Hristos.S Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Καλησπέρα σας, ήθελα να ρωτήσω τη μέγιστη ανάλυση που μπορεί να απεικονίσει από τη μητρική μέσω dvi ή ακόμα και με vga ένας σταθερός fujitsu c2d E8500 με το Q43 chipset. Μέχρι 1920 χ 1080 όλα εντάξει. Ενδιαφέρομαι μελλοντικά για 2κ οθόνη 2560χ1440 και ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί να τη σηκώσει για απλές εφαρμογές χωρίς να χρειαστεί κάρτα γραφικών έξτρα. Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Zandim Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 To q43 chipset ενσωματωνει καρτα γραφικων gma4500 που θεωρητικα σηκωνει μεχρι 2560*1600. Στο θεμα vga ή dvi, η απαντηση ειναι οτι αν σηκωσεις τετοια αναλυση με vga το πιο πιθανο ειναι να εχεις πολυ μετρια εικονα. Δεν νομιζω ομως οτι τα motherboard της εποχης εχουν dvi για τις ενσωματωμενες καρτες γραφικων. Εδω θα μας βοηθησεις αν πεις ποια μητρικη εχεις. Στη γενικοτερη εμπειρια πιστευω πως αυτη η αναλυση θα γονατισει τον επεξεργαστη και ολο το συστημα θα ειναι laggy. Τι χρήση κανεις και χρειαζεσαι τετοια αναλυση?
Hristos.S Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Φίλε μου ευχαριστώ για την απάντηση. Όπως προανέφερα ο υπολογιστής είναι έτοιμος fujitsu c2d E8500 και η μητρική γράφει fujitsu αλλά δε θυμάμαι κωδικό, εξάλλου αυτά είναι fix στο bios. H οθόνη που έχω έναι monitor tv lg 23΄΄ και σκοπεύω της αλλάξω θέση μετά την αγορά καινουργιας οθόνης και κοιτάω προς 24-25 με 2560χ1440. Στην ίδια οθόνη έχω και τους 2 υπολογιστες (fujitsu kai ένα με ι7 πενταετίας μηχάνημα το οποίο είναι αρκετα πιο θορυβώδες που προφανώς δεν λειτουργούν ταυτοχρονα, ένα dvi και το άλλο hdmi) To μεγάλο το έχω για κανά παιχνιδάκι που και που και το fujitsu για τις υπόλοιπες εργασίες κυρίως ιντερνετ και office. Επειδή έχω πργραμματίσει την αλλαγή οθόνης σκέτομαι για καλύτερη ανάλυση. Τουλάχιστον να με καλύψει το fujitsu με την dvi έστω και με μετατροπέα σε hdmi σε 2560χ1440. Έξοδοι μητρικής
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα