kitharas Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Καλησπέρα, έχω την αίσθηση ότι στην πολυκατοικία μου, με κεντρική θέρμανση, όταν κλείνουν το καλοριφέρ, κλείνουν τα πάντα, και ο κυκλοφορητής. Είναι σωστό αυτό;
NikosKallithea Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Οι κυκλοφορητες ξεκινούν μετα περίπου απο τους 40 βαθμούς και πάνω και σταματάνε μόνο αν η θερμοκρασία πεσει κατω απο αυτα τα επίπεδα, αν σταματάει μαζί με την καύση υπάρχει κίνδυνος λόγο θερμοσυσσώρευσης στο λέβητα.
dollyyy19 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 40 βαθμοί είναι χαμηλά.συνήθως στους 50-55 τους βαζουν.όταν κλείνει-ειδοποιει ο θερμοστάτης του διαμερίσματος,κλείνει ο καυστηρας και μετά απο κάνα λεπτο κλείνει και η ηλεκτροβανα.ο κυκλοφοφητης συνεχίζει,μέχρι να πεσει κάτω απί το όριο που του έχουν βάλει.γιαυτό δεν το βάζουμε στους 40 βαθμούς.
patrickdrd Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 εμένα είναι στα τελευταία του, τον έχω καμία 20αρια χρόνια και μου πρότειναν αυτόν https://www.skroutz.gr/products/show/22002281 εγκρίνετε;
Chape Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Εξαρτάται από την εγκατάσταση της πολυκατοικίας και για το αν κλείνει κατευθείαν και για τους βαθμούς έναρξης του κυκλοφορητη... Συνήθως όμως πρέπει να κυκλοφορήσει το νερό μέχρι να πέσει η θερμοκρασία (αν υπάρχει by pass βέβαια)
dollyyy19 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 εμένα είναι στα τελευταία του, τον έχω καμία 20αρια χρόνια και μου πρότειναν αυτόν https://www.skroutz.gr/products/show/22002281 εγκρίνετε; προ εβδομαδων χαλασε και ο δικος μου τοπ ς 30/7.μου προτειναν αυτον που παραθετεις,αλλα πηρα κινεζικο με 130 εντελη.αν εχεις τα χρηματα,παρε τον.λογικα,σε αυτα τα χρηματα,θα σου δινουν και 3-4 χρονια εγγυηση.
kitharas Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Σε εμάς με το που κλείνει ο καυστήρας το νερό δε κυκλοφορεί. Κλείνει όλη η εγκατάσταση (αν εχω καταλάβει σωστά).
andreapaog328 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 ο χριστός 300 γιουρο για εναν κυκλοφορητή? εγω 70 τον πήρα για διοροφο πριν απο 4-5 χρόνια και δουλευε για 10.
dangar Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Ο καυστήρας ελέγχεται από θερμοστάτη στο λέβητα και όταν πιάσει μιά θερμοκρασία πχ 70-75C , ο καυστήρας σταματά. Ο κυκλοφορητής ελέγχεται από τους θερμοστάτες στα διαμερίσματα και από ένα θερμοστάτη που λειτουργει σαν low limit , κάτω από το οποίο ο κυκλοφορητής δεν λειτουργεί αφενός για να μην γυρνάει κρύο νερό άσκοπα και αφετέρου για να ζεσταθεί ο λεβητας πιο γρήγορα. Εφόσον το νερό στο λέβητα ξεπεράσει αυτό το κατώτατο όριο ο κυκλοφορητής ελέγχεται μόνο από τους θερμοστάτες των διαμερισμάτων.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 ο χριστός 300 γιουρο για εναν κυκλοφορητή? εγω 70 τον πήρα για διοροφο πριν απο 4-5 χρόνια και δουλευε για 10. Καλά μιλάμε για Wilo όμως και είναι και inverter... 2
logokrimenos Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Wilo θεωρώ οτι είναι η ΤΟΠ κατασκευάστρια εταιρεί. Στην μονοκατοικία μου, 15 χρόνια είχαμε την εγκατάσταση την οποία να σας πω την αλήθεια ΣΩΣΤΗ συντήρηση του λέβητα και γενικά όλου του συστήματος έχει ξεκινήσει να γίνεται τα τελευταία 3 χρόνια, μόνο ένα μπεκ άλλαζα μια φορά στα 2 χρόνια. Φέτος ο κυκλοφορητής άρχισε να κάνει κάτι τρελά και να μην παίρνει μπροστά εκτός και αν του έριχνα 2 φάπες. Τελικά μετά απο τόσα χρόνια βρωμιάς, μη συντήρησης και γενικά ήταν εντελώς παραμελημένο, είχε χαλάσει η επαφή που ρυθμίζει τις ταχύτητες του κυκλοφορητή. Έκανα μια πατεντούλα με το κολλητήρι και τελικά είναι πένα, τον έβγαλα και τελείως για να δω τι γίνεται και είναι σε ΑΡΙΣΤΗ κατάσταση μέσα. Οπότε προτείνω Wilo και πάλι Wilo. 1
kitharas Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Ο καυστήρας ελέγχεται από θερμοστάτη στο λέβητα και όταν πιάσει μιά θερμοκρασία πχ 70-75C , ο καυστήρας σταματά. Ο κυκλοφορητής ελέγχεται από τους θερμοστάτες στα διαμερίσματα και από ένα θερμοστάτη που λειτουργει σαν low limit , κάτω από το οποίο ο κυκλοφορητής δεν λειτουργεί αφενός για να μην γυρνάει κρύο νερό άσκοπα και αφετέρου για να ζεσταθεί ο λεβητας πιο γρήγορα. Εφόσον το νερό στο λέβητα ξεπεράσει αυτό το κατώτατο όριο ο κυκλοφορητής ελέγχεται μόνο από τους θερμοστάτες των διαμερισμάτων. Στην πολυκατοικία μου έχουμε κεντρική θέρμανση, όχι αυτόνομη. Αυτό που λες το καταλαβαίνω για την αυτόνομη. Απλά όταν είναι ήδη ζεστός ο λέβητας και κλέινει το καλοριφέρ, δε θα πρεπε να γυρίσει λίγο ακόμα νερό μέσα στα σώματα;
johnyboy Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 κυκλοφορητη μόνο επώνυμο γιατί αν κολλήσει μέσα στην νύχτα θα τον πληρώσεις χρυσάφι
dangar Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Στην πολυκατοικία μου έχουμε κεντρική θέρμανση, όχι αυτόνομη. Αυτό που λες το καταλαβαίνω για την αυτόνομη. Απλά όταν είναι ήδη ζεστός ο λέβητας και κλέινει το καλοριφέρ, δε θα πρεπε να γυρίσει λίγο ακόμα νερό μέσα στα σώματα; Ανάλογα τη συνδεσμολογία που έγινε στην εγκατάσταση , αν πχ υπάρχει χρονοδιακόπτης που ελέγχει το σύστημα και κόβεται η παροχή ρεύματος παντού , ο καυστήρας απενεργοποιείται αλλά και το ζεστό νερό στο λέβητα πάει χαμένο καθώς απενεργοποιείται και ο κυκλοφορητής. Αν ο χρονοδιακόπτης ελέγχει μόνο τον καυστήρα τότε ο κυκλοφορητής λειτουργεί ανεξάρτητα και ελέγχεται μόνο από τον θερμοστάτη του , όταν το νερό κρυώσει θα πρέπει να σταματήσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα