Προς το περιεχόμενο

Video Converter for 10-bit

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γνωρίζει κανένας σας κανένα πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο με 10 ή και 12 bit υποστήριξη και με πρόσβαση στις προχωρημένες ρυθμίσεις? Δεν είναι ανάγκη να είναι h.265 αρκεί να έχει υποστήριξη για h.264 (για πιο γρήγορη επεξεργασία του βίντεο). Έχω δοκιμάσει τα παρακάτω προγράμματα αλλά παραδόξως έχουν αρχίσει να εμφανίζουν προβλήματα στα καλά καθούμενα. 

Handbrake Nightly: Κατάφερα να του περάσω τα πακέτα για υποστήριξη 10 bit h.264 και 10/12 bit h.265 αλλά αργεί αφάνταστα το h.265 (για μια ταινία με φουλ ρυθμίσεις μπορεί να κάνει και μέρες) ενώ όταν επιλέγεται το 10 bit για h.264/h.265 τρώει αφάνταστα την μνήμη σε βαθμό που κρασάρει τα πάντα. Στο 12 bit δεν γίνεται αυτό.

Internet Friendly Media Encoder: Έχει υποστήριξη για 8/10/12 bit και 4:2:0/4:2:2/4:4:4 color depth αλλά είναι μόνο για h.265 και δεν έχει πουθενά τις ρυθμίσεις. Αξίζει να αναφερθεί ότι έχει μέχρι και 9 περάσματα του βίντεο.

XMedia Recode: Έχει μία ΤΕΡΑΣΤΙΑ υποστήριξη στις ρυθμίσεις και στα προφίλ π.χ. high/high10/high12 και σε όλα τα ενδιάμεσα τους, όπως υποστήριξη και στο nvidia hevc και στις ρυθμίσεις αλλά δεν έχει bit/color depth (εκτός και αν είναι τα high, αυτό με μπερδεύει) και μετά από την ξαφνική διακοπή ρεύματος, στα καλά καθούμενα εκεί που το βάζω να δουλέψει αμέσως κρασάρει. Επίσης, αυτό γίνεται και στην έκδοση portable αλλά και μέσω wine στο linux mint. Στην επεξεργασία μόνο του ήχου δεν νομίζω να γίνεται αυτό.

Media Coder: Έχει αρκετές δαιδαλώδεις ρυθμίσεις και έχει αρκετά σφάλματα που δεν ολοκληρώνει ποτέ την επεξεργασία του βίντεο. Έχει επιλογή για 3 περάσματα αλλά πάντοτε σταματάει στα 2 περάσματα (με το βίντεο μη ολοκληρωμένο) εκτός και αν το βάλεις στα 2 περάσματα όπου θα σταματήσει στο 1 πέρασμα. Έχει επίσης υποστήριξη για nvidia cuda/h.265. Παραδόξως για μόνο επεξεργασία του ήχου δεν έχει πρόβλημα.

Έχετε να μου προτείνεται κάποιο πρόγραμμα για να κάνω την δουλειά μου χωρίς πρόβλημα? Επίσης, τι είναι πιο σημαντικό: το bit depth ή το color depth? 

Δημοσ.

Να τα πάρουμε από το... τέλος.

Το <bit depth (φαντάζομαι εννοείς το hi10p) είναι συμπίεση βίντεο για h264 ενώ το color depth είναι το βάθος χρώματος στην εικόνα. Και τα δύο είναι σημαντικά αλλά είναι για διαφορετικά πράγματα.

Εδώ θα ήθελα να μας πεις τι ακριβώς θέλεις να κάνεις και για ποιο λόγο θέλεις να μπλέξεις με το hi10p που είναι και ελάχιστα διαδεδομένο (εκτός από τα anime όπου τα raws συνηθίζουν να είναι 10bit) και δύσκολο στην αναπαραγωγή και δεν το υποστηρίζει κανένας hardware player; Το h265 άντε καλά... μειώνει το μέγεθος καθώς είναι ποιο optimized ο codec. Το hi10p όμως τι το θέλεις;

Δημοσ.

Απλό. Θέλω την καλύτερη ανάλυση στο ίδιο μέγεθος αρχείου. Από αυτά που έχω διαβάσει και τα διάφορα τεστ που κατάφερα και έκανα, όσο μεγαλώνεις το high, τόσο βελτιώνεται η τελική ποιότητα εικόνας και είναι καλύτερη στο μάτι με μια αισθητή διαφορά με ένα αρχείο που δεν είναι στο ίδιο επίπεδο high.

Επίσης, έχω κάποιες ταινίες (όχι όλες anime) όπου τις ρίχνω την ανάλυση τους (ως προς αυτό που θεωρώ εγώ ελάχιστο αποδεκτό) και προσπαθώ να επιτύχω την μέγιστη δυνατή ποιότητα ως προς το μέγεθος τους. Προσπαθώ να κερδίσω τον χώρο που θα με ελευθερώσουν αλλά με την μέγιστη δυνατή απώλεια. Αν έχω μία ταινία στα 5gb και την ρίξω στα 2,5gb αλλά καταφέρω να την κάνω να έχει απόδοση σαν να ήταν 3,5gb εξαρχής, τότε δεν θα είχα κέρδος στην τελική?

Από ότι δοκίμασα, ο potplayer και ο mpchc παίζουν χωρίς πρόβλημα τα βίντεο ακόμα και στα 12 bit. Οπότε, μπορείς να μου εξηγήσεις το πρόβλημα που λες με τους hardware player? Εδώ δεν σε κατάλαβα καλά.

Δημοσ.

Οι hardware players είναι τα set-top boxes, android tv boxes, media players, digea mpeg4 κτλ. Όσο κι αν έψαξα δε βρήκα κάποια συσκευή που να αναπαράγει σωστά h264 hi10p. Το h265 το υποστηρίζουν κανονικά σχεδόν όλοι οι νέοι players.

Σε αυτά τα κουτιά αναφερόμουν.

Για το μέγεθος αν κρίνω από τους χρόνους που ανέφερες στην αρχή, καλύτερα να ξανακατεβάσεις τα αρχεία σε μικρότερο μέγεθος (όσα υπάρχουν βέβαια). Το να μετατρέψεις μια ταινία σε άλλη μορφή το καταλαβαίνεις ότι θα έχει απώλειες, ετσι κι αλλιώς, κι αν σου πάρει μια μέρα η μετατροπή, το ρεύμα που θα κάψεις και ο χρόνος που θα χάσεις δεν αξίζουν. Καλύτερα να πάρεις έναν εξωτερικό δίσκο 2 ή 4tb και να τις μεταφέρεις εκεί. Ποιο φθηνά θα σου βγει στην τελική.

Αν πάντως επιμένεις στις μετατροπές και το ζητούμενο είναι το τελικό μέγεθος, νομίζω ότι το h265 θα σε καλύψει καλύτερα και θα υποστηρίζεται στο μέλλον, αν αποφασίσεις να πάρεις κάποιο tv box. Ο parsifal μπορεί να σε βοηθήσει στις ρυθμίσεις του handbrake.

Πες μας και το hardware που έχεις για την μετατροπή.

Δημοσ.

Γνωρίζει κανένας σας κανένα πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο με 10 ή και 12 bit υποστήριξη και με πρόσβαση στις προχωρημένες ρυθμίσεις? Δεν είναι ανάγκη να είναι h.265 αρκεί να έχει υποστήριξη για h.264 (για πιο γρήγορη επεξεργασία του βίντεο). Έχω δοκιμάσει τα παρακάτω προγράμματα αλλά παραδόξως έχουν αρχίσει να εμφανίζουν προβλήματα στα καλά καθούμενα. 

Handbrake Nightly: Κατάφερα να του περάσω τα πακέτα για υποστήριξη 10 bit h.264 και 10/12 bit h.265 αλλά αργεί αφάνταστα το h.265 (για μια ταινία με φουλ ρυθμίσεις μπορεί να κάνει και μέρες) ενώ όταν επιλέγεται το 10 bit για h.264/h.265 τρώει αφάνταστα την μνήμη σε βαθμό που κρασάρει τα πάντα. Στο 12 bit δεν γίνεται αυτό.

Internet Friendly Media Encoder: Έχει υποστήριξη για 8/10/12 bit και 4:2:0/4:2:2/4:4:4 color depth αλλά είναι μόνο για h.265 και δεν έχει πουθενά τις ρυθμίσεις. Αξίζει να αναφερθεί ότι έχει μέχρι και 9 περάσματα του βίντεο.

XMedia Recode: Έχει μία ΤΕΡΑΣΤΙΑ υποστήριξη στις ρυθμίσεις και στα προφίλ π.χ. high/high10/high12 και σε όλα τα ενδιάμεσα τους, όπως υποστήριξη και στο nvidia hevc και στις ρυθμίσεις αλλά δεν έχει bit/color depth (εκτός και αν είναι τα high, αυτό με μπερδεύει) και μετά από την ξαφνική διακοπή ρεύματος, στα καλά καθούμενα εκεί που το βάζω να δουλέψει αμέσως κρασάρει. Επίσης, αυτό γίνεται και στην έκδοση portable αλλά και μέσω wine στο linux mint. Στην επεξεργασία μόνο του ήχου δεν νομίζω να γίνεται αυτό.

Media Coder: Έχει αρκετές δαιδαλώδεις ρυθμίσεις και έχει αρκετά σφάλματα που δεν ολοκληρώνει ποτέ την επεξεργασία του βίντεο. Έχει επιλογή για 3 περάσματα αλλά πάντοτε σταματάει στα 2 περάσματα (με το βίντεο μη ολοκληρωμένο) εκτός και αν το βάλεις στα 2 περάσματα όπου θα σταματήσει στο 1 πέρασμα. Έχει επίσης υποστήριξη για nvidia cuda/h.265. Παραδόξως για μόνο επεξεργασία του ήχου δεν έχει πρόβλημα.

Έχετε να μου προτείνεται κάποιο πρόγραμμα για να κάνω την δουλειά μου χωρίς πρόβλημα? Επίσης, τι είναι πιο σημαντικό: το bit depth ή το color depth

Το ίδιο είναι.

Για το είδος και την χαμηλή ποιότητα των αρχείων που μιλάς δεν παίζει σχεδόν κανένα ρόλο ιδίως αν δεν έχεις πηγή 10bit και μάλιστα θα πετύχεις το αντίθετο απ' αυτό που θες αφού θα αυξήσεις τον όγκο χωρίς κανένα κέρδος.

Δημοσ.

Έχω FX-8320, 16 gb ram, gpu gtx-960 4gb g1 gigabyte. Αν θες κάποιο άλλο spec πες το.

Από μόνιτορ έχω το Samsung T24E390EW (τελικά άξιζε η αγορά του). Από τις ρυθμίσεις της nvidia, στην αλλαγή ανάλυσης βρήκα την επιλογή βάθος χρώματος εξόδου από 8 bpc και το έκανα 12 bpc με μια εμφανή διαφορά ως προς την απόδοση της εικόνας. Πιθανόν το bpc είναι bit (https://www.techpowerup.com/forums/threads/nvidia-352-86-whql-8-bpc-vs-12-bpc-color-depth.212704/).

Από τα τεστ που έκανα, το μέγεθος του βίντεο παραμένει σχεδόν ίδιο αλλά αλλάζει η τελική ανάλυση. Ένας τρόπος για να το επιβεβαιώσω αυτό είναι να βγάζω φωτογραφίες με το potplayer συγκεκριμένες στιγμές στα βίντεο και μετά να τα συγκρίνω ως προς την τελική εικόνα και το μέγεθος τους.

Το bitrate που δέχομαι στις ταινίες είναι από 1000-3000 kbps και δεν υπάρχει λόγος να το πάω παραπάνω. Έχω δει ταινία στην τηλεόραση των γονιών μου που είναι μεγάλη στα 1080p 48" όπου η ταινία ήταν από YIFY και η εικόνα ήταν αποδεκτή. Από ότι έχω δει, η ανάλυση που χρησιμοποιούν είναι στα 2000 kbps.

Εάν σε μια τηλεόραση αυξήσεις το μέγεθος της πάρα πολύ και κρατήσεις την ανάλυση στα 1080p τότε θα μειώσεις το μέγεθος ppi της τηλεόρασης και άρα το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν χειρότερο με μια άλλη τηλεόραση μικρότερου μεγέθους και ίδιας ανάλυσης. Για να κρατήσεις την καλή ποιότητα της εικόνας, θα πρέπει να αυξήσεις στην τηλεόραση την ανάλυση της, να γίνει π.χ 4Κ αλλά μετά οι ταινίες που θα βάζεις να δεις που θα είναι 1080p θα φαίνονται λιγάκι θολές.

Οπότε ή θα πρέπει εξαρχής το αρχείο να είχε καμιά 8.000 kbps για να το απολαύσεις σε οθόνη 4Κ (4Κ = 4*1080p = 4*2000 kbps = Πάλι αποδεκτή ανάλυση - άρα μεγάλο μέγεθος αρχείου) ή θα πρέπει και να τις κατεβάσεις ξανά σε πραγματική ανάλυση 4Κ για να απολαύσεις το ίδιο περιεχόμενο που έβλεπες πριν αλλά σίγουρα θα άλλαζε ξανά το μέγεθος των αρχείων.

Με αυτό το σκεπτικό δεν υπάρχει λόγος να πάω σε μεγαλύτερη ανάλυση από τα 3000 kbps γιατί θα ήταν υπερβολικό. 

Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Δημοσ.

Το premiere αν δεν κάνω λάθος είναι προϊόν της adobe και είναι επί πληρωμή. Γι'αυτόν τον λόγο δεν θέλω να μπλέξω με κρακ λόγω πιθανότητας υιού και αν ήταν δυνατόν θα ήθελα πρώτα να δούμε τα δωρεάν λογισμικά που έχουν αυτήν την δυνατότητα και μετά να πάμε στα επί πληρωμής.

Δημοσ.

Εγώ θα το ξαναπώ...

Πάρε έναν 3.5 εξωτερικό δίσκο desktop 2 ή 4 tb και μετέφερε εκεί τα αρχεία. Πραγματικά, δεν αξίζει την ταλαιπωρία και τον χρόνο.

Άλλο να θέλεις να μετατρέψεις μια ταινία για εγκυκλοπαιδικούς λόγους και άλλο να κάτσεις να μετατρέπεις 100άδες gb που θα σου πάρει βδομάδες και το ρεύμα που θα κάψεις θα είναι πολύ περισσότερο από την αγορά ενός εξωτερικού ή εσωτερικού δίσκου.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ θα το ξαναπώ...

Πάρε έναν 3.5 εξωτερικό δίσκο desktop 2 ή 4 tb και μετέφερε εκεί τα αρχεία. Πραγματικά, δεν αξίζει την ταλαιπωρία και τον χρόνο.

Άλλο να θέλεις να μετατρέψεις μια ταινία για εγκυκλοπαιδικούς λόγους και άλλο να κάτσεις να μετατρέπεις 100άδες gb που θα σου πάρει βδομάδες και το ρεύμα που θα κάψεις θα είναι πολύ περισσότερο από την αγορά ενός εξωτερικού ή εσωτερικού δίσκου.

Συμφωνώ απολύτως με την σκέψη σου. Παρόλα αυτά δεν έχω εκατοντάδες gb να μετατρέψω. Προτιμώ τα λίγα και καλά. Επίσης, για αυτήν την ανάλυση 10 bit έλεγα να βάλω ελάχιστα έργα που κατ' εμέ θεωρώ ότι το αξίζουν. Επιπλέον, τα κάνω back-up σε dvd. Έτσι θα κέρδιζα από την μία περισσότερα έργα ανά dvd και με καλύτερη ανάλυση. Ούτως ή άλλως κάποια θα μείνουν, κάποια θα φύγουν. Οπότε η όλη ταλαιπωρία γίνεται για αυτά τα 10 έργα (και πολλά λέω) που θέλω να επεξεργαστώ. Μάλλον θα ανεβάσω λίγο την ανάλυση τους στο handbrake για να τελειώνω με αυτό το θέμα. Τη κέρδισα από αυτό το θέμα; Τις γνώσεις για την επεξεργασία των βίντεο και το τη σημαίνουν ή τουλάχιστον το που χρησιμεύουν. Ουδέν κακό αμιγές καλού. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια και θα τα πούμε ξανά στο επόμενο θέμα... 

Δημοσ.

Μάλλον θα ανεβάσω λίγο την ανάλυση τους στο handbrake[...]

Ορίστε;;;

Εννοείς upscaling στο resolution ή κάτι άλλο; Αν θέλεις να αυξήσεις τα pixels, μην το κάνεις γιατί θα χάσεις αντί να κερδίσεις κάτι.

Δημοσ.

Ορίστε;;;

Εννοείς upscaling στο resolution ή κάτι άλλο; Αν θέλεις να αυξήσεις τα pixels, μην το κάνεις γιατί θα χάσεις αντί να κερδίσεις κάτι.

Εννοούσα αντί για 3000 kbps να το κάνω 4000 kbps. Τώρα από FHD να το κάνω 4K ή κάτι άλλο αντίστοιχο δεν πρόκειται να το κάνω. Το πρόσεξα αυτό που λες και όντως δεν αξίζει.

Δημοσ.

Πάλι το ίδιο θα σου πω, δυστυχώς.

Η απλή αύξηση του bitrate μόνο αύξηση του μεγέθους θα αποφέρει, τίποτε άλλο. Αν είναι να κάνεις κάτι, καλύτερα να τα μετατρέψεις σε h265 hevc και τέλος. Ή να δεις μήπως υπάρχουν ήδη σε h265 για να γλυτώσεις και το re-encoding.

Αν η όλη ιστορία γίνεται για 10 ταινίες καλύτερα να τα αφήσεις όπως είναι και να πάρεις μερικά dual layer dvd να τελειώνεις.

Δημοσ.

Εννοούσα αντί για 3000 kbps να το κάνω 4000 kbps. Τώρα από FHD να το κάνω 4K ή κάτι άλλο αντίστοιχο δεν πρόκειται να το κάνω. Το πρόσεξα αυτό που λες και όντως δεν αξίζει.

Αν εννοείς ότι μια ταινία που είναι ήδη στα 3.000 Kbps θα την κάνεις re-encode στα 4.000 Kbps, τότε ισχύει αυτό που λέει ο Micos.

Αν εννοείς ότι έχεις μια ταινία στα 10.000 Kbps π.χ., το να την κάνεις re-encode στα 4.000 Kbps αντί για 3.000 Kbps, φυσικά και θα έχει καλύτερη ποιότητα (σε σχέση με των 3.000 Kbps) με την ανάλογη αύξηση του μεγέθους φυσικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...