Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μην τα λες συχνά αυτά γιατί μετά από κάνα χρόνο τα κάνει και η δική σου εταιρεία και κάνεις πως σφυρίζεις αδιάφορα... :P

Είπαμε, εδώ λέμε για το θέμα της μπαταρίας.

Ναι δεν διαφωνώ αλλά στην δική μου περίπτωση όμως δεν με απασχολεί μόνο μία εταιρία

• Απαντ. 189
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εγώ προσωπικά το θεωρώ απαράδεκτο για τους εξής λόγους κοινής λογικής:

- θέλω να βλέπω τη διάρκεια που απομένει όσο διαρκεί η εργασία που εκτελώ. Αν λοιπόν έχω ανοικτό ένα word document και θέλω να εργαστώ 1 ώρα, να ξέρω ότι έχω 1 ώρα μπαταρία. προφανώς αν αρχίσω να σηκώνω άλλες εφαρμογές η διάρκεια θα μειωθεί. Το ποσοστό δε μου λέει τίποτα, γιατί για να μπορώ να κάνω μαθηματικά θα πρέπει να ξέρω πόση είναι η μέγιστη διάρκεια της μπαταρίας εκτελώντας τη συγκεκριμένη εργασία. 

- θέλω, επιτέλους, να θεσπιστεί ένα κοινό test διάρκειας της μπαταρίας, για mainstream εργασίες. δεν είναι και τόσο παράξενο ή περίπλοκο (π.χ. office δουλειά, παρακολούθηση video με χ% ψωτεινότητα, κτλ.) και όλοι να δίνουν χρόνους με βάση αυτό.

πώς λένε, π.χ. ο επεξεργαστής τρέχει στα 2.4 GhZ ? Προφανώς δεν τρέχει όλη την ώρα, σε όλα τα λειτουργικά και σε όλες τις εφαρμογές σε αυτή τη συχνότητα. Ε, έτσι και η μπαταρία. Ή ας πουν ότι έχει χωρητικότητα 100 μπαταριόμετρα (λέω μια τυχαία μονάδα μέτρησης) και του ανταγωνιστή έχει 90 μπαταριόμετρα (άρα ο υπολογιστής με 100 έχει μεγαλύτερη μπαταρία από εκείνον με τα 90). Κάτι που να μπορεί ένας απλός άνθρωπος να συγκρίνει. 

καλώς ή κακώς, φορητό αγοράζουμε: η διάρκεια της μπαταρίας είναι πολύ σημαντικό στοιχείο ενός φορητού υπολογιστή. 

Σχετικά με την ενέργεια της apple, πιστεύω πως έχει μπει σε μια εποχή που -για κάποιο παράξενο λόγο- επιτίθεται στους χρήστες της.

Έχουμε διαγνωστικά που μας λένε πόσες φορές γύρισε ο ανεμιστήρας στο OSX (macos, ή όπως το λένε πια) τα τελευταία 32 nanosecod, αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε πόση διάρκεια θα έχει η μπαταρία μας. 

• Like 5
Δημοσ.

Το άρθρο μάς λέει ότι το πρόβλημα έχει οξυνθεί με τους καινούργιους επεξεργαστές. Εσύ ποιο πιστεύεις ότι είναι το πρόβλημα και γιατί έβγαλαν την ένδειξη;

Αυτό που ισχυρίζεται το άρθρο, οτι δηλαδή το νούμερο της αυτονομίας είναι λάθος επειδή η CPU έχει απρόβλεπτη συμπεριφορα, (εκτός του οτι αυτό είναι εγγενές χαρακτηριστικό όλων των CPU απο πάντα), θα είχε νόημα μόνο αν τα νούμερα της αυτονομίας έβγαιναν υπολογιστικά με μαθηματικές μεθόδους. Όπως πχ αν έχεις μία ηλεκτρική αντίσταση μπορείς να υπολογίσεις μαθηματικά την κατανάλωση της με πολύ μεγάλη ακρίβεια.

Όμως σε ένα πολύπλοκο σύστημα όπως ένα λάπτοπ δεν μπορεί να υπολογιστεί η κατανάλωση μαθηματικά. Οπότε έτσι κι αλλιώς η αυτονομία υπολογίζεται χρησιμοποιώντας το τελικό προιόν σε πραγματικές συνθήκες, δηλαδή browsing, αναπαραγωγή ταινίας, εφαρμογές γραφείου κτλ.

Και σε αυτή την περίπτωση οποιαδήποτε "απροβλεψιμότητα" εξαφανίζεται. Είναι σαν να ανοίγεις το κουτί και να βλέπεις οτι όντως η γάτα είναι ζωντανή ή ψόφια.

Δέν ξέρω ποιό είναι το πρόβλημα, σε άλλα φόρουμ λένε οτι η αυτονομία σε κάποια λάπτοπ είναι μεγαλύτερη και σε άλλα μικρότερη για την ίδια ακριβώς χρήση. Σίγουρα δέν έχει να κάνει με τη CPU πάντως.

Δημοσ.

Το ποσοστό όμως δεν αυξομειώνεται όπως ο χρόνος που απομένει. Αλλάζει απλά ο ρυθμός που μειώνεται. Το οποίο το θεωρώ πιο σημαντικό.

Για μένα είναι πιο βολικό και πιο βοηθητικό να γράφει πόσος χρόνος απομένει. Αν βλέπω βίντεο πχ να μου γράφει άλλες 6 ώρες ας πούμε (εννοείται 6 ώρες με αυτή τη δραστηριότητα, αν κάνω κάτι άλλο να αλλάξει και ο χρόνος που απομένει). Αν μου γράφει πχ 40% τι να το κάνω; Ακόμα και στα κινητά που είναι με ποσοστό θα ήταν πολύ καλύτερα αν έδειχνε χρόνο νομίζω.

Τέλος πάντων, ίσως είναι και πως το βλέπει ο καθένας. 

Δημοσ.

Για μένα είναι πιο βολικό και πιο βοηθητικό να γράφει πόσος χρόνος απομένει. Αν βλέπω βίντεο πχ να μου γράφει άλλες 6 ώρες ας πούμε (εννοείται 6 ώρες με αυτή τη δραστηριότητα, αν κάνω κάτι άλλο να αλλάξει και ο χρόνος που απομένει). Αν μου γράφει πχ 40% τι να το κάνω; Ακόμα και στα κινητά που είναι με ποσοστό θα ήταν πολύ καλύτερα αν έδειχνε χρόνο νομίζω.

Τέλος πάντων, ίσως είναι και πως το βλέπει ο καθένας. 

Το ποσοστό από μόνο του δε βολεύει κανέναν, είναι αυτονόητο. Η μόνη περίπτωση χρησιμότητας είναι ο χρήστης να το σημειώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα και να υπολογίζει το ρυθμό μεταβολής. Έτσι όμως τα όποια αποτελέσματα - παράπονα, προκύπτουν μέσω εμπειρικής αξιολόγησης και συνήθως θεωρούνται αναξιόπιστα.

Αυτή την αναξιοπιστία δημιούργησε η aapl, για να μη χαλάσει η εικόνα γύρω από τα καινούρια της μηχανήματα, λόγω της χείριστης αυτονομίας που αναφέρουν οι χρήστες.

• Like 1
Δημοσ.

Εεε μισες δουλειες κανει! Πρεπει στο επομενο "update" να αφαιρεσει και το ρολοι. Ας αφησει την ημερομηνια μονο για να λεει οτι "η μπαταρια κραταει μερες"..

• Like 1
Δημοσ.

0 στην κατανόηση κειμένου.

Το προβλημα ειναι οτι η μπαταρία δεν κρατάει οσο σου υποσχέθηκαν οταν πλήρωνες.

Η λυση της τιτανομεγιστοτεράστιας:

Κρυψε την διαρκεια σε ώρες,να μην κανει τοσο μπαμ πόσο παπά πουλούσαμε.

Μπορείς να μου εξηγήσεις εσυ που καταλαβαίνεις πολλά και ο νου σου κατεβάζει,το μοντέλο του 2013 που και σε αυτό πέρασε το update είχε κανένα πρόβλημα με την μπαταρία?

Άλλος λέει για παράληρημα ....καλα μιλάμε για πολυ γέλιο. Αν είναι παραλήρημα να διασκεδάζω με τον κάθε άσχετο που βγήκε να πει την εξυπνάδα του σε ένα θέμα επειδή γράφει την λέξη apple, ναι θα συνεχίζω το παραλήρημα αφού το ζητάει ο οργανισμός τους....

Εγώ περνάω καλά βλέποντας την κάθε εξυπνάδα να πέφτει στο κενό. Είναι ωραίο το θέαμα της πτώσης.... τι να κάνουμε?

εγώ προσωπικά το θεωρώ απαράδεκτο για τους εξής λόγους κοινής λογικής:

- θέλω να βλέπω τη διάρκεια που απομένει όσο διαρκεί η εργασία που εκτελώ. Αν λοιπόν έχω ανοικτό ένα word document και θέλω να εργαστώ 1 ώρα, να ξέρω ότι έχω 1 ώρα μπαταρία. προφανώς αν αρχίσω να σηκώνω άλλες εφαρμογές η διάρκεια θα μειωθεί. Το ποσοστό δε μου λέει τίποτα, γιατί για να μπορώ να κάνω μαθηματικά θα πρέπει να ξέρω πόση είναι η μέγιστη διάρκεια της μπαταρίας εκτελώντας τη συγκεκριμένη εργασία. 

- θέλω, επιτέλους, να θεσπιστεί ένα κοινό test διάρκειας της μπαταρίας, για mainstream εργασίες. δεν είναι και τόσο παράξενο ή περίπλοκο (π.χ. office δουλειά, παρακολούθηση video με χ% ψωτεινότητα, κτλ.) και όλοι να δίνουν χρόνους με βάση αυτό.

πώς λένε, π.χ. ο επεξεργαστής τρέχει στα 2.4 GhZ ? Προφανώς δεν τρέχει όλη την ώρα, σε όλα τα λειτουργικά και σε όλες τις εφαρμογές σε αυτή τη συχνότητα. Ε, έτσι και η μπαταρία. Ή ας πουν ότι έχει χωρητικότητα 100 μπαταριόμετρα (λέω μια τυχαία μονάδα μέτρησης) και του ανταγωνιστή έχει 90 μπαταριόμετρα (άρα ο υπολογιστής με 100 έχει μεγαλύτερη μπαταρία από εκείνον με τα 90). Κάτι που να μπορεί ένας απλός άνθρωπος να συγκρίνει. 

καλώς ή κακώς, φορητό αγοράζουμε: η διάρκεια της μπαταρίας είναι πολύ σημαντικό στοιχείο ενός φορητού υπολογιστή. 

Σχετικά με την ενέργεια της apple, πιστεύω πως έχει μπει σε μια εποχή που -για κάποιο παράξενο λόγο- επιτίθεται στους χρήστες της.

Έχουμε διαγνωστικά που μας λένε πόσες φορές γύρισε ο ανεμιστήρας στο OSX (macos, ή όπως το λένε πια) τα τελευταία 32 nanosecod, αλλά δεν μπορούμε να ξέρουμε πόση διάρκεια θα έχει η μπαταρία μας.

Και εγώ θέλω μια εφαρμογή να μου λέει πια νούμερα θα κάτσουνε στο Λόττο ....Αχαχαχα. Την έχετε κάνει επιστήμη τελικά...Αχαχαχα
  • Like 1
Δημοσ.

3.Έτσι αντιμετωπίζει τα παράπονα των χρηστών της η εταιρεία και καλά κάνει, είστε ικανοποιημενοι αφού

Aυτή ειναι όλη η ουσία.

Ευτυχως,αρκετοί αρχισαν να απαιτούν σεβασμό στα χρήματα που δίνουν.

Αλλοι πάλι,παραείναι ξεροκεφαλοι για να παραδεχτούν πόσο αστεία τους αντιμετωπίζει η απλ,μήπως κ εμμέσως θιχτει η επιλογή τους.

Το γεγονός πάντως πως το ποσοστό της μπαταρίας φαίνεται κανονικά, μάλλον το προσπεράσατε. Λογικό βέβαια μιας το 99% δεν έχετε επαφή με το λειτουργικό!  :ph34r:

Πες μου ποια προταση ειναι πιο ευκολα κατανοητή ωστε να επιμερήσεις καλύτερα τις εργασίες σου και τον χρονο που πρεπει να τα χωρέσεις:

1)εχεις 40% μπαταρία.

2)εχεις 3 ώρες ακόμα.

Μηπως θεωρείς και πιο πρακτικο/ευκολο επίσης,να πρεπει να απομνημονεύω εγω,σαν χρήστης,ποση ωρα μου αναλογει σε καθε ποσοστό μπαταρίας και να το υπολογιζω με κουμπιουτερακι?

Μάλλον η επιθυμία σας για να "κάνετε το κομμάτι" σας, υπερέχει της λογικής! Μόνο ένας άσχετος θα περίμενε ανά πάσα στιγμή να έχει 9 ή 10 ώρες αυτονομία σε ένα laptop  επειδή έτσι αναφέρει ο κατασκευαστής. Λες και κάθε φορά η συσκευή λειτουργεί το ίδιο με την ίδια κατανάλωση πόρων κλπ κλπ. Η ένδειξη στο πόσος χρόνος απομένει, αλλάζει κάθε φορά ανάλογα με το τι κάνεις με το laptop. Μπορεί να σου γράφει 7 ώρες, να τρέξεις ένα app ή κάτι πιο πολύπλοκο και να σου εμφανίσει ξαφνικά 2 ώρες και όταν τελειώσει η εργασία να επιστρέψει στις 6 ώρες. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι δείκτης αξιόπιστος, ενώ το ποσοστό της μπαταρίας προφανώς είναι αυτό που κοιτάς πάντα (εξάλλου αυτό φαίνεται by default στην taskbar). Δεν είπα πως είναι σωστή η κίνηση από την apple, απλά όπως πάντα το κάνετε να φαίνεται σαν κάτι τρελά σημαντικό που ξαφνικά θα σας κάνει να μη μπορείτε να δουλέψετε με τα macbook σας (που δεν έχετε). Το να μην φαίνεται πλεον -εύκολα- η εκτίμηση για το χρόνο που απομένει, δεν θα διορθώσει σε καμία περίπτωση την προβληματική αυτονομία σε ένα νέο macbook pro. 

Lol,once again.

Mόνο ενας ασχετος θα ειχε την εντυπωση οτι η εναπομεινουσα ωρα εργασίας δεν υπολογίζεται και με βάση τον μ.ο. της προηγούμενης χρήσης,αλλα ανεβοκατεβαίνει απο 7 σε 2 ωρες και τουμπαλιν,καθε φορα που θα ανοιγοκλεινεις την "βαριά εφαρμογη".

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ τραβάει εφαπτομένη για να υπολογίσει τον εναπομεινοντα χρόνο με βαση τα τελευταία λεπτά χρήσης.

Και εικόνα,για να γινει πιο σαφές.

Android-Settings-Battery-killer-app.png

Δημοσ.

Aυτή ειναι όλη η ουσία.

Ευτυχως,αρκετοί αρχισαν να απαιτούν σεβασμό στα χρήματα που δίνουν.

Αλλοι πάλι,παραείναι ξεροκεφαλοι για να παραδεχτούν πόσο αστεία τους αντιμετωπίζει η απλ,μήπως κ εμμέσως θιχτει η επιλογή τους.

Πες μου ποια προταση ειναι πιο ευκολα κατανοητή ωστε να επιμερήσεις καλύτερα τις εργασίες σου και τον χρονο που πρεπει να τα χωρέσεις:

1)εχεις 40% μπαταρία.

2)εχεις 3 ώρες ακόμα.

Μηπως θεωρείς και πιο πρακτικο/ευκολο επίσης,να πρεπει να απομνημονεύω εγω,σαν χρήστης,ποση ωρα μου αναλογει σε καθε ποσοστό μπαταρίας και να το υπολογιζω με κουμπιουτερακι?

Lol,once again.

Mόνο ενας ασχετος θα ειχε την εντυπωση οτι η εναπομεινουσα ωρα εργασίας δεν υπολογίζεται και με βάση τον μ.ο. της προηγούμενης χρήσης,αλλα ανεβοκατεβαίνει απο 7 σε 2 ωρες και τουμπαλιν,καθε φορα που θα ανοιγοκλεινεις την "βαριά εφαρμογη".

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ τραβάει εφαπτομένη για να υπολογίσει τον εναπομεινοντα χρόνο με βαση τα τελευταία λεπτά χρήσης.

Και εικόνα,για να γινει πιο σαφές.

Android-Settings-Battery-killer-app.png

Βρες μας τωρα και ποσο καταναλωση έχει ο υπολογισμος του χρόνου απο την συγκεκριμενη εφαρμογη στην μπαταρία και τι ακριβεια έχει ο ανεφερομενη διάρκεια μπαταρίας?Δευτερόλεπτα?Λεπτά? Ωρες ? Αχαχαχα

Ποσο καμμένος μπορεί να είναι κάποιος για να κάθεται να αποδείξει και καλα τα λάθη της Apple? Axaxaxa

Δεν παίζεστε...

Βρήκατε ενα θέμα που γράφει Apple και χωρις να σας ενδιαφέρει πρακτικά κάθεστε και λετε ένα κάρο θεωρίες...αχαχαχα

Ελα παίξε τώρα με το laptop σου που δεν είναι macbook pro  και βάλε να βλέπεις τον εναπομεινοντα χρόνο. Αχαχαχα

Εδω ολοκληρη Microsoft με το surface είχε αντιστοιχα θέματα με την διάρκεια μπαταρίας και η "λυση" ηταν εκει που εγραφε 1 ωρα να σβηνει απο μπαταρία ...αχαχαχα

Ελα συνεχίστε το καψιμο,γουστάρω να γράφετε τις αναλυσεις σας αδικημένοι επιστημονες μου...αχχααχααχα

• Like 2
Δημοσ.

Ακόμα και τώρα τα apple fanboys προσπαθούν να υπερασπιστουν την μαμά apple.. Προσωπικά δεν μου φάνηκε καθόλου παράξενο μιας και μας έχει συνηθίσει σε τραγελαφικές κινήσεις τα τελευταία χρονιά . 

• Like 1
Δημοσ.

Ακόμα και τώρα τα apple fanboys προσπαθούν να υπερασπιστουν την μαμά apple.. Προσωπικά δεν μου φάνηκε καθόλου παράξενο μιας και μας έχει συνηθίσει σε τραγελαφικές κινήσεις τα τελευταία χρονιά . 

Μια απο αυτες ηταν καταργηση του flash player. Ποιος  είναι πιο τραγελαφικός θα το δειξει η ιστορία..Τωρα προς το παρόν γελάμε...αχαχαχα

ΥΓ. Πιο αστείοι απο αυτους που ασχολουνται με την Apple για να κράξουν , δεν υπάρχουν....αχαχαχα

• Like 3
Δημοσ.

υπάρχει και το surface για όσους γκρινιάζουν που δειχνει τον υπολειπομενο χρόνο της μπαταρίας και ετσι ξερετε ποσο χρόνο εχετε μέχρι να σβησει...αχαχα

Δεν καταλαβα καταργήσαν και την ενδειξη οτι εχει προβλημα η μπαταρία? Μα καλα τι άλλο θα γραψετε? Γελάνε και οι  πετρες με τους καμμένους με τα θεματα της Apple εδω μέσα...ελατε συνεχίστε να γελάσουμε λιγο παραπάνω,αχααχαα

Εδω και μισο χρόνο ? Καλα μεγάλα μεσανυχτα εχετε μερικοί...Οκ οτι πειτε παιδιά αφου τωρα τελευταια εχουν προβληματα τα mac ,παει να πει οτι τοσο χρόνια ηταν κορυφή...αχαχαα. Τι άλλο θα ακουσουμε εδω μέσα? Ολοι τωρα ξυπνήσανε....αχαχαχα.

Καλημέρες σε όλους. :-D

Αλήθεια? Μηπως υπηρχαν και τότε αλλα κανένας δεν ασχολιοταν οπως τώρα? Μερικοι ζειτε ακομα σε ενα μυθο από οτι φαίνεται....αχαχαχα. Δεν ειναι εξωγηινοι αυτοί που φτιάχνουν τα mac.Απλά κάποιοι ανθρωποι με κολληματα, που τα κανουν ξεχωριστα και κατα συνέπεια διάσημα. Τίποτα άλλο. 

Παγκόσμια κατακραυγή? Αχαχαχα. Μέτοχος ? Αχαχαχα . Πρόβλημα η ένδειξη χρόνου? Οκ . Είπαμε περαστικά...Αχαχαχα . Αφού στο δικό σας λαπτοπ η ένδειξη είναι σωστή , τότε χαρείτε την....Αχαχαχα

Έλα γράψε κάτι και για την Apple ...Αχαχαχα.

Όλος ο κόσμος ασχολείται με αυτήν και τα προβλήματα της , άσχετα αν δεν τον καεί άμεσα ....Αχαχαχα . Σου λείπει η ένδειξη χρόνου στο MacBook Pro ? Παραπονεμένε μου? Αχαχαχα

Εγώ περνάω καλά βλέποντας την κάθε εξυπνάδα να πέφτει στο κενό. Είναι ωραίο το θέαμα της πτώσης.... τι να κάνουμε?

Και εγώ θέλω μια εφαρμογή να μου λέει πια νούμερα θα κάτσουνε στο Λόττο ....Αχαχαχα. Την έχετε κάνει επιστήμη τελικά...Αχαχαχα

Βρες μας τωρα και ποσο καταναλωση έχει ο υπολογισμος του χρόνου απο την συγκεκριμενη εφαρμογη στην μπαταρία και τι ακριβεια έχει ο ανεφερομενη διάρκεια μπαταρίας?Δευτερόλεπτα?Λεπτά? Ωρες ? Αχαχαχα

Ποσο καμμένος μπορεί να είναι κάποιος για να κάθεται να αποδείξει και καλα τα λάθη της Apple? Axaxaxa

Δεν παίζεστε...

Βρήκατε ενα θέμα που γράφει Apple και χωρις να σας ενδιαφέρει πρακτικά κάθεστε και λετε ένα κάρο θεωρίες...αχαχαχα

Ελα παίξε τώρα με το laptop σου που δεν είναι macbook pro  και βάλε να βλέπεις τον εναπομεινοντα χρόνο. Αχαχαχα

Εδω ολοκληρη Microsoft με το surface είχε αντιστοιχα θέματα με την διάρκεια μπαταρίας και η "λυση" ηταν εκει που εγραφε 1 ωρα να σβηνει απο μπαταρία ...αχαχαχα

Ελα συνεχίστε το καψιμο,γουστάρω να γράφετε τις αναλυσεις σας αδικημένοι επιστημονες μου...αχχααχααχα

Μια απο αυτες ηταν καταργηση του flash player. Ποιος  είναι πιο τραγελαφικός θα το δειξει η ιστορία..Τωρα προς το παρόν γελάμε...αχαχαχα

ΥΓ. Πιο αστείοι απο αυτους που ασχολουνται με την Apple για να κράξουν , δεν υπάρχουν....αχαχαχα

H αληθεια ειναι οτι κανενας δεν απαντησε στο επιπεδο επιχειρηματων του atheatos.

• Like 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...