kosgreece Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Το κατάστημα θέλει να προστατευτεί από περιπτώσεις παραεμπορίου. Αν εσύ τους είπες ότι την κάρτα την αγόρασες από τον πρώτο ιδιοκτήτη είναι πιθανόν να νομίσουν ότι κάτι πονηρό μπορεί να παίζει από την μεριά του. Κακώς που το έκανες θέμα εξ αρχής πάντως, ειδικά από την στιγμή που δεν αντιμετωπίζεις πρόβλημα με την εγγύηση. Φιλε μου δεν εχω να κρηψω κατι απο κανεναν,εφοσων εγω πηρα την καρτα την πληρωσα και τους ειπα να ερθω μαζι με τον φιλο που την πηρα να αλλαξουν το ονομα του αγοραστη για να μην υπαρχει καποιο θεμα μου το αρνηθηκαν και αυτο ποιο παραεμποριο φιλε μου? ειναι δυνατον να παω με τον αγοραστη της καρτας εκει και να κανω παραεμποριο? και εκτος απο περι παραεμποριου ας ρωτησει οποιος θελει το πολυ απλο αν αγορασω ενα προιον και το πουλησω σε λιγες μερες εναν μηνα η οτι αλλο σε αλλον θα καλυπτεται ο νεος αγοραστης? τι ποιο απλο απο αυτο? εχει ακουσει κανεις παλι πως αν πας σε ενα καταστημα και δειξεις αποδειξη τι αλλο τους νοιαζει? δεν το καταλαβαινω αυτο σαν απορια τουλαχιστον
πατα_το_QQ Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Η εγγυηση ισχυει κανονικα για το προιον, το προβλημα θα το εχεις σε περιπτωση που ζητησεις πιστωτικο καποτε.Τοτε θα χρειαστεις τον ''νομιμο'' κατοχο. 1
thor777 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δεν γνωρίζω καλά τα νομικά αλλά δεν υπάρχει περίπτωση η εγγύηση να είναι ονομαστική, άλλωστε σε πολλές περιπτώσεις οι αποδείξεις δεν γράφουν καν το όνομα του αγοραστή ή πολύ απλά μπορεί να θέλεις να το κάνεις δώρο. Ωστόσο μπορεί κάποια καταστήματα να έχουν αυτή την πολιτική , οπως π.χ. και σε γνωστή αλυσίδα ενίοτε ζητάνε να τους πεις το ονομά σου για να το γράψουν στην απόδειξη και αν τους ρωτήσεις για πιο λόγο το θέλουν θα σου πουν για την εγγύηση. Δεν νομίζω οτι αν αρνηθείς να τους δώσεις ονοματεπώνημο δεν θα σου δώσουν το προιόν. Απο την άλλη όμως πέρα απο την εργοστασιακή εγγύηση μπορεί να υπάρχει επιπρόσθετη εγγύηση που μπορεί να δίνει το κατάστημα η οποία μάλιστα μπορεί να διαφέρει σε διάρκεια απο την εργοστασιακή, οι όροι αυτής της εγγύησης εξαρτόνται απο το εκάστοτε κατάστημα. 1
kosgreece Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Η εγγυηση ισχυει κανονικα για το προιον, το προβλημα θα το εχεις σε περιπτωση που ζητησεις πιστωτικο καποτε.Τοτε θα χρειαστεις τον ''νομιμο'' κατοχο. ουτε πιστοτικα ουτε τπτ απλα να με καλυπτει η εγγυηση θελω οταν χρειαστει τπτ παραπανω αλλα δυστηχως αυτο δεν συνβαινει με τα λεγομενα του καταστηματος Δν γνωρίζω καλά τα νομικά αλλά δεν υπάρχει περίπτωση η εγγύηση να είναι ονομαστική, άλλωστε σε πολλές περιπτώσεις οι αποδείξεις δεν γράφουν καν το όνομα του αγοραστή ή πολύ απλά μπορεί να θέλεις να το κάνεις δώρο. Ωστόσο μπορεί κάποια καταστήματα να έχουν αυτή την πολιτική , οπως π.χ. και σε γνωστή αλυσίδα ενίοτε ζητάνε να τους πεις το ονομά σου για να το γράψουν στην απόδειξη και αν τους ρωτήσεις για πιο λόγο το θέλουν θα σου πουν για την εγγύσηση. Δεν νομίζω οτι αν αρνηθείς να τους δώσεις ονοματεπώνημο δεν θα σου δώσουν το προιόν. Απο την άλλη όμως πέρα απο την εργοστασιακή εγγύηση μπορεί να υπάρχει επιπρόσθετη εγγύηση που μπορεί να δίνει το κατάστημα η οποία μάλιστα μπορεί να διαφέρει σε διάρκεια απο την εργοστασιακή, οι όροι αυτής της εγγύησης εξαρτόνται απο το εκάστοτε κατάστημα. Αυτο ακριβως φιλε μου,η πολιτικη του καταστηματος αυτη ειναι να κανει καρτελα στον καθε πελατη ονομαστικα δεν το ηξερα τωρα το εμαθα για το σιγκεκριμενο καταστημαοταν μιλησα αλλα περα απο αυτο η αποδειξη τελικα δεν ειναι τπτ στην πολιτικη του καταστηματος αυτου γιατι πολυ απλα χωρις αποδειξη ο αγοραστης ο φυσικος μπορει να παει χωρις αυτην και απλα να δωσει την ταυτοτητα του,η αποδειξη χανει την αξια της σε αυτην την περιπτωση
thor777 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Για την εργοστασιακή εγγύηση απο οτι ξέρω δεν χρειάζεται να μεσολαβήσει καν το κατάστημα , μπορείς να επικοινωνίσεις κατευθείαν με τον κατασκευαστή (αντιπροσωπία) και η εγγύηση καλύπτει όλλα τα κράτη της EU. Αυτό που ενδιαφέρει τον κατασκευαστή είναι η ημερομηνία και το κατάστημα αγοράς.
kosgreece Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Για την εργοστασιακή εγγύηση απο οτι ξέρω δεν χρειάζεται να μεσολαβήσει καν το κατάστημα , μπορείς να επικοινωνίσεις κατευθείαν με τον κατασκευαστή (αντιπροσωπία) και η εγγύηση καλύπτει όλλα τα κράτη της EU. Αυτό που ενδιαφέρει τον κατασκευαστή είναι η ημερομηνία αγοράς. και οι κυριοι του καταστηματος εφοσον η καρτα αγοραστηκε απο ελλαδα και υπαρχει αποδειξη να βγουν λαδι και να κανουν οτι γουσταρουν με τους πελατες τους πρωτους δευτερους τριτους αυτο δεν το βλεπω σωστο,αν την επαιρνα απο εξω συνφωνω θα επικοινωνουσα με τον κατασκευαστη
arrows Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 http://www.efpolis.gr/el/diasfalisi-oikonomikon-symefronton-katanaloton/exasfalisi-asfalon-synallagon/56-polisi-agathon-eggyiseis.html Δεν γινεται διακριση αναμεσα σε καινουριο η μεταχειρισμενο προιον ΑΛΛΑ σε προιον με εγγυηση η οχι επισης η αποδειξη αγορας που επεχει και το πιστοποιητικο της εγγυησης αφορα το συγκεκριμενο προιον με τον συγκεκρι.ενο σειριακο αριθμο βασει του οποιου ειτε ο μεταπωλητης (καταστημα) ειτε ο καταναλωτης απ ευθειας θα ολοκληρωσει το RMA του προιοντος Στα αρχ... οποιαδηποτε πολιτικη οποιουδηποτε μεταπωλητη ειτε να ανοιγει καρτελες πελατη ειτε να βαφει πασχαλινα αυγα και νταιζη ντακ να δηλωσεις ονομα η αποδειξη εγγυηση βγαινει σε αυτο το ονομα και αφορα το προιον και μονο Αστυνομικη ταυτοτητα μονο σε αστυνομικο ελεγχο ειτε πληρωμη με πιστωτικη καρτα ειτε εκδοση τιμολογιου ΑΛΛΑ και παλι η εγγυηση αφορα το προιον και ισχυει κανονικα αδιαφορα τι λεει ο καθε τυχαρπαστος, την μονη διασταυρωση που δικαιουνται ειναι υποχρεωμενοι να κανουν ειναι ΑΝ εχει δηλωθει κλεμμενο προιον με το συγκεκριμενο σειριακο αριθμο και παει καποιος να το κανει rma τοτε ειδοποιουν τις αρχες Μιλα με ΙΝΚΑ και πηγαινε δικαστικα και ζητα αποζημιωση, οσο για το προιον το κανεις rma απ ευθειας απο τον κατασκευαστη Εχει λιγη ταλαιπωρια ΑΛΛΑ αν δεν νοιστεις ΕΣΥ για τα δικαιωματα σου κανενας αλλος δεν θα το πραξει 1 1
Dragonlordcv2002 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Αν έχεις χρόνο και χρήμα ζήτα όνομα και κανε μήνυση για παραποίηση προς συμφέρον του πολίτικης εγγύησης τις ΕΕ και μαζί με ΙΝΚΑ κλείσε αυτόν και το κατάστημα. Μπορείς επίσης να πας στο κατάστημα και του ζητάς να σου δώσει εγγράφως όλα αυτά που σου είπε. Αν αρνηθεί καλείς αστυνομία και προχωράς στα νόμιμα. Το έχω κάνει σε κατάστημα Στουρναρη που μου έλεγαν αρλούμπες για εγγύηση ενός χρόνου μόνο..... Ακόμα κλαίει ο πωλητής μιας και ούτε το αφεντικό δεν τον κάλυψε (αφού επέμενε ότι γνωρίζει καλύτερα). Φυσικά στη μήνυση θα χρειαστείς μάρτυρες οπότε κρατάς ονόματα κ τηλέφωνα αυτών που είναι μπροστά στη σκηνή ή λες στον Αστυνομικό (είναι υποχρεωμένος) να το κάνει. υ.γ. Προσοχή !!! ΜΗΝ Βρίσεις, χαρακτηρίσεις σε κατ ιδίαν ή τηλεφωνική συνομιλία !!! Αλλιώς γυρνάει μπούμερανγκ. 1
Fulgore Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Καρα αραξε εσυ αγαπητε που θα κλεισει ολοκληρη επιχειρηση ετσι απλα,επειδη υπηρχε αυτη η περιεργη επικοινωνια για ενα προιον τεχνολογιας στο οποιο δεν γνωριζουμε καν τι ακριβως ειπωθηκε στην επικοινωνια και δεν υπηρχε καν αναγκη χρησης της εγγυησης. κλείσε αυτόν και το κατάστημα. Αν έχεις χρόνο και χρήμα ζήτα όνομα και κανε μήνυση για παραποίηση προς συμφέρον του πολίτικης εγγύησης τις ΕΕ και μαζί με ΙΝΚΑ κλείσε αυτόν και το κατάστημα. Μπορείς επίσης να πας στο κατάστημα και του ζητάς να σου δώσει εγγράφως όλα αυτά που σου είπε. Αν αρνηθεί καλείς αστυνομία και προχωράς στα νόμιμα. Το έχω κάνει σε κατάστημα Στουρναρη που μου έλεγαν αρλούμπες για εγγύηση ενός χρόνου μόνο..... Ακόμα κλαίει ο πωλητής μιας και ούτε το αφεντικό δεν τον κάλυψε (αφού επέμενε ότι γνωρίζει καλύτερα). Φυσικά στη μήνυση θα χρειαστείς μάρτυρες οπότε κρατάς ονόματα κ τηλέφωνα αυτών που είναι μπροστά στη σκηνή ή λες στον Αστυνομικό (είναι υποχρεωμένος) να το κάνει. υ.γ. Προσοχή !!! ΜΗΝ Βρίσεις, χαρακτηρίσεις σε κατ ιδίαν ή τηλεφωνική συνομιλία !!! Αλλιώς γυρνάει μπούμερανγκ. Οσο για τα περι 1ετους εγγυησης αν αναφερεσαι σε κινητο,κονσολα κλπ ο νομος ειναι ξεκαθαρος και δυστηχως ή ευτυχως καλυπτει τα καταστηματα του τυπου τον πρωτο χρονο καλυπτουν τα καταστηματα να στειλουν στο service το προβληματικο προιον,αλλα τον δευτερο πρεπει να το πας εσυ ο ιδιος. Δεν σου αρνειται κανεις την 2ετη εγγυηση με λιγα χρονια.Αν στην αρνουταν εκει τοτε ναι να γινοταν αναλογες επιπτωσεις. Εγω αυτο που προτεινω στην περιπτωση αυτη μιας και ο ενδιαφερομενος βλεπω δεν μενει παρα πολυ μακρια απο το γνωστο καταστημα,να περασει απο το εκει καταστημα και να εξηγησει τι ακριβως παιζει μαζι με το ατομο που αγορασε την καρτα. Μπορει να τους βαλουν να υπογραψουν καποιο συμφωνητικο για την καρτα σε περιπτωση που παθει κατι ή κατι παρομοιο δεν ξερω, γιατι οπως αναφερθηκε στις καρτες γραφικων μετα απο ενα διαστημα 1-2χρονων συνηθως καταργουνται απο την αγορα,λογω των καινουργιων και αρα αν παρουσιαστει προβλημα θα μιλαμε για επιστροφη χρηματων και πιστωτικο. Ειναι αρκετα γνωστο το εν λογω καταστημα και δεν εχει αναφερθει ως τωρα καποιο προβλημα αντιμετωπισης οσον αφορα τις καρτες γραφικων(ισα ισα που στο παρελθον εχουν αναφερθει αρκετα θετικες σε γενικες γραμμες εντυπωσεις απο πλευρας αντιμετωπισης σε προβλημα της καρτας αυτης καθαυτης που τα περισσοτερα αλλα καταστημα τα μασαγανε). Μην ριχνουμε μαυρο σε ενα καταστημα που σε γενικες γραμμες ειναι απο τα λιγα στον χωρο αυτο που εχει δειξει αρκετες φορες θετικη εικονα σε σχεση με αλλα μεγαλυτερα. Για μενα ας παει απο το καταστημα οποτε μπορει μαζι με το ατομο που του πουλησε την καρτα να τα πουνε απο κοντα,και αν δεν βγει ακρη τοτε βλεπουμε την συνεχεια.Το σιγουρο ειναι οτι θα πρεπει να δειξει ενδιαφερον,και καλυτερα να το κοιταξει τωρα καλη ωρα πριν γινει το κακο αργοτερα και ειναι αργα.
kosgreece Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Το μυνημα που μουν εστειλε το καταστημα μετα απο αιτημα μου ειναι αυτο σε ενα μερος του Μεταχειρισμένα εμπορεύματα Τα μεταχειρισμένα εμπορεύματα που αγοράζετε από έμπορο καλύπτονται επίσης από την ελάχιστη διετή εγγύηση. Ωστόσο, καμιά εγγύηση δεν καλύπτει τα εμπορεύματα που αγοράζετε από ιδιώτες ή σε δημοπρασίες. Ολόκληρο το άρθρο θα το βρείτε: http://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns/index_el.htm Επίσης σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία και όπως αναφέρεται στον νόμο 3043/2002 άρθρο 559 και τίτλο Παροχή Εγγύησης: Αν ο πωλητής ή τρίτος έχει παράσχει εγγύηση για το πράγμα που πουλήθηκε, ο αγοραστής έχει έναντι εκείνου που εγγυήθηκε, τα δικαιώματα που απορρέουν από την δήλωση της εγγύησης σύμφωνα με τους όρους που περιέχονται σε αυτήν ή τη σχετική διαφήμιση χωρίς να παραβλάπτονται τα δικαιώματα του που πηγάζουν από τον νόμο. το δικο μου και τελευταιο μυνημα που εστειλα και περιμενω απαντηση τους ειναι αυτη Δεν εχω κανενα προβλημα να ενημερωθει ο φυσικος αγοραστης αλλα για καποιον λογο οπως πχ ομηγενητο καποιο ατυχημα η οτιδηποτε συνβει σε εναν ανθρωπο και δεν μπορειτε να τον βρειτε εγω δεν εχω εγγυηση μεχρι να παρετε το οκ απο εκεινον!! εκει τρελαθηκα εγω και τρεχω διαδικασιες να βρω το δικιο μου χωρις τον φιλο μου φυσικα γιατι δεν θελω να τον ανακατεψω για θεμα ηθικης που αν φτασουν τα πραγματα στα ακρα θα ανακατευτει και ο ιδιος Αυτο που μου ειπατε και μου στειλατε περι νομου λεει για παραεμποριο ουδεμια σχεση εχει με αυτο που σας ρωτησα εγω ειναι το αντιθετο ακρο,αυτο που μου στειλατε το εχω επεξεργαστει με νομικο προσωπο και δεν ισχυει στην περιπτωση μου σε αλλες περι παραεμποριου ναι συνφωνω οπως και σε κλοπιμεα προιοντα χωρις την καταθεση του φυσικου αγοραστη και εγω σας ρωτω για αλλη μια φορα ευθεως 1)Αν το προιον παρουσιασει καποια βλαβη και ερθω εγω σαν κωστας . με το παραστατικο.αποδειξη να επισκευαστει η να αντικατασταθει με καινουργιο και εφοσων μετα απο επανηλημενες προσπαθειες σας δεν βρειτε τον φυσικο αγοραστη και πελατη σας . που εχει ανοιχτει καρτελα πελατη στο καταστημα σας θα εχω εγγυηση εγω? (Παρακαλω απαντηστε στην ερωτηση μου με ναι η οχι και οχι οπως κανατε στην τηλεφωνικη μας επικοινωνια πως γιατι να μην βρεθει λες και ειμαι κανενας που εχει κλεψει προιον και νομιζατε πως κατι πονηρο συνβαινει) 2)Αν εγω καλος κακος πλεον δεν μιλαω με τον . και τον καθε . και τον βρειτε στην επικοινωνια για την αντικατασταση της καρτας και πει επηδει ετσι θελει ο ανθρωπος πως μην του την κανεις την αντικατασταση γιατι δεν θελω η μπορει να ισχυριστει πως του την εχω κλεψει η οτι αλλο εγω θα καλυφθω και θα εχω εγγυηση? Παρακαλω περιμενω την απαντηση σας σας ευχαριστω πολυ εκ τον προτερον Τωρα οσο για τα υπολοιπα εχει το καταστημα και το ονομα μου και το τηλεφωνο μου και ξερει ποιος ειμαι επησεις γνωριζει και τον αγοραστη της καρτας και εγω κολλαω στο θεμα αν δεν βρεθει ο αγοραστης ο πρωτος απλα δεν εχω εγγυηση με τα λεγομενα του καταστηματος και θα περιμενουν το οκ το δικο του για να επισκευασουν την καρτα αν χρειαστει και οσο για την αποδειξη που θα παω με την καρτα ουτε καν ασχολουνται θα θελουν τον φυσικο αγοραστη να παρουν το οκ εκει εχω τρελαθει!!! Σε περιπτωση κλοπης συνφωνω και εγω πως δεν αντικαθιστατε το προιον αυτο ειναι αυτονοητο πιστευω Καρα αραξε εσυ αγαπητε που θα κλεισει ολοκληρη επιχειρηση ετσι απλα,επειδη υπηρχε αυτη η περιεργη επικοινωνια για ενα προιον τεχνολογιας στο οποιο δεν γνωριζουμε καν τι ακριβως ειπωθηκε στην επικοινωνια και δεν υπηρχε καν αναγκη χρησης της εγγυησης. Οσο για τα περι 1ετους εγγυησης αν αναφερεσαι σε κινητο,κονσολα κλπ ο νομος ειναι ξεκαθαρος και δυστηχως ή ευτυχως καλυπτει τα καταστηματα του τυπου τον πρωτο χρονο καλυπτουν τα καταστηματα να στειλουν στο service το προβληματικο προιον,αλλα τον δευτερο πρεπει να το πας εσυ ο ιδιος. Δεν σου αρνειται κανεις την 2ετη εγγυηση με λιγα χρονια.Αν στην αρνουταν εκει τοτε ναι να γινοταν αναλογες επιπτωσεις. Εγω αυτο που προτεινω στην περιπτωση αυτη μιας και ο ενδιαφερομενος βλεπω δεν μενει παρα πολυ μακρια απο το γνωστο καταστημα,να περασει απο το εκει καταστημα και να εξηγησει τι ακριβως παιζει μαζι με το ατομο που αγορασε την καρτα. Μπορει να τους βαλουν να υπογραψουν καποιο συμφωνητικο για την καρτα σε περιπτωση που παθει κατι ή κατι παρομοιο δεν ξερω, γιατι οπως αναφερθηκε στις καρτες γραφικων μετα απο ενα διαστημα 1-2χρονων συνηθως καταργουνται απο την αγορα,λογω των καινουργιων και αρα αν παρουσιαστει προβλημα θα μιλαμε για επιστροφη χρηματων και πιστωτικο. Ειναι αρκετα γνωστο το εν λογω καταστημα και δεν εχει αναφερθει ως τωρα καποιο προβλημα αντιμετωπισης οσον αφορα τις καρτες γραφικων(ισα ισα που στο παρελθον εχουν αναφερθει αρκετα θετικες σε γενικες γραμμες εντυπωσεις απο πλευρας αντιμετωπισης σε προβλημα της καρτας αυτης καθαυτης που τα περισσοτερα αλλα καταστημα τα μασαγανε). Μην ριχνουμε μαυρο σε ενα καταστημα που σε γενικες γραμμες ειναι απο τα λιγα στον χωρο αυτο που εχει δειξει αρκετες φορες θετικη εικονα σε σχεση με αλλα μεγαλυτερα. Για μενα ας παει απο το καταστημα οποτε μπορει μαζι με το ατομο που του πουλησε την καρτα να τα πουνε απο κοντα,και αν δεν βγει ακρη τοτε βλεπουμε την συνεχεια.Το σιγουρο ειναι οτι θα πρεπει να δειξει ενδιαφερον,και καλυτερα να το κοιταξει τωρα καλη ωρα πριν γινει το κακο αργοτερα και ειναι αργα. Εγω φιλε μου μπορει να μην θελω πχ να παω στο καταστημα τι θα γινει σε αυτην την περιπτωση? δικαιωμα μου δεν ειναι πχ λεω εγω τωρα Καρα αραξε εσυ αγαπητε που θα κλεισει ολοκληρη επιχειρηση ετσι απλα,επειδη υπηρχε αυτη η περιεργη επικοινωνια για ενα προιον τεχνολογιας στο οποιο δεν γνωριζουμε καν τι ακριβως ειπωθηκε στην επικοινωνια και δεν υπηρχε καν αναγκη χρησης της εγγυησης. Οσο για τα περι 1ετους εγγυησης αν αναφερεσαι σε κινητο,κονσολα κλπ ο νομος ειναι ξεκαθαρος και δυστηχως ή ευτυχως καλυπτει τα καταστηματα του τυπου τον πρωτο χρονο καλυπτουν τα καταστηματα να στειλουν στο service το προβληματικο προιον,αλλα τον δευτερο πρεπει να το πας εσυ ο ιδιος. Δεν σου αρνειται κανεις την 2ετη εγγυηση με λιγα χρονια.Αν στην αρνουταν εκει τοτε ναι να γινοταν αναλογες επιπτωσεις. Εγω αυτο που προτεινω στην περιπτωση αυτη μιας και ο ενδιαφερομενος βλεπω δεν μενει παρα πολυ μακρια απο το γνωστο καταστημα,να περασει απο το εκει καταστημα και να εξηγησει τι ακριβως παιζει μαζι με το ατομο που αγορασε την καρτα. Μπορει να τους βαλουν να υπογραψουν καποιο συμφωνητικο για την καρτα σε περιπτωση που παθει κατι ή κατι παρομοιο δεν ξερω, γιατι οπως αναφερθηκε στις καρτες γραφικων μετα απο ενα διαστημα 1-2χρονων συνηθως καταργουνται απο την αγορα,λογω των καινουργιων και αρα αν παρουσιαστει προβλημα θα μιλαμε για επιστροφη χρηματων και πιστωτικο. Ειναι αρκετα γνωστο το εν λογω καταστημα και δεν εχει αναφερθει ως τωρα καποιο προβλημα αντιμετωπισης οσον αφορα τις καρτες γραφικων(ισα ισα που στο παρελθον εχουν αναφερθει αρκετα θετικες σε γενικες γραμμες εντυπωσεις απο πλευρας αντιμετωπισης σε προβλημα της καρτας αυτης καθαυτης που τα περισσοτερα αλλα καταστημα τα μασαγανε). Μην ριχνουμε μαυρο σε ενα καταστημα που σε γενικες γραμμες ειναι απο τα λιγα στον χωρο αυτο που εχει δειξει αρκετες φορες θετικη εικονα σε σχεση με αλλα μεγαλυτερα. Για μενα ας παει απο το καταστημα οποτε μπορει μαζι με το ατομο που του πουλησε την καρτα να τα πουνε απο κοντα,και αν δεν βγει ακρη τοτε βλεπουμε την συνεχεια.Το σιγουρο ειναι οτι θα πρεπει να δειξει ενδιαφερον,και καλυτερα να το κοιταξει τωρα καλη ωρα πριν γινει το κακο αργοτερα και ειναι αργα. Οσο για το συνφωνητικο φιλε μου να υπογραψουμε μου το ειπαν ξεκαθαρα οχι!!
arrows Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Δεν καταλαβαινω ΓΙΑΤΙ παρ ολο το λινκ που παρεθεσα ενω ειναι απλως η νομοθεσια του κρατους υπογραμμισμενη και αναφερει οτι ουδεμια διακριση γινεται μεταξυ μτχ η μη προιοντων στην καλυψη τους απο την προβλεπομενη εργοστασιακη τους εγγυηση Ορισμενοι επιμενουν να γραφουν μαλακιες προερχομενες απο το κεφαλι τουε σιγα μην παει και στην εφορια ο χρηστης και σε συμβολαιογραφο να μεταβιβασει την εγγυηση Οσοι λοιπον διαθετουν ενα μινιμουν iq καιγνωριζουν ελληνικα μπορουν να ξεστραβωθουν στο λινκ που παρεθεσα οι υπολοιποι ας ασχοληθουν με κατι απλουστερο ειτε μοδα ειτε ποδοσφαιρο 1 1
thor777 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Καρα αραξε εσυ αγαπητε που θα κλεισει ολοκληρη επιχειρηση ετσι απλα,επειδη υπηρχε αυτη η περιεργη επικοινωνια για ενα προιον τεχνολογιας στο οποιο δεν γνωριζουμε καν τι ακριβως ειπωθηκε στην επικοινωνια και δεν υπηρχε καν αναγκη χρησης της εγγυησης. Εντάξει να μην την κλείσουμε αλλά οχι και να την διαφημίζουμε κιόλας, με τέτοιες πρακτικές δικαίως πρέπει να φάει το κράξιμο της αρκούδας και αν δεν καταλαβαίνουν και απο λόγια ο φίλος πρέπει να κινηθεί νομικά οταν παραστεί η ανάγκη (γιατί μεχρι στιγμής δεν έχει κάποιο πρόβλημα η κάρτα του). Απο που προκύπτει οτι η εγγύηση σε καινούριο προιόν έχει ονοματεπόνυμο ούτε στα αυτοκίνητα ισχύει κάτι τέτοιο , η εγγύηση πάει στο προιόν και τέλος. Δεν καταλαβαινω ΓΙΑΤΙ παρ ολο το λινκ που παρεθεσα ενω ειναι απλως η νομοθεσια του κρατους υπογραμμισμενη και αναφερει οτι ουδεμια διακριση γινεται μεταξυ μτχ η μη προιοντων στην καλυψη τους απο την προβλεπομενη εργοστασιακη τους εγγυηση Ορισμενοι επιμενουν να γραφουν μαλακιες προερχομενες απο το κεφαλι τουε σιγα μην παει και στην εφορια ο χρηστης και σε συμβολαιογραφο να μεταβιβασει την εγγυηση Οσοι λοιπον διαθετουν ενα μινιμουν iq καιγνωριζουν ελληνικα μπορουν να ξεστραβωθουν στο λινκ που παρεθεσα οι υπολοιποι ας ασχοληθουν με κατι απλουστερο ειτε μοδα ειτε ποδοσφαιρο Διάκριση ανάμεσα σε καινούριο και μεταχειρισμένο προιόν δεν γίνεται μόνο στην "νόμιμη εγγύηση" των δυο ετών. Στην εμπορική (εργοστασιακή) γίνεται διάκριση όμως εδώ μιλάμε για καινούριο προιόν. Απο την στιγμή που αγοράστικε καινούριο παραμένει καινούριο όσες φορές και να αλλάξει χέρια οπότε ισχύουν όλλες οι εγγυήσεις κανονικά μεχρι να λήξουν.
fallen4ngel Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Το μυνημα που μουν εστειλε το καταστημα μετα απο αιτημα μου ειναι αυτο σε ενα μερος του Μεταχειρισμένα εμπορεύματα Τα μεταχειρισμένα εμπορεύματα που αγοράζετε από έμπορο καλύπτονται επίσης από την ελάχιστη διετή εγγύηση. Ωστόσο, καμιά εγγύηση δεν καλύπτει τα εμπορεύματα που αγοράζετε από ιδιώτες ή σε δημοπρασίες. Ολόκληρο το άρθρο θα το βρείτε: http://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns/index_el.htm Επίσης σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία και όπως αναφέρεται στον νόμο 3043/2002 άρθρο 559 και τίτλο Παροχή Εγγύησης: Αν ο πωλητής ή τρίτος έχει παράσχει εγγύηση για το πράγμα που πουλήθηκε, ο αγοραστής έχει έναντι εκείνου που εγγυήθηκε, τα δικαιώματα που απορρέουν από την δήλωση της εγγύησης σύμφωνα με τους όρους που περιέχονται σε αυτήν ή τη σχετική διαφήμιση χωρίς να παραβλάπτονται τα δικαιώματα του που πηγάζουν από τον νόμο. το δικο μου και τελευταιο μυνημα που εστειλα και περιμενω απαντηση τους ειναι αυτη Δεν εχω κανενα προβλημα να ενημερωθει ο φυσικος αγοραστης αλλα για καποιον λογο οπως πχ ομηγενητο καποιο ατυχημα η οτιδηποτε συνβει σε εναν ανθρωπο και δεν μπορειτε να τον βρειτε εγω δεν εχω εγγυηση μεχρι να παρετε το οκ απο εκεινον!! εκει τρελαθηκα εγω και τρεχω διαδικασιες να βρω το δικιο μου χωρις τον φιλο μου φυσικα γιατι δεν θελω να τον ανακατεψω για θεμα ηθικης που αν φτασουν τα πραγματα στα ακρα θα ανακατευτει και ο ιδιος Αυτο που μου ειπατε και μου στειλατε περι νομου λεει για παραεμποριο ουδεμια σχεση εχει με αυτο που σας ρωτησα εγω ειναι το αντιθετο ακρο,αυτο που μου στειλατε το εχω επεξεργαστει με νομικο προσωπο και δεν ισχυει στην περιπτωση μου σε αλλες περι παραεμποριου ναι συνφωνω οπως και σε κλοπιμεα προιοντα χωρις την καταθεση του φυσικου αγοραστη και εγω σας ρωτω για αλλη μια φορα ευθεως 1)Αν το προιον παρουσιασει καποια βλαβη και ερθω εγω σαν κωστας . με το παραστατικο.αποδειξη να επισκευαστει η να αντικατασταθει με καινουργιο και εφοσων μετα απο επανηλημενες προσπαθειες σας δεν βρειτε τον φυσικο αγοραστη και πελατη σας . που εχει ανοιχτει καρτελα πελατη στο καταστημα σας θα εχω εγγυηση εγω? (Παρακαλω απαντηστε στην ερωτηση μου με ναι η οχι και οχι οπως κανατε στην τηλεφωνικη μας επικοινωνια πως γιατι να μην βρεθει λες και ειμαι κανενας που εχει κλεψει προιον και νομιζατε πως κατι πονηρο συνβαινει) 2)Αν εγω καλος κακος πλεον δεν μιλαω με τον . και τον καθε . και τον βρειτε στην επικοινωνια για την αντικατασταση της καρτας και πει επηδει ετσι θελει ο ανθρωπος πως μην του την κανεις την αντικατασταση γιατι δεν θελω η μπορει να ισχυριστει πως του την εχω κλεψει η οτι αλλο εγω θα καλυφθω και θα εχω εγγυηση? Παρακαλω περιμενω την απαντηση σας σας ευχαριστω πολυ εκ τον προτερον Τωρα οσο για τα υπολοιπα εχει το καταστημα και το ονομα μου και το τηλεφωνο μου και ξερει ποιος ειμαι επησεις γνωριζει και τον αγοραστη της καρτας και εγω κολλαω στο θεμα αν δεν βρεθει ο αγοραστης ο πρωτος απλα δεν εχω εγγυηση με τα λεγομενα του καταστηματος και θα περιμενουν το οκ το δικο του για να επισκευασουν την καρτα αν χρειαστει και οσο για την αποδειξη που θα παω με την καρτα ουτε καν ασχολουνται θα θελουν τον φυσικο αγοραστη να παρουν το οκ εκει εχω τρελαθει!!! Σε περιπτωση κλοπης συνφωνω και εγω πως δεν αντικαθιστατε το προιον αυτο ειναι αυτονοητο πιστευω Εγω φιλε μου μπορει να μην θελω πχ να παω στο καταστημα τι θα γινει σε αυτην την περιπτωση? δικαιωμα μου δεν ειναι πχ λεω εγω τωρα Οσο για το συνφωνητικο φιλε μου να υπογραψουμε μου το ειπαν ξεκαθαρα οχι!! Στο λινκ που έδωσες δεν βρήκα το παραμικρό, το είδα βέβαια στο τηλέφωνο και μπορεί να μου διέφυγε. Μήπως εννοεί απλά τα μτχ ΧΩΡΙΣ εγγύηση. Χωρίς παρεξήγηση απλά σε βρήκαν.... και στα κάνουν
mcrae13 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Δεν στέκει νομικά έτσι και αλλιώς, και δεν γίνεται και πρακτικά αυτό. Τώρα ειδικά που όλο και περισσοτεροι ψωνίζουν ηλεκτρονικά και με χρήση καρτών, PayPal κλπ, πολλές αγορές γίνονται από άτομα που τιμολογιακα χρησιμοποιούν λογαριασμό άλλων, δηλαδή συγγενών φίλων κλπ. Αν έχει ψωνίσει κάποιος με την κάρτα του μπάρμπα του θα τον τρέχει αν χρειαστεί;; Απορώ πως το λένε αυτό, και το έχω σε εκτίμηση το μαγαζί, και τελευταία έχω ψωνίσει κάρτες οθόνη κλπ. 1
arrows Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Ρε thror δες τι έγραψα, δες τι γράφεις και η ξαναγράψτο ή διατύπωσε το τι εννοείς μην το καίμε, τι ισχύει είναι σαφές όπως και σαφής και δεδομένη είναι η διάρκεια της εργοστασιακής εγγύησης ενός προιόντος, ασχέτως αν μεταπωλήθει από τον αρχικό του αγοραστή, προφανώς ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ αν αγοράσω κάτι και το χρησιμοποιώ εγώ είναι καινούριο, ενώ αν το μεταπωλήσω (σε χαμηλότερη τιμή απο την τιμή που το αγόρασα ΑΡΑ δεν έβγαλα κέρδος ΑΡΑ είμαι νόμιμος) σε έναν άλλο χρήστη τότε το προιόν αυτό είναι μεταχειρισμένο, ΣΕ ΚΑΘΕ περίπτωση η εργοστασιακή του εγγύηση ισχύει κανονικά μεχρι τη λήξη της και αφορά το προιόν και μόνο και όχι τον κάτοχο του ο νόμος είναι σαφής τον κάνω copy γιατι βλέπω δεν μπαίνει κανένας στον κόπο να το κλικάρει ΟΡΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ Κύριες διατάξεις σχετικά με τη νομική εγγύηση - Άρθρα 534-561 του Αστικού Κώδικα Ο πωλητής υποχρεούται να παραδώσει το πράγμα με τις συμφωνημένες ιδιότητες και χωρίς πραγματικά ελαττώματα. Επίσης η πλημμελής εγκατάσταση του πράγματος, εφόσον αποτελεί μέρος της σύμβασης, θεωρείται έλλειψη ανταπόκρισης στη σύμβαση. Τα αγαθά πρέπει να είναι σε συμμόρφωση με τη σύμβαση, δηλ.:- Να συμφωνούν με την περιγραφή του πωλητή και να έχουν την ίδια ποιότητα και χαρακτηριστικά, όπως κάθε ίδιο προϊόν. - Να ταιριάζουν με το σκοπό για τον οποίο ο αγοραστής αγόρασε το αγαθό και τον γνωστοποίησε στον πωλητή τη στιγμή της αγοράς. Εάν ένα ελάττωμα παρουσιάζεται τους έξι πρώτους μήνες μετά την αγορά του πράγματος,, ο αγοραστής δεν έχει να αποδείξει ότι το προϊόν ήταν ελαττωματικό τη στιγμή της παράδοσης. Το βάρος της απόδειξης είναι στον πωλητή. Μετά τους έξι μήνες ο αγοραστής πρέπει να αποδείξει ότι το προϊόν είναι ελαττωματικό. Καθιερώνεται η ευθύνη του πωλητή για πραγματικά ελαττώματα ή έλλειψη συνομολογημένων ιδιοτήτων του πράγματος , η οποία εγείρεται σε περίοδο δύο (2) ετών για τα κινητά και πέντε (5) ετών για τα ακίνητα από τη στιγμή της παράδοσής του. Εξαίρεση γίνεται μόνον, εάν ο αγοραστής γνώριζε από πριν το ελάττωμα. Όταν η έλλειψη της συμμόρφωσης γνωστοποιείται στον πωλητή, ο αγοραστής δικαιούται να ζητήσει : Την επισκευή ή την αντικατάσταση του πράγματος χωρίς οικονομική επιβάρυνση, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα και χωρίς σημαντική ενόχληση του. Μείωση του τιμήματος ή ακύρωση του συμβολαίου εάν η επισκευή ή η αντικατάσταση του πράγματος είναι αδύνατη ή δυσανάλογη σε σχέση με την αξία του. Τα παραπάνω δεν ισχύουν στην περίπτωση που το ελάττωμα είναι μικρό. Επισημαίνεται δε, ότι στην περίπτωση της νόμιμης εγγύησης δε γίνεται διάκριση των καταναλωτικών προϊόντων σε καινούρια και μεταχειρισμένα. Σ Αρμοδιότητα Η παράβαση των ανωτέρω διατάξεων του Αστικού Κώδικα αποτελεί αρμοδιότητα των πολιτικών δικαστηρίων της χώρας. ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ είναι ΝΟΜΟΣ του κράτους εαν κάποιος τον παραβεί ή αξιώσει κάτι πέρα απο αυτό τ'οτε ΤΟΝ ΛΟΓΟ τον έχουν τα δικαστήρια της χώρας ΟΠΟΤΕ οποιαδήποτε EULA ή όρους χρήσης γράψει ή τυπώσει η οποιαδήποτε εταιρία ή οποιαδήποτε άποψη ή νόμισμα ή ότι του λωλεί εκφράσει ο οποιοσδήποτε είτε απο ηλιθιότητα είτε εκ' του πονηρού είναι αδιάφορο, Η άγνοια του νόμου δεν γίνεται δεκτή στο δικαστήριο και ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ έστω και οδηγία ευρωπαική ΔΕΝ υπερισχύει του συνάγματος της χώρας (Έλεος στο γυμνάσιο δημοτικό ξερω γω κάνουν στοιχεία δημοκρατικού πολιτεύματος)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα