Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπαίνω στα windows XP και το βλέπει κανονικά.

Πάω να το διαβάσω με μια δισκέτα και μου πετάει μήνυμα να βάλω δισκέτα.

Το πράσινο φωτάκι δεν το έχω δει ποτέ να ανάβει. Τι έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα και έχει αποτύχει:

1) Έλεγχος καλωδίων. Η αντιστραμένη πλευρά να είναι συνδεδεμένη με τη μονάδα.

2) Uninstall και ξανά reboot.

3) Boot από το floppy. 

Το καλώδιο τροφοδοσίας το παίρνω από ένα κοντινό που είναι στο σκληρό δίσκο και δουλεύει μια χαρά. Αλλά γιατί το αναγνωρίζει το pc και δεν ανάβει το λαμπάκι;

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δεν βάζεις ένα άλλο να ξεμπερδεύεις; Μπορεί και τζάμπα να στο δώσουν αν πας σε κανένα μαγαζί με υπολογιστές - service κλπ αλλά και καινούργιο να πάρεις είναι πολύ φτηνό.

Δημοσ.

To floppy disk...

Τι'ναι αυτό και πως το μαγειρεύουν;

Όπως λέει και ο zio μπορεί απλά να είναι χαλασμένο.

Το φωτάκι ανάβει μόνο όταν κάνει προσπέλαση στην δισκέτα που στην δική σου περίπτωση φαίνεται να μην μπορεί να καταλάβει το drive ότι υπάρχει μέσα του.

Το θες να δουλεύει για κάποιον λόγο ή απλά έτσι ρωτάς;

Δημοσ.

Θέλω να αναβιώσω το πρώτο μου pc. Pentium 3 κτλ..

Απλά επειδή θέλω να τον δω να δουλεύουν όλα και είναι κρίμα για αυτό ρωτάω..

Αθήνα είμαι αλλά και πάλι ευχαριστώ.

• Like 1
Δημοσ.

Μπορεί απλά να θέλει ένα καλό «ξεσκόνισμα» με συμπιεσμένο αέρα από μαγαζί για ηλεκτρονικά.

Βέβαια αν το δοκιμάζεις με της δισκέτες της παιδικής σου ηλικίας που καθόταν τόσο καιρό μην περιμένεις και πολλά,δοκίμασε αρκετές αν έχεις μπορεί κάποια να την διαβάσει. 

• Like 3
Δημοσ.

εμενα αναβε το λαμπακι και προσπαθουσε να διαβασει

γκρου-γκρου 1-2-3 δισκακια, το παλεψα το ανοιξα

και ναι ειχε "πεθανει" ΠΟΛΛΑ χρονια πανε!!

Δημοσ.

Κι εγώ αυτό θυμάμαι. Οτι ακόμα και χωρίς δισκέτα αυτό προσπαθεί να διαβάσει με το λαμπάκι να αναβοσβήνει και να ακούγεται να γυρνάει. 

Αλλά αυτή τη συμπεριφορά δε την βλέπω/ακούω.

Δημοσ.

Μπας και έχουν αποφορτιστεί οι δισκέτες?

Απομαγνητιστει θες να πεις... :-D

Πρεπει να εχω 5-6 τετοια στην ακρη, υπαρχει μια περιπτωση να ερθω Αθηνα σε καμια 10ρια ημερες οποτε θα σου πω αν ειναι να παρω ενα μαζι (εφοσον δω οτι δουλευει βεβαια) και να στο δωσω. Κερνας καφε εννοειται! :-) :-) :-)χεχεχε

• Like 4
Δημοσ.

hyundai 286 plus 8mhz  /  turbo boost 12mhz

ram :1mb          hdd :30mb

1 floppy 5.25  : 1.2mb/360kb

2 floppy 3.5  : 1.44mb/720kb          os : dos 4.1

Lol dude,

μιας και το είδα τώρα,δεν θυμάμαι,υπάρχει περίπτωση σε Η/Υ εποχής p3 να είχε ακόμα low/double density οδηγό και τώρα να δοκιμάζει με high density δισκέτα και για αυτό να μην του την βλέπει;

• Like 1
Δημοσ.

Ακόμη και χωρίς δισκέτα, τίποτα μέσα, θα έπρεπε να "προσπαθεί" να διαβάσει κάτι. Εκεί εγώ κολλάω.

Εκτός και αν αλλάζει κάτι με τα windows XP. Δεν το δοκίμασα από CMD.

Αυτό θυμάμαι οτι έκανε. Και μετά από κάποια δευτερόλεπτα αφού δεν έβρισκε τίποτα τότε εμφάνιζε το μήνυμα.

Τώρα, ενώ κάνει λίγα δευτερόλεπτα να πετάξει το μήνυμα δεν βλέπω να κάνει κάτι εν τω μεταξύ.

Θα πάρω κάτι άλλα drives να δοκιμάσω. Επίσης, θα αλλάξω μεριά και το καλώδιο μπας και φταίει το pin.

Δημοσ.

Lol dude,

μιας και το είδα τώρα,δεν θυμάμαι,υπάρχει περίπτωση σε Η/Υ εποχής p3 να είχε ακόμα low/double density οδηγό και τώρα να δοκιμάζει με high density δισκέτα και για αυτό να μην του την βλέπει;

Δεν αποκλειεται κιολας αλλα απο pentium 1 και μετα (για να μην σου πω απο 486) δεν νομιζω να υπηρχαν καν 720αρια  3.5 floppy.. Ολα ηταν στανταρ 1.44mb (και αυτοματως και 720kb εννοειται)

Ρε ts  για πες μας απο ποτε ειναι αυτο το floppy?  Και κανε και κατι αλλο. ΑΝ οι δισκεττες σου ειναι 1.44 ψαξε να βρεις μηπως εχεις καμια 720 kb και δοκιμασε

Ακόμη και χωρίς δισκέτα, τίποτα μέσα, θα έπρεπε να "προσπαθεί" να διαβάσει κάτι. Εκεί εγώ κολλάω.

Εκτός και αν αλλάζει κάτι με τα windows XP. Δεν το δοκίμασα από CMD.

Αυτό θυμάμαι οτι έκανε. Και μετά από κάποια δευτερόλεπτα αφού δεν έβρισκε τίποτα τότε εμφάνιζε το μήνυμα.

Τώρα, ενώ κάνει λίγα δευτερόλεπτα να πετάξει το μήνυμα δεν βλέπω να κάνει κάτι εν τω μεταξύ.

Θα πάρω κάτι άλλα drives να δοκιμάσω. Επίσης, θα αλλάξω μεριά και το καλώδιο μπας και φταίει το pin.

Οταν κανεις εκκινηση το διαβαζει το floppy ?  Κανει τον κλασικο ρθυμικο θορυβο? τουουρουρου(λεμε τωρα) και μετα κανει boot τα windows? Επισης μπες μια στο bios και κοιτα αν ειναι ενεργοποιημενο κανονικα και σε τι χωρητικοτητα

Δημοσ.

Στο bios εγώ το βλέπω ως 3.5, 1.44ΜΒ. Είναι πολύ παλιό. Τουλάχιστον του 2000, μπορεί και πιο πριν.

Η μητρική είναι μια QDI Advance 9. 

Οταν κανεις εκκινηση το διαβαζει το floppy ?  Κανει τον κλασικο ρθυμικο θορυβο? τουουρουρου(λεμε τωρα) και μετα κανει boot τα windows? Επισης μπες μια στο bios και κοιτα αν ειναι ενεργοποιημενο κανονικα και σε τι χωρητικοτητα

Άλλαξα το boot sequence και οχι δεν έκανε το θόρυβο αυτό. Το ξεπέρασε και μπήκε στα windows.  

Παίζει να είναι αθόρυβο  :P  :P  :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...