ότι η θερμοκρασία νερού του λέβητα είναι χαμηλή για λόγους οικονομίας; Στην κεντρική θέρμανση, το νερό αργεί να ζεσταθεί επομένως και τα σώματα να ζεστάνουν, σωστα;

Μάλιστα !!!

Δημοσ.

Μάλιστα !!!

Επομένως είναι φυσιολογικό να κάνει μισή ώρα και να ερθουν σε χλιαρή θερμοκρασία τα σώματα. Η θερμοκρασία του καλοριφέρ είναι περίπου 35 βαθμούς, ενώ όμως αυτό είναι αναμμένο 2 ώρες. Το μετράω βάζοντας θερμόμετρο από πάνω. Είναι τύπου πάνελ

• Super Moderators
Δημοσ.

Δηλαδή εσάς τα σώματα βράζουν;;;;

Διαβάζω και εδώ και παίρνω αντίθετη αποψη..

http://www.diaxeiristis.com/forum/viewtopic.php?f=10&t=2777&start=15

Εννοείς το τελευταίο post? Τότε βάζει μέσα και τον παράγοντα της αντιστάθμισης. Αν δεν την διαθέτει ο λέβητας δεν συμπεριφέρονται τα σώματα όπως λέει σε αυτό το post...

Δημοσ.

Ναι το καταλαβαίνω. Αλλά αν η θερμοκρασία είναι χαμηλή (πες 60 βαθμούς) λογικό είναι να μη ζεματάνε. Ετσι το καταλαβαινω εγω. Με αυτή τη χαμηλή θερμοκρασία, επιτυγχάνεται φανταζομαι και εξοικονόμηση καυσίμου

• Super Moderators
Δημοσ.

Ναι, όσο χαμηλότερη είναι η θερμοκρασία νερού τόσο πιο οικονομικό είναι, αλλά οι πλειοψηφία παίζει με υψηλές θερμοκρασίες συνήθως και χωρίς αντιστάθμιση...

Δημοσ.

Μάλλον ανήκω στην μειοψηφία!

Επιπλέον διαπίστωσα μια μικρή διαρροή στο σωλήνα (στο σημείο που κουμπώνει ο σωλήνας με την παροχή, εκεί που είναι η βάνα -σωματα πανελ- γλείφει) ενός σώματος, χάνει από την φλάτζα κάτι σταγόνες (γεμίζει δηλαδή τη μέρα μισό ποτήρι) Αυτό πως επηρεάζει την λειτουργία; Είναι επικίνδυνο;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Να ρωτήσω κάτι, αύξηση της θερμοκρασίας του νερου του λέβητα θα επιφέρει μεγάλη διαφορα στην καταναλωση πετρελαίου;

Δημοσ.

οχι,ελάχιστα αυξημένη καταναλωση.το γιατί,το αφήνω κουιζ.πόσο τα έχεις τώρα;για πάνελ η μέγιστη απόδοση είναι στους 75 βαθμούς,με όριο ασφαλείας τους 80,σε περίπτωση που έχεις καλό θερμοστάτη.αν πας πιο ψηλά,ρισκάρεις την αντοχή του συστήματος,δλδ η φθορά που θα έχει,είναι δυσανάλογα υψηλή σε σχέση με το κέρδος σε ταχύτητα θέρμανσης.προσοχη,αν οι γραμμές από τον συλλέκτη ως τα σώματα είναι τουμποραμα,η θερμοκρασία λειτουργίας πρέπει να είναι χαμηλότερη,60 έως μέγιστο 70 βαθμούς,αν θέλεις να πιάσεις 10ετια+ χωρίς να ασχοληθείς με συντηρήσεις -επισκευες.

Δημοσ.

θα επιφέρει κάποια άυξηση αλλά όχι τίποτε το τραγικό.

Το θέμα είναι σε τι βαθμούς είναι ρυθμισμένος ο θερμοστάτης του λέβητα , αν είναι κάτω από 50 δεν πρόκειται να ζεσταθείτε ποτέ.

Τσάμπα καίτε το πετρέλαιό σας.

Τώρα αν από αυτόνομη το γύρισε/μετέτρεψε από μόνος του σε κεντρική πρέπει να το δείτε με τον ιδιοκτήτη σου γιατί δεν αλλάζουν έτσι ευκολα τα στοιχεία της σύστασης οριζοντίων ιδιοκτησιών και οι κανονισμοί οικοδομής-πολυκατοικίας.

Εκτός εαν ο τύπος είναι εξολοκλήρου ιδιοκτήτης της οικοδομής οπότε κάνει ότι γουστάρει.

Ενδεικτικά αναφέρω ότι στη δική μου οικοδομή ο λέβητας είναι στο 75 και ο κυκλοφορητής στο 60-65 καθότι τροφοδοτει και ηλιακό τριπλής ενεργείας , αλλιώς θα το δούλευα 10 βαθμούς παρακάτω

Τα σωματα καίνε , το σπίτι ζεσταίνετε στα δέκα λεπτά  και με 1400 λίτρα παιρνάμε 4 οροφοδιαμερίσματα όλο το χειμώνα

Το μυστικό είναι ότι το δουλευουμε σχεδόν πάντα όλοι τις ίδιες ώρες δηλαδή ταυτόχρονα .

Κόστος με μέση τιμή  για πετρελαιο στο 0,86 βγαίνει 2,18 ευρώ την ώρα (στον μετρητή) .

τα στατιστικά αφορούν τις 2 τελευταίες σεζον.

Δημοσ.

Με το να βαλεις τα νερα χαμηλοτερα απο 65-70 βαθμούς κινδυνεύεις να παρεις το λεβητα στο χερι γιατι τρυπαει απο τα συμπυκνώματα.

Εδω και συμβουλες απο ΜΜ

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει αντιστάθμιση, μείωση της θερμοκρασίας λειτουργίας του λέβητα από το διακόπτη του μέχρι και τους 70 °C. Η ρύθμιση αυτή επιφέρει μείωση στην κατανάλωση κυρίως στις περιόδους ήπιων εξωτερικών θερμοκρασιών. Σ’ αυτήν την περίπτωση πρέπει να προσέξει κανείς να μην το παρακάνει διότι περαιτέρω μείωση μπορεί να επιφέρει ελάττωση του βαθμού απόδοσης και φθορά του λέβητα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...