Hal9000 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Η Google σε μια ασυνήθιστη κίνηση, κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάιο ένα εικονικό πληκτρολόγιο όχι για τη δική της πλατφόρμα, αλλά για το iOS, τον κύριο ανταγωνιστή του Android. Πλέον όμως και οι κάτοχοι android συσκευών μπορούν να κατεβάσουν από το Play Store, το Gboard, ένα από τα καλύτερα εικονικά πληκτρολόγια για smartphones και tablets με εξελιγμένες λειτουργίες και το οποίο διατίθεται δωρεάν. Όπως και στο iOS έτσι και τώρα, το Gboard ξεχωρίζει για δύο σημαντικές λειτουργίες που διαθέτει, με την πρώτη να είναι η δυνατότητα πραγματοποίησης αναζητήσεων απευθείας μέσα από το πληκτρολόγιο χωρίς ο χρήστης να χρειαστεί να ανοίξει τον browser ή να ψάξει το κατάλληλο widget. Για πιο «χαρούμενες» συζητήσεις, το πληκτρολόγιο της Google ενσωματώνει ακόμα υποστήριξη GIF, κάνοντας πανεύκολη την αναζήτηση του κατάλληλου animation το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε συγκεκριμένες εφαρμογές για μεγαλύτερη ζωντάνια. Στις εφαρμογές που υποστηρίζονται αρχικά περιλαμβάνονται ο Messenger της Google, η εφαρμογή για SMS όχι όμως το WhatsApp ή ο Facebook Messenger, κάτι που θα αλλάξει στο μέλλον. Εκτός από gif, εύκολη αναζήτηση υποστηρίζεται και για χρήση emoji, ενώ ο χρήστης μπορεί εύκολα να αλλάξει την εμφάνιση του πληκτρολογίου ή να το χρησιμοποιήσει καλύτερα με το ένα χέρι. Επιπλέον το Gboard θα αντικαταστήσει το Google Keyboard που υπάρχει ως προκαθορισμένη επιλογή σε πολλά android smartphones. Η εμφάνισή του στο Play Store κάθε χώρας θα γίνει σταδιακά ενώ όσοι δε μπορούν να περιμένουν, μπορούν να το κατεβάσουν και να το εγκαταστήσουν από το apk αρχείο. Site: TNW
damoclesword Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Και φυσικά δεν λειτουργεί σε kitkat , παρόλο που το mirror έλεγε από jellybean και πάνω. Οποία έκπληξη.
Jophiel Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Από τους χρήστες του android έπαιρνε τα δεδομένα που ήθελε. Από τους χρήστες του iOS δεν τα έπαιρνε και βρήκε το κόλπο του πληκτρολογίου. Προσωπικά δε θα το εγκαταστήσω γιατί εκτός των άλλων δε βρίσκω κάποιο σοβαρό λόγο να το κάνω. Οι "προχωρημένες" λειτουργίες του δε μου είναι χρήσιμες. Τέλος είναι κρίμα να μην δουλεύει και σε παλαιότερες εκδόσεις. Ουσιαστικά πετάει εκτός παρα πολύ κόσμο. 5
Hatsos Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Το βρίσκω πραγματικά λίγο άχρηστο. Νομίζω ότι μια σοβαρή εταιρεία σαν την Google μπορεί να κάνει πολύ καλύτερα από gif κτλ. Νταξει ίσως αυτό να νοιάζει μόνο εμένα. Δεν νομίζω να το κάνανε έτσι απλά, λογικά έγινε έρευνα πάνω στο θέμα. Όπως και να έχει. Αυτή είναι η γνώμη μου
haHa Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Από τους χρήστες του android έπαιρνε τα δεδομένα που ήθελε. Από τους χρήστες του iOS δεν τα έπαιρνε και βρήκε το κόλπο του πληκτρολογίου. Προσωπικά δε θα το εγκαταστήσω γιατί εκτός των άλλων δε βρίσκω κάποιο σοβαρό λόγο να το κάνω. Οι "προχωρημένες" λειτουργίες του δε μου είναι χρήσιμες. Τέλος είναι κρίμα να μην δουλεύει και σε παλαιότερες εκδόσεις. Ουσιαστικά πετάει εκτός παρα πολύ κόσμο. Ιδια φαση με την MS. Από τους χρήστες των windows phone έπαιρνε τα δεδομένα που ήθελε. Από τους χρήστες του iOS και του android δεν τα έπαιρνε και βρήκε το κόλπο του δημοφιλους πληκτρολογίου swiftkey που αγορασε η MS. Ο ενας ακολουθει τις πρακτικες του αλλου. 4
ZELOMOTH Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Ιδια φαση με την MS. Από τους χρήστες των windows phone έπαιρνε τα δεδομένα που ήθελε. Από τους χρήστες του iOS και του android δεν τα έπαιρνε και βρήκε το κόλπο του δημοφιλους πληκτρολογίου swiftkey που αγορασε η MS. Ο ενας ακολουθει τις πρακτικες του αλλου. Ουνα φατσα ουνα ρατσα... 2
Jophiel Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Ιδια φαση με την MS. Από τους χρήστες των windows phone έπαιρνε τα δεδομένα που ήθελε. Από τους χρήστες του iOS και του android δεν τα έπαιρνε και βρήκε το κόλπο του δημοφιλους πληκτρολογίου swiftkey που αγορασε η MS. Ο ενας ακολουθει τις πρακτικες του αλλου. Κακό του κεφαλιού του οποίου το γνωρίζει και τους υποστηρίζει. Αν και η πρακτική πώλησης προσωπικών δεδομένων ξεκίνησε από τη Google. Στο θέμα του πληκτρολογίου ήταν πρώτη η ms.Της λείπει η οργάνωση της google στον τομέα, αλλά στο μέλλον θα τη φτάσει αν συνεχίσει έτσι. 1
AlexKane Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 The new & improved G(estapo)board Νέα χαρακτηριστικά με το τσουβάλι για να δελεάσουν τον κόσμο, μη τυχόν και τους ξεφύγει καμία τελεία. Το AOSP keyboard είναι μια χαρά. Αρκετά basic, αλλά τουλάχιστον δεν είναι key-logger. 3
dimkord Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Ναι παιδια, χωρις τα πληκτρολογια δεν ξερουν τι γραφουμε, οταν ολα γινονται μεσω των λειτουργικων τριων εταιριων, χρησιμοποιωντας messengers 4-5 εταιριων και τα σκριπτακια αλλων τοσων ειναι στον κωδικα καθε σάιτ που μπαινουμε. Μη βαζετε το καθε Gboard και ειστε ασφαλεις. Α! Η google, η MS, το facebook και αλλες μεγαλες εταιριες δεν πουλανε προσωπικα δεδομενα. Tα συλλεγουν για τον εαυτο τους. Ειναι πολυ πιο πολυτιμα απο χρηματα για να τα μοιραστουν με αλλους. 2
epoca Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Για όσους χρησιμοποιούν gesture typing το πληκτρολόγιο της Google είναι ότι καλύτερο μπορούν να βρουν σε ανταπόκριση, ταχύτητα και ακρίβεια. Δυστυχώς δεν υποστηρίζει ακόμα ελληνικά, αλλά για κάποιον που χρησιμοποιεί το iphone/ipad ως επαγγελματικό κινητό/tablet και χρειάζεται να απαντάει σε email κλπ. στις κύριες Ευρωπαϊκές χώρες το πληκτρολόγιο αυτό είναι η καλύτερη επιλογή που υπάρχει. Έχει και άλλες μικρές λειτουργίες, όπως: "...support for multiple languages in the auto correct system, so bilingual users can mix and match languages and get proper suggestions for both", αλλά δεν ανακαλύπτει και τον τροχό με αυτές. Για όσους δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα το gesture typing... είναι σα να προσπαθείς να διανύσεις το Αθήνα-Χανιά κολυμπώντας ενώ υπάρχει αεροπλάνο...
jimmisk1974 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 TΡΟΜΕΡΟ !! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !! το εβαλα πριν λιγο και ειναι απαιχτο !! και φωνιτικη πληκτρολογιση στα Ελληνικα , οτι του λες στα Ελληνικα το βγαζει χωρις κανενα προβλημα με ακριβια !! Ειλικρινα δεν το περιμενα ... με εσωσε !!
mariapril Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 Στις 14/12/2016 στις 4:05 ΜΜ, jimmisk1974 είπε TΡΟΜΕΡΟ !! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !! το εβαλα πριν λιγο και ειναι απαιχτο !! και φωνιτικη πληκτρολογιση στα Ελληνικα , οτι του λες στα Ελληνικα το βγαζει χωρις κανενα προβλημα με ακριβια !! Ειλικρινα δεν το περιμενα ... με εσωσε !! Aγαπητέ φίλε ξέρεις πως μπαίνει ο τονισμός στα ελληνικά;Δοκιμάζω τα πάντα και δεν εμφανίζεται.Καλώ το μεγαλοκατάστημα αγορας ,την αντιπροσωπεία αγοράς του και Ελλάδα και εξωτερικό και ο ένας με κάνει πάσα στον άλλο ,επανειλλημένα.Εχω απηυδήσει!
jimmisk1974 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2021 3 λεπτά πριν, mariapril είπε Aγαπητέ φίλε ξέρεις πως μπαίνει ο τονισμός στα ελληνικά;Δοκιμάζω τα πάντα και δεν εμφανίζεται.Καλώ το μεγαλοκατάστημα αγορας ,την αντιπροσωπεία αγοράς του και Ελλάδα και εξωτερικό και ο ένας με κάνει πάσα στον άλλο ,επανειλλημένα.Εχω απηυδήσει! χχμμ αν και δεν το εχω ψαξει , ειμαι με default ρυθμισεις , για πηγενε στις "Ρυθμισεις Gboard" και στο "διορθωση κειμενου" και παιξει λιγο εκει, η καπου αλλου ..... δεν το εχω ψαξει και γω τοσο . 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα