ziggy_stardust Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Υπάρχον υλικό:* Case Thermaltake Armor Jr. * PSU Thermaltake EVO_Blue 650W * Motherboard GA-MA790XT-UD4P * CPU AMD Phenom™ II X4 965 Processor (4 CPUs), ~3.4GHz* CPU Cooler Thermaltake IA1 * RAM OS Memory: 8190MB RAM * GPU GeForce GTX 750ti * Monitor/Resolution LG Flatron W2243S (1920χ1080) * ΟS Windows 7 Home Basic Πιθανότατα κάποιοι από σας να είχατε πετύχει το πρόβλημα που μου προέκυψε και ανέφερα Site: εδώ Εγώ λέω πως είμαι για καινούριο CPU και Μοbo σίγουρα. Μην όμως έχοντας επιβεβαιώσει πως το PSU δεν αντιμετωπίζει κάποιο θέμα σας ρωτάω. Αξίζει να το τρέξω για έλεγχο, μήπως τη βγάλω για την ώρα με ένα καινούριο τροφοδοτικό ( απλώς δεν ξέρω και ποιόν να εμπιστευτώ και δεν το αποφασίζω )Θέλοντας όμως ούτως η άλλως να φτιάξω σταδιακά κάτι futureproof ( το παραπάνω είχε 7 χρόνια ζωής ) πιστευετε πως έχει νοήμα να πάω και σε ένα καινούριο κουτί και PSU μαζί με mobo/cpu; RAM και GPU θα διατηρηθούν για την ώρα. Έχω σταμπάρει τον i5-6500. με τι θα τον συνδιάζατεαπό τη στιγμή που τον θεωρείτε καλή επιλογή;Ποσό που διαθέτουμε - Χρήση υπολογιστή : βαρύ multitasking, multimedia, επεξεργασία φωτογραφίας, ελαφρύ gaming ( μόνο nba 2k παίζω τελευταία )Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Lightroom, PhotoshopΣχετικά με την οθόνη δεν προβλέπεται αλλαγή άμεσα ( θα το θελα όμως ). Περιφεριακά όχιΤοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε Αθήνα Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2016 από ziggy_stardust
life is music Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Υπάρχον υλικό: * Case Thermaltake Armor Jr. * PSU Thermaltake EVO_Blue 650W * Motherboard GA-MA790XT-UD4P * CPU AMD Phenom™ II X4 965 Processor (4 CPUs), ~3.4GHz * RAM OS Memory: 8190MB RAM * GPU GeForce GTX 750ti * Monitor/Resolution LG Flatron W2243S (1920χ1080) * ΟS Windows 7 Home Basic Πιθανότατα κάποιοι από σας να είχατε πετύχει το πρόβλημα που μου προέκυψε και ανέφερα Site: http://www.insomnia.gr/topic/629662-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B2%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%BC%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-cpu-%CF%84%CE%B9-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CF%89">εδώ Εγώ λέω πως είμαι για καινούριο CPU και Μοbo σίγουρα. Μην όμως έχοντας επιβεβαιώσει πως το PSU δεν αντιμετωπίζει κάποιο θέμα σας ρωτάω. Αξίζει να το τρέξω για έλεγχο, μήπως τη βγάλω για την ώρα με ένα καινούριο τροφοδοτικό ( απλώς δεν ξέρω και ποιόν να εμπιστευτώ και δεν το αποφασίζω ) Θέλοντας όμως ούτως η άλλως να φτιάξω σταδιακά κάτι futureproof ( το παραπάνω είχε 7 χρόνια ζωής ) πιστευετε πως έχει νοήμα να πάω και σε ένα καινούριο κουτί και PSU μαζί με mobo/cpu; RAM και GPU θα διατηρηθούν για την ώρα. Έχω σταμπάρει τον i5-6500. με τι θα τον συνδιάζατεαπό τη στιγμή που τον θεωρείτε καλή επιλογή; Ποσό που διαθέτουμε - Χρήση υπολογιστή : βαρύ multitasking, multimedia, επεξεργασία φωτογραφίας, ελαφρύ gaming ( μόνο nba 2k παίζω τελευταία ) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Lightroom, Photoshop Σχετικά με την οθόνη δεν προβλέπεται αλλαγή άμεσα ( θα το θελα όμως ). Περιφεριακά όχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε Αθήνα Εγώ στην θέση σου θα κοίταζα να δω αν ή μιτρικη σου πέρνει κανέναν επεξεργαστή am3+ και αν επερνε θα επερνα αυτό π έβγαζε το cpu support list αν όμως δεν επερνε κάποιον αξιόλογο θα κοίταζα να πάω σε i5 6400 και μία μιτρικη μέχρι 80 ευρώ και μία ραμ ddr4 8gb και θα είμουν οκ
ziggy_stardust Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 έχω διαβάσει ότι η υπάρχει ασυμβατότητα am3 με am3+. ο am3 cpu δουλεύει σε am3+ mobo, αλλά όχι το ανάποδο. πιστεύεις άρα ότι ο επεξεργαστής έχει το θέμα εσύ. απλώς για να γίνουν δοκιμες πρέπει να βρω παρτς ή να τον πάω για διάγνωση κάπου ( και δεν έχω ιδέα τι να εμπιστευτώ )
Thanos1972 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 δες στο site της μητρικης σου εαν εχει βγαλει κανενα bios update για το revision την μητρικης σου που να παιρνει am3+ καποιες με το 790 επαιρναν τοτε στις αρχες. για το θεμα σου που δεν ανοιγει ομως προσπαθησε με την παλια καρτα να στησεις το μηχανημα εκτος κουτιου πανω σε ενα χαρτοκουτο ας πουμε με μονο καρτα γραφικων επανω και μια μνημη.χωρις δισκο καν και δες εαν ποσταρει.
ziggy_stardust Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 τελικώς πειραματιζόμενος λίγο ακόμα βρήκα 2 πινάκια να έχουν στραβώσει. ίσως το κάνα τώρα αυτό πάνω στη βιασύνη μου έχοντας πάρει απόφαση πώς θα αλλαχτούν όλα αυτά.πως να τσεκάρω να δω αν το PSU αξίζει να χρησιμοποιηθει σε ότι νέο σύστημα φτιάξω; μόλις συνειδητοποίησα ότι είμαι και για νεα RAM αφού οι νέες μητρικές είναι DDR4
Fulgore Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 ddr4 φορανε μονο οι skylake επεξεργαστες της Intel αυτη τη στιγμη,και παλι ομως βγαινουν και μητρικες για skylake για ddr3 ram. Για zen απο 2017 σε μερικους μηνες με το καλο θα δουμε. Παντως για την χρηση που κανεις ισως θα επρεπε να σκεφτοσουν το ενδεχομενο και νεου monitor,μιας και απο οτι καταλαβα γενικα αφιερωνεις αρκετες ωρες στον υπολογιστη. 1
ziggy_stardust Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 ddr4 φορανε μονο οι skylake επεξεργαστες της Intel αυτη τη στιγμη,και παλι ομως βγαινουν και μητρικες για skylake για ddr3 ram. Για zen απο 2017 σε μερικους μηνες με το καλο θα δουμε. Παντως για την χρηση που κανεις ισως θα επρεπε να σκεφτοσουν το ενδεχομενο και νεου monitor,μιας και απο οτι καταλαβα γενικα αφιερωνεις αρκετες ωρες στον υπολογιστη. το μόνιτορ προέκυψε ως ουδέν μονιμότερο του προσωρινου! έχω ένα που μου σβησε και δεν το έψαξα καιρό τωρα. οπότε τι προτείνετε παιδιά ; κατευθύνετε με γύρω από 1-2 βασικά κομμάτια και να δω τι θα κρατήσω πέρα από τους δίσκους μου ώστε να το τρέξω σιγά σιγά. θελω να είναι futureproof η επιλογή και με δυνατότητα αναβάθμισης μελλοντικα. ώρες αφιερώνω όσο είμαι σπίτι μόνος και δεν κλείνει ποτέ εκτός αν λήψω πάνω από 24ωρο ( έτσι δουλεύει μια 7ετια τώρα ).
rafail1994 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Ανάλογα το τι έχει χαλάσει , εαν έχεις θέμα μόνο με cpu και θέλεις να την βγάλεις οικονομικά βρες από μεταχειρισμένα έναν Phenom II X6 1090T. Am3+ δυστυχώς δεν μπορείς να βάλεις. Εάν θέλεις να κανεις γενικά αναβάθμιση εκει αλλάζει το θεμα
ziggy_stardust Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 δεν πρόκειται να ψάξω μεταχειρισμένο ( θα είχε νόημα για μένα μόνο αν μπορούσα να bootαρω τα windows όπως τα άφησα)από τη στιγμή που θα γίνουν έξοδα δεν κοιτάζω το οικονομικό εκτός αν ξεφύγει. θα δώσω όσα χρειάζεται για να κανω αυτό που θέλω. . μιλάμε για νεο σύστημα και ρωτάω απλώς τι πάρτς ( από PSU, κουτι, cooler - όλα 7ετίας ) εκτός των δίσκων μου και της GPU αξίζει να κρατήσω, με futureproof ορίζοντα και δυνατότητα μελλοντικης αναβάθμισης ( ραμ, gpu αν δε με καλύπτουν τα 8gb και η 750 που εχω τώρα )
rafail1994 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 δεν πρόκειται να ψάξω μεταχειρισμένο ( θα είχε νόημα για μένα μόνο αν μπορούσα να bootαρω τα windows όπως τα άφησα) από τη στιγμή που θα γίνουν έξοδα δεν κοιτάζω το οικονομικό εκτός αν ξεφύγει. θα δώσω όσα χρειάζεται για να κανω αυτό που θέλω. . μιλάμε για νεο σύστημα και ρωτάω απλώς τι πάρτς ( από PSU, κουτι, cooler - όλα 7ετίας ) εκτός των δίσκων μου και της GPU αξίζει να κρατήσω, με futureproof ορίζοντα και δυνατότητα μελλοντικης αναβάθμισης ( ραμ, gpu αν δε με καλύπτουν τα 8gb και η 750 που εχω τώρα ) Εαν έχει θέμα ΜΟΝΟ ο cpu απλά βάζεις τον καινούριο και καθάρισες δεν εχει να κάνεις κάτι άλλο . Τα μονά που δεν μπορείς να κρατήσεις ειναι μητρική ,επεξεργαστής ,μνήμες ,ψήκτρα όλα τα υπόλοιπα εαν θελεις τα κρατάς 1
life is music Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 δεν πρόκειται να ψάξω μεταχειρισμένο ( θα είχε νόημα για μένα μόνο αν μπορούσα να bootαρω τα windows όπως τα άφησα) από τη στιγμή που θα γίνουν έξοδα δεν κοιτάζω το οικονομικό εκτός αν ξεφύγει. θα δώσω όσα χρειάζεται για να κανω αυτό που θέλω. . μιλάμε για νεο σύστημα και ρωτάω απλώς τι πάρτς ( από PSU, κουτι, cooler - όλα 7ετίας ) εκτός των δίσκων μου και της GPU αξίζει να κρατήσω, με futureproof ορίζοντα και δυνατότητα μελλοντικης αναβάθμισης ( ραμ, gpu αν δε με καλύπτουν τα 8gb και η 750 που εχω τώρα ) κακος ο 1090 ειναι τρομερος χτυπατον στο λεω εγω που τον εχω στο δικο μου pc !
ziggy_stardust Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 κακος ο 1090 ειναι τρομερος χτυπατον στο λεω εγω που τον εχω στο δικο μου pc ! τον φέρνεις Χαλάνδρι να τον τεστάρουμε ; πάντως κανείς δε μου προτείνει κομμάτια για νέο σύστημα! για μένα που πλέον σίγουρα ο CPU είναι dead: 1) θα πάρω νέο CPU και Μοbo - αναμένω προτάσεις με βάση τις απαιτήσεις μου ( κοιτούσα i5 6400 , 6500, 6600 και κάποια Η170 mobo) 2) να πάρω DDR3 mobo ή DDR4; τα 8GB μου είναι σε modules των 2GB οπότε δεν αναβαθμίζονται μελλοντικά 3) αναρωτιέμαι αν θα κρατήσω PSU και κουτί - είναι επίφοβο το PSU δεδομένου ότι το πρόβλημα δεν παρουσιάστηκε από τα στραβωμένα pins ( αυτά ήρθαν μετα ) ; 4) και αφού ο Rafail1994 με διαφώτησε πως δεν κρατάμε την παλιά ψύκτρα, ρωτάω αν στην όποια σας πρόταση θα προσθέτατε κάποια ψύκτρα.
rafail1994 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Λοιπόν μιας και δεν μας έδωσες budget .....1)Αφού κάνεις βαρύ multitasking επεξεργασίες εικόνας κτλ θα σου πρότεινα (Intel Core i7-6700 Box,Gigabyte B150-HD3P) 2)Απο την στιγμή που πας σε καινούριες πλατφόρμες πλέον δεν υποστηρίζουν ddr3 αλλά ddr4 οποτε πρέπει να πάρεις αλλες (Corsair 16gb ) 3)Διάβασα στα γρήγορα το θέμα σου και ειδα οτι δεν εχεις τεστάρει το psu ,αλλα και απο αυτά που λες μάλλον κατι άλλο είναι . (επίσης οταν έβαλες την καινούρια καρτα γραφικών έσβησες τους παλιούς drivers και πέρασες τους καινούριους ; ) 4)Εαν δεν έχεις τρέλες απαιτήσεις (απο θόρυβο ,θερμοκρασίες κτλ) κρατάς την ψήκτρα που έρχεται με τον cpu Πάνω κάτω με αυτα που σου πρότεινα θελεις ενα 500αρι , αλλα ξεμπερδεύεις για αρκετό καιρό .Εαν μπορείς βαλε σιγουρά εναν ssd
ziggy_stardust Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Λοιπόν μιας και δεν μας έδωσες budget ..... 1)Αφού κάνεις βαρύ multitasking επεξεργασίες εικόνας κτλ θα σου πρότεινα (Intel Core i7-6700 Box,Gigabyte B150-HD3P) 2)Απο την στιγμή που πας σε καινούριες πλατφόρμες πλέον δεν υποστηρίζουν ddr3 αλλά ddr4 οποτε πρέπει να πάρεις αλλες (Corsair 16gb ) 3)Διάβασα στα γρήγορα το θέμα σου και ειδα οτι δεν εχεις τεστάρει το psu ,αλλα και απο αυτά που λες μάλλον κατι άλλο είναι . (επίσης οταν έβαλες την καινούρια καρτα γραφικών έσβησες τους παλιούς drivers και πέρασες τους καινούριους ; ) 4)Εαν δεν έχεις τρέλες απαιτήσεις (απο θόρυβο ,θερμοκρασίες κτλ) κρατάς την ψήκτρα που έρχεται με τον cpu Πάνω κάτω με αυτα που σου πρότεινα θελεις ενα 500αρι , αλλα ξεμπερδεύεις για αρκετό καιρό .Εαν μπορείς βαλε σιγουρά εναν ssd κοιτά αν είχα να τα πάρω όλα από την αρχή νομίζω θα πήγαινα το πολύυ μέχρι χιλιάρικο ( ίσως και 800 να έβαζα όριο ) οπότε τώρα θα διάλεγα τα πάρτς που θα αναλογούσαν σε ένα τέτοιο build 1) λές αξίζει να πάω εκεί πάνω; εδώ σε πολλά builds του επιπέδου που φαντάζομαι προτείνονται πολύ χαμηλότερου budget επεξεργαστές ; εγώ έλεγα μέχρι τα 230 του i6600, επειδή ειναι μεσαίου budget και έχει καλά σχόλια.( μάλιστα νομίζω πολλοί θα τον έβρισκαν και υπερβολικη επιλογή) 2) ποιες corsair vengeance; ( πόσο διαφορά κάνουν τα 2133 vs 2400 ; ) 3) δεν ξέρω πως να το τεστάρω. μου φαίνεται λίγο κουλό να πάω σε ένα μαγαζί να τους πω πείτε μου τι δουλεύει και τι όχι. όσον αφορά στην κάρτα. δε θυμαμαι να έσβησα τους παλιούς. τους καινούριους μόνο πέρασα νομίζω. 4) οι θερμοκρασίες φαντάζομαι δεν ειναι δικές μου απαιτήσεις αλλα του συτήματος. δεν έχω κάτσει να τις μετρήσω ποτέ για να πω ρε συ βράζω αυγό τώρα τι κάνουμε; με νοιάζει όταν θα έχω 20 tabs chrome ανοιχτά, uploads/downloads ( τις μόνιμες μου διεργασίες 24/7 ) και όταν το επιβαρύνω επιπλέον με lightroom / photoshop, μουσική και όλα και κάποιες μικροδιεργασίες ( cut-copy/paste, unraring όγκου δεδομένων ) να μη ζορίζω το μηχάνημα. ssd υπάρχει πρόσφατα αγορασμένος
rafail1994 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 1)Οι διάφορες με τον i5-6600 δεν είναι και πολύ μεγάλες , σε single core ειδικά ειναι πάρα πολύ κοντά (σχεδόν ίδια) εκει που εχουν διάφορες ειναι σε multi core ο i7 εχει παραπάνω cache ,Hyper-Thredding μερικα mhz παραπάνω . Και επειδή δεν αλλάξεις συχνά pc από ότι κατάλαβα , κανεις και βαριές δουλείες πιστεύω οτι ο i7 και μελλοντικά θα σε καλύψει καλύτερα . 2)Μικρές διάφορες .Με 2133 vs 3000 θα δεις καποιες διαφορες σε επεξεργασιες 3)Γενικά το psu σου είναι πολύ καλό δεν πιστεύω οτι υπάρχει εκει πρόβλημα . Δεν έχεις κάποιον γνωστό να το δοκιμάσετε στο δικό του ; χμμ αυτός είναι ενας καλός λόγος για την μαυρη οθόνη και κλείσιμο του παιχνιδιού . 4)Δεν θα έχεις και τρέλες θερμοκρασίες θα εισαι μέσα στο οριο που δινει ο κατασκευαστής εαν τον πιέζεις στο 100% για αρκετή ωρα . Πιο πολύ ο θόρυβος ειναι το πρόβλημα . Ωραία οποτε έχεις καλή βάση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα