nikοs Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Καλησπέρα σε όλους, Θα χρειαστώ μερικές συμβουλές.Πρόσφατα αγόρασα ένα HP Pavilion x360 - 13-s102, με 4gb ram , 15 6200u και 128gb m2 ssd.Προηγουμένως είχα ένα hp g62 που του είχα βάλει έναν ssd και 8gb ram το οποίο χάλασε ξεκάθαρα από δική μου υπαιτιότητα...Οπότε μου έμειναν προίκα οι μνήμες και ο δίσκος... Αφού χάρηκα με το παραπάνω το νέο μου λαπτοπ μου μπήκαν χθες τα φιτίλια...Γιατί να μην βάλω τον ssd που έχω πάνω στο καινούργιο λαπτοπ και να τον χρησιμοποιώ ως δεύτερο δίσκο;;;Και αφού έχω τις μνήμες γιατί να μη το αναβαθμίσω στα 8gb ώστε πλέον να έχω ένα ακόμα πιο δυνατό μηχάνημα;;; Οι απορίες μου είναι λοιπόν οι ακόλουθες: -Ξέρει κανείς με σιγουριά πόσα slots έχει αυτό το λαπτοπ;; -H μπαταρία θα επηρεαστεί πολύ από την προσθήκη 2ου δίσκου και της ραμ;;; -Χρειάζεται να αφαιρεθεί πλήρως η μητρική για να προσθέσω τις μνήμες;; -Χάνω την εγγύηση;;; -Οι μνημες μου ειναι ddr3 και αυτό θέλει ddr3l να το επιχειρήσω ή δεν θα ανοίξει ποτε;;; -Αξίζει να μπει ssd δίσκος ως δεύτερος ενώ ήδη έχω ssd επάνω;; -Ο συνδιασμός των παραπάνω θα μου δώσει κάτι ουσιαστικό σε επιδόσεις;
TheAccountant Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 στο παραπάνω λινκ ειναι ο οδηγός πως να το ανοιξεις (ευκολακι). Το ανοιγεις και βλέπεις τι γίνεται. Νομιζω... πως εχει 2 θέσεις για σκληρο, οποτε θα μπορεις να εχεις και τα 2. M2 Sata και κανονικό 2.5αρι. Η Crucial αναφέρει πως γίνεται upgrade η μνημη, αλλα δεν εχεις DL. Απλα δοκιμάζεις με την δικη σου (αν μπαινει) και θα δεις αν bootarei κανονικα. Αν δεν, προφανως δεν κανει. Trial and error. Εγγύηση δεν θα χάσεις αν τον ανοιξεις προσεκτικά και αν τον επιστρεψεις οπως ήταν (το ιδιο configuration). ps: απορώ που τον πήρες με 4GB RAM. Δεν ειναι οτι ειναι αναβαθμίσιμα πάντα. Σε πολλους ειναι κολλημένα στην μητρικη.
nikοs Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 στο παραπάνω λινκ ειναι ο οδηγός πως να το ανοιξεις (ευκολακι). Το ανοιγεις και βλέπεις τι γίνεται. Νομιζω... πως εχει 2 θέσεις για σκληρο, οποτε θα μπορεις να εχεις και τα 2. M2 Sata και κανονικό 2.5αρι. Η Crucial αναφέρει πως γίνεται upgrade η μνημη, αλλα δεν εχεις DL. Απλα δοκιμάζεις με την δικη σου (αν μπαινει) και θα δεις αν bootarei κανονικα. Αν δεν, προφανως δεν κανει. Trial and error. Εγγύηση δεν θα χάσεις αν τον ανοιξεις προσεκτικά και αν τον επιστρεψεις οπως ήταν (το ιδιο configuration). ps: απορώ που τον πήρες με 4GB RAM. Δεν ειναι οτι ειναι αναβαθμίσιμα πάντα. Σε πολλους ειναι κολλημένα στην μητρικη. Ενημερώθηκα πρώτα πως είναι αναβαθμίσιμα πριν τον πάρω...Και τα κριτήριά μου ήταν τελείως διαφορετικά κατα την αγορά...ήθελα ένα 13άρι λαπτοπ , με καλη μπαταρία ssd καλό design(γιατί μου χρειάζεται) και κάτω απο 700ευρώ, οπότε στις ανάγκες μου με υπερκάλυπτε...Απλά τώρα μου μπήκε η ιδέα μιας και τα υλικά υπάρχουν. Πόσα slots επέκτασης έχει δεν ξέρω απλά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα