Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο manual mode δεν νομίζω. 

Σε αυτή τη περίπτωση θα είναι λιγο καλύτερο το G4, αλλά μόνο σε εξωτερικό χώρο με αρκετό φως. Από τη άποψη ότι έχει πιο φυσικά χρώματα. Σε low light το Nexus 5X όμως είναι πολύ καλύτερο. Χαώδης η διαφορά μπορώ να πω στο τελευταίο.

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

πάντως τα μοτορολα για κάμερα δεν αξίζουν δεν έχουν καθόλου ρυθμίσεις μόνο αυτόματα

Δημοσ.

Eχω δουλεψει το προηγουμενο nexus απ το 5 κι η καμερα του ηταν αθλια. Θα το ψαξω λιγο για το 5Χ παντως.

Ευχαριστω παντως για τις απαντησεις σας!! Συνεχιστε να προτεινετε..

Δημοσ.

Αν και το θεμα του bootloop δειχνει να μονοπωλησε το ενδιαφερον, υπαρχει κι αλλο προβλημα με το κινητο.

Η οθονη υστερα απο καποιους μηνες λειτουργιας παρουσιαζει image retention.

Και ενω στην αρχη δεν εμφανιζεται καθολου, υστερα οταν πρωτο εκδηλωθει εμφανιζεται σε πολυωρη χρηση οθονης και εξαφανιζεται σχετικα γρηγορα οταν παγωσει η οθονη, καταληγει στο τελος να παρουσιαζεται υστερα απο μερικα λεπτα χρησης της οθονης, οι σταμπες μενουν πολυ ωρα και αποκτα περιμετρικα της οθονης και μια κοκκινη/ροζ αποχρωση.

Στο θεμα της πλακετας, το σερβις την αντικαθιστα και υπαρχει και ο ισχυρισμος πως οι νεες πλακετες του 2016 ελυσαν το προβλημα (μενει να αποδειχτει σε βαθος χρονου)

Οσον αφορα το image retention της οθονης ομως, ενω στην αρχη σε μεμονωμενα περιστατικα το σερβις εκανε αντικατασταση οθονης, πλεον το επισημο σερβις δεν την αλλαζει, λεγοντας πως πηρε εντολη απο την LG να την θεωρουν ως "φυσιολογικη λειτουργια"

Ετσι, μετα απο 1-1.5 χρονο, μενεις με μια οθονη οπου και ιχνη (σταμπες) παραμενουν απο τα σημαδια μπαταριας, κεραιας, ωρας κλπ αλλα το χειροτερο ειναι αυτη η ανομοιομορφια χρωματος περιμετρικα της οθονης, οπου οταν το background ειναι γκρι η οθονη δειχνει ασχημα.

Και οταν φτασει σε αυτο το σημειο η οθονη, πλεον το Image retention εμφανιζεται πολυ γρηγορα και εξαφανιζεται τοσο αργα, που στην ουσια το βλεπεις παντα.

Παρομοια συμπεριφορα εχουν εμφανισει και τα G5-V10 μιας και φορουν το ιδιο πανελ quantum ips που οπως φαινεται ειναι ευαισθητα στο I.R..

Για αυτο το λογο προσωπικα και μεχρι η LG να αλλαξει τυπο οθονης στα επερχομενα μοντελα της, θα σας ελεγα να στραφειτε σε καποια αλλη μαρκα. (εικαζεται πως το G6 θα εχει amoled)

Σε περιπτωση οπου θελετε να δειτε ΤΙ ακριβως το σερβις ονομαζει πλεον φυσιολογικη λειτουργια, δεν εχετε παρα να δειτε τα παρακατω βιντεο.

Το προβλημα ξεκινα στις αρχες καπως ετσι:

https://www.youtube.com/watch?v=APtIwskkUcc

και καταληγει στο τελος καπως ετσι:

https://www.youtube.com/watch?v=LnEKsPYYkJM

Mιας και ειμαι κατοχος το G4 απο τον Αυγουστο του 2015, πριν λιγες μερες ειχα στειλει και εγω το κινητο στο σερβις για αλλαγη πλακετας λογω bootloop. Η οθονη μου απο τις αρχες του περασμενου καλοκαιριου ειχε IR αλλα περιμενα να την αλλαξω οταν θα το πηγαινα καποια στιγμη και εγω για πλακετα.

Ενω διαβασα σχολια χρηστων που ανεφεραν πως δεν τους αλλαξαν την οθονη, περιμενα μηπως εγω τυχω διαφορετικης αντιμετωπισης , μιας και η οθονη μου ηταν σχεδον ακριβως οπως στο παραπανω δευτερο βιντεο.

Δυστυχως η οθονη δεν αλλαχθηκε και τα σχολια του τεχνικο σε εγγραφο που μου παρεδωσαν ηταν:

"Eγινε αλλαγη της κυριως πλακετας με νεο imei xxxxxxx. Τα ειδωλα στην οθονη συμφωνα με την Lg ειναι φυσιολογικα".

Εχετε το λοιπον υπ'οψιν σας οι οποιοι ενδιαφερομενοι αγοραστες, ειναι ενα θεμα που θα σας απασχολησει μελλοντικα.

• Like 2
Δημοσ.

και τα samsung, motorola γενικά όλα με τις amoled, oled οθόνες παθαίνουν το burn in μετά από κάποιο καιρό

149b76o.jpg

• Like 1
Δημοσ.

και τα samsung, motorola γενικά όλα με τις amoled, oled οθόνες παθαίνουν το burn in μετά από κάποιο καιρό

149b76o.jpg

Δεν εχω εμπειρια απο μονιμο burn in σε amoled, μιας και σε ειδικα παλαιοτερες γενιες το φαινομενο ηταν σχετικα συχνο. Ετσι δεν στραφηκα ποτε σε amoled.

Ομως στην περιπτωση του g4 με το image retention οπου υποτιθεται τα ιχνη φευγουν οταν κλεισει και  παγωσει η οθονη, αυτα καταληγουν να ειναι σχεδον μονιμα (like burn in) και παιρνεις και Bonus την χρωματικη ανομοιομορφια στο πανελ.

Αν και off topic στην περιπτωση του g4 και στους ηδη κατοχους, υπαρχει μια μπακαλιστικη λυση.  Ακουει στο ονομα blue light filtrer, μιας εφαρμογης που ουσιαστικα εχει ως στοχο να μειωσει το μπλε φως στην οθονη για πιο ξεκουραστη αναγνωση/θεαση.

Ο τροπος που επανασχεδιαζει στην οθονη ομως, βοηθα να καπελωσει το IR και σχεδον το εξαλειφει με τις καταλληλες ρυθμισεις.

(εκτος απο τα κατω βασικα πληκτρα οπου δεν σχεδιαζει επανω σε αυτα)  Καταφερνει ομως να εξαλλειψει την κοκκινιλα (βασικοτατο) και τα ιχνη.  Ηδη αρκετοι χρηστες g4 το χρησιμοποιουμε πλεον.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sisomobile.android.brightness&hl=el

Eπιλεγεις στις ρυθμισεις color το μαυρο, filter opacity 15% ή 20% και screen dimmer 0%.

Το εχετε παντα always on και το προβλημα διορθωνεται οσο λειτουργει.

Απλα στα υπ οψιν, επειδη επανασχεδιαζει στην οθονη, κατα την εγκατασταση νεων εφαρμογων το απενεργοποιειτε πρωτα, μιας και βγαινει το γνωστο μηνυμα "εντοπιστηκε επικαλυψη οθονης" και δεν συνεχιζει η εγκατασταση της οποιας εφαρμογης.

Ημιμετρο μεν, αλλα αναγκαιο δυστυχως, μιας και οπως προανεφερα η lg υστερα απο την γενικη αστοχια στις οθονες αποφασισε να μην τις αντικαθιστα πλεον.

Συγνωμη αν βγηκα off topic.

• Like 1
Δημοσ.

Ρε συ warewolf, ψάξε το δίκιο σου με συνήγορο του καταναλωτή. Δεν είναι δυνατόν να θεωρείται το IR φυσιολογική συμπεριφορά της οθόνης. Το είχα από Νοέμβριο του 15 μέχρι Οκτώβριο του 16. Το κινητό εμφάνισε 4 ή 5 φορές bootloop, δύο φορές IR (και τη μία το έκανε τρείς(!) μέρες αφού ήρθε από το σέρβις με αλλαγμένη οθόνη λόγω IR, μάλλον από ζέστη επειδή ήταν αύγουστος) και πήγε συνολικά δύο φορές σέρβις, μία για πλακέτα και μία για οθόνη, όπου αλλάχθηκε και πλακέτα γιατί είχε πρόβλημα. Τελικά αφού έγινε αυτό με το IR δεύτερη φορά και σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, πήρα για επιστροφή χρημάτων, μου είπαν όχι, πήγα ΣτΚ και με πήρε μετά από 15 μέρες το μαγαζί για να μου δώσει τα λεφτά μου. Τώρα έχω ένα Nexus 6P.

Δημοσ.

Έκραζαν Samsung οι απανταχού καταναλωτές για το πρόβλημα του Note 7 (δικαίως), και η Samsung πήρε πίσω κάθε συσκευη (ως όφειλε). Ελαττωματική ή μη.

Και εδώ συσκευή που κατα τη γνώμη μου δεν θα έπρεπε να πωλείται αυτη τη στιγμή, με διαπιστωμένα προβλήματα hardware, το προσπερνάνε.

Και έχεις τον TS να ρωτάει αν αξίζει να το αγοράσει κανεις.

• Like 2
Δημοσ.

Σας ευχαριστω ολους για τη βοηθεια. Καταληξτε λοιπον ολοι μαζι στο smartphone με την καλυτερη καμερα να το παρω να τελειωνουμε. (Οσο βλεπω τον πατερα μου που ειναι οικοδομος να κουβαλαει το s7 και να του πεφτει ολη μερα μεσα στη σκονη απλα και μονο για να παιρνει τηλεφωνα λυπαμαι πραγματικα τα λεφτα)

Δημοσ.

Το 5χ επιβεβαιωνω οτι εχει πολυ καλη καμερα. Το εχει η μητερα μου και χθες ειχε ερθει ο ξαδερφος μου σπιτι για καφε, που εχει το iphone 6s (το απλο), και συγκριναμε μεσα στο σπιτι χωρις φλας τα κινητα μας. Εγω btw εχω s7 edge. Το δικο μου ειχε καλυτερο color representation, αλλα μετα ειχε το nexus 5x και μετα το iphone.. Επισης με το HDR+ γινονταν ακομα καλυτερα τα χρωματα, και η εικονα ηταν αρκετα crisp για φωτο χωρις φλας.

+Χθες πηρε και το 7.1.1.

+Η φωτεινοτητα της οθονης ειναι καλη, που σημαινει οτι στο φως του ηλιου ειναι κομπλε.

+doze για καλυτερη διαχειριση μπαταριας.

+ fingerprint scanner το οποιο ειναι Ultra fast, το δοκιμαζαμε χθες, και λογω της θεσης στο πισω μερος του κινητου, τα misses ειναι μηδαμινα, καθως η θεση του δαχτυλου σου ειναι σχεδον παντα η ιδια..

Για μενα στα 250 32gb, με τετοια καμερα + nexus experience, δλδ γυμνο android, ειναι must.

ps: εχει και usb type C. Το μονο αρνητικο της συσκευης ειναι οτι ειναι πλαστικη η κατασκευη της και οχι αλουμινιο.

• Like 2
Δημοσ.

Συμφωνω απολυτα με ολα που λες, καθοσον κατοχος και τα ξερω απο πρωτο χερι. Για το πλαστικο ομως δεν νομιζω οτι ειναι και τοσο κακο προσωπικα δεν με εχει ενοχλησει καθολου.

Δημοσ.

Συμφωνω απολυτα με ολα που λες, καθοσον κατοχος και τα ξερω απο πρωτο χερι. Για το πλαστικο ομως δεν νομιζω οτι ειναι και τοσο κακο προσωπικα δεν με εχει ενοχλησει καθολου.

Στα λεφτα του ειναι απαιχτο, δεν το συζητω! Απλα υπαρχουν αλλα κινητα, κινα μερια, που ειναι αλουμινιο και κανουν 150 ευρω...Αλλα ειναι πολυ δυνατο κινητο, οποιος μπορει να προλαβει ακομα ας το παρει, γιατι σε αυτα τα λεφτα τα a5 κτλ ειναι χρεπια. Ασε που ακομα παιρνει updates και θα παρει και το 8 λογικα.. Τωρα μην πεταχτει κανενας και πει για κινεζικα κινητα με 200 ευρω, γιατι το experience ειναι μερα με την νυχτα. Τα lagαρισματα που θα φαει το nexus με ενα xiaomi ειναι χαοτικα..

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...