Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους . Θέλω να φτιάξω ένα πρόγραμμα για windows το οποίο θα διαχειρίζεται τους πελάτες ενός λογιστικού γραφείου. Θα έχει μια απλή βάση και θα σωνει τοπικά σε ένα pc. Τι μου προτείνετε να διαλέξω? Windows wpf application?windows forms? Γενικά τι είναι αυτό που έχει επικρατήσει τώρα τελευταία? Σκέφτηκα να το κάνω και σαν ιστοσελίδα με .net αλλά σκέπτομαι ότι χρειάζεται να εγκατασταθεί και ο iis server και ψάχνω κάτι πιο μαζεμένο.

Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Winforms + sqlite.

Δεν ξέρω αν είναι κουλ ή της μόδας, αλλά ο συνδιασμός δεν με έχει απογοητεύσει ακόμα.

Επιμένω σε winforms επειδή δεν αποκλείεται να πετύχεις και κανένα pentium 4 με XP σε διάφορα γραφεία.

Δημοσ.

Ξέρω ότι μπορεί να είναι πιο πολύπλοκο ή να μην γνωρίζεις την γλώσσα, αλλά σκέφτηκες την Java? Απλά θα έχεις την δυνατότητα μετά να το πουλάς σε όλα τα λειτουργικά συστήματα όχι μόνο Windows.

Just a thought :)

Δημοσ.

Ξέρω ότι μπορεί να είναι πιο πολύπλοκο ή να μην γνωρίζεις την γλώσσα, αλλά σκέφτηκες την Java? Απλά θα έχεις την δυνατότητα μετά να το πουλάς σε όλα τα λειτουργικά συστήματα όχι μόνο Windows.

Just a thought :)

Java FX + Hibernate(JPA2) για βάση (MySQL / H2 / MS Access) + launch4j + slf4j (logback) με appender σε email.... πιο overkill πεθαίνεις.. :P Μακριά απο Java για Desktop

Δημοσ.

Καλά μην είμαστε υπερβολικοι Java fx + jdbc πες, δεν είπα ότι είναι πιο απλό απλά θα κερδίσει στο multi platform, αν δεν τον απασχολεί προφανώς και δεν χρειάζεται να μπλεξει απλά είπα μια ιδέα :)

Δημοσ.

Καλά μην είμαστε υπερβολικοι Java fx + jdbc πες, δεν είπα ότι είναι πιο απλό απλά θα κερδίσει στο multi platform, αν δεν τον απασχολεί προφανώς και δεν χρειάζεται να μπλεξει απλά είπα μια ιδέα :)

Μεταξύ σοβαρού και αστείου το είπα, προφανώς και η Java είναι μια χαρά για Desktop apps, δεν είναι τυχαίο που τα πιο popular IDEs είναι γραμμένα σε Java. Αλλά πραγματικά την φοβάμαι. Ακόμα και το GUI Builder της JavaFX το έχει ήδη παρατήσει η Oracle. Αν δεν ξέρει ας πουμε Java και πρέπει να μάθει, ίσως να ειναι καλύτερα να μάθει κάτι άλλο (π.χ C++ με QT, Rust me GTK+, C# mono με "insert gui here" (cross platform και αυτό)). Εγώ ψιλοξέρω πλέον Java και ένα Desktop app που θέλω να κάνω σκέφτομαι να το κάνω σε κάτι άλλο :P

Δημοσ.

Προσπαθώ να μην ακουστώ φανμπόι, αλλά έχω τρέξει winforms applications με wine αρκετές φορές σε αρκετά distros και συνήθως απλά παίζει (μην το ματιάξω).

Φυσικά αν έχεις κάτι τέτοιο κατά νου τότε κοίτα αλλού, προς qt ίσως(?) ή γράψε κατευθείαν σε MonoDevelop ή σε windoze πρόσεξε και βρες μέχρι ποιά έκδοση/features του .net υποστηρίζονται από το wine.

• Like 1
Δημοσ.

Προσπαθώ να μην ακουστώ φανμπόι, αλλά έχω τρέξει winforms applications με wine αρκετές φορές σε αρκετά distros και συνήθως απλά παίζει (μην το ματιάξω).

Φυσικά αν έχεις κάτι τέτοιο κατά νου τότε κοίτα αλλού, προς qt ίσως(?) ή γράψε κατευθείαν σε MonoDevelop ή σε windoze πρόσεξε και βρες μέχρι ποιά έκδοση/features του .net υποστηρίζονται από το wine.

Άλλος ένας συνδιασμός που έχω δει να παίζει καλά με Wine είναι και Delphi forms (όχι οτι το προτείνω, απλά κουβέντα να γίνεται). Ο TS δεν έχει καν ζητήσει να γράψει κάτι cross-platform, οπότε δεν νομίζω να τον νοιάζει κιόλας :P

Δημοσ.

Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με delphi όμως.

Ούτε ξέρω και κανέναν που να ασχολείται, ούτε έχω δει να τη ζητάνε σε αγγελίες.

Δεν είναι και πολύ της μόδας στα μέρη μας νομίζω.

Δημοσ.

Ναι μωρέ κουβέντα κάνουμε μήπως πιάσουμε κάτι που δεν έχει σκεφτεί ο TS , για αυτό και εγώ είπα αν ξέρει JAVA , σιγά μην κάτσει να μάθει άλλη γλώσσα για να φτιάξει αυτό που θέλει, ας προχωρήσει με ότι γνωρίζει

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...