DragonlordP Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα! Όπως γράφω στον τίτλο με ενδιαφέρει να αγοράσω 43άρα smart, αλλά λόγω επαρχίας δεν έχω καταφέρει να δω από κοντά τα μοντέλα που με ενδιαφέρουν. Είναι για την αδερφή μου οπότε δεν υπάρχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις στην εικόνα, με ενδιαφέρει να είναι ωραία εμφανισιακά (όσο πιο λεπτή τόσο το καλύτερο) και να έχει εύκολο-γρήγορο λειτουργικό για τις smart λειτουργίες. Θα προτιμούσα κάποια από τις πιο γνωστές μάρκες (LG-Samsung-Sony). 1) Από LG (στην οποία μάλλον κλίνω λόγω τιμής) βλέπω τρία μοντέλα αρκετά κοντά στην τιμή: τη 43LH560V, τη 43LH590V και τη 43LH630V. Τι διαφορές έχουν πρακτικά; Η 630 βλέπω ότι αναφέρει 900hz, στην πραγματικότητα το πάνελ είναι 100; Η 560 και η 590 φαντάζομαι έχουν 50άρι πάνελ. Ενώ θεωρητικά η 630 θα είναι η καλύτερη, η 560 είναι πολύ λεπτότερη από τις άλλες δύο (που μου φαίνεται λίγο περίεργο γιατί είναι ίδια σειρά και ίδιας χρονιάς με τις άλλες). 2) Εντός budget μου είναι και κάποιες 4Κ LG (ξέρω ότι δεν είναι 100% συμβατές με το πρότυπο), οι 43UH603V και 43UH610V. Στην απόσταση θέασης (3+ μέτρα) δε νομίζω να φαίνεται διαφορά μεταξύ fhd και 4Κ στις 43 ίντσες. Υπάρχει κάποιος λόγος να πάω σε 4Κ; Για να είμαι ειλικρινής σκέφτομαι ότι οι fhd, ως παλιότερη και πιο "εύκολη" τεχνολογία, ίσως να δίνουν καλύτερο αποτέλεσμα στα ίδια περίπου χρήματα (μήπως δηλαδή στις φτηνότερες 4Κ πληρώνεις απλά την ανάλυση ενώ στα ίδια χρήματα υπάρχουν 1080p με καλύτερη κατά τα άλλα εικόνα). Ισχύει αυτό; 3) Άλλη που σκέφτομαι είναι η Samsung 43KU6000, η οποία όμως είναι ήδη στα +120 ευρώ από την LG 43LH560V και έχω διαβάσει διάφορα για τη γωνία θέασης, για ανομοιομορφίες στα πάνελ κλπ. Υπάρχει και η 43J5500 αλλά έχουν μόλις 25 ευρώ διαφορά και θα προτιμούσα μοντέλο του 2016 για πιο πρόσφατο λογισμικό. Βασικά με προβληματίζει αν αξίζει η KU6000 σε σχέση με τις άλλες ή αν αξίζει κυρίως λόγω 4Κ, το οποίο όπως είπα δεν με πολυενδιαφέρει (δεν θα έλεγα και όχι, προφανώς). 4) Τέλος υπάρχουν οι Sony, που μου φαίνονται με διαφορά οι πιο όμορφες και εκεί προσανατολιζόμουν αρχικά, αλλά ξεφεύγουν οι τιμές... η KDL-43WD755 είναι η μόνη που παλεύεται, στα ίδια χρήματα με τη 43KU6000 (500 ευρώ), αλλά έχω διαβάσει διάφορα, πχ ότι δεν έχει καλό σέρβις, ή ότι το android τρώει κολλήματα... Επίσης μου φαίνονται πιο όμορφα τα περσινά μοντέλα, όπως η KDL-43W756C, αλλά αυτή ακόμα είναι στα 580 (συν ότι θα προτιμούσα φετινό μοντέλο όπως προείπα). Έχω μπερδευτεί όπως καταλαβαίνετε, η λογική λέει να πάρω την LG 43LH560V στα 380 ευρώ γιατί και οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν περισσεύουν χρήματα, από την άλλη τηλεόραση δεν αγοράζεις συχνά οπότε ίσως αξίζει να πάω σε κάτι ακριβότερο... Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη! Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2016 από DragonlordP 1
pp6210 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Καλησπέρα φίλε μου, δεν ξέρω αν έχεις ειδικό λόγο για smart ή 43 αντί για 40 ίντσες αλλά θα σου πώ οτι αγόρασα την Δευτέτρα την 40άρα samsung j5100 που έχουν οι μεγάλες αλυσίδες προσφορά στα 299 και έχω παραγγείλει και android tv box απο Κίνα με 50 ευρώ. Η τηλεόραση εξαιρετικό value for money, για tv box βρίσκεις πληθώρα πληροφοριών στα φόρουμ και μένεις και κάτω απο το budget που έθεσες.
DragonlordP Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Χμμ ναι έχεις δίκιο, αλλά θέλω 43" αυστηρά (ήμασταν μεταξύ 43" και 48", η 48άρα της φάνηκε πολύ μεγάλη αλλά σίγουρα η 40άρα είναι πολύ μικρή) και επειδή δεν θα χρησιμοποιηθεί από γνώστη, θέλω να είναι smart για να είναι all in one και όσο πιο user friendly γίνεται. Αν ήταν για μένα, πολύ πιθανό να έκανα κάτι τέτοιο (πριν καμιά δεκαετία βασικά το είχα κάνει, με ένα από τα πρώτα mini pc - nettop τα έλεγαν τότε) αλλά για τη συγκεκριμένη χρήση καλύτερα smart. Συν ότι θα μπει σε σαλόνι και θέλουμε όσο γίνεται λιγότερες συσκευές...
graphist83 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Αν το κριτήριο σου είναι καλή εικόνα σε ταινίες, θα έλεγα να πας σε va panel υλοποιήσεις. Έχουν συζητηθεί αυτά σε πολλά νήματα από πολλούς χρήστες. Όλες είναι 50hz πραγματικά. Όλες έχουν clouding, ανομοιομορφιες κτλ. Φθηνές σειρές είναι. Δες τις και σε ένα κατάστημα. Οι διαφορές είναι ορατές ακόμα και σε φως.
DragonlordP Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Συγκεκριμένα την LG LH560V πάντως την έχουν λίγα και μικρά καταστήματα στο σκρουτζ, λογικά δεν θα μπορέσω να τη δω από κοντά. Και γενικά βρίσκω λίγες κριτικές στο ίντερνετ, μάλλον είναι μοντέλο για συγκεκριμένες αγορές. Αν την έχει αγοράσει/δει κανείς θα με βοηθούσε πολύ (βλέπω ότι έχει και headphone out που παίζει να χρησιμεύσει, κάτι που δεν έχει πχ η KU6000).
stamatisj1 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Πριν 4 ημέρες αγόρασα την 43UH610V. (απο προσφορά των Public) στα 449€. Αρκετές ρυθμίσεις για να την φέρεις εκεί που θέλεις. Λόγω smart ΠΑΡΑ πολλές ευκολίες. 4Κ video (απο Netflix ή Youtube ) και έχεις μόνιμο χαμόγελο. Αξίζει.... 1
DragonlordP Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Ψάχνοντας παραπάνω τα λειτουργικά κλπ, έχω αρχίσει να έχω δεύτερες σκέψεις... Θέλω android αλλά οι sony είναι ακριβούτσικες για το budget μου (συν ότι έχω διαβάσει αρκετά για κολλήματα). Οπότε έχω αρχίσει να σκέφτομαι και τη λύση non-smart+android stick. Υπάρχουν προτάσεις για εμφανίσιμες, λεπτές non-smart με αξιοπρεπές πάνελ στα 300-400; Η 40άρα J5100 που πρότεινε ο pp6210 θα ήταν ιδανική, αλλά θέλω αυστηρά 43...
DragonlordP Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 πχ γνώμες για αυτήν; https://www.skroutz.gr/s/10328464/Philips-43PFT4131.html
Dimis6694 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 http://www.mediamarkt.gr/el/product/_lg-43uh603v-1186866.html http://www.mediamarkt.gr/el/product/_samsung-ue43ku6000wxxh-1182282.html Παιδες ποια απ τις δυο? Δεν με ενδιαφερουν οι 3D. 40-43 ιντσες και 400-450 ευρω. Με ενδιαφερει η καλη εικονα κ ο καλος ηχος.
Ekzema043 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Τώρα τις είδα κι εγώ αυτές που postαρε και ο κύριος από πάνω Τι λέτε? Αξίζει αυτη? http://www.mediamarkt.gr/el/product/_samsung-ue43ku6000wxxh-1182282.html Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2016 από Ekzema043
Dimis6694 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 http://www.mediamarkt.gr/el/product/_lg-43uh603v-1186866.html http://www.mediamarkt.gr/el/product/_samsung-ue43ku6000wxxh-1182282.html Παιδες ποια απ τις δυο? Δεν με ενδιαφερουν οι 3D. 40-43 ιντσες και 400-450 ευρω. Με ενδιαφερει η καλη εικονα κ ο καλος ηχος. κανεις?
Age4Greeks Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Η θεωρία λέει ότι λόγω VA πάνελ η Σαμσουνγκ θα είναι κατιτίς καλύτερη.
Age4Greeks Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Στην πράξη όμως, τι ισχύει? Στην πράξη παίρνεις ένα στικάκι με καναδυό αγαπημένες ταινίες και πας και τις δοκιμάζεις και στις 2. Όποια σε πείσει περισσότερο.
DragonlordP Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Για όποιον μπορεί να ενδιαφέρεται: Αποφάσισα τελικά να πάω στη λύση non-smart tv+android tv box. Μια τηλεόραση μπορεί να κρατήσει πολλά χρόνια, μου φαίνεται βλακεία να είναι "παντρεμένη" με ένα λειτουργικό που σε λίγα χρόνια θα είναι παρωχημένο. Δυστυχώς πλέον είναι λίγες οι τηλεοράσεις που δεν είναι smart και συχνά είναι φτωχές και σε συνδέσεις αλλά κάτι υπάρχει. Έπαιξα αρκετά με μια Sony W809C (android TV) η οποία είχε τρομερή εικόνα αλλά το λειτουργικό δεν με έπεισε, τα κανάλια αργούσαν αρκετά να αλλάξουν και το λειτουργικό σκάλωσε καναδυό φορές. Διαβάζοντας σε φόρουμ είδα αρκετούς να λένε ότι με τα firmware updates έχει βελτιωθεί αισθητά (αυτή που δοκίμασα φορούσε firmware του Απρίλη) αλλά ούτως ή άλλως ήταν εκτός budget (δεν θα με χάλαγε αν μπορούσα να την πάρω, μην πω ψέματα, η εικόνα είναι ό,τι καλύτερο έχω δει σε fhd, ενώ και εμφανισιακά είναι πανέμορφη). Τέλος πάντων, πήγα σε έναν Κωτσόβολο και είδα τρεις non-smart: την F&U FL42103, την LG 43LH5100 και τη Philips 43PFT4131. Η F&U ήταν η ευχάριστη έκπληξη, δεν το περίμενα αλλά ήταν αξιοπρεπέστατη (μιλάμε για τηλεόραση 250 ευρώ). Εμφανίσιμη και με καλή συνδεσιμότητα (3 hdmi). Όμως ήθελα 43άρα. Η LG ήταν ακόμα καλύτερη αλλά χάλια από συνδεσιμότητα, μόνο 1 hdmi και χωρίς ψηφιακή έξοδο ήχου. Επειδή θέλω να βάλω και soundbar απορρίφθηκε. Τώρα για τη philips τι να πω; Ενώ ήταν η πιο ακριβή (και πιο εμφανίσιμη) και πραγματικά με έψηνε "στα χαρτιά", η εικόνα ήταν χάλια, μια μουντάδα, τα χρώματα ψόφια... αλλά πολύ φοβάμαι ότι ήταν σε μεγάλο βαθμό θέμα ρύθμισης. Το είπα σε έναν υπάλληλο αλλά μάλλον βαριόταν και μου είπε ότι δε γίνεται να αλλάξουμε τις ρυθμίσεις "αλλά πιστεύει ότι είναι θέμα ρυθμίσεων και όχι του συγκεκριμένου μοντέλου". Όπως και να έχει εγώ δεν μπορούσα να δώσω 350 ευρώ για μια τηλεόραση που είδα να παίζει τόσο χάλια, ελπίζοντας να φτιάχνει με άλλες ρυθμίσεις... οπότε απορρίφθηκε κι αυτή. Τελικά παράγγειλα την LG 43LH500T. Την πήρα χωρίς να τη δω, αλλά γενικά έχω διαβάσει καλές κριτικές και η αλήθεια είναι πως δεν έχω δει LG που να μην παίζει τουλάχιστον αξιοπρεπώς. Από συνδέσεις επίσης δεν είναι ό,τι καλύτερο αλλά παλεύεται (πχ 2 hdmi). Αύριο θα την παραλάβω. Επίσης για το smart κομμάτι παρήγγειλα ένα Beelink GT1 από την ευρωπαϊκή αποθήκη του gearbest, συνολικά έδωσα 62 ευρώ. Προσθέτοντας τα 289 της τηλεόρασης, νομίζω ότι στα 350 συνολικά θα είναι καλό VFM πακετάκι. Και μάλλον θα προστεθεί ένα 3.1 philips soundbar που έχει ο κωτσόβολος στα 170 και για το οποίο έχω διαβάσει πολύ καλές κριτικές...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα