Προς το περιεχόμενο

Aγορα νεoυ Macbook (Air ή Pro ? ) .

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα, αυτον τον καιρο σκεφτομαι να προχωτησω σε αγορα νεου macbook και θα ηθελα την βοηθεια σας στην αποφαση μου. 

Aυτη τη στιγμη ειμαι με το Macbook Pro 13" Early 2011 . Ειμαι πολυ ευχαριστημενος με το συγκεκριμενο και το εχω κοντα 6 χρονια χωρις κανενα προβλημα.

Η δουλεια για την οποια το χρειαζομαι ειναι για προγραμματισμο(xcode/netbeans κλπ),σερφαρισμα,καμια ταινια και μια φορα στα 2 χρονια αν τυχει κανα χαλαρο game(εχω desktop).

Τωρα αυτο που σκεφτομαι να παρω ειναι ενα μοντελο απο 2013 και μετα. Σκεφτομουν να παω για 15" αλλα δεν ξερω αν θα με βολεψει , δεν εχω θεμα τοσο με το μεγεθος και τη μεταφορα του , δεν νομιζω οτι αλλαζει και κατα πολυ , οσο για την μεταβαση απο 13 σε 15.

Με ενα Macbook Air θα μπορω να κανω εξισου ευκολα τα πραγμτα τα οποια αναφερω παραπανω? Ή θα ηταν καλυτερο να συνεχισω με ενα Pro παλι?

Για το Macbook 12¨ τι γνωμη εχετε?

Αναμενω τις αποψεις σας.

Ευχαριστω εκ των προτερων. :D

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Απο την στιγμή που η χρήση που το κάνεις δεν είναι απλό browsing και word, θα σου πρότεινα να πας σε pro. Το Air είναι καλό αλλα πιστεύω οτι είναι για αυτούς που κάνουν "απλή" χρήση. 

Το 12'αρι για κάποιο λόγο δεν με τραβάει καθόλου και πιστεύω οτι θα βγει μεγάλη πατατα.

Δημοσ.

Ευχαριστω για την αμεση απαντηση. 

Η αληθεια ειναι πως το 12αρι γενικα δεν το ειδα να κυκλοφορει πολυ και ειμαι λιγο επιφυλακτικος. Αν και ειναι νωρις ακομα πιστευω!

Δημοσ.

Καταρχήν για αυτά που ζητάς θα πας σε pro και όχι σε air, ειδικά για την οθονάρα του. Εγώ πήρα πριν ένα μήνα το pro 13αρι του 2015 στα 1170 ευρώ και πιστεύω ότι είναι το πιο vfm αυτή τη στιγμή, σκέψου ότι πριν από ένα χρόνο με κοντά 1100 έπαιρνες air και τώρα με 1200 παίρνεις pro μοντέλο με retina αν και ανέβηκε λίγο η τιμή του τον τελευταίο μήνα. Οι διαφορές με το καινούργιο είναι μικρές και αν δεν σε ενδιαφέρει η μπάρα εγώ μόνο αρνητικά βλέπω στα νέα μοντέλα...

• Like 1
Δημοσ.

προχωρα σε pro  15 αφου δε σε νοιαζει το θεμα μεταφορας, δε θα το μετανιωσεις, αφου εχεις ηδη 13αρι γιατι να ξαναπας σε 13; αν πουλας το δικο σου στειλε μου πμ

Δημοσ.

Καταρχήν για αυτά που ζητάς θα πας σε pro και όχι σε air, ειδικά για την οθονάρα του. Εγώ πήρα πριν ένα μήνα το pro 13αρι του 2015 στα 1170 ευρώ και πιστεύω ότι είναι το πιο vfm αυτή τη στιγμή, σκέψου ότι πριν από ένα χρόνο με κοντά 1100 έπαιρνες air και τώρα με 1200 παίρνεις pro μοντέλο με retina αν και ανέβηκε λίγο η τιμή του τον τελευταίο μήνα. Οι διαφορές με το καινούργιο είναι μικρές και αν δεν σε ενδιαφέρει η μπάρα εγώ μόνο αρνητικά βλέπω στα νέα μοντέλα...

Να πω την αληθεια περιμενα να βγει το καινουργιο αλλα απογοητευτηκα γι αυτο και κοιταω σε πιο παλια μοντελα. Μαλλον θα παω σε καποιο μεταχειρισμενο σε αριστη κατασταση γιατι τωρα για 1600ευρω αρκετα μου φαινονται (πρωτη τιμη στο σκρουτζ).

προχωρα σε pro  15 αφου δε σε νοιαζει το θεμα μεταφορας, δε θα το μετανιωσεις, αφου εχεις ηδη 13αρι γιατι να ξαναπας σε 13; αν πουλας το δικο σου στειλε μου πμ

Μαλλον θα δωθει σε αλλο μελος της οικογενειας. Μαλλον για 15 κοιταω!

Δημοσ.

Ή 13" η 15" του 2015. Σε καμια περιπτωση air, η οθονη του ειναι σαν να κοιτας τοστιερα, σε συγκριση με τα retina. Kαι το 12αρι ειναι καλο, αν θες κατι να το κουβαλας απο δω και απο εκει ολη μερα.

Δημοσ.

Δεν εχω θεμα τοσο με τη μετακινηση,δεν με ενοχλει. Χαζευα κατι 15" του 2013 -2015 θα κανω υπομονη μπας και βρεθει κατι καλο στις αγγελιες!

Δημοσ.

Παιδια ενα macbook  με υπολοιπο εγγυησης αλλα χωρις κουτι δεν καλυπτεται απο την εγγυηση αν παρουσιασει κατι σωστα?

Δημοσ.

Παιδια ενα macbook  με υπολοιπο εγγυησης αλλα χωρις κουτι δεν καλυπτεται απο την εγγυηση αν παρουσιασει κατι σωστα?

Η απουσια ή οχι κουτιου δεν επηρεαζει την εγγυηση.

Δημοσ.

και χωρις αποδειξη παλι ισχυει μεσω serial 

αν εχει ενεργη εγγυηση σκεψου σοβαρα ενα apple care

απο μενα εχοντας δοκιμασει air 11 (2011) mbr pro 13 (2011) imac 27 2011+ 2013)

και τα τελευταια 2 χρονια mbr 13 retina late 13 

το 11ρι το λατρεψα σε σημειο υπερβολης

φορητος υπολογιστης σε μεγεθος ipad για το 2011)

πλεον τα ρετινα νομιζω ειναι μονοδρομος 

ουτος η αλλος η διαφορα τιμης με ενα μτχ air δεν ειναι και τεραστια στα ελληνικα φορουμς (700 με 900 1000)

απλα κοιτα να εχει τουλαχιστον 8 μνημη και 250 δισκο

Δημοσ.

Το 12άρι κάνει μόνο για βασικές εργασίες και έχει μόνο μία είσοδο usb-c. Προσωπικά δεν θα το έπαιρνα. Το 15άρι είναι πιο πολύ desktop παρά laptop για μένα. Δεδομένου ότι έχεις σταθερό και η διαφορά με το 13άρι στην τιμή είναι αρκετά μεγάλη, νομίζω ότι το 13άρι, όπως λένε και άλλοι πιο πάνω είναι η καλύτερη επιλογή. Το Air δεν θα το αγόραζα διότι έχει χειρότερη οθόνη, ίδια περίπου τιμή με το pro και μάλλον σύντομα θα το σταματήσουν. 

Δημοσ.

τωρα αν σου πω οτι εγω σαν κατοχος retina pro 13 

γλυκοκοιταζω το 12 ρι...

πρακτικα το usb το χρησιμοποιω σχεδον αποκλειστικα για time machine

εχοντας (καιρο τωρα) απλα επενδυσει σε ενα καλο aftermarket ρουτερ γιατι του οτε sucks

βεβαια δεν ειναι το main pc μου...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...