DevFromHell Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Γιατί έχει ένα σωρό άλλα αρχεία μέσα στον Connector/J της mySQL αφού χρειαζόμαστε μόνο ένα για να κάνουμε το connection με τη βάση? Αυτό με μπέρδεψε περισσότερο...
rafinos Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Το να επικοινωνεί αυτό το ένα αρχείο με τα υπόλοιπα το σκέφτηκες;
DevFromHell Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Οταν ανοίγω το zip μου έχει το connector/j jar που το βάζω στο path του project μου.. ωραία.. και μετά έχει ένα φάκελο src, ένα build.xml και 3 αγνώστου κατάληξης αρχεία CHANGES, COPYING και README... αφού δέν τα βάζω στο project μου πώς τα βρίσκει και επικοινωνεί μαζί τους? δέν έχω καταλάβει τί κάνουν αυτά και γιατί τα δίνει..
pmav99 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Τότε ξεκίνα από την αρχή με ένα Java tutorial
Predatorkill Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Ο φακελος src εχει τα απαραιτητα αρχεια ωστε να φτιαχτει (build/compile) το jar. Τα υπολοιπα ειναι αρχεια κειμενου, μπορεις να τα ανοιξεις με εναν text editor. Απο εκει και περα, θα συμφωνησω με τον pmav99.
DevFromHell Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Μερικά απλά πραγματα στο Java Core τα έχω προσπεράσει γιατί βιάζομαι να πάω στα J2EE.. δηλαδή πώς να φτιάχνεις JAR και πως επικοινωνούν με το project δέν τα έχω κοιτάξει.. To manifest πχ ξέρω τι κάνει.. ΟΚ. το build.xml και το src είναι κατανοητό.. τα άλλα 3 γιατί τα έχει? metadata είναι?
pmav99 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 @DevFromHell Όσο ανεβαίνει το post count, το ύφος σου θυμίζει έντονα ένα γνωστό troll που μας άφησε χρόνους πριν λίγες μέρες. 1
DevFromHell Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Οχι ρε καμιά σχέση.. εδώ καιγόμαστε να τα μάθουμε γρήγορα για να φύγουμε εξωτερικό.. προέρχομαι απο περιβάλλον C/C++ και δέν έχω σοβαρή εμπειρία σε προγραμματισμό και για αυτό φαίνομαι λίγο άσχετος.. απλά πρίν έκανα ένα παράδειγμα με Log4j και έπρεπε να του βάλω το apache-log4j-2.7-bin.zip για το Logger και ένα αρχείο .properties .. Ωραία μέχρι εδώ.. Οταν του πέταγα όλο το zip στα libraries δέν έπαιζε.. μετά που το έβγαλα και του έβαλα χωριστά το JAR που ήθελε org.apache.log4j.Logger .επαιξε.. και αναρωτιέμαι αφού τα JAR, WAR είναι ζιπάκια γιατί δέν το πήρε.. Παρεπιπτόντως είναι καλύτερα να βάζω το source code ή το binary ζιπάκι? A OK ανοίγουν με Notepad τα άλλα 3.. σόρρυ τώρα το πρόσεξα.. απλά επειδή δέν έχουν κατάληξη δέν μπήκα στο κόπο κάν να δοκιμάσω.. Αλλη απορία.. Εχω κατεβάσει τον Apache.. του έβαλα ServerName localhost που ήθελε.. του έβαλα και το service γιατί το Apache monitor δέν έδειχνε τίποτα.. και It works.. Ωραία μέχρι εδώ.. Μην μου πειτε ότι υπάρχουν έτοιμα σαν το XAMPP.. θέλω να το κάνω manually για να τα μάθω.. έχω κατεβάσει το phpMyAdmin και πρέπει να το βάλω κάπου μέσα στον Apache.. Σε ποιό φάκελο πρέπει να πάει???
akis_fc Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Το καλύτερο είναι να μάθεις τι κάνει το κάθε τι πως δουλεύει και κατ' επέκταση που χρησιμοποιείται. Όλα τα υπόλοιπα είναι μπακαλιστικες λύσεις τις οποίες συνηθιζεις να υιοθετεις άκριτα και όταν για κάποιο λόγο θα χρειαστείς κάτι περα απο αυτά που ρωτάς εδώ, δεν θα ξέρεις τι σου γίνεται. Tldr; Μπορεί να υπάρχει short path όπως το λες για τον προγραμματισμό αλλά δεν οδηγεί ούτε καν κοντά στο κανονικό.
DevFromHell Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 ΟΚ. Λοιπόν τα ξαναγράφω για να μην ξεχαστεί καμιά απορία: 1) όταν είναι να βάλω στα libraries αρχείο WAR, δηλαδή αρχεία JAR μαζί με άλλα το πετάω έτσι όπως είναι ή βγάζω μονο τα JAR που χρειάζομαι.. Το ίδιο πρόβλημα είχα πάλι όταν επαιζα με τα AspectJ .. 2) Οταν είναι να κατεβάσω zip να προτιμάω το source code ή τη binary έκδοση? Μήπως το source code είναι πιό γρήγορο και καλά.. 3) σε ποιό φάκελο του Apache βάζω το φάκελο phpMy Admin? Αυτό το λινκ έχω για οδηγό: https://www.badprog.com/windows-7-installing-php-apache-http-mysql-phpmyadmin-on-windows
akis_fc Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Για το 1 βάζεις τα jar που χρειαζεσαι για το 2 κατεβάζεις το binary
DevFromHell Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 χα χα χα.. καλό.. να κάνω ότι λέει αυτός ο οδηγός με το C:/www ε? Εντάξει δέν πολυκαίγομαι για τον Apache και τα PHP γιατί θα χρησιμοποιήσω GlassFish και Servlets στο project μου.. θα το παίξω Ορακλάς!.. απλά να εξοικειωθώ λίγο για να μπορώ να λέω στη συνέντευξη ότι τα γνωρίζω και αυτά.. και από βάση θα βάλω mySQL γιατί η Derby δέν μου γεμίζει το μάτι.. σκέφτομαι να του βάλω και stored procedures δηλαδή.. Λοιπόν σήμερα θα κοιτάξω λίγο JSP, Servlets και JNDI για να τελειώσω τη θεωρία του Spring MVC και μετά ξεκινάω το project μου!!! Θα έχω σίγουρα απορίες.. τώρα πάω για ύπνο Για το 1 βάζεις τα jar που χρειαζεσαι για το 2 κατεβάζεις το binary ΟΚ. Ευχαριστώ.
defacer Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Φίλος, αν δεν είσαι το γνωστό troll που αναφέρθηκε (προσωπικά πιστεύω ότι είσαι), τότε προβληματίσου από το γεγονός ότι σε μπερδεύουμε με κάποιον που ποτέ δε θα καταφέρει τίποτα στην πληροφορική γιατί εκτός των άλλων το attention span του φαίνεται πως μετριέται σε λεπτά.
Aztec Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 θα το παίξω Ορακλάς! Ελιωσα με την εκφραση 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα