SeNNinhA Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2017 εχω το φακο 70-300 για νικον.πιο ND φιλτρο μου προτεινεται για αυτον το φακο; Η επιλογη του φιλτρου εχει σχεση με το τι θελεις να κανεις οχι με τον φακό. Ο φακος απλα οριζει την διασταση του φίλτρου σου. Τα ND κόβουν φως. Ποσο ακριβως το οριζεις εσυ και οι αναγκες σου. Τι ακριβως θελεις να κανεις;
star12 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Η επιλογη του φιλτρου εχει σχεση με το τι θελεις να κανεις οχι με τον φακό. Ο φακος απλα οριζει την διασταση του φίλτρου σου. Τα ND κόβουν φως. Ποσο ακριβως το οριζεις εσυ και οι αναγκες σου. Τι ακριβως θελεις να κανεις; για εχω ND φιλτρο για σονυ nex 5 με 3 στοπς και επειδη πηρα την νικον με αυτο το τηλεφ.να παρω φιλτρο nd με 3 στοπς η 8 στοπς; γιατι ειναι λιγο τσιμπημενη η τιμη του οσο ανεβαινει. κυριως φυση και τοπια ασχολουμαι
blu3_orion Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 πιστευεις οτι το nd θα σου προσφερει κατι ουσιαστικο σε αυτα τα mm?
star12 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) πιστευεις οτι το nd θα σου προσφερει κατι ουσιαστικο σε αυτα τα mm? η πιοτητα που σου προσφερει το ND ειναι απιστευτη ακομα και στα 3 στοπς.που ναi το πιο φθηνο στα 20 ευρω και ακομα πιο τσαμπα απο ebay...και πολλες φορες δε μου ρχεται να επεξεργασω την εικονα σε φωτοσοπ εχοντας χρης το φιλτρο αυτο.και επειδη τωρα εχω αυτο το μινι τηλεφακο για αυτο ρωταω συν οτι κανω long exposure και ναι με βοηθα Επεξ/σία 19 Ιανουαρίου 2017 από star12
blu3_orion Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2017 με μπερδευεις λιγο ρε φιλε λες οτι η ποιοτητα που προσφερει το nd ειναι απιστευτη... ποια ποιοτητα; μηπως αναφερεσαι ως προς το αποτελεσμα;; αν κανεις long exposure με αυτον τον φακο σιγουρα εχει να σου προσφερει! θα προτεινα πανω απο 3 στοπ δεδομενου οτι θα χρησιμοποιειται κατα τη διαρκεια της μερας η πριν το απογευμα! επισης δεν καταλαβαινω τι εννοεις πως με το φιλτρο nd δε χρειαζεσαι επεξεργασια στο photoshop! δεν το αντικαθιστα σε καποιο βαθμο
star12 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 με μπερδευεις λιγο ρε φιλε λες οτι η ποιοτητα που προσφερει το nd ειναι απιστευτη... ποια ποιοτητα; μηπως αναφερεσαι ως προς το αποτελεσμα;; αν κανεις long exposure με αυτον τον φακο σιγουρα εχει να σου προσφερει! θα προτεινα πανω απο 3 στοπ δεδομενου οτι θα χρησιμοποιειται κατα τη διαρκεια της μερας η πριν το απογευμα! επισης δεν καταλαβαινω τι εννοεις πως με το φιλτρο nd δε χρειαζεσαι επεξεργασια στο photoshop! δεν το αντικαθιστα σε καποιο βαθμο ναι λεω ως προς το αποτελεσμα.για την επεξεργασια σχετικο ειναι μιας και το αποτελεσμα ειναι ηδη καλο χωρις να χρειαζεται να πεζω με highlights shadows .δεν με αρεσει να ζωγραφιζω τελειως την εικονα με saturation τελοσπαντως,θα παω για 8 στοπς τελικα
VampireKiSS Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Ιανουαρίου 2017 η πιοτητα που σου προσφερει το ND ειναι απιστευτη ακομα και στα 3 στοπς.που ναi το πιο φθηνο στα 20 ευρω και ακομα πιο τσαμπα απο ebay...και πολλες φορες δε μου ρχεται να επεξεργασω την εικονα σε φωτοσοπ εχοντας χρης το φιλτρο αυτο.και επειδη τωρα εχω αυτο το μινι τηλεφακο για αυτο ρωταω συν οτι κανω long exposure και ναι με βοηθα Άλλο σε ρώτησε ο blue. Σε αυτά τα mm (δηλαδή τηλεφακό) σε βολεύει να έχεις ND φίλτρο? Έχεις θέματα δηλαδή για long exposure με τηλεφακό? Συνήθως στου ευρυγώνιους και τους standard zoom τα φοράμε γι' αυτό απορώ κι εγώ.
pressure Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Φοβερή δουλειά και μεγάλη βοήθεια Ευχαριστούμε 1
fatsas2222 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Καλησπέρα. Θέλω να αγοράσω κάποια φίλτρα nd και graduated με budget έως 100€(μπορεί να γίνει η αγορά μεσα στο καλοκαίρι, αν όχι σύντομα). Θα προτημούσα να χρησιμοποιήσω τετράγωνα φίλτρα, γιατί παιδεύεσαι κατά την αλλαγή βιδωτών φίλτρων. Έχω βρει αυτό το kit http://www.citisshop.com/cokin-h3h0-25-gradual-nd-filter-kit-plus-filter-holder. Δεν ξέρω αν αξίζει. Τι προτείνετε?
blu3_orion Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2017 τα cokin αποτελουν μια τιμια λυση για να ξεκινησεις! μη νομιζεις παντως οτι ειναι πιο ευκολο απο το βιδωσε ξεβιδωσε, τουναντιον θα ελεγα
fatsas2222 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2017 τα cokin αποτελουν μια τιμια λυση για να ξεκινησεις! μη νομιζεις παντως οτι ειναι πιο ευκολο απο το βιδωσε ξεβιδωσε, τουναντιον θα ελεγαΕυχαριστώ για την απάντηση σου. Αυτά είναι gradient nd. Για απλό nd τι προτείνεις?
blu3_orion Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2017 Προσωπικα εχω Formatt Hitech - σειρα Firecrest.... η καλυτερη σειρα που εχει περασει απο τα χερια μου!!! Βεβαια το φιλτρο εχει πολυ πιο ακριβα απο οσο ολο το συστημα που παραθετεις, παρολα αυτα δεν γνωριζω καποια καλη λυση που να βγαινει οικονομικοτερα (πιθανως να υπαρχει, απλα εγω δε γνωριζω).... Δες και μια λυση σε HAIDA.... εχουν πολυ καλη φημη και λογικες τιμες
fatsas2222 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 Προσωπικα εχω Formatt Hitech - σειρα Firecrest.... η καλυτερη σειρα που εχει περασει απο τα χερια μου!!! Βεβαια το φιλτρο εχει πολυ πιο ακριβα απο οσο ολο το συστημα που παραθετεις, παρολα αυτα δεν γνωριζω καποια καλη λυση που να βγαινει οικονομικοτερα (πιθανως να υπαρχει, απλα εγω δε γνωριζω).... Δες και μια λυση σε HAIDA.... εχουν πολυ καλη φημη και λογικες τιμες Γίνεται να βάλω κυκλικό φίλτρο στον φακό και από πάνω το τετράγωνο?Επίσης αυτό το φίλτρο είναι καλό? http://www.citisshop.com/walimex-pro-slim-neutral-density-nd1000-coated-72-mm
blu3_orion Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 (επεξεργασμένο) Γίνεται να βάλω κυκλικό φίλτρο στον φακό και από πάνω το τετράγωνο? Μπορω να στο αναπτυξω αλλα η συνοπτικη απαντηση ειναι οχι .... αν καταφερεις να το κανεις.... δεν θα το ξαναπροσπαθησεις ------------------- αντι να πειραματιζεσαι και το "φτηνο" να σου βγει ακριβο δλδ να παρεις κατι που δεν ειναι καλο και εν τελη να πρεπει να παρεις ΚΑΙ το καλο, προτιμησε απ ευθειας κατι καλο.... παρε ενα HOYA που ειναι εγγυηση Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2017 από blu3_orion
fatsas2222 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2017 (επεξεργασμένο) Γίνεται να βάλω κυκλικό φίλτρο στον φακό και από πάνω το τετράγωνο? Μπορω να στο αναπτυξω αλλα η συνοπτικη απαντηση ειναι οχι .... αν καταφερεις να το κανεις.... δεν θα το ξαναπροσπαθησεις ------------------- αντι να πειραματιζεσαι και το "φτηνο" να σου βγει ακριβο δλδ να παρεις κατι που δεν ειναι καλο και εν τελη να πρεπει να παρεις ΚΑΙ το καλο, προτιμησε απ ευθειας κατι καλο.... παρε ενα HOYA που ειναι εγγυηση Οκ ευχαριστώ !! Επεξ/σία 30 Μαρτίου 2017 από fatsas2222
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα