mcrae13 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Λοιπόν το πρόβλημα έχει ως εξης Στο σύστημα της υπογραφής μου είπα να πάω σε i7 όπως και έκανα σήμερα δίνοντας τον i5.Μέχρι και πριν την αλλαγή σήμερα όλα δουλευαν άψογα. Λοιπόν μόλις έβαλα τον i7 και αφου έβαλα ψύκτρα τσεκάρισμα κλπ πατάω να ανάψει,σήμα στην οθόνη μηδεν.Κοιτάω το board ,και αναβε το λαμπάκι των ram.(Το συγκεκριμένο motherboard δεν έχει πανελάκι με νούμερα παρά μόνο λεντάκια προβλημάτων σε cpu-ram-gpu).Αφού έβγαλα έβαλα ραμ για να σιγουρευτώ οτι έχουν κουμπώσει και μετά από πολλές προσπάθειες χωρίς αποτέλεσμα ,clear cmos ,έβγαλα και cpu ξανά...τίποτα.Μετά πειραματίστικα με τα ντιμάκια σε διαφορετικά slots και μόνα τους ,τελικά μπούταρε με το ένα ντιμάκι στην κάτω θέση.Ρε να σου μαμήσω τίποτα... Το αποτέλεσμα είναι να δουλεύει μονο έτσι-δηλαδή 1 ram στην κάτω θέση (b2 με προτεινόμενα από κατασκευαστή a2-b2 για 2 dims).Και δουλεύει κανονικότατα,έκανα και stress test,όλα οκ.temps τα πάντα. Να παίζει ασυμβατότητα,χλωμό μιας και δούλευε με τον i5,να χάλασε το motherboard παίζει αλλά πού να βρώ και άλλες ddr4 να δοκιμάσω.Να δοκιμάσω πάλι με τον i5 δεν παίζει γιατί τον έδωσα.. οι μνήμες είναι αυτές http://www.corsair.com/en/dominator-platinum-series-16gb-2-x-8gb-ddr4-dram-3000mhz-c15-memory-kit-cmd16gx4m2b3000c15 το board https://www.asus.com/Motherboards/Z170-PRO/ Γενικώς τα έχω πάρει κρανίο πρώτον γιατί έχω δώσει ένα κάρο λεφτά τελευταία,όλα είναι καινούρια και δευτερον δεν έχω και τρόπο να δοκιμάσω ,γιατί όσους ξέρω έχουν ddr3 setup.Να ήξερα πχ οτι φταίει το motherboard να το έστελνα για rma σόρρυ αν κούρασα ..καμιά βοήθεια??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Βλεπεις τα πινάκια. Με την αλλαγή κάποιο στράβωσε και δεν βλέπει τις θέσεις εκτός της Β2. Θέλει χέρι ωρολογοποιού αλλά θα τα καταφέρεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 update Τελικά δουλεύει μόνο το κάτω κανάλι,έβαλα και τις δύο και μπουτάρει,δηλαδή φαίνεται να έχει πρόβλημα το πάνω channel.Οτιδήποτε βάλω στο Α δεν μπουτάρει,Δεν θέλει να παίξει dual δηλαδή.Θα ξανατσεκάρω και τα πινάκια αν και πριν μου φανήκαν οκ.Κάτι άλλο μου μυρίζει.Το περίεργο είναι οτι αν το σβήσω και βάλω ram στο Α περνάει το ραμ τεστ(αναβει και σβήνει το led) και μένει μόνιμα αναμένο του cpu και κάνει boot loop.Ενώ αν τις καρφώσω απευθείας μετά από ccmos ανάβει μόνο της ραμ και μένει εκεί.Υπάρχει περίπτωση να είναι προβληματικός cpu και να μην δουλευει dual??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SaFiS Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 O memory controller βρίσκεται εδώ και καιρό μέσα στον επεξεργαστή. Όπως είπε Sheogorath δες τα pins του socket. Κάποιο θα έχεις στραβώσει. Ακόμη ένα ενδεχόμενο είναι να έχεις παρασφίξει την ψύκτρα με αποτέλεσμα να στραβώνει το PCB του επεξεργαστή (είναι πιο λεπτό στους Skylake)... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δεν το σφίγγω πολύ, το ξέρω αυτό που λες. Τα πινακια φαίνονται οκ με γυμνό μάτι, αύριο θα παίξει μεγεθυντικός φακός και βλέπουμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Τα έλυσα όλα τσέκαρα καλά τα πινς τα οποία τελικά είναι οκ και είπα να το ξαναστήσω αλλη μία πριν αρχίσω με αλλαγή motherboard.(Παρήγγειλα ήδη άλλη αλλα πάει για ακύρωση).Τελικά το πρόβλημα το έχει το ένα από τα δύο RAM DIM.To ένα το δέχεται και δουλεύει σε όλα τα σλοτ,το άλλο όχι και πουθενά είτε μόνο του είτε dual Έπεσα στην σπάνια περίπτωση που χαλάει η ραμ?? Τι διάολο...Θα τη στείλω πίσω ,μπορώ να κάνω κάτι άλλο?? Οπτικά φαίνεται οκ.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HellhammeR Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 πρέπει να στείλεις και τα 2 dimms αν τα πειρες μαζί για να μετρήσει η εγγύηση αρα θα μεινεις χωρις RAM. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 πρέπει να στείλεις και τα 2 dimms αν τα πειρες μαζί για να μετρήσει η εγγύηση αρα θα μεινεις χωρις RAM. Πήρα τηλέφωνο στο κατάστημα γιατί το φαντάστηκα αυτό που λες και όντως ισχύει.Αλλά προς τιμήν τους ,τους εξήγησα οτί δεν θέλω να μείνω χωρίς σύστημα και μου είπε οτι έτσι κι αλλιώς η corsair θα στείλει πιστωτικό οπότε ,επιβεβαιώνουν αυτοί στο μαγαζί οτι είναι χαλασμένη αυριο που θα πάω και ή μου δίνουν άλλο σετ επι τόπου αν έχουν, η κρατάω τη μία μέχρι να μου το στείλουν και κανονίζουν αυτοί τα υπόλοιπα. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HellhammeR Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Πήρα τηλέφωνο στο κατάστημα γιατί το φαντάστηκα αυτό που λες και όντως ισχύει.Αλλά προς τιμήν τους ,τους εξήγησα οτί δεν θέλω να μείνω χωρίς σύστημα και μου είπε οτι έτσι κι αλλιώς η corsair θα στείλει πιστωτικό οπότε ,επιβεβαιώνουν αυτοί στο μαγαζί οτι είναι χαλασμένη αυριο που θα πάω και ή μου δίνουν άλλο σετ επι τόπου αν έχουν, η κρατάω τη μία μέχρι να μου το στείλουν και κανονίζουν αυτοί τα υπόλοιπα. ξηγήθηκαν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fallen4ngel Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Τι έγινε αρχίσαμε να λειτουργούμε σε ευρωπαϊκά πρότυπα; Φτου φτου!!!! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Πες μας το μαγαζί να ξέρουμε 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Techstores στο μοσχάτο.Όπως μου είπαν έγινε,πηγα χθες,άφησα τη μία,σήμερα θα την δεί ο τεχνικός τους,και θα με πάρουν να περάσω να πάρω άλλο σετ και να αφήσω και την άλλη για να τις στείλουν μαζί corsair. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mcrae13 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2016 Ενημέρωση για να μαθαίνουν υποψήφιοι αγοραστές από το εν λόγω κατάστημα. H διαδικασία πήρε ακριβώς μια εβδομάδα απο την μέρα που τους επέστρεψα το ένα στικ. Σήμερα παρέλαβα το νέο σετ οπότε +1 για το μαγαζί και για την corsair 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα