highpriest Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, LongTom είπε Για την αποθήκευση των φακών, χρησιμοποιεί κανείς silica bags; Κυρίως αυτοί που ζουν σε μέρη με υγρασία. Αγόρασα μια 20αδα silica φακελάκια και τώρα αναρωτιέμαι το πως και πότε να τα χρησιμοποιώ με τους φακούς. Προσωπικά έχω silica bags μονο στις τσαντες που παίρνω όταν πάω για φωτογραφίες σε λίμνες και ποτάμια και θάλασσες. Ωστε στο εσωτερικό της τσαντας να έχει πάντα αφύγρανση. Αλλά με το που γυρνάω σπίτι και βγάζω τους φακούς απο την τσάντα και στην θέση τους, δεν κάνω κάτι παραπάνω απο ένα καθάρισμα (αν χρειάζεται) 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Στις 23/2/2023 στις 8:25 ΜΜ, highpriest είπε Προσωπικά έχω silica bags μονο στις τσαντες που παίρνω όταν πάω για φωτογραφίες σε λίμνες και ποτάμια και θάλασσες. Ωστε στο εσωτερικό της τσαντας να έχει πάντα αφύγρανση. Αλλά με το που γυρνάω σπίτι και βγάζω τους φακούς απο την τσάντα και στην θέση τους, δεν κάνω κάτι παραπάνω απο ένα καθάρισμα (αν χρειάζεται) Χμμ, προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα λειτουργήσει. Η δική μου τσάντα ανοίγει πολλές φορές και μένει ημι-ανοικτή για να αλλάζω φακούς και τα του drone. Σήμερα π.χ. μόνο την είχα ξάπλα στο χιόνι δίπλα στην παγωμένη λίμνη και άλλαζα φακούς, έτσι ήταν ξάπλα με απλά το φλαπ κλειστό (όχι κανονικά) το 90% του χρόνου. Την έκλεινα κανονικά όταν άλλαζα-περπατούσα στο επόμενο σημείο φωτογράφισης. Έτσι, δεν νομίζω να έχει καμία διαφορά εάν έχω μέσα σακουλάκια ή όχι. Εφόσον είναι κυριολεκτικά ανοικτό. Πήρα δοκιμαστικά ένα 8λιτρο τάπερ (θεωρητικά ερμητικά κλειστό με το καπάκι) και θα τους έχω εκεί με τα σακουλάκια σιλικόνης όταν δεν τους χρησιμοποιώ. Ελπίζω να είναι αρκετό. BTW: Τώρα που έρχεται η άνοιξη και ο ήλιος επιτέλους θα είναι μέρος της ζωής μας, έρχεται το ερώτημα ND vs Polarizing για τοπία και γενικά φωτογραφίες δίχως να μας νοιάζει το skin tone και βίντεο; Και τι να προσέξουμε; Ξέρω ότι για ωραία-τρισδιάστατα σύννεφα πάμε σε polarizing, αλλά έχει μια ατελείωτη λιτανεία επιλογών στα μαγαζιά (πόσο δε στο amazon που έχει κι τους κινέζους). Άλλοι λένε ότι κάνεις δουλειά και με ND. Ισχύει ή είναι μόνο για να κατέβει το shutter speed και να έχεις επιλογές; Δυστυχώς τα περισσότερα ενημερωτικά-reviews στα γιουτουμπ είναι είτε για πορτραίτα, είτε για βίντεο... 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Axelfc Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, LongTom είπε BTW: Τώρα που έρχεται η άνοιξη και ο ήλιος επιτέλους θα είναι μέρος της ζωής μας, έρχεται το ερώτημα ND vs Polarizing για τοπία και γενικά φωτογραφίες δίχως να μας νοιάζει το skin tone και βίντεο; Και τι να προσέξουμε; Ξέρω ότι για ωραία-τρισδιάστατα σύννεφα πάμε σε polarizing, αλλά έχει μια ατελείωτη λιτανεία επιλογών στα μαγαζιά (πόσο δε στο amazon που έχει κι τους κινέζους). Άλλοι λένε ότι κάνεις δουλειά και με ND. Ισχύει ή είναι μόνο για να κατέβει το shutter speed και να έχεις επιλογές; Δυστυχώς τα περισσότερα ενημερωτικά-reviews στα γιουτουμπ είναι είτε για πορτραίτα, είτε για βίντεο... Τα ND είναι μόνο για να αυξηθεί ο χρόνος που έχεις ανοιχτό το shutter. Ανάλογα με το ND ενδέχεται να έχεις κάποιο color cast στη φωτογραφία σου. Για πιο έντονα χρώματα, μείωση των αντανκλάσεων, πιο επιβλητικό ουρανό πας σε polarizer. 3 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
loukanikas Δημοσ. 21 Μαΐου 2023 Share Δημοσ. 21 Μαΐου 2023 καλημέρα, έχετε να προτείνετε red filter για Olympus TG-6 (για υποβρύχιες λήψεις σε μικρά βάθη το πολύ 15m). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
babisskg Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Στις 26/2/2023 στις 1:47 ΜΜ, LongTom είπε Χμμ, προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα λειτουργήσει. Η δική μου τσάντα ανοίγει πολλές φορές και μένει ημι-ανοικτή για να αλλάζω φακούς και τα του drone. Σήμερα π.χ. μόνο την είχα ξάπλα στο χιόνι δίπλα στην παγωμένη λίμνη και άλλαζα φακούς, έτσι ήταν ξάπλα με απλά το φλαπ κλειστό (όχι κανονικά) το 90% του χρόνου. Την έκλεινα κανονικά όταν άλλαζα-περπατούσα στο επόμενο σημείο φωτογράφισης. Έτσι, δεν νομίζω να έχει καμία διαφορά εάν έχω μέσα σακουλάκια ή όχι. Εφόσον είναι κυριολεκτικά ανοικτό. Πήρα δοκιμαστικά ένα 8λιτρο τάπερ (θεωρητικά ερμητικά κλειστό με το καπάκι) και θα τους έχω εκεί με τα σακουλάκια σιλικόνης όταν δεν τους χρησιμοποιώ. Ελπίζω να είναι αρκετό. BTW: Τώρα που έρχεται η άνοιξη και ο ήλιος επιτέλους θα είναι μέρος της ζωής μας, έρχεται το ερώτημα ND vs Polarizing για τοπία και γενικά φωτογραφίες δίχως να μας νοιάζει το skin tone και βίντεο; Και τι να προσέξουμε; Ξέρω ότι για ωραία-τρισδιάστατα σύννεφα πάμε σε polarizing, αλλά έχει μια ατελείωτη λιτανεία επιλογών στα μαγαζιά (πόσο δε στο amazon που έχει κι τους κινέζους). Άλλοι λένε ότι κάνεις δουλειά και με ND. Ισχύει ή είναι μόνο για να κατέβει το shutter speed και να έχεις επιλογές; Δυστυχώς τα περισσότερα ενημερωτικά-reviews στα γιουτουμπ είναι είτε για πορτραίτα, είτε για βίντεο... Το cpl , το οποίο δουλεύω συχνά έχει χρήση μόνο σε κατάσταση με έντονη ηλιοφάνεια η εναλλακτικά πολλές αντανακλάσεις από φώς , θα έλεγα γενικά σε πολύ καθαρή ατμόσφαιρα , πράγματα που είμαι βέβαιος πως γνωρίζεις ήδη . Το nd που δεν δουλεύω τόσο συχνά , θα μου ήταν χρήσιμο σε μία κατάσταση όπου έχω έναν manual φακό επάνω σε mirrorlles σώμα , έχω έλεγχο μόνο στην ταχύτητα όπου το σώμα δεν πάει πάνω από 1/4000 , έχω ξεμείνει από ταχύτητα στο σώμα , το διάφραγμα είναι τελείως ανοιχτό στον φακό και τα πράγματα είναι ακόμη πολύ μα πολύ φωτεινά . Εκεί ένα nd φίλτρο θα έσωνε την κατάσταση , βοηθώντας με να σκοτεινιάσω την κατάσταση κατά το δοκούν . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_73 Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου 2023 (επεξεργασμένο) 59 minutes ago, babisskg said: Το nd που δεν δουλεύω τόσο συχνά , θα μου ήταν χρήσιμο σε μία κατάσταση όπου έχω έναν manual φακό επάνω σε mirrorlles σώμα , έχω έλεγχο μόνο στην ταχύτητα όπου το σώμα δεν πάει πάνω από 1/4000 , έχω ξεμείνει από ταχύτητα στο σώμα , το διάφραγμα είναι τελείως ανοιχτό στον φακό και τα πράγματα είναι ακόμη πολύ μα πολύ φωτεινά . Εκεί ένα nd φίλτρο θα έσωνε την κατάσταση , βοηθώντας με να σκοτεινιάσω την κατάσταση κατά το δοκούν . Πριν βάλεις nd κλείνεις διάφραγμα. Στο κλείσιμο/σκοτείνιασμα , τα καταφέρνουν όλοι οι φακοί . Τουλάχιστον μέχρι f/22 πάνε οι περισσότεροι . Το φωτεινό δεν υπάρχει σε πολλούς (και κοστίζει) . Με f/22 και f/16 αν θες και ταχύτητα πολύ μικρότερη από 1/4000 , πχ το 1/1000 ή 1/500 (δεκαετίας 1960) σκοτεινιάζουν όλα . Το nd γίνεται "απαραίτητο" αν θέλει κανείς όχι απλή απεικόνιση που είναι εφικτή με τα προαναφερθέντα αλλά πολύ μακρά έκθεση , για τα γνωστά θολά νερά , light trails κτλ κτλ κτλ . (με manual φακό , παλιό δηλαδή , σε νέο σώμα, κλείνεις το διάφραγμα από δακτύλιο διαφράγματος, που θα είχε από την εποχή του ο φακός , εκτός αν μιλάμε για πολύ παλιά μηχανή πχ φιλμάτη με πιο σύγχρονο φακό , που δεν έχει δακτύλιο διαφράγματος ο φακός , πχ af-s nikon πάνω σε καμιά .... f3 ). Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου 2023 από Dr_73 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PadPoet Δημοσ. 17 Αυγούστου Share Δημοσ. 17 Αυγούστου On 28/01/2023 at 18:23, LongTom said: To λοιπόν, πήρα την EOS R(νέα και σώμα μόνο), επειδή την βρήκα από καλό μαγαζί (Σουηδικό) στα 1020€ τελική τιμή (μηδέν μεταφορικά). Winter sale και 24h flash sale σε ορισμένα (παλαιότερα κυρίως) canon σώματα. Κάποιες δεκάδες ευρώ φτηνότερα από καλής ποιότητας μεταχειρισμένες, στα 200 φτηνότερα από like new και κάπου 400 κάτω από την κανονική τιμή λιανικής. Είχα και 10% έκπτωση στην επόμενη αγορά, η οποία ήταν το EF-RF. Η φτηνότερη Sony A7RIII ήταν σε προσφορά στα 2050 από καλά μαγαζιά και από παραεισαγωγής στα 1600. Οι Ζ6 ήταν στα 1600. Αμφότερα δίχως τα 200φευγα έξτρα για προσαρμογές EF->sony/nikon. Έτσι η επιλογή ήταν ξεκάθαρη δυστυχώς. BTW: Με την παραπάνω προσφορά είχε 6D II στα <800€ και γενικά σκότωναν όλα την παλαιότερη γκάμα... Όσον αφορά το λογύδριο που έγραψα πάνω για τις εταιρείες, μάλλον θα πρέπει να φάω τα λόγια μου... Που λεν καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς, αυτό. Την είχα την A7RIII και την πούλησα και έμεινα με την Α9. Στα καλά της ότι είχε εξαιρετικό dynamic range και ο σένσορας της είναι φοβερά καλός. Το μεγαλύτερο αρνητικό είναι ότι επειδή είναι 42mpixel, έπρεπε να έχω πάντα το shutter speed αρκετά ψηλά για να μην βγει κουνημένη η φωτό. Δεν μου λείπει αλλά αν την έβρισκα μεταχειρισμένη σε καλή τιμή μπορεί να την έπαιρνα πάλι. Απλά θα ήταν πολυτέλεια και όχι ανάγκη. Έχω αρχίσει και μαζεύω παλιούς EF φακούς και παλιά σώματα Canon. Canon 5DC, Canon 5D II και Canon 1D IV. Τα βρήκα όλα από Αγγλία όταν πάω κατά καιρούς. Δυστυχώς στην Ελλάδα οι τιμές που ζητάνε για τις παλιές DSLR είναι εξωπραγματικές, στο Αγγλικό eBay είναι πιο νορμαλ οι τιμές. Από Canon EF φακούς έχω τον 70-200 II, 135mm F2 (περιμένω να τον φέρει ο αδερφός μου από Αγγλία) και τον 16-35 F4. Κάααααποια στιγμή θα πάρω και τον 100-400 II και μετά με το καλό θα πάρω μια Canon mirrorless για να τους εφαρμόσω όλους με αντάπτορα. Κάποιες από τις αγαπημένες μου φωτό τις έχω βγάλει με την Canon 5DC. Περιμένω εντυπώσεις από την Canon EOS R Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
highpriest Δημοσ. 17 Αυγούστου Share Δημοσ. 17 Αυγούστου 39 λεπτά πριν, PadPoet είπε Περιμένω εντυπώσεις από την Canon EOS R Έχει αλλάξει 5-6 μηχανές απο την EOS R Που να θυμάται; 😄 1 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 29 Αυγούστου Share Δημοσ. 29 Αυγούστου On 17/08/2024 at 19:46, PadPoet said: Την είχα την A7RIII και την πούλησα και έμεινα με την Α9. Στα καλά της ότι είχε εξαιρετικό dynamic range και ο σένσορας της είναι φοβερά καλός. Το μεγαλύτερο αρνητικό είναι ότι επειδή είναι 42mpixel, έπρεπε να έχω πάντα το shutter speed αρκετά ψηλά για να μην βγει κουνημένη η φωτό. Δεν μου λείπει αλλά αν την έβρισκα μεταχειρισμένη σε καλή τιμή μπορεί να την έπαιρνα πάλι. Απλά θα ήταν πολυτέλεια και όχι ανάγκη. Έχω αρχίσει και μαζεύω παλιούς EF φακούς και παλιά σώματα Canon. Canon 5DC, Canon 5D II και Canon 1D IV. Τα βρήκα όλα από Αγγλία όταν πάω κατά καιρούς. Δυστυχώς στην Ελλάδα οι τιμές που ζητάνε για τις παλιές DSLR είναι εξωπραγματικές, στο Αγγλικό eBay είναι πιο νορμαλ οι τιμές. Από Canon EF φακούς έχω τον 70-200 II, 135mm F2 (περιμένω να τον φέρει ο αδερφός μου από Αγγλία) και τον 16-35 F4. Κάααααποια στιγμή θα πάρω και τον 100-400 II και μετά με το καλό θα πάρω μια Canon mirrorless για να τους εφαρμόσω όλους με αντάπτορα. Κάποιες από τις αγαπημένες μου φωτό τις έχω βγάλει με την Canon 5DC. Περιμένω εντυπώσεις από την Canon EOS R Δεν έχω πολλές εντυπώσεις από EOS R. Τη πούλησα πέρσι το καλοκαίρι, εφόσον ούτε το σύστημα της Canon R (κλεισμένο σε φακούς τρίτων), ούτε το σώμα (πολλά περίεργα θέματα σχεδιασμού και επιδόσεων) με εντυπωσίασαν ιδιαίτερα. Έφυγα από Κάνον κυρίως γιατί την έχουν δει Apple (με κλεισμένο οικοσύστημα και τιμές στο θεό) και τώρα είμαι Nikon με Ζ8 και συμπληρωματικά έχω και Fuji GFX50S. Ξαναγόρασα τη Canon 5DII, κυρίως για συλλεκτικούς λόγους (έχω και τη Nikon D700). On 17/08/2024 at 20:27, highpriest said: Έχει αλλάξει 5-6 μηχανές απο την EOS R Που να θυμάται; 😄 Κακίες. Δεν είναι 6, ήταν 4...😄 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα