Προς το περιεχόμενο

Aγορα νεoυ Macbook (Air ή Pro ? ) .

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Aυτη τη στιγμη ειμαι με το Macbook Pro 13" Early 2011 . 

Η δουλεια για την οποια το χρειαζομαι ειναι για προγραμματισμο(xcode/netbeans κλπ),σερφαρισμα,καμια ταινια και μια φορα στα 2 χρονια αν τυχει κανα χαλαρο game(εχω desktop).

Με όλο το θάρρος, έχεις ένα laptop ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ. Έχεις σκεφτεί να βάλεις SSD και να τερματίσεις RAM (υποθέτω ότι δεν τα έχεις κάνει). 

Παραπέρα, για τη δουλειά που το χρησιμοποιείς δεν πιστεύω πως θα δεις τεράστια διαφορά αν πας στα laptop που ψάχνεις, ειδικά για το 12άρι. Φυσικά μπορεί να θες την αλλαγή, να θες την retina κλπ αλλά προσωπικά δεν θα είχα αλλάξει το δικό μου (mbp late 08) αν δεν είχε καεί η μητρική. Πλέον έχω το mbp retina 15. Ναι προφανώς και το μηχάνημα ΠΕΤΑΕΙ, αλλά και το παλιό με τον SSD και τα 8Gb RAM πήγαινε ΜΙΑ ΧΑΡΑ. 

Στο θέμα σου λοιπόν.

Αν δεν έχεις ήδη (ή δεν έχεις σκεφτεί να βάλεις) SSD + RAM στο δικό σου laptop, σκέψου το σοβαρά. Ειδάλλως, αν τα έχεις κάνει όλα (ή τα έχεις σκεφτεί) αλλά και πάλι θες την αλλαγή, προσωπικά δεν θα πήγαινα στο 12άρι. 

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εχω και εγω μπει στο τρυπάκι για macbook.. αχ είναι πολύ ακριβά δυστυχως!! τεσπα, στο skroutz έχει το pro 13" (με μόνο 4GB RAΜ βεβαια) http://www.skroutz.gr/s/2020459/Apple-Macbook-Pro-13-2-5GHz-i5-4GB-500GB.html σε πολύ καλή τιμή... για δες το κ αυτο

Το συγκεκριμενο macbook ειναι πιθανον ιδιο με αυτο που εχει ηδη ο φιλος. Ειναι αρκετα ξεπερασμενο απο θεμα hardware, και δεν αξιζει να δωσεις τοσα λεφτα για να το παρεις καινουργιο. Ισως μεταχειρισμενο μεχρι 500 ευρω αν ειναι σε πολυ καλη κατασταση.

Δημοσ.

Το συγκεκριμενο macbook ειναι πιθανον ιδιο με αυτο που εχει ηδη ο φιλος. Ειναι αρκετα ξεπερασμενο απο θεμα hardware, και δεν αξιζει να δωσεις τοσα λεφτα για να το παρεις καινουργιο. Ισως μεταχειρισμενο μεχρι 500 ευρω αν ειναι σε πολυ καλη κατασταση.

εννοεις ζελατινα τετοια τιμη...

ισως και να αξιζε

Δημοσ.

αυτό φαντάστηκα κ εγώ, ότι είναι χαμηλή η τιμή επειδή θα είναι παλιό μοντέλο.. νόμιζα πως ειχε το Air, γι'αυτό το πρότεινα!

Δημοσ.

εχω και εγω μπει στο τρυπάκι για macbook.. αχ είναι πολύ ακριβά δυστυχως!! τεσπα, στο skroutz έχει το pro 13" (με μόνο 4GB RAΜ βεβαια) http://www.skroutz.gr/s/2020459/Apple-Macbook-Pro-13-2-5GHz-i5-4GB-500GB.html σε πολύ καλή τιμή... για δες το κ αυτο

αυτό φαντάστηκα κ εγώ, ότι είναι χαμηλή η τιμή επειδή θα είναι παλιό μοντέλο.. νόμιζα πως ειχε το Air, γι'αυτό το πρότεινα!

To συγκεκριμενο ειναι μοντελο του ... 2012 που πουλαγε μεχρι και προσφατα η apple . Αποφυγετε το.

Το air που παιζει σε παρομοια χρηματα ειναι πολυ πιο γρηγορο, εχει καλυτερη οθονη, εχει ssd και ειναι μοντελο του 2015.

• Like 2
Δημοσ.

Εγω προσωπικα θα πηγαινα σε macbook pro retina 15, εφοσον δεν εχεις βαλει ssd και ram επιπλεον οπως ειπε και ενας φιλος πιο πανω... ( εχω το macbook pro retina 15 mid 2014)

Ειναι λεπτο και ελαφρυ για 15αρι και πολυ δυνατο μηχανημα, το 12αρι μην το κοιταξεις καν (αν και μου αρεσει πολυ σαν design κλπ) για την δουλεια που το θες δεν κανει. 

Η retina οθονη ειναι αλλο πραγμα πραγματικα, μολις το δεις θα παθεις πλακα και θα αναρωτηθεις πως αντεχες τοσα χρονια με το παλιο μοντελο.

Δημοσ.

To air εχει ιδια οθονη με το macbook pro εως mid 12. Κοινως πατατα οθονη! Ειχα macbook pro 13" mid 12 4 χρονια σχεδον.. Αξιοπρεπεστατο, τα εβγαλε τα λεφτα του μια χαρα. Επειδη apple, το εδωσα χωρις να χασω μια περιουσια και πηρα ενα imac 5k, προσθετοντας μια μικρη περιουσια. Εξαιρετικο μηχανημα αλλα προεκυψε αλλαγη δουλειας, και χρειαζομουν παλι λαπτοπ, οποτε ειπα να παρω macbook air του 15 καθως το 12αρι δεν μου γεμισε το ματι. Ολα καλα με το air και γρηγορο και ελαφρυ και απο ολα, αλλα το ματι μου ειχε συνηθισει στην 5k οθονη πλεον, και η απλη οθονη του air ηταν σαν να βλεπω hercules οθονη απο υπολογιστη 8088. Οπότε το δινω και το air και παιρνω macbook 12αρι.
Συμπερασμα. Χρησιμοποιω πλεον για τα παντα το 12αρι. Η μπαταρια του βγαζει 10 ωρες ανετα.. εννοω 10 ωρες στη δουλεια, να δουλευω αρχεια στο pages καθε τοσο, mails, τηλεφωνα, και πολυ pdf. Αυτα ναι.. τα κανει μια χαρα και ισως να εβγαζε και 13-14 ωρες. Όλα αυτα χωρις browsing στο ιντερνετ, η εστω ελαχιστα και αυτο με safari γιατι ο chrome καταπινει μπαταρια σαν νερακι. Ουτε photo editing ουτε video editing ουτε gaming, τιποτα αλλο, μονο τα της δουλειας που συνεπαγεται οτι δεν ειμαι και ολη την ωρα απο πανω του. Το πληκτρολογιο που το βριζουν ολοι, με βολεψε απο τη στιγμη που το ακουμπησα. Με τη μια θυρα δεν εχω κανενα θεμα, γιατι δεν χρησιμοποιω κατι περιφερειακο.
Δεν χανεις τιποτα να πας καπου και να δοκιμασεις καποιο. Δεν θα απογοητευτεις. Βεβαια αν θελεις ενα μηχανημα που δεν θα βγαινει απο το σπιτι η θα βγαινει μια στο τοσο, η θα ειναι το μοναδικο σου pc τοτε θα εισαι καλυτερα με macbook pro 13" η 15" του 2015, εφοσον θες κατι σε apple παντα.

• Like 1
Δημοσ.

To air εχει ιδια οθονη με το macbook pro εως mid 12. Κοινως πατατα οθονη! 

Το air του 2015 σε σχεση με το απλο(οχι retina) macbook pro του 2012 εχει οθονη μεγαλυτερης αναλυσης(1440x900 εναντι 1280x800) και  μεγαλυτερης αντιθεσης.

Φυσικα δεν συγκρινεται με την οθονη του retina που ειναι αισθητα καλυτερη και ναι η οθονη και των 2(air 2015 και mbp απλο 2012) ειναι πατατα για τα σημερινα δεδομενα για λαπτοπ των 1000€.

Δημοσ.

Σας ευχαριστω για το ενδιαφερον και τις απαντησεις σας.

Λοιπον:

- Εχω βαλει ηδη SSD πανω στο ηδη υπαρχον macbook.

-Ram εχω ακομα τα 4GB

-Ο μονος λογος που κοιταω για αγορα νεου ειναι το οτι μελος της οικογενειας θελει macbook και θα του δωσω το δικο μου και ετσι εγω θα παω σε καινουργιο.

13" pro Retina εχω δει αρκετα και σε καλες τιμες απλα κρατιεμαι ακομα μπας και δω καμια καλη αγγελια με κανενα 15" .

Δημοσ.

Εγώ πήρα το 13αρι pro του 2015 πριν ένα μήνα στα 1170€ ψιλιάστηκα ότι θα ανεβεί η τιμή (τώρα έχει κοντά 1400€ στο Skroutz) ύστερα από τις αυξήσεις που έκανε η apple στην Αγγλία και μετα τα καινούργια μοντέλα τα οποία τα περιμέναμε πως και πως και δεν εντυπωσίασαν όποτε το χτύπησα τότε. Είναι ότι καλύτερο υπάρχει για εμένα και θεωρώ μεγάλο λάθος να πάει κάποιος σε air μοντέλο για 100-200 ευρώ. Εφόσον δινεις τόσα λεφτά δώσε κάτι παραπάνω να το ευχαριστηθείς. Όσο για την οθόνη εγώ ήθελα κάτι να μεταφέρεται πολύ εύκολα και έτσι πήρα το 13αρι το οποίο δεν με απογοήτευσε καθόλου, η οθόνη είναι καταπληκτική και δεν κουράζει, αλλά όπως είπαν και τα παιδιά αν δεν υπάρχει πρόβλημα για τη μεταφορά του τότε πάρε το 15αρι έχει 4πυρηνο επεξεργαστή διπλάσια ram, περισσότερο χώρο και φυσικά τη μεγαλύτερη οθόνη...

Ελπίζω να βοήθησα!

Δημοσ.

τα καινούργια μοντέλα τα οποία τα περιμέναμε πως και πως και δεν εντυπωσίασαν όποτε το χτύπησα τότε

Γιατί δεν εντυπωσίασαν; Άμα δηλαδή το μοντέλο χωρίς τατσμπαρ είχε την ίδια τιμή με το μοντέλο που πήρες, θα έπαιρνες πάλι το προηγούμενο επειδή δε σε εντυπωσίασε;

Δημοσ.

Το "δεν εντυπωσίασαν" που γράφω εννοώ συγκριτικά με την τιμή, εννοείται ότι άμα ήταν στην ίδια τιμή θα επέλεγα το καινούργιο αλλά σκέψου ότι τότε που το πήρα εγώ η διαφορά ήταν 600 ευρώ παραπάνω επιπλέον, ο επεξεργαστής στα νέα μοντέλα είναι επιπέδου air(δες την κατανάλωση στο macbook pro 13 2015 και αντίστοιχα του 2016), τέλος χρειάζεσαι αντάπτορες που πρέπει να πάρεις για να συνδέσεις το οτιδήποτε. Το ζήτημα τελικά είναι ότι οι τιμές ανέβηκαν χωρίς να προσφέρουν αρκετά παραπάνω από αυτά που προσφέρει το αμέσως προηγούμενο μοντέλο...

Δημοσ.

Σαν ιδιοκτήτης MacBook 15" retina , προτείνω ανεπιφύλακτα να προβείς σε αγορά πάλι pro . Διαχρονικά μηχανήματα και αντέχουν κάθε είδους χρήση . Gaming δεν έχω δοκιμάσει .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...