greekparot Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Έχεις κανείς Α/Θ υψηλών της DAIKIN να ρωτήσω ορισμένες απορίες που έχω καθώς και εντυπώσεις από αυτήν;
bill999r Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Πρώτα απ όλα γτ θέλεις αντλία υψηλών θερμοκρασιών; Έχεις ζητήσει από μηχανολογο μελέτη θέρμανσης η οποία έδειξε ότι χρειάζεσαι κάτι συγκεκριμένο; επίσης γιατί Daikin;
lionheart82 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Daikin = χαμηλές τιμές + χαμηλό COOP. Το θέμα με τις αντλίες είναι πως παίζουν πολλα ρολο δεν εχει καμία σχεση με το πετρέλαιο το σύστημα θέρμανσης. Πρέπει να γίνουν σωστές ρυθμίσεις, να έχεις καλά μονωμένο σπίτι και σώματα που να καλύπτουν τις απώλειες τους σπιτιού σου. Πες μας τι θελεις μηπως μπορουμε να βοηθήσουμε.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Πρέπει να γίνουν σωστές ρυθμίσεις, να έχεις καλά μονωμένο σπίτι και σώματα που να καλύπτουν τις απώλειες τους σπιτιού σου. ή να έχει ενδοδαπέδια ή fancoils Έχεις κανείς Α/Θ υψηλών της DAIKIN να ρωτήσω ορισμένες απορίες που έχω καθώς και εντυπώσεις από αυτήν; Πες μας τι θελεις μηπως μπορουμε να βοηθήσουμε. Αυτό το πράγμα που δεν γράφουν κατευθείαν την απορία και ρωτάνε πρώτα λες κι είμαστε στο σχολείο και ντρεπόμαστε να ρωτήσουμε ή λες και δεν είναι τσάμπα, δεν το καταλαβαίνω. Χάσιμο χρόνου η ενδιάμεση αναμονή, αν είχε γραφτεί η απορία μέχρι να το ξαναέβλεπε παίζει να είχαμε 2 σελίδες απαντήσεις... 2
bill999r Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Ας γράψει τις απορίες ρε φίλε να απαντήσουμε. Εμείς τον ρωτάμε διότι απ ότι φαίνεται το παιδί κάπου είδε άκουσε για αντλία υψηλών θερμοκρασιών Daikin κ πόσο οικονομική είναι και είπε να ρωτήσει για να δει ακριβώς για τι οικονομία μιλάμε. Από εκεί κ πέρα ούτε τον νοιάζει αν εγώ την έχω σε 600τμ σπίτι, ούτε αν μένω Έβρο, ούτε αν έχω φανκοιλς, ενδοδαπεδια ή σώματα, δοχείο διαστολης κτλ. Ας ρωτήσει συγκεκριμένες απορίες να του απαντήσουμε
lionheart82 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Πιστεύω λοιπόν πως είναι καθήκον μας να ορίσουμε έναν οδηγό για το συγκεκριμένο ζήτημα. Και εμένα προσωπικά δεν είναι το αντικείμενο μου και έχω αφιερώσει πολλές μα πολλές ώρες για να μάθω κάποια βασικά πράγματα. Για την επιλογή λοιπόν της αντλίας παίζουν ρόλο: · Τα τετραγωνικά του σπιτιού · Ο Μόνωσή του · Η μέση εξωτερική θερμοκρασία. Από τα παραπάνω βγαίνουν οι απώλειες που έχει το σπίτι και καλό είναι να τις κάνει κάποιος ειδικός. Με βάση λοιπόν τις απώλειες βλέπουμε εάν το υφιστάμενο σύστημα κεντρικής θέρμανσης που έχουμε μας καλύπτει. Αυτό μπορεί να είναι, σώματα καλοριφέρ, Fancoils και ενδοδαπέδια. Εάν έχουμε ενδοδαπεδια ή fancoils τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την αντλία με ζεστά νερά χαμηλής θερμοκρασίας και άρα κάνομε πολύ μεγάλη οικονομία. Εάν έχουμε σώματα καλοριφέρ τότε αυτά θα πρέπει να φτάνουν για την θέρμανση του σπιτιού με νερο προσαγωγής πλέον όχι 70-80 που είχαμε με τον λέβητα πχ αλλά με την αντλία στις 35-45 τουλάχιστον (για θερμοκρασίες 0). Τώρα για την απόδοση της αντλίας παίζουν ρόλο. · H θερμοκρασία προσαγωγής. · Η Θερμοκρασία Επιστροφής · Η Εξωτερική θερμοκρασία · Η θερμοκρασία νερού στο σύστημα. Εάν στην οικία μας λοιπόν είχε γίνει υπερδιαστασιολόγιση σωμάτων την εποχή που κατασκευάστηκε λογικά θα είμαστε καλυμμένοι. Διαφορετικά θα χρειαστεί λογικά να αλλαχθούν κάποια σώματα με νέα ή ακόμη και με funcoils. Εννοείται πως για νέες οικίες μιλάμε πως γίνεται πλέον πρόβλεψη για ενδοδαπέδιο ή funcoils για την μέγιστη οικονομία ανάλογα και με το budget που υπάρχει. Τα παραπάνω αποτελούν πληροφορίες που έχω εμπεδώσει ανα καιρό και όχι επαγγελματική συμβουλή. Εννοείται πως για την βέλτιστη λύση πρέπει να επισκεφθεί το σπίτι μηχανολόγος και να προτείνει ότι καλύτερο. Κάθε σχόλιο ευπρόσδεκτο! Επεξ/σία 14 Δεκεμβρίου 2016 από lionheart82 3
Gary_Kokkin Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Nα συμπληρώσω ότι χρειαζεται καποιος και ηλεκρολογικες εργασιες στον κάθε χώρο και αναλογα ισως χρειαστει και τριφασικο ρευμα .Ολα αυτα έχουν επιπλεον κοστος.
bill999r Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Τριφασικο δύσκολα θα χρειαστεί μιας και οι περισσότερες αντλίες λειτουργούν με μονοφασικο. Ίσως βέβαια χρειαστεί επαυξηση της παροχής ρεύματος,με πολύ μικρότερο κόστος από το Τριφασικο, αλλά κ πάλι χρειάζεται καλωδιωση από το ρολόι της ΔΕΗ έως τον πίνακα.
anikologr Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Τριφασικο δύσκολα θα χρειαστεί μιας και οι περισσότερες αντλίες λειτουργούν με μονοφασικο. Ίσως βέβαια χρειαστεί επαυξηση της παροχής ρεύματος,με πολύ μικρότερο κόστος από το Τριφασικο, αλλά κ πάλι χρειάζεται καλωδιωση από το ρολόι της ΔΕΗ έως τον πίνακα. Ο κανόνας είναι να υπάρχει τριφασικό... 1
greekparot Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Λοιπον εχω ηδη Α/Θ υψηλων της Daikin 3φασικη 11kw. Την χρησιμοποιω εδω και λιγες ημερες οποτε εχω καποιες αποριες. Επειδη λειπω λογω κατι εκτακτων γεγονοτων αρκετες ωρες απο το σπιτι (ειναι βεβαια η υπολοιπη οικογενεια σπιτι γυναικα και παιδια) θα φωναξω τον τεχνικο απο την επομενη Δευτερα. Το σπιτι ειναι ενα διαμερισμα ανακαινισμενο 100τ.μ. μονωμενο πληρως - με καινουρια πλαστικα κουφωματα και 3πλα ενεργειακα τζαμια. Η Α/Θ ειναι συνδεδεμενη με καινουριο boiler και για Ζεστα Νερα Χρησης (ΖΝΧ) και με καινουρια σωματα καλοριφερ. Ειναι ρυθμισμενη στους 70C για τα νερα των καλοριφερ και 50C για τα ΖΝΧ. Οσον αφορα τα ΖΝΧ ειμαι φουλ ευχαριστημενος. Τωρα παμε στο θεμα της θερμανσης. Με εξωτερικη θερμοκρασια τουλαχιστον εχθες και σημερα 3-4C το πρωι που ξυπναω στις 05:30 εχω μεσα στο σπιτι συμφωνα με το panel της DAIKIN 21,5C. Το θεωρω πολυ καλη θερμοκρασια δεδομενου και της μονωσης+κουφωματων. Για εσωτερικη θερμοκρασια ολη την ημερα το εχω στους 22C και το βραδυ πριν παω για υπνο (εχω και νυχτερινο στη ΔΕΗ) το βαζω στους 19C αν και μεχρι στιγμης δεν εχει πεσει η θερμοκρασια. Το ερωτημα τωρα γιατι σας κουρασα ηδη.... Δεν ξεκιναει η Α/Θ να ζεστανει τα σωματα - δηλαδη του ζηταω να εχω μεσα στο χωρο 22C το panel το πρωι ή και το μεσημερι δειχνει 21,3 ή 21,1 ή 21,5 δεν θα επρεπε αφου η εσωτερικη θερμοκρασια χωρου ειναι κατω απο αυτην που εχω ζητησει (22) να ειναι ζεστα τα καλοριφερ; Εαν πχ το βαλω απο τους 22 στους 23 τοτε περνει μπροστα. Πιστευω κατι παιζει με τις ρυθμισεις. Τουλαχιστον εχουμε ζεστη μεσα και δεν εχω ιδιαιτερο θεμα. Εαν τυχον γνωριζει καποιος επι του θεματος ας μου πει. Ευχαριστω προκαταβολικα
bill999r Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Πολύ ωραία ανάλυση και απ ότι φαίνεται πολύ ωραία εγκατάσταση. Το έχω ξανακούσει αυτό που λες και νομίζω έχει να κάνει με τον θερμοστάτη εσωτερικού χώρου. Πάντως για σιγουριά ρίξε ένα τηλ στον μηχανολογο που στη ρύθμισε. Άσχετο, αλλά από κατανάλωση είσαι ευχαριστημένος γενικά;
greekparot Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Λειτουργεί ελάχιστα και είμαι πολύ ικανοποιημένος από καταναλώσεις μέχρι στιγμής λόγω του ότι το σπίτι είναι ζεστό. 1
bill999r Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Πάντως σε αυτό που ρωτάς θα σου απαντήσει ο μηχανολογος σου. Οι αντλίες θερμότητας έχουν τόσες πολλές ρυθμίσεις που δεν μπορείς να ξέρεις τι ακριβώς γίνεται. Για παράδειγμα ίσως δεν πιάνει την θερμοκρασία του θερμοστάτη διότι ίσως είναι ρυθμισμενη σε αυτόματη λειτουργία αντισταθμισης και δεν χρειάζεται πρακτικά περισσότερους βαθμούς.
nvel Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 όταν γίνεται on/off έλεγχος μιας πηγής θερμότητας υπάρχει πάντα μια υστέρηση στην ρύθμιση στης θερμοκρασίας για να αποκλείονται οι σύντομοι κύκλοι λειτουργίας της πηγής, στην περίπτωση αυτής της ΑΘ η υστέρηση είναι 1οC
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα