Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Το note μου εδώ και λίγο καιρό εχω θεμα με την μπαταρία. Όταν είσαι 30% και κατω και πας να ανοιξεις μιας εφαρμογή, συχνά το κινητό κανει reboot. Και όταν ανοιγει γραφει περιπου 6-7%.

Πριν λίγες ωρες, ενω είχα 25%, πήγα να ενεργοποιήσω την "εξοικονομιση ενεργειας ultra" μιας και δεν προλαβαινα να το φορτισω και επρεπε να φυγω. Ενώ εβαζε σε λειτουργία την εξοικονομιση, εκανε reboot. Από τότε καθε φορά που ανοιγει, μετα από 10-15 δευτερα βγαζει μήνυμα ότι και καλα απενεργοποιεί την εξοικονομιση, η οθόνη όμως γίνεται γκρίζα (χωρίς χρώμα). Αμεσως μετα βγάζει μήνυμα ότι "ο Emergencymanagersercive σταματησε". Κανει το ίδιο αλλη μια φορά μετα.

Στο τελος το κινητό μενει με ασπρόμαυρη οθόνη, περιορισμενη λειτουργικότητα (δεν λειτουργούν καποιες εφαρμογές και το 4g). Με καθε reboot κανει τα ίδια που γραφω παραπάνω. Όταν επιλεγω να ενεργοποιησει ξανα την "εξοικονομιση ενεργειας ultra" (που φαίνεται ανενεργή) δεν κανει τίποτα.

Μπορείτε να σκεφτείτε καποια λύση; Στο google δεν μου βγαζει κατι.

Εχω πολλες εφαρμογες που χρησιμοποιώ καθημερινά και θελω να αποφύγω το factory reset γιατί δεν εχω τον χρόνο για να το στησω παλι από την αρχή. Το κινητό αυτή την στιγμή φοραει official rom και δεν είναι rooted.

Ευχαριστώ

ΥΓ: Αν μεσω recovery περασω παλι την rom λογικά δεν θα φτιαξει χωρίς να χαθουν δεδομενα και εφαρμογες; Σαν λύση αναγκης μεχρι να βρω χρόνο για reset.

Δημοσ.

Δεν ξέρω ποία φοράει τώρα αλλά μόνο με φλασαρισμα θα δεις.

Με recovery δεν μπορείς πρέπει να είναι ρουταρμενο ,backup όμως μπορείς μέσω recovery

Επίσης για να μην χάσεις της εφαρμογές δες το Helium που κάνει και για μη/root συσκευή

Δημοσ.

To helium το εχω σε premium. Παρόλα αυτά, στο παρελθόν είχα πρόβλημα στην επαναφορά καποιον εφαργμογων. Και αν θυμαμαι καλα, στο restore πρεπει να επαναφέρεις τα παντα. Όχι μια μία. Όπως εχει γίνει το backup ετσι πρεπει να γίνει το restore. Οπότε αν κολλησει σε μία.... δεν προχωράει τις επόμενες. Επίσης είναι σπαστικό ότι για να ξεκινησει πρεπει να το συκδεσεις με PC που θα εχει την εφαρμογή. Και αυτή την εποχή δεν εχω PC. Γενικώς δεν εχει την ευελιξία του titanium.

Δημοσ.

Το γνωρίζω ότι εχει θεμα η μπαταρία. Και αυτή είναι που δημιουργησε το πρόβλημα. Με λίγα λόγια ξερω γιατί δημιουργηθηκε. Δεν ξερω πως να το λύσω.

Σε δαφορες εφαρμογες που κρασαρουν μπαινεις και απλά σβήνεις την cache. Αυτή όμως δεν υπαρχει στην λίστα εφαρμογων.

Στο recovery υπαρχει επιλογή για να περαστεί update. Θα δώ αν αφήνει να περαστεί η rom ξανα. Αλλιως μεσω odin.

ΥΓ: Το titanium το χρησιμοποιούσα χρόνια.

Δημοσ.

Με απλό flashαρισμα μεσω Odin (για να διατηρηθούν οι εφαγμογές) το πρόβλημα δεν λήθηκε. Οπότε.... παμε για factory reset. 

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Θα κάνεις τα εξής:

1. Κάνε root με το Kingroot (Google it)

2. Αφού εγκαταστήσεις το Kingroot και ολοκληρωθεί το root, κατέβασε το Titanium Backup Pro (επι πληρωμή αυτό, αλλά αυτά τα λιγοστά ευρώ θα σε γλιτώσουν από πολύ χρόνο. Διαφορετικά κατέβασε το Free αλλά να ξέρεις ότι θα επαναφέρεις μια μια τις εφαρμογές σου και όχι μαζικά.). Ανοίγεις το Titanium Backup Pro και του ορίζεις δικαίωμα Super User (θα σου βγάλει μήνυμα - πατάς Grant). Πηγαίνεις Μενού -> Μαζικές ενέργειες -> [Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας] Αντίγραφα ασφαλείας όλων των εφαρμογών του χρήστη και πατάς το πάνω δεξιά.

3α. Αφού τελειώσει η διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, συνδέεις το κινητό σου στον υπολογιστή και τραβάς τον φάκελο Titanium Backup σε έναν φάκελο στον υπολογιστή σου

3β. Εναλλακτικά μεταφέρεις αυτόν τον φάκελο σε μια κάρτα μνήμης.

4. Μόλις τελειώσεις με την ολοκλήρωση των αντιγράφων ασφαλείας, πηγαίνεις στις ρυθμίσεις του Kingroot και του λες να διαγράψει το root. Κράτα αντίγραφο ασφαλείας των επαφών σου, ή και των SMS σου με το SMS Backup & Restore. Ξανατραβάς κι αυτά τα backups σε υπολογιστή ή σε micro SD. Μετά κλείσε το κινητό σου.

5. Κατέβασε το official firmware της επιλογής σου και πέρνα το με Odin (εφόσον βάλεις το κινητό σου σε download mode με volume down - home - power πιστεύω το ξέρεις).

6. Μόλις τελειώσει η εγκατάσταση του official firmware, το κινητό θα ανοίξει να μπουτάρει. Εσύ όμως βγάλε την μπαταρία και ξαναβάλτην. Στην συνέχεια άνοιξέ το με Volume up - Home - Power ώστε να μπεις recovery, και ρίχτου ένα wipe data / factory reset.

7. Κάνεις reboot system now, περιμένεις να ανοίξει το κινητό. Ρυθμίζεις τις απαραίτητες πρώτες ρυθμίσεις, και μετά μόλις ανοίξει ξανακατέβασε το titanium backup pro, ξαναπέρνα το kingroot και ξανακάνε root με το kingroot. (συμβουλή - στο πεδίο που θα σε ρωτήσει να βάλεις το Gmail σου στις αρχικές ρυθμίσεις κάνε παράλειψη. Ρύθμισε τα μετά, αφού ανοίξει το κινητό και φτάσεις στο home screen)

8. Μόλις το κατεβάσεις, ξαναπέρνα από τον υπολογιστή σου τον φάκελο Titanium Backup στην εσωτερική μνήμη του κινητού σου, ή εάν τα έβαλες σε κάρτα μνήμης, πήγαινε στο Titanium Backup Pro:
Μενού -> Προτιμήσεις -> Θέση του φακέλου αντιγράφων ασφαλείας -> Πάροχος αποθήκευσης: Σύστημα αρχείων (πατήστε για αλλαγή) -> Σύστημα αρχείων αποθήκευσης -> Και κάνεις πλοήγηση στους φακέλους σου να βρείς τον φάκελο "storage", θα πλοηγηθείς στην κάρτα μνήμης σου και στην συνέχεια θα διαλέξεις τον φάκελο Titanium Backup και θα πατήσεις χρήση τρέχοντος φακέλου.

9. Μετά πάμε πίσω στην ενότητα μενού, και πάμε μαζικές ενέργειες -> [Επαναφορά] Επαναφορά απουσών εφαρμογών με τα δεδομένα τους, και όπως πριν.

10. Μόλις τελειώσει θα έχεις τις εφαρμογές σου όπως ακριβώς ήταν πριν. Κάνε restore επαφών και SMS, και είσαι έτοιμος. Εάν επιθυμείς, σβήσε το kingroot με τον ίδιο τρόπο που το έκανες και την 1η φορά, διαφορετικά άστο να υπάρχει ώστε να έχεις δικαίωμα super user.

Φιλική πρόταση: Έχεις το Note 4, στο XDA Forum υπάρχουν απίστευτες ROM και έχεις ένα πολύ δυνατό κινητό. Θα σου πρότεινα να βάλεις την ROM του Note 7 ή του S7 Edge οι οποίες είναι πολύ πιο καλογραμμένες από την στοκ του Note 4.

Αυτές οι ROM είναι ο λόγος που δεν έχω αλλάξει ακόμα το Note 3.

Ο οδηγός μου πιο πάνω ελπίζω να σε βοηθήσει για να κατανοήσεις την λειτουργία του Titanium Backup. Όποια ρομ και να περάσεις, μπορείς να βάλεις τις εφαρμογές σου μέσω της παραπάνω διαδικασίας κανονικά. Επίσης με τις custom rom θα γλιτώσεις την διαδικασία με το kingroot, μιας και θα είναι ήδη pre-rooted.

Ελπίζω να βοήθησα εσένα και όποιον άλλον είχε παρόμοιες απορίες.

Αν θες επιπλέον βοήθεια απάντησέ μου εδώ.

ΥΓ: Έχεις το προνόμιο αφαιρούμενης μπαταρίας. Δώσε 10-15 ευρώ να πάρεις μια καινούρια να φρεσκάρεις το κινητό σου.

Δημοσ.

Θα κάνεις τα εξής:

1. Κάνε root με το Kingroot (Google it)

2. Αφού εγκαταστήσεις το Kingroot και ολοκληρωθεί το root, κατέβασε το Titanium Backup Pro (επι πληρωμή αυτό, αλλά αυτά τα λιγοστά ευρώ θα σε γλιτώσουν από πολύ χρόνο. Διαφορετικά κατέβασε το Free αλλά να ξέρεις ότι θα επαναφέρεις μια μια τις εφαρμογές σου και όχι μαζικά.). Ανοίγεις το Titanium Backup Pro και του ορίζεις δικαίωμα Super User (θα σου βγάλει μήνυμα - πατάς Grant). Πηγαίνεις Μενού -> Μαζικές ενέργειες -> [Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας] Αντίγραφα ασφαλείας όλων των εφαρμογών του χρήστη και πατάς το πάνω δεξιά.

3α. Αφού τελειώσει η διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, συνδέεις το κινητό σου στον υπολογιστή και τραβάς τον φάκελο Titanium Backup σε έναν φάκελο στον υπολογιστή σου

3β. Εναλλακτικά μεταφέρεις αυτόν τον φάκελο σε μια κάρτα μνήμης.

4. Μόλις τελειώσεις με την ολοκλήρωση των αντιγράφων ασφαλείας, πηγαίνεις στις ρυθμίσεις του Kingroot και του λες να διαγράψει το root. Κράτα αντίγραφο ασφαλείας των επαφών σου, ή και των SMS σου με το SMS Backup & Restore. Ξανατραβάς κι αυτά τα backups σε υπολογιστή ή σε micro SD. Μετά κλείσε το κινητό σου.

5. Κατέβασε το official firmware της επιλογής σου και πέρνα το με Odin (εφόσον βάλεις το κινητό σου σε download mode με volume down - home - power πιστεύω το ξέρεις).

6. Μόλις τελειώσει η εγκατάσταση του official firmware, το κινητό θα ανοίξει να μπουτάρει. Εσύ όμως βγάλε την μπαταρία και ξαναβάλτην. Στην συνέχεια άνοιξέ το με Volume up - Home - Power ώστε να μπεις recovery, και ρίχτου ένα wipe data / factory reset.

7. Κάνεις reboot system now, περιμένεις να ανοίξει το κινητό. Ρυθμίζεις τις απαραίτητες πρώτες ρυθμίσεις, και μετά μόλις ανοίξει ξανακατέβασε το titanium backup pro, ξαναπέρνα το kingroot και ξανακάνε root με το kingroot.

8. Μόλις το κατεβάσεις, ξαναπέρνα από τον υπολογιστή σου τον φάκελο Titanium Backup στην εσωτερική μνήμη του κινητού σου, ή εάν τα έβαλες σε κάρτα μνήμης, πήγαινε στο Titanium Backup Pro:

Μενού -> Προτιμήσεις -> Θέση του φακέλου αντιγράφων ασφαλείας -> Πάροχος αποθήκευσης: Σύστημα αρχείων (πατήστε για αλλαγή) -> Σύστημα αρχείων αποθήκευσης -> Και κάνεις πλοήγηση στους φακέλους σου να βρείς τον φάκελο "storage", θα πλοηγηθείς στην κάρτα μνήμης σου και στην συνέχεια θα διαλέξεις τον φάκελο Titanium Backup και θα πατήσεις χρήση τρέχοντος φακέλου.

9. Μετά πάμε πίσω στην ενότητα μενού, και πάμε μαζικές ενέργειες -> [Επαναφορά] Επαναφορά απουσών εφαρμογών με τα δεδομένα τους, και όπως πριν.

10. Μόλις τελειώσει θα έχεις τις εφαρμογές σου όπως ακριβώς ήταν πριν. Κάνε restore επαφών και SMS, και είσαι έτοιμος. Εάν επιθυμείς, σβήσε το kingroot με τον ίδιο τρόπο που το έκανες και την 1η φορά, διαφορετικά άστο να υπάρχει ώστε να έχεις δικαίωμα super user.

Φιλική πρόταση: Έχεις το Note 4, στο XDA Forum υπάρχουν απίστευτες ROM και έχεις ένα πολύ δυνατό κινητό. Θα σου πρότεινα να βάλεις την ROM του Note 7 ή του S7 Edge οι οποίες είναι πολύ πιο καλογραμμένες από την στοκ του Note 4.

Αυτές οι ROM είναι ο λόγος που δεν έχω αλλάξει ακόμα το Note 3.

Ο οδηγός μου πιο πάνω ελπίζω να σε βοηθήσει για να κατανοήσεις την λειτουργία του Titanium Backup. Όποια ρομ και να περάσεις, μπορείς να βάλεις τις εφαρμογές σου μέσω της παραπάνω διαδικασίας κανονικά. Επίσης με τις custom rom θα γλιτώσεις την διαδικασία με το kingroot, μιας και θα είναι ήδη pre-rooted.

Ελπίζω να βοήθησα εσένα και όποιον άλλον είχε παρόμοιες απορίες.

Αν θες επιπλέον βοήθεια απάντησέ μου εδώ.

ΥΓ: Έχεις το προνόμιο αφαιρούμενης μπαταρίας. Δώσε 10-15 ευρώ να πάρεις μια καινούρια να φρεσκάρεις το κινητό σου.

Φιλε μου ο ανθρωπος πρωτον το εχει ξαναχρησιμοποιηση το titanium και δευτερων δεν εχει Pc.

Ευχαριστω.

Με απλό flashαρισμα μεσω Odin (για να διατηρηθούν οι εφαγμογές) το πρόβλημα δεν λήθηκε. Οπότε.... παμε για factory reset.

Ευχαριστώ

Δοκιμασε το Mobile Odin δεν ξερω αν το ξερεις αλλα κανει την ιδια δουλεια με του Odin στο Pc.

Μονο που αυτο το κανεις μεσω κινητου.

http://www.insomnia.gr/topic/599870-mobile-odin-%CE%B5%CF%8D%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B7-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%85-firmware-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-samsung-%CF%83%CF%85%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AD%CF%82/?fromsearch=1

Δημοσ.

Windows μπορώ να βρώ (αν και είναι μπεξιμο) αλλα όντως εχω ξανακανει πολλες φορες root. Και στο Note και σε ότι κινητό είχα πριν από αυτό. Το titanium το εχω αγορασμενο εδω και χρόνια.

Rom μπορώ να περάσω πολλες (και το εχω κανει). Απλά πρεπει να μείνω στις roms για note μιας και όντως χρησιμοποιώ την γραφίδα. Γι αυτό το πήρα αλλωστε. Δεν γνωρίζω να οι roms για S7 θα εχουν αυτες τις δυνατότητες. Επίσης εφαρμογες της τραπεζας πειραιως που χρησιμοποιώ συνέχεια δεν τα πανε καλα με root.

Εχω κρατησει τα backup με το Helium και παρήγγελα και μπαταρία. ¨Οταν την παραλάβω θα δω αν όντως εφταιγε αυτή και θα προχωρήσω σε reset

Δημοσ.

Windows μπορώ να βρώ (αν και είναι μπεξιμο) αλλα όντως εχω ξανακανει πολλες φορες root. Και στο Note και σε ότι κινητό είχα πριν από αυτό. Το titanium το εχω αγορασμενο εδω και χρόνια.

Rom μπορώ να περάσω πολλες (και το εχω κανει). Απλά πρεπει να μείνω στις roms για note μιας και όντως χρησιμοποιώ την γραφίδα. Γι αυτό το πήρα αλλωστε. Δεν γνωρίζω να οι roms για S7 θα εχουν αυτες τις δυνατότητες. Επίσης εφαρμογες της τραπεζας πειραιως που χρησιμοποιώ συνέχεια δεν τα πανε καλα με root.

Εχω κρατησει τα backup με το Helium και παρήγγελα και μπαταρία. ¨Οταν την παραλάβω θα δω αν όντως εφταιγε αυτή και θα προχωρήσω σε reset

Οι Rom για το S7 και το Note 7 παρέχουν την δυνατότητα του s-pen και μάλιστα με το καινούριο μενού της Samsung. (στο Note 3 σίγουρα τα έχει, δε νομίζω να υπάρχει διαφορά για το Note 4)

Η αλήθεια είναι ότι με το Kingroot δεν θα έχεις το πρόβλημα με την πειραιώς καθώς το root δεν είναι μόνιμο.

Τώρα είδα την υπόλοιπη συνομιλία σας, ίσως βιάστηκα να γράψω την κουρτίνα.

ΥΓ: Εσένα σε θυμάμαι (από το username) σε ένα ντου που μου είχες κάνει στο Grepolis πριν 6 χρόνια και μου είχες κόψει τον ύπνο για 2 μέρες και μου πήρες τις πόλεις. :-D :-D :-D

Δημοσ.

Αν εχει Spen τότε μπορώ να το ψαξω. Για τις εφαρμογες της τράπεζας, τωρα που ξαναβλέπω δεν είναι πια απαραίτητο να μην είναι rooted. Είναι για το wallet, αλλα.... μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτό αν αξίζει η rom.

Απλά θα προτιμούσα καπως να λυθεί χωρίς reset/flash ώστε να κανω όλη αυτή την διαδικασία τα χριστουγεννα που θα εχω αδεια. Εχω θεσει ερώτημα και στο XDA forum μηπως και ξερει κανεις κατι.

ΥΓ: Ωραιες εποχές εκείνες του grepolis. Πολύ ωραιες

Δημοσ.

Αν εχει Spen τότε μπορώ να το ψαξω. Για τις εφαρμογες της τράπεζας, τωρα που ξαναβλέπω δεν είναι πια απαραίτητο να μην είναι rooted. Είναι για το wallet, αλλα.... μπορώ να ζήσω και χωρίς αυτό αν αξίζει η rom.

Απλά θα προτιμούσα καπως να λυθεί χωρίς reset/flash ώστε να κανω όλη αυτή την διαδικασία τα χριστουγεννα που θα εχω αδεια. Εχω θεσει ερώτημα και στο XDA forum μηπως και ξερει κανεις κατι.

ΥΓ: Ωραιες εποχές εκείνες του grepolis. Πολύ ωραιες

Πάντως επειδή αλλάζω πολύ συχνά ρομ (δοκιμάζω και όποια μου αρέσει περισσότερο) το Titanium Backup μου έχει λύσει τα χέρια.

Σε λιγότερο από μια ώρα, από θέμα εφαρμογών, είναι σαν να μην άλλαξα ποτέ τίποτα.

Αυτήν την στιγμή με έχει βολέψει τη CM13, ωστόσο μου ακυρώνει το spen που δεν χρησιμοποιώ και ιδιαίτερα. Μια που είχα περάσει πάντως του Note 7 στο Note 3, ρόλλαρε υπέροχα και μου έβγαζε Antutu 62000. Ο λόγος που την έβγαλα ήταν ξεκάθαρα γιατί είμαι του stock android.

Λόγω του 64bit cpu σου, θα είναι πολύ καλύτερη η εμπειρία χρήσης σε σχέση με το δικό μου που είναι 32bit (πχ κάποιες εφαρμογές του Note 7 στην κάμερα δε μου λειτουργούσαν λόγω ασυμβατότητας 32bit με 64bit)

Πάντως από λειτουργίες s-pen, edge display κλπ, στις custom roms δεν τους λείπει τίποτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...