Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα θέλω να κάνω αναβάθμιση σε imac 20 inch του 2008 και είμαι σε αναζήτηση σκληρού δίσκου ssd, πολύ μου έχουν προτείνει samsung  evo αλλά διάβασα για θεματάκια που έβγαλαν κάποιοι και λένε ότι οι pro είναι καλύτεροι θα ήθελα την γνώμη σας.

Ευχαριστω

Δημοσ.

Η προηγούμενη σειρά των Evo είχε εμφανίσει πρόβλημα, όπου η ταχύτητά τους έπεφτε σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Η Samsung είχε κυκλοφορήσει firmware patch το οποίο -υποτίθεται- έλυνε το πρόβλημα, αλλά σε πάρα πολλές περιπτώσεις το πρόβλημα παρέμεινε, παρά το patch. Η τελευταία σειρά (750 / 850) δεν έχει κάποιο πρόβλημα πάντως.

Αυτά για την ιστορία... 

Για την αγορά σου τώρα, σου συστήνω να ΜΗΝ αγοράσεις TLC δίσκο (τέτοιοι είναι οι Evo). Μόλις εξαντλήσεις την SLC cache (που είναι ελάχιστα GB) θα γράφεις απευθείας στην TLC μνήμη, η οποία μπορεί να είναι πιο αργή και από μηχανικό σκληρό δίσκο! Για "γενική" χρήση δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό το φαινόμενο, αλλά εσύ -που λόγω του στούντιο- θα γράφεις μεγάλα αρχεία, θα ταλαιπωρηθείς με έναν TLC. Οπότε κοίτα για κλασικό MLC SSD.

Δημοσ.

Η προηγούμενη σειρά των Evo είχε εμφανίσει πρόβλημα, όπου η ταχύτητά τους έπεφτε σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Η Samsung είχε κυκλοφορήσει firmware patch το οποίο -υποτίθεται- έλυνε το πρόβλημα, αλλά σε πάρα πολλές περιπτώσεις το πρόβλημα παρέμεινε, παρά το patch. Η τελευταία σειρά (750 / 850) δεν έχει κάποιο πρόβλημα πάντως.

Αυτά για την ιστορία... 

Για την αγορά σου τώρα, σου συστήνω να ΜΗΝ αγοράσεις TLC δίσκο (τέτοιοι είναι οι Evo). Μόλις εξαντλήσεις την SLC cache (που είναι ελάχιστα GB) θα γράφεις απευθείας στην TLC μνήμη, η οποία μπορεί να είναι πιο αργή και από μηχανικό σκληρό δίσκο! Για "γενική" χρήση δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό το φαινόμενο, αλλά εσύ -που λόγω του στούντιο- θα γράφεις μεγάλα αρχεία, θα ταλαιπωρηθείς με έναν TLC. Οπότε κοίτα για κλασικό MLC SSD.

Βασικά τι είναι TLC και τι MLC αν θες πολύ περιληπτικά και τι έχεις να μου προτείνεις? 

Δημοσ.

Βασικά τι είναι TLC και τι MLC αν θες πολύ περιληπτικά και τι έχεις να μου προτείνεις? 

Οι TLC σε κάθε κελί μνήμης γράφουν 3 bit, ενώ οι MLC γράφουν 2 bit. Στην πράξη, οι TLC είναι πιο αργοί, πιο αναξιόπιστοι, αλλά πιο φτηνοί. Με διάφορα "κόλπα" των κατασκευαστών καταφέρνουν οι TLC να αποδίδουν το ίδιο καλά σε γενική χρήση, αλλά σε ειδικές συνθήκες φαίνονται οι αδυναμίες τους.

Το πρόβλημα σε σένα, είναι ότι η χρήση που θα κάνεις στο στούντιο (εγγραφές μεγάλων αρχείων) είναι ΑΚΡΙΒΩΣ αυτές οι "ειδικές συνθήκες" που κάνουν τους TLC αργούς! Οπότε απέφυγέ τους.

Να σου προτείνω κάποιον συγκεκριμένο δίσκο δεν έχω, μιας και δε ψάχνω καθημερινά την αγορά. Απέφυγε όμως τους Evo (είναι TLC). Ή αν γράψεις εδώ και ζητήσεις συμβουλές, ανέφερε ότι θέλεις MLC προτάσεις λόγω του ότι θα γράφεις συνεχώς μεγάλα αρχεία (στο οποίο οι TLC "πονάνε").

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ με έβαλες στην πηγή του προβλήματος που πρέπει να αποφύγω να σαι καλά

Δημοσ.

Ναι αν κάνεις αντιγραφές μεγάλων αρχείων πας σε mlc ssd αλλά μην νομίζεις ότι θα τον κρατήσεις και αυτόν πολλά χρόνια. Σίγουρα περισσότερο από έναν TLC ssd. Αν δεν εκτελείς μεγάλες αντιγραφές στον ssd αλλά τον θέλεις μόνο για λειτουργικό και λοιπές εφαρμογές μην ασχολείσαι αν είναι tlc or mlc.

Δημοσ.

Παραπανω ^ το link -> δοκιμων-εμπειριων χρηστων, που αναφερουν ποιους εχουν δουλεψει,
το ζητουμενο σου ειναι: να εχεις sata II οχι sata I speeds και βεβαιως καταρχην να δουλευει!
:ph34r: 
Αν εχει το Nvidia chipset τοτε τoυς 2 Kingston που ανεφερα, τους εχω δοκιμασει ανεπιτυχως
=> ξεχνα τους 100% (εντελως). Για τον συγκεκριμενο που σου ειπαν ομως, τωρα δεν εχω ιδεα..
Παλιοτερα, για παραδειγμα σιγουρα μια ok επιλογη, ηταν: ο Samsung 830. Αυτοι, που σου τον
προτειναν, τον εχουν δοκιμασει και σε τετοια μηχανηματα? Θα δεχονται επιστροφη του αν δεν?
:shifty:
https://www.ifixit.com/Guide/iMac+Intel+20-Inch+EMC+2133+and+2210+Hard+Drive+Replacement/1008
Ισως χρειαστει
https://eshop.macsales.com/item/NewerTech/ADPTADRV/

• Like 1
Δημοσ.

Παραπανω ^ το link -> δοκιμων-εμπειριων χρηστων, που αναφερουν ποιους εχουν δουλεψει,

το ζητουμενο σου ειναι: να εχεις sata II οχι sata I speeds και βεβαιως καταρχην να δουλευει!

:ph34r: 

Αν εχει το Nvidia chipset τοτε τoυς 2 Kingston που ανεφερα, τους εχω δοκιμασει ανεπιτυχως

=> ξεχνα τους 100% (εντελως). Για τον συγκεκριμενο που σου ειπαν ομως, τωρα δεν εχω ιδεα..

Παλιοτερα, για παραδειγμα σιγουρα μια ok επιλογη, ηταν: ο Samsung 830. Αυτοι, που σου τον

προτειναν, τον εχουν δοκιμασει και σε τετοια μηχανηματα? Θα δεχονται επιστροφη του αν δεν?

:shifty:

https://www.ifixit.com/Guide/iMac+Intel+20-Inch+EMC+2133+and+2210+Hard+Drive+Replacement/1008

Ισως χρειαστει

https://eshop.macsales.com/item/NewerTech/ADPTADRV/

Συμφωνώ με τη σειρά μου. Ο HyperX σε macbook late 2008 δούλευε σε SATA I. Ο Samsung EVO 840 που είχα βάλει στο δικό μου macbook pro late 2008 δούλευε κανονικά σε SATA II. Γενικά ο EVO ήταν η πιο σταθερή και σίγουρη λύση για παλαιότερα μηχανήματα. Δεν γνωρίζω για imac τί συμβαίνει, αλλά δεν πιστεύω πως θα κάνεις λάθος αν πας σε EVO. 

Δύο παρατηρήσεις ακόμα. 

1. Έχεις αρκετή RAM ή χρειάζεσαι κι εκεί upgrade?

2. Το μηχάνημά σου είναι παλιό. Γνώμη μου, μην ξοδευτείς για SSD πέραν του φυσιολογικού ορίου. Δώσε μία πνοή ενέργειας στο μηχάνημα (πίστεψέ με θα είναι ΜΕΓΑΛΗ πνοή ενέργειας ο SSD) αλλά μην το παρακάνεις με τα χρήματα. Με άλλα λόγια, δεν θα έδινα 150Ε (χοντρικά) για samsung pro. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...