Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, nvel είπε

δεν υπάρχει περίπτωση το cop μιας ΑΘ (εκτός των αντλιών απορρόφησης) να πέσει σε τιμή συγκρίσιμη με λέβητα οπότε να συμφέρει ο λέβητας, αυτό που συμβαίνει είναι λόγω της μείωσης ισχύος σε χαμηλές θερμοκρασίες η ΑΘ να μην μπορεί να παραλάβει τα αυξημένα φορτία ή το χειρότερο σε πολύ χαμηλές να μην λειτουργεί καν οπότε χρειάζεται ο λέβητας

Ναι συμφωνώ αλλα εδω μιλάμε για παράλληλη καυση έχει διάφορα, φαντάσου πως το νερο προσαγωγής ειναι στους 39 και έξω έχει 3 βαθμούς, η αντλία θα κάνει αρκετη ώρα να το παει στους 46 που ζητάει η καμπύλη θερμότητας. Ανάβοντας για 1 περιπου λεπτο τον λέβητα πάμε στην ζητούμενη θερμοκρασία άμεσα και μετα η αντλία συντηρεί την θερμοκρασία αυτή.

Σε τελική ανάλυση το θεμα είναι το κόστος, τι πρέπει να γίνει για ένα σπιτι ώστε το κόστος θέρμανσης να πέσει στο ελάχιστο. Α και κατι πολυ σημαντικό που ειχα διαβάσει και λιγο πολύ ισχύει... Ο λέβητας με μια οχι τοσο καλη ρύθμιση θα κάψει παραπάνω 10% , η αντλία θερμότητας εαν δεν ρυθμιστεί σωστά μπορεί να κάψει και 50%... να δώσω παράδειγμα μια γνωστή μου που είχα που τον 1ο χρόνο βάλανε αντλία και το είχανε στο 23 για 350ΤΜ σπίτι... δεν είχαν συνδέσει τον λέβητα για υποβοήθηση με αποτέλεσμα το ρεύμα να έρθει στο 4μηνο 2500, εγκεφαλικό... 

Πάντως στην περίπτωση μου σκέφτομαι μελλοντικά να βάλω υγραέριο (όταν έρθει) και να ανεβάσω λίγο ακόμα την καμπύλη ώστε να πηγαίνει ο λέβητας το νερό λίγο ποιο ψηλά και να μην χρειάζεται η αντλία να λειτούργει για τόσην ώρα.

Επεξ/σία από lionheart82
  • Απαντ. 227
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, lionheart82 είπε

Αναφέρομαι σε συνολική κατανάλωση ρεύματος αντλίας για 6 μήνες ουσιαστικά... Σε χαλαρό μήνα είναι 6-7 ευρώ ανά ημέρα το κόστος εάν κάνει κρύο πάει 14-17 ευρώ ανα ημέρα. ανάλογα την εξωτερική θερμοκρασία. Για αυτό τον μήνα για παράδειγμα ο μετρητής δίνει μέχρι στιγμής 100€  συνολική κατανάλωση ρεύματος με 13 εξωτερική την νύχτα συνήθως ανάβει το μηχάνημα 3-4 φορές την ημέρα και ανεβάζει 0.5 βαθμούς.

Επίσης δεν θέλει υποβοήθηση στους 7 αλλά στους 3-4 διότι χρησιμοποιώ και ΖΝΧ απλά το έχω ρυθμίσει έτσι ώστε να ζητεί στους 7 και κάτω και να βοηθάει το σύστημα που πέφτει το COOP με πετρέλαιο (για μέτριο χειμώνα είπαμε 150€ περίπου, δηλαδή τπτ). Συνειδητά  μπήκε το μηχάνημα μαζί με το υπάρχον σύστημα λέβητα. Η θερμοκρασία μέσα είναι στους 20.

Επίσης να ξεκαθαρίσω κάτι σαν χρήστης που έχει ασχοληθεί λίγο παραπάνω στο σπίτι και με τις ρυθμίσεις τους. Όλοι ασχολούνται με την κάλυψη των τετραγωνικών και την αντλία να καλύπτει τις ενεργειακές απώλειες του σπιτιού και για αυτό προτείνουν υψηλών θερμοκρασιών κανένας όμως δεν σου λέει ότι στις χαμηλές θερμοκρασίες η αντλία είναι ασύμφορη λόγο του ότι το COOP θα έχει πέσει σε πολύ χαμηλό βαθμό. Ούτε βρίσκεις εύκολα μηχανικό που θα τα βάλει όλα κάτω και θα σε καθοδηγήσει στην καλύτερη δυνατή επιλογή βέβαια.

Για έμενα στις θερμοκρασίες αυτές η αντλία είναι απαγορευτική και το λέω καθώς έχω διαβάσει και ενεργειακά φόρουμ μηχανικών κάτι το όποιο προτείνουν οι ίδιοι, υπάρχουν καλύτερες μεθόδοι θέρμανσης για αυτές τις περιοχές. Για αρχή θα συμφωνήσω πως ότι budget υπάρχει πρέπει να πέσει στην μόνωση. Το θεμα είναι να μην χάνει το σπιτι, εάν χάνει δεν παίζει ρόλο το πώς θα το ζεστάνεις γιατι θα είναι σαν να βάζεις νερό σε τρύπιο κουβά… Βλέπουμε επισης ανοιχτές καμινάδες, κάτω από τις πόρτες να μην μπάζει κτλπ… :)

Σωστα αυτα που λες απλα δεν σημαινει οτι δεν λειτουργεί η αντλια σε χαμηλοτερες θερμοκρασιες οπως εχουν αναφερει..το προβλημα ειναι σε οσους την τοποθετουν σε σωματα οχι οσοι εχουν ενδοδαπεδια. 

Το θεμα ειναι αν ειναι χαμηλων η υψηλων θερμοκρασιων,  αν εχει γινει αρχικη μελετη η αν μπηκε στην πορεια σε σωματα και αλλα πολλα... Εν ολιγοις ειναι πολλοι οι παραμετροι και οι παραγοντες για να πετυχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα αλλα αυτο το αντιμετωπιζουν κυριως οσοι δεν φτιαξανε την εγκατάσταση εξαρχης για αντλια θερμοτητας. 

Απλα επειδη το εχω δει και στην πραξη λειτουργουνε και σε πολυ χαμηλες θερμοκρασιες αλλα το μονο σιγουρο οτι αν δεν εχεις προσεξει ολα τα προαναφερθεντα δεν θα πετυχεις εξοικονόμηση και μπορει να καταστραφεις και οικονομικα εαν εισαι τελειος ανίδεος.. Αλλα ενας ανίδεος δεν θα σκεφθει καν να δαπανησει αυτο το ποσό για την εγκατάσταση Α. Θ... 

Οσο για τα ποσα που αναφερεις ειναι σχετικα στον καθενα διοτι υπαρχουν διαφορετικες χρεωσεις.. 

Στο σπιτι των 200 τετραγωνικων που σου ανεφερα εχει 2 ρολογια οπου το ενα εχει κοινωνικο τιμολογιο.. Δλδ 0.024 χρεωση η οποια ειναι αμελητεα. Βεβαια εχει πλαφον και δεν πρεπει να το ξεπερασεις. 

Οποτε με της καταλληλες ρυθμισεις να τραβαει ρευμα εναλλαξ και σε συνδυασμο με το νυχτερινο τιμολογιο εχει πετυχει μια παρα πολυ καλη εξοικονομηση.. 

Για το μειον 20 αφορα μεζονετα 110 τετραγωνικων σταθερα στους 20 και 18 το βραδυ συνολο ολος ο χειμωνας 3000 kw. Χωρις νυχτερινο ακομη. Βεβαια δεν ηταν με τα κοντομανικα το φουτερακι το φορουσανε παντα και χοντρη καλτσα.  Αν θελανε να κυκλοφορουνε με κοντομανικο θα φθαναμε σε αλλες χρεωσεις. 

Οποτε καταληγουμε οτι θελει πολυ ψαξιμο απο παρα πολλες αποψεις αλλα ενας νοημων και πολυμηχανος άνθρωπος σιγουρα θα καταληξει σε αυτην την επιλογη. 

Δημοσ.

Ναι δεν ελω οτι δεν λειτούργει απλα οτι δεν συμφέρει τοσο σαν μέθοδος θέρμανσης... στους -20 τι COOP εχει τι μέση θερμοκρασία έχεις παίζει ρόλο βέβαια και οχι εαν πάει 2-3 μέρες στους -20. Πλέον βέβαια με την τιμή του πετρελαίου πάνω από το 1€ αλλάζουν τα δεδομένα.

Οι τιμές που μου λές είναι πολυ καλές  για όλο τον χειμώνα πάντως και παίζω με υπερδιαστασιολογημένα σώματα και οχι ενδοδαπέδια. Αν και απο οτι εχω καταλάβει εν τελη η ενδοδαπέδια έχει μεγαλύτερη κατανάλωση απο τα σώματα (εαν είναι σωστά μετρημένα).

Το νυχτερινό είναι must το βλεπω και εγω, φαντάσου ήμουν χωρις νυχτερινό ενα 5μηνο διοτι ειχε χαλασει ο μετρητής και δεν ειχε έρθει η ΔΕΔΗΔΕ και μου ήρθε λογαριασμος 1000€ , μου κάνανε επιστροφή πόσου μετα απο τον εξοφλητικό βέβαια αλλα και παλι ηταν ταμπλας χεχε.

Πάντως έχε υπόψη σου πως η τιμη πάει χ2 με τις κλιμακούμενες χρεώσεις και δεν είναι μόνο το ρεύμα. Σίγουρα το να είσαι σε κοινωνικό έστω και μέχρι τις 1700 είναι μεγάλο συν.

Αναρωτιέμαι τι αυτοματισμό έχεις κάνει πάντως, νομίζω πως για τις θερμοκρασίες αυτές είστε πολύ καλά και οι μικρές παραχωρήσεις το βράδυ είναι λογικότατες.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, lionheart82 είπε

Ναι δεν ελω οτι δεν λειτούργει απλα οτι δεν συμφέρει τοσο σαν μέθοδος θέρμανσης... στους -20 τι COOP εχει τι μέση θερμοκρασία έχεις παίζει ρόλο βέβαια και οχι εαν πάει 2-3 μέρες στους -20. Πλέον βέβαια με την τιμή του πετρελαίου πάνω από το 1€ αλλάζουν τα δεδομένα.

Οι τιμές που μου λές είναι πολυ καλές  για όλο τον χειμώνα πάντως και παίζω με υπερδιαστασιολογημένα σώματα και οχι ενδοδαπέδια. Αν και απο οτι εχω καταλάβει εν τελη η ενδοδαπέδια έχει μεγαλύτερη κατανάλωση απο τα σώματα (εαν είναι σωστά μετρημένα).

Το νυχτερινό είναι must το βλεπω και εγω, φαντάσου ήμουν χωρις νυχτερινό ενα 5μηνο διοτι ειχε χαλασει ο μετρητής και δεν ειχε έρθει η ΔΕΔΗΔΕ και μου ήρθε λογαριασμος 1000€ , μου κάνανε επιστροφή πόσου μετα απο τον εξοφλητικό βέβαια αλλα και παλι ηταν ταμπλας χεχε.

Πάντως έχε υπόψη σου πως η τιμη πάει χ2 με τις κλιμακούμενες χρεώσεις και δεν είναι μόνο το ρεύμα. Σίγουρα το να είσαι σε κοινωνικό έστω και μέχρι τις 1700 είναι μεγάλο συν.

Αναρωτιέμαι τι αυτοματισμό έχεις κάνει πάντως, νομίζω πως για τις θερμοκρασίες αυτές είστε πολύ καλά και οι μικρές παραχωρήσεις το βράδυ είναι λογικότατες.

Τους αυτοματισμους τους εκανε ο ίδιος καθως ειναι ηλεκτρολογος.. Δεν ειναι στο δικο μου.. Περυσι αποτι μου ειπε εβαλε και 2 μπαφερ στην οροφη οποτε θελω να δω ποσο τον ωφελησαν ακομη..  Φυσικα το σπιτι ειναι μονωμενο στα τερματα να μην ξεχασω να στο αναφερω. Και μειον 20 ηταν για 3 βραδιες απλα το ανεφερα ως προς την λειτουργία. 

Με αυτα και με αυτα καταλαβαινεις οτι υπαρχουν και αλλα θετικα οπως τα μπαφερ που βοηθανε αλλα το επομενο βημα ειναι και η εγκατάσταση φωτοβολταικου συστηματος με το ισχυον πρόγραμμα net metering οπου εκει κανεις συμψηφισμο,  και γλυτωνεις και τα 3 κλιμακια οπου και εσυ ειπες οτι στο τριτο διπλασιαζεται η τιμη και ειναι ασύμφορο.. Δλδ στην τελικη αν δεν εχεις τα λεφτα για την αντιστοιχη καταναλωση που κανεις βαζεις εστω 1 κιλοβατ εγκατασταση κόστους περιπου 1500-2000 ευρω και γλυτωνεις καποιες κιλοβατωρες και της κλιμακωτες χρεωσεις.. 

Αυτην την επιλογη δεν την εχεις ομως με κανεναν αλλον καυστηρα.

Βεβαια στην εδω περιπτωση οι εργασιες γινανε ολες απο τον ιδιο ακομα και της μονωσης και το κοστος ηταν μονο η αγορά οποτε για καποιον αλλον ξεφευγουν τα ποσα. Εκει δυστυχως ειναι το προβλημα για ολους μας. 

Με λιγα λογια τα παλια σπιτια δεν πληρουν καμια προδιαγραφη για αλλαγη καυστηρα με ΑΘ και δεν θα εχουν καμια εξοικονομηση εαν δεν ξεκινησουν πρωτα της εργασιες για της απωλειες θερμοτητας. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα buffer δεν ξερω κατά πόσο συμφέρουν είναι ανάλογα την εγκατάσταση, για να τα έβαλε κατι θα ξέρει αυτος... λογικά θα ζεσταίνει το νερο την ημερα με το coop και θα το έχει για το βράδυ όσο κρατήσει... προσωπικά εχω Altea αντλία και δεν εχει καν λογο πατέντας τους.

Για φωτοβολταικα εφσον μπορεί να βαλει ο κάθε ενας απο 1- εως και 10 που είναι ειναι Must, εγώ δυστυχώς δεν ίσως 1 κάποια στιγμη στο μέλλον προς το παρόν πρέπει να κοιτάξω μήπως δώσω απο τον Ηλιακό στην αντλία αλλα και παλι δεν θα δω κατι διοτι τον χειμώνα ο ηλιακός δεν βγάζει λογο σκίασης...

Με το εξ οικονίμηση πάντως είναι must η θερμοπρόσωψη… λογικα είναι τοσο χαμηλή η κατανάλωση επειδή όπως το είπες έχει τοσο καλη μόνωση το σπίτι διαφορετικά θα ήταν άλλα τα δεδομένα… Και όλα αυτά έχουν και το κόστος συντήρησης τους…Θα συμφωνίσω με τα παλια σπίτια :)

Γνωρίζεις μήπως τι μόνωση έβαλε ο άνρθωπος με τι Συντελεστή Κ και μάρκα για να το έχω υπόψη;

ΥΓ. δες αυτο εδω για το buffer...

http://www.monachos.gr/forum/showthread.php/3708-Οικιακή-αντλία-θερμότητας-inverter-και-δοχείο-αδρανείας

Επεξ/σία από lionheart82
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, lionheart82 είπε

Τα buffer δεν ξερω κατά πόσο συμφέρουν είναι ανάλογα την εγκατάσταση, για να τα έβαλε κατι θα ξέρει αυτος... λογικά θα ζεσταίνει το νερο την ημερα με το coop και θα το έχει για το βράδυ όσο κρατήσει... προσωπικά εχω Altea αντλία και δεν εχει καν λογο πατέντας τους.

Για φωτοβολείται εφσον μπορεί να βαλει ο κάθε ενας απο 1- εως και 10 που είναι ειναι Must, εγώ δυστυχώς δεν ίσως 1 κάποια στιγμη στο μέλλον προς το παρόν πρέπει να κοιτάξω μήπως δώσω απο τον Ηλιακό στην αντλία αλλα και παλι δεν θα δω κατι διοτι τον χειμώνα ο ηλιακός δεν βγάζει λογο σκίασης...

Με το εξ οικονίμηση πάντως είναι must η θερμοπρόσωψη… λογικα είναι τοσο χαμηλή η κατανάλωση επειδή όπως το είπες έχει τοσο καλη μόνωση το σπίτι διαφορετικά θα ήταν άλλα τα δεδομένα… Και όλα αυτά έχουν και το κόστος συντήρησης τους…Θα συμφωνίσω με τα παλια σπίτια :)

Γνωρίζεις μήπως τι μόνωση έβαλε ο άνρθωπος με τι Συντελεστή Κ και μάρκα για να το έχω υπόψη;

ΥΓ. δες αυτο εδω για το buffer...

http://www.monachos.gr/forum/showthread.php/3708-Οικιακή-αντλία-θερμότητας-inverter-και-δοχείο-αδρανείας

Θα ρωτησω και θα σου στειλω. Και θα μαθω και τι κατανάλωση ειχε πέρυσι. 

Δημοσ.
Στις 13/12/2016 στις 10:12 ΜΜ, greekparot είπε

Λοιπον εχω ηδη Α/Θ υψηλων της Daikin 3φασικη 11kw. Την χρησιμοποιω εδω και λιγες ημερες οποτε εχω καποιες αποριες. Επειδη λειπω λογω κατι εκτακτων γεγονοτων αρκετες ωρες απο το σπιτι (ειναι βεβαια η υπολοιπη οικογενεια σπιτι γυναικα και παιδια) θα φωναξω τον τεχνικο απο την επομενη Δευτερα.

Το σπιτι ειναι ενα διαμερισμα ανακαινισμενο 100τ.μ. μονωμενο πληρως - με καινουρια πλαστικα κουφωματα και 3πλα ενεργειακα τζαμια.

Η Α/Θ ειναι συνδεδεμενη με καινουριο boiler και για Ζεστα Νερα Χρησης (ΖΝΧ) και με καινουρια σωματα καλοριφερ. 

Ειναι ρυθμισμενη στους 70C για τα νερα των καλοριφερ και 50C για τα ΖΝΧ. Οσον αφορα τα ΖΝΧ ειμαι φουλ ευχαριστημενος.

Τωρα παμε στο θεμα της θερμανσης. Με εξωτερικη θερμοκρασια τουλαχιστον εχθες και σημερα 3-4C το πρωι που ξυπναω στις 05:30 εχω μεσα στο σπιτι συμφωνα με το panel της DAIKIN 21,5C. Το θεωρω πολυ καλη θερμοκρασια δεδομενου και της μονωσης+κουφωματων.

Για εσωτερικη θερμοκρασια ολη την ημερα το εχω στους 22C και το βραδυ πριν παω για υπνο (εχω και νυχτερινο στη ΔΕΗ) το βαζω στους 19C αν και μεχρι στιγμης δεν εχει πεσει η θερμοκρασια.

Το ερωτημα τωρα γιατι σας κουρασα ηδη....

Δεν ξεκιναει η Α/Θ να ζεστανει τα σωματα - δηλαδη του ζηταω να εχω μεσα στο χωρο 22C το panel το πρωι ή και το μεσημερι δειχνει 21,3 ή 21,1 ή 21,5 δεν θα επρεπε αφου η εσωτερικη  θερμοκρασια χωρου ειναι κατω απο αυτην που εχω ζητησει (22) να ειναι ζεστα τα καλοριφερ; Εαν πχ το βαλω απο τους 22 στους 23 τοτε περνει μπροστα. Πιστευω κατι παιζει με τις ρυθμισεις. Τουλαχιστον εχουμε ζεστη μεσα και δεν εχω ιδιαιτερο θεμα. Εαν τυχον γνωριζει καποιος επι του θεματος ας μου πει.

Ευχαριστω προκαταβολικα :)

Φίλε μου καλησπέρα, πάω κ εγώ για την ίδια αντλία και θα ήθελα να σε ρωτήσω το κόστος της αντλίας χωρίς τα ζνχ. Αν θυμάσαι μαζί με την εγκατάσταση. 

Δημοσ.

Πρέπει να ψάξω τα χαρτιά μου.. και από το 2016 λίγο δύσκολο να τα βρω τώρα. Νομίζω κανα 6αρι+ πρέπει να έβγαινε με επιφύλαξη πάντως. Εσυ τι τιμή πήρες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ειναι ρυθμισμενη στους 70C για τα νερα των καλοριφερ και 50C για τα ΖΝΧ. 

Καλημέρα, μου κανει εντυπωση που λες οτι είναι για 70... κανονικα θα έπρεπε να έχει αντιστάθμηση και να έχεις καμπίλη θερμότητας για μέγιστη οικονομία.

Δεν ξεκιναει η Α/Θ να ζεστανει τα σωματα - δηλαδη του ζηταω να εχω μεσα στο χωρο 22C το panel το πρωι ή και το μεσημερι δειχνει 21,3 ή 21,1 ή 21,5 δεν θα επρεπε αφου η εσωτερικη  θερμοκρασια χωρου ειναι κατω απο αυτην που εχω ζητησει (22) να ειναι ζεστα τα καλοριφερ; 

Καλημέρα, μου κανει εντυπωση που λες οτι είναι για 70... κανονικα θα έπρεπε να έχει αντιστάθμηση και να έχεις καμπίλη θερμότητας για μέγιστη οικονομία.

Εάν 'εχεις βάλει στην θέρμανση μεσα να παιζει κατα 50% ρόλο ο εσωτερικος sensoras , το panel δηλαδή αυτη αναβει σβήνει μεχρι να το πιάσει σταδιακα σαν inverter καπως... απλα ο κύκλος τηςκανει λιγο. εαν βαλεις να παιζει ρολο μονο η εξωτερικη θερμοξκρασία τοτε θα τρέχει να πιάσει την θερμοκρασία που έχεις δώσει.

Έχεις αντισταθμηση φαντάζομαι...

Α και το νερο στους 50 είναι too much μπορεις να το βαλεις 40 και συγκεκριμενες ώρες που θελεις να το ανεβαζει στους 50 ή 45 για μενα ;)

Επεξ/σία από lionheart82
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, 4saken είπε

Θα βαλω αντλια θερμοτητας σε καινουργια οικοδομη, ο ηλιακος ειναι περιττος?

Οτι σου παραγει κατι χωρις να καταναλωνει ενέργεια δεν ειναι περιττό.. 

Και στην συγκεκριμένη περιπτωση που χρειαζεσαι της κιλοβατωρες και δεν πρεπει να ξεπερνας το οριο ναι χρειαζεται και μονο περιτττο δεν των θεωρω..  Αναλογα βεβαια και την καταναλωση ζεστου νερου που κανεις. 

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, 4saken είπε

Θα βαλω αντλια θερμοτητας σε καινουργια οικοδομη, ο ηλιακος ειναι περιττος?

Πάντως σε νέα οικοδομή από τον ΚΕΝΑΚ είναι υποχρεωτικός ο ηλιακός... 

• Thanks 1
Δημοσ.
47 λεπτά πριν, anikologr είπε

Πάντως σε νέα οικοδομή από τον ΚΕΝΑΚ είναι υποχρεωτικός ο ηλιακός... 

Είσαι σίγουρος για αυτό ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν είναι υποχρεωτική η παραγωγή ΖΝΧ από ηλιακά αν υπάρχει κάποιο άλλο σύστημα που παράγει ΖΝΧ με υψηλό βαθμό απόδοσης πχ συμπαραγωγή, αντλία θερμότητας Όμως δεν μπορούν όλες οι ΑΘ να παράξουν θερμό νερό το καλοκαίρι οπότε αν βασιστούμε σε τέτοια αντλία κινδυνεύουμε να μην έχουμε ΖΝΧ στις πολύ ζεστές μέρες

Επεξ/σία από nvel
  • Like 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Εως τώρα απο ψάξιμο που εχω ξεκινησει για μονοκατοικία 150 χωρις καποιο συστημα θέρμανσης είναι λιγο απογοητευτική η κατάσταση.
Μετα απο 4 μαγαζια/μηχανολογου. Ενας ελεγε χωρις καν να δουν σχέδια να βάλω λεβητα πετρελαίου που κανει 5.000ευρώ, αλλος ειχαμε ραντεβου και με εγραψε ουτε καν πηρε τηλεφωνο, αλλοι μου λεγαν για υγραέριο και αγνοούσαν οτι θελω και ψυξη, αλλα δε νομιζω οτι συμφέρει υγραέριο μιας και εχει δεσμεύσεις και κόστος η εγκατάσταση δεξαμενης. Τελος ενας μηχανολογος που εχω βρει μου φαινεται πιο σοβαρός και προτεινει πιο λογικες λυσεις που να με καλυπτουν αλλα ακομα ημαστε στην αρχη. Δυστυχως θελει πολυ ψαξιμο και ευκολα μπορει να την πατήσεις οπως εχω δει σε διαφορα σπιτια

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...