calenter2003 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 Το "δεν εντυπωσίασαν" που γράφω εννοώ συγκριτικά με την τιμή, εννοείται ότι άμα ήταν στην ίδια τιμή θα επέλεγα το καινούργιο αλλά σκέψου ότι τότε που το πήρα εγώ η διαφορά ήταν 600 ευρώ παραπάνω επιπλέον, ο επεξεργαστής στα νέα μοντέλα είναι επιπέδου air(δες την κατανάλωση στο macbook pro 13 2015 και αντίστοιχα του 2016), τέλος χρειάζεσαι αντάπτορες που πρέπει να πάρεις για να συνδέσεις το οτιδήποτε. Το ζήτημα τελικά είναι ότι οι τιμές ανέβηκαν χωρίς να προσφέρουν αρκετά παραπάνω από αυτά που προσφέρει το αμέσως προηγούμενο μοντέλο... Eίναι μεν πιο ακριβά τα νέα Pro αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι καταργήθηκε η έκδοση με 128 GB. Επομένως το entry level πλέον είναι το 256 GB και αν συγκρίνει τις τιμές του παλιού με το νέο(ήδη πωλείται στα 1630 ευρώ σε σκρουτζομάγαζο) με αυτόν τον δίσκο τότε η διαφορά τους είναι μικρή.
iCyd Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Παιδια απο οτι θυμαμαι ειναι μια χρονια που τα 15" που εχουν 2 καρτες γραφικων ενα πολυ συχνο προβλημα ηταν το οτι η Nvidia καιγοταν! Γνωριζουμε ποια χρονια γινονταν αυτο,σε ποια μοντελα?
iCyd Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Εδω ειμαι και παλι. Βρηκα ενα Macbook Pro 15" Mid 2012 Retina και ειμαι ενα βημα πριν το αγορασω! Η τιμη του ειναι αρκετα ελκυστικη, τι προτεινετε? Να προχωρησω σε αγορα ή ειναι πολυ παλιο? Η κατασταση του ειναι εξαιρετικη.
mistr4l Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Εδω ειμαι και παλι. Βρηκα ενα Macbook Pro 15" Mid 2012 Retina και ειμαι ενα βημα πριν το αγορασω! Η τιμη του ειναι αρκετα ελκυστικη, τι προτεινετε? Να προχωρησω σε αγορα ή ειναι πολυ παλιο? Η κατασταση του ειναι εξαιρετικη. Θα σου απαντήσω το εξής χωρίς να γνωρίζω την τιμή και την κατάσταση του συγκεκριμένου. Γενικότερα, στα μεταχειρισμένα mac, οι κάτοχοί τους έχουν ένα θέμα με τις τιμές. Επειδή δηλαδή ΤΟΤΕ το είχαν αγοράσει 2500Ε, θεωρούν πως σήμερα αξίζει 1000Ε. Παραβλέπουν το γεγονός με άλλα λόγια πως παραμένει μία ηλεκτρονική συσκευή με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Στο συγκεκριμένο τώρα, αν σου βγάλει πρόβλημα μητρική / κάρτα γραφικών το κόστος θα είναι αρκετά τσουχτερό. Συνεπώς, κρίνε ανάλογα μόνος σου αν αξίζει η τιμή του ή όχι, σε σχέση προφανώς με καινούριο. Τέλος, προφανώς και η κατάσταση στην οποία βρίκεται (εξωτερική υποθέτω) δεν σχετίζεται με το αν σου βγάλει πρόβλημα ή όχι. Παρομοίως, αν δούλεψε συνολικά 3 ώρες από το 2012 μέχρι τώρα και πάλι δεν σημαίνει πως δεν θα βγάλει πρόβλημα. Φυσικά, υπάρχουν κι ορισμένοι (λίγοι δυστηχώς) που πωλούν macbooks σκεπτόμενοι ώριμα και σωστά. Κρίνε μόνος σου αν αξίζει ή όχι. Αν μιλάμε για τιμή κοντά στα 1000Ε όμως, προσωπικά θα έβαζα κάτι παραπάνω και θα πήγαινα σε καινούριο, έστω 13άρι. Υ.Γ 1 Δεν θυμάμαι αν τα 2012 μοντέλα αναβαθμίζουν RAM και SSD. Υ.Γ 2 Αν δεν ξέρουμε χαρακτηριστικά (βλέπε Υ.Γ 1) και τιμή, πώς θα σου πει κάποιος αν αξίζει ή όχι???????? 1
iCyd Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Σε ευχαριστω για την αναλυτικη σου απαντηση.Στο συγκεκριμενο μιας και ειναι Retina μοντελο δεν αναβαθμιζεται η RAM και ο SSD ειναι Flash Module. Αλλα δεν χρειαζεται αναβαθμιση μιας και ειναι 16GB RAM και 512 SSD. Συγκεκριμενα : Retina Display 2.7 GHz Intel i7 16GB Ram DDR3 512 SSD Disk Drive. https://support.apple.com/kb/sp653?locale=en_US
mistr4l Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2016 Το laptop είναι άριστο από specs. Αν αξίζει η αγορά του?? Από άποψη specs, προφανώς και ναι. Από εκεί κ πέρα, δεν αναφέρεις τιμή, οπότε δεν μπορώ να σου απαντήσω προσωπικά αν αξίζει ή όχι. Παραπέρα, για εμένα δεν αξίζει καμία αγορά ηλεκτρονικού προϊόντος εκτός εγγύησης, εκτός κι αν η τιμή είναι τέτοια που ν'αξίζει το ρίσκο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα