Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, προσπαθώ να κάνω για μια ασκηση το er διαγραμμα και αλλά νομίζω οτι καπου εχω κανει λάθος.

Η ασκηση είναι 

Ένας φορέας οργανώνει πολλά σεμινάρια όπου τα μέλη της από διάφορους οργανισμούς
παρουσιάζουν επιστημονικές εργασίες. Σχεδιάζουν να στήσουν μία βάση δεδομένων με
σκοπό να καταγράφουν και να παρακολουθούν σεμινάρια και επιστημονικές εργασίες από
τα μέλη.
Κατά τη διάρκεια κάθε σεμιναρίου, τα μέλη παρουσιάζουν έναν αριθμό από επιστημονικές
εργασίες. Κάθε επιστημονική εργασία αφορά έναν ή περισσότερους επιστημονικούς τομείς,
ο οποίος έχει το δικό του μοναδικό αναγνωριστικό (κωδικό). Κάθε μέλος ειδικεύεται σε έναν
ή περισσότερους επιστημονικούς τομείς.
Μία επιστημονική εργασία μπορεί να παρουσιαστεί μόνο σε ένα σεμινάριο. Για το κάθε
σεμινάριο αποθηκεύουμε σχετικά δεδομένα, όπως ένα μοναδικό κωδικό, την τοποθεσία του
σεμιναρίου, την ημερομηνία έναρξης και λήξης του, τις εργασίες που παρουσιάζονται και
τα μέλη που απλώς το παρακολουθούν.
Επίσης, αποθηκεύουμε σχετικά δεδομένα και για τις επιστημονικές εργασίες.
Συγκεκριμένα, οι επιστημονικές εργασίες χαρακτηρίζονται από ένα μοναδικό κωδικό, τον
τίτλο, το μέγεθος του κειμένου σε σελίδες και ο τύπος της εργασίας (θεωρητική, πρακτική,
κλπ.). Μία επιστημονική εργασία μπορεί να έχει συγγραφεί από πολλά μέλη.
Κάθε μέλος μπορεί να υποβάλλει πολλές επιστημονικές εργασίες και να παραστεί σε
πολλά σεμινάρια, χωρίς αναγκαστικά να είναι συγγραφέας κάποιας εργασίας που
παρουσιάζεται. Για κάθε μέλος υπάρχει ένας κωδικός μέλους, το ονοματεπώνυμό του, το
τηλέφωνό του και το email του.
Κάθε μέλος ανήκει σε έναν οργανισμό. Κάθε οργανισμός μπορεί να έχει πολλά μέλη. Κάθε
οργανισμός χαρακτηρίζεται από το όνομά του, τη διεύθυνσή του, το τηλέφωνό του και την
ιστοσελίδα του.

Το διαγραμμα που εχω κανει μεχρι στιγμής είναι:  post-358132-0-95655200-1481649913_thumb.jpg

Επεξ/σία από george1703
Δημοσ.

γκούγκλαρε λίγο e-r diagram να δείς τί δείχνουν οι φωτογραφίες και μετά δές τί έχεις κάνει εσύ... καταρχήν πρέπει να βρείς τις οντότητες στο κείμενο για να φτιάξεις τους πίνακες με τα κλειδιά και μετά να υπογραμμίσεις τις σχέσεις one-many, many-one, κτλ για να τα εκφράσεις σχηματικά.. εγώ που είμαι άσχετος με Πληροφορική θα το έκανα καλύτερα πάντως.. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγώ που είμαι άσχετος με Πληροφορική θα το έκανα καλύτερα πάντως..

Εχω αρχισει και πιστευω οτι DevFromHell > M2000

(Αν φυσικα != Μ2000 γιατι ποτε δε ξερεις)

Επεξ/σία από Predatorkill
  • Like 1
Δημοσ.

Εδώ που τα λέμε αυτό δεν είναι E-R Diagram aλλά UML Diagram...

Το "νομίζω ότι κάπου έχω κάνει λάθος" δε βοηθάει. 

Πες μας που ακριβώς έχεις τις αμφιβολίες σου και που έχεις κολλήσει να σε βοηθήσουμε.

(Αφού πρώτα διορθώσεις την μορφή του διαγράμματος σου)

Δημοσ.

Εχω αρχισει και πιστευω οτι DevFromHell > M2000

(Αν φυσικα != Μ200 γιατι ποτε δε ξερεις)

Μην κάνεις παράθεση σε παρακαλώ μου χαλάς το ignore (και σε όλους τους άλλους φαντάζομαι)

Δημοσ.

το διαγραμμα το εκανα με το oracle data modeler γι αυτο δεν φαινονται οι συσχετίσεις. Αρχικά οι οντοτητες που εχω είναι οι εξης :

οργανισμος,μελος,σεμινάριο,επιστημονικός τομέας.

οι συσχετισεις ειναι: υποβολή, ανήκει , παρουσίαση , παρακολούθηση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

]εκανα προχειρα το διαγραμμα σε word και θα ηθελα  να μου πειτε αν εχει ελειψεις σχετικα με τις οντοτητες και τις συσχετισεις. δεν περασα τα attributes λογω χρονου οποτε θα ηθελα να μου πειτε μονο αν πρεπει να προσθεσω κατι ή αν εχω κανει κατι λαθος.post-358132-0-27744100-1481748268_thumb.jpg

Επεξ/σία από george1703
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδώ που τα λέμε αυτό δεν είναι E-R Diagram aλλά UML Diagram...

γκούγκλαρε λίγο e-r diagram να δείς τί δείχνουν οι φωτογραφίες και μετά δές τί έχεις κάνει εσύ... καταρχήν πρέπει να βρείς τις οντότητες στο κείμενο για να φτιάξεις τους πίνακες με τα κλειδιά και μετά να υπογραμμίσεις τις σχέσεις one-many, many-one, κτλ για να τα εκφράσεις σχηματικά.. εγώ που είμαι άσχετος με Πληροφορική θα το έκανα καλύτερα πάντως.. 

Ο φίλος χρησιμοποιεί Barker's ERD notation που ΔΕΙΧΝΕΙ τις σχέσεις. Τα λεκτικά δεν ειναι απαραίτητα . Το θέμα ειναι ότι τον κάνατε να το φτιάξει σε WORD γιατι προφανως δεν τον κατευθύνατε ουσιαστικά.

Επισυνάπτεται το logical και relational model για μια απο τις συσχετισεις.

Πάντα όταν σχεδιάζουμαι ERD αναφέρουμε πιο notation χρησιμοποιούμε και αναφέρουμε τους κανόνες ως reference. Αν δεν έχει ζητηθεί συγκεκριμένο notation κανείς δεν μπορεί να πει κάτι.

post-180770-0-66977400-1481911466_thumb.png

Επεξ/σία από Aztec
  • Like 2
Δημοσ.

Καμία βοήθεια όμως τα μέλη του insomnia. ????

Θα σε βοηθήσω εγώ γιατί φαίνεσαι καλό παιδί και σε συμπάθησα.. 

Πήγαινε εδώ για να το σχεδιαστικό: https://www.draw.io/?splash=0&libs=er;general;advanced;uml;basic;flowchart;arrows

και μετά πήγαινε στην εκφώνηση της άσκησης που σου λέει ξεκάθαρα ποιές είναι οι οντότητες και ποιές οι σχέσεις μεταξύ τους και άρχισε να δουλεύεις.. 

Επίσης άκου και αυτό το τραγουδάκι για να πάρεις θάρρος: https://www.youtube.com/watch?v=GIQn8pab8Vc

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...