Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας

σκέφτομαι να ανοίξω μια εταιρία για υπολογιστές και αναλώσιμα αρχικα σαν ενα μικρο e-shop και αυτή τι στιγμή είμαι στο ψάξιμο ποσο αυτο είναι εφικτό και τι δυνατότητες υπάρχουν από τιμές αλλα και από την αγορά τις περιοχής μου . θα ήθελα οποτε να σας ρωτήσω άμα πουλάνε πουθενα χονδρικής υπολογιστες γιατι οσο και αν ψαχνω δεν βρισκω αλυσιδες χονδρικης και δεν ειμαι γενικα πολυ σχετικος με το θεμα .
Δημοσ.

Hξερα μια εταιρια αλλα εχει κλεισει προσφατα λογω συνταξιοδοτησης. Ισως βρεισ κατι σχετικο στο χρυσο οδηγο εκτος και απαντησει κανενας αλλος.

Δημοσ.

χμμμ.... ενδιαφέρων εγχείρημα!!

Θα προσπαθήσω να σου απαντήσω όσο πιο συνοπτικά μπορώ.

1) Στην περίπτωση σου δεν είναι Καθόλου εφικτό, απο την στιγμή που δεν έχεις ιδέα του αντικειμένου (ώστε να βρεις τις εταιρίες χονδρικής).

2) Για να έρθεις σε επαφή με οποιαδήποτε εταιρία πρέπει να έχεις έναρξη στην εφορία η οποία χρειάζετε έναρξη στο ΟΑΕΕ(ΤΕΒΕ).

μαζί με τον λογιστή και την έδρα της επιχείρησης (μισθωτήριο εκτός αν σου ανήκει το ακίνητο και είναι επαγγελματικο)

υπολόγισε 7000 με 8000 ευρώ για τον πρωτο χρονο και γυρω στα 2000 για τον πρώτο μήνα (και λίγα λεω μαζι με  το μισθωτηριο και παγια εξοδα υπολογισε στα 13000 με 15000).

3) Το κερδος στους "υπολογιστες" πχ μνημες επεξεργαστες ανερχετε στο ποσοστο του 5% και περα αυτου υπαρχουν και μεγαλες επιχειρησεις που λογο των μεγαλων παραγγελιών περνουν μεγαλυτερη εκπτωση. παραγγελιες 20.000 εως 100.000 ευρω. και για τον λογο αυτο μια ζωη θα εισαι ο πιο ακριβος.

4) Υποθετικα με ενα ποσοστο κερδους 30% και χωρις να συμπεριλαβω εξοδα αποστολης εφορια εξοδα eshop κτλ κτλ για να μην μπεις μεσα τον πρωτο χρονο πρεπει να κανεις ενα κυκλο εργασιων 104838 ευρω (οπου και σε αυτο το νουμερο αλλαζουν τα εξοδα προς τα πανω φυσικα λογο τζιρου)

οποτε το μικρο μαγαζακι που θες να ανοιξεις χρειαζετε ενα κεφαλαιο 20000 με 30000 ευρω.για να ανοιξη.

Ευλογες σημειωσεις.

1) αν πιστευεις οτι με το eshop θα γλιτωσεις τα παραπανω εξοδα πλανιεσε οικτρα.

2) αν πιστευεις οτι με τριγωνικες πωλησεις και χωρις καποιο στοκ θα ειναι χαμηλο το ρισκο και δεν θα μπεις μεσα παρα μονο εσοδα θα εχεις απο τις πωλησεις εισαι επικινδυνα αφελης.

αν μετα απο ολα αυτα χρειαζεσε ακομα τις εταιριες χονδρικης και δεν τρολαρεις, αν μου δωσεις ενα πειστικο αντι επηχειρημα σε αυτα που σου ανεφερα ισως και να στις αναφερω σε ΠΜ.

• Like 3
Δημοσ.

infoquest, intersys και πολλές ακόμη. Εξαρτάται απο το τι μάρκες κ προϊόντα θες να πουλάς.

Μην το προσπαθήσεις εαν δεν έχεις εμπειρία και καλό πελατολόγιο εκ πρώτης όψεως γιατί και το κεφάλαιο σου θα φας και τον χρόνο σου και θα είσαι μεσα στο άγχος!

Για να είσαι ανταγωνιστικός θα πρέπει να έχεις πολύ μικρό ποσοστό κέρδους.... που δεν βγαίνει με τίποτα μια εταιρία!

Πλέον κανείς βρίσκει προϊόντα σε τιμές ίδιες είτε τα αγοράσει απο εδώ ή έξω. Φαντάσου οτι εχουν εξισωθεί οι τιμές άρα σχεδον και τα κέρδη.

• Like 1
Δημοσ.

χμμμ.... ενδιαφέρων εγχείρημα!!

Θα προσπαθήσω να σου απαντήσω όσο πιο συνοπτικά μπορώ.

1) Στην περίπτωση σου δεν είναι Καθόλου εφικτό, απο την στιγμή που δεν έχεις ιδέα του αντικειμένου (ώστε να βρεις τις εταιρίες χονδρικής).

2) Για να έρθεις σε επαφή με οποιαδήποτε εταιρία πρέπει να έχεις έναρξη στην εφορία η οποία χρειάζετε έναρξη στο ΟΑΕΕ(ΤΕΒΕ).

μαζί με τον λογιστή και την έδρα της επιχείρησης (μισθωτήριο εκτός αν σου ανήκει το ακίνητο και είναι επαγγελματικο)

υπολόγισε 7000 με 8000 ευρώ για τον πρωτο χρονο και γυρω στα 2000 για τον πρώτο μήνα (και λίγα λεω μαζι με  το μισθωτηριο και παγια εξοδα υπολογισε στα 13000 με 15000).

3) Το κερδος στους "υπολογιστες" πχ μνημες επεξεργαστες ανερχετε στο ποσοστο του 5% και περα αυτου υπαρχουν και μεγαλες επιχειρησεις που λογο των μεγαλων παραγγελιών περνουν μεγαλυτερη εκπτωση. παραγγελιες 20.000 εως 100.000 ευρω. και για τον λογο αυτο μια ζωη θα εισαι ο πιο ακριβος.

4) Υποθετικα με ενα ποσοστο κερδους 30% και χωρις να συμπεριλαβω εξοδα αποστολης εφορια εξοδα eshop κτλ κτλ για να μην μπεις μεσα τον πρωτο χρονο πρεπει να κανεις ενα κυκλο εργασιων 104838 ευρω (οπου και σε αυτο το νουμερο αλλαζουν τα εξοδα προς τα πανω φυσικα λογο τζιρου)

οποτε το μικρο μαγαζακι που θες να ανοιξεις χρειαζετε ενα κεφαλαιο 20000 με 30000 ευρω.για να ανοιξη.

Ευλογες σημειωσεις.

1) αν πιστευεις οτι με το eshop θα γλιτωσεις τα παραπανω εξοδα πλανιεσε οικτρα.

2) αν πιστευεις οτι με τριγωνικες πωλησεις και χωρις καποιο στοκ θα ειναι χαμηλο το ρισκο και δεν θα μπεις μεσα παρα μονο εσοδα θα εχεις απο τις πωλησεις εισαι επικινδυνα αφελης.

αν μετα απο ολα αυτα χρειαζεσε ακομα τις εταιριες χονδρικης και δεν τρολαρεις, αν μου δωσεις ενα πειστικο αντι επηχειρημα σε αυτα που σου ανεφερα ισως και να στις αναφερω σε ΠΜ.

Πρωτα απ ολα ευχαριστω για τισ συμβουλες σου , οπως το εχω δει εγω αρχικα θα δωσω βαρος στα αναλωσιμα μελανια/χαρτια εχω υπολογισει περιπου 100 ιδιωτες που θα μπορουσα να τους κανω πελατες .... αλλα δεν θελω να το περιορίσω μονο εκεί αλλα να εχω και αλλα πραγματα και το 5% αμα ειναι εξτρα δεν ειναι κακο οτι βγαλεις και ενοητε θα γινει εναρξη εταιρειας απλα βλεπω τα δεδομενα αυτη τι στιγμη για να αποφασισω

Δημοσ.

Πρωτα απ ολα ευχαριστω για τισ συμβουλες σου , οπως το εχω δει εγω αρχικα θα δωσω βαρος στα αναλωσιμα μελανια/χαρτια εχω υπολογισει περιπου 100 ιδιωτες που θα μπορουσα να τους κανω πελατες .... αλλα δεν θελω να το περιορίσω μονο εκεί αλλα να εχω και αλλα πραγματα και το 5% αμα ειναι εξτρα δεν ειναι κακο οτι βγαλεις και ενοητε θα γινει εναρξη εταιρειας απλα βλεπω τα δεδομενα αυτη τι στιγμη για να αποφασισω

1) δεν γινετε χωρις εναρξη να παρεις τιμες χονδρικες.

2) τα μελανια ειναι οτι χειροτερο.... πολλοι κωδικοι, εχουν ημερομηνια ληξης.... και σε ενα λαθος η ενα ελατωματικο εστω λογο μεταφορας μελανι σκεψου ποσα πρεπει να δωσεις για να βγάλεις την φύρα με 5%.

3) ο ανταγωνισμος ειναι τεραστιος με τα ιμιτατιον μελανια τα χυμα τα reffil.... και το πακετο α4 το δινουν 4,70 με φπα το ιδιο χαρτι εγω το αγοραζα χονδρικη 4,2 +φπα 5,20 (απιστευτα πραγματα.)

βρες καποια αλλη παροχη που μπορεις να προσφερεις. σε αυτους του πελατες.

Με αυτα τα δεδομενα παντως αυτη την στιγμη εντελως φιλικα θα σου ελεγα οτι το ρισκο ειναι πολυ μεγαλο....και δεν αξιζει τον κοπο.να ρισκαρεις και να επενδυσεις οτιδηποτε στην Ελληνικη αγορα. (εκτος απο εστιαση).

Δημοσ.

Γεια σας

σκέφτομαι να ανοίξω μια εταιρία για υπολογιστές και αναλώσιμα αρχικα σαν ενα μικρο e-shop και αυτή τι στιγμή είμαι στο ψάξιμο ποσο αυτο είναι εφικτό και τι δυνατότητες υπάρχουν από τιμές αλλα και από την αγορά τις περιοχής μου . θα ήθελα οποτε να σας ρωτήσω άμα πουλάνε πουθενα χονδρικής υπολογιστες γιατι οσο και αν ψαχνω δεν βρισκω αλυσιδες χονδρικης και δεν ειμαι γενικα πολυ σχετικος με το θεμα .

αν μιλάμε για σταδιακό ξεκίνημα με λίγα προϊόντα είναι πολύ εύκολο να βρεις προμηθευτές

παίρνεις τη λίστα με τα προϊόντα που σε ενδιαφέρουν

είτε κάνεις αναζήτηση στο internet πχ lexmark αντιπρόσωπος ή προμηθευτής Ελλάδα είτε πηγαίνεις στην ιστοσελίδα των εταιριών που συνήθως τα αναφέρουν αυτά είτε κοιτάς στο where to buy είτε αν δεν βρίσκεις τίποτα απλά τους στέλνεις ένα email και σου στέλνουν ότι πληροφορία χρειάζεσαι, συνήθως έχουν έτοιμες μπροσσούρες για τέτοια θέματα

γενικά υπάρχουν μεγάλοι προμηθευτές στην Ελλάδα όπως αυτοί που αναφέρθηκαν, (δεν αναφέρθηκαν όλοι, πρέπει να είναι καμμιά 12αριά) αλλά δεν χρειάζεται να πάρεις από αυτούς αναγκαστικά, εξαρτάται για τι ποσότητες μιλάμε

εξάλλου τώρα υπάρχουν και πολλοί μικρομεσσαίοι προμηθευτές στα βαλκάνια (λογικά αρκετοί από αυτούς προέρχονται από εδώ) που στέλνουν ελλάδα

επικοινώνησε πάντως, με το τουφέκι κυνηγάνε να βρουν συνεργάτες, ότι χρειάζεσαι θα σε εξυπηρετήσουν

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ θα σου πρότεινα να μην ξεκινήσεις καν στον συγκεκριμένο κλάδο.

Είναι από τους πλέον κορεσμένους και με εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά κέρδους.

Αν σκεφτείς μόνο τα έξοδα για χώρο , στήσιμο Eshop και διαφήμιση google + skroutz + bestprice , θα δεις ότι είναι ενα σεβαστό ποσό που δεν πρόκειται να αποσβέσεις γρήγορα.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι δεν έχεις ακριβή εικόνα του αντικειμένου στο οποίο θες να ασχοληθείς.

Τέλος με 100 ιδιώτες για πελάτες δεν βγάζεις καν τα έξοδα του πρώτου μήνα...

Δημοσ.

Βρες κάποιο άλλο εμπόριο να κανεις

Οργανων,οπλων,ναρκωτικων του προτείνω. Τι λες;

Έχει 100000% κέρδος και από ρίσκο μόνο καρφωτες και αστυνομιες. :P

• Like 1
Δημοσ.

Oktabit και West Net μου έρχονται στο μυαλό. Πες τους σε έστειλε ο πρίχτης :)

το πλαισιο εχει πιο φθηνες τιμες και απο τις 2 στο Β2Β και δεν θεωρητε χοδρικης.

Δημοσ.

πλάκα πλάκα όντως το πλαίσιο μου χει κάνει τρομερές τιμές B2B αλλά έχω πάρει μόνο συγκεκριμένα πράγματα οπότε σκεφτόμουν ότι μπορεί να έτυχε

Δημοσ.

Καταρχήν δεν κοιτάς καν ελληνες εισαγωγείς (πραγματικά δεν ξέρω πως βαστιούνται με τις τιμές που δίνουν εκτός και αν ειναι βιτρίνα και βγάζουν κέρδος απο κανα 2 μεγάλους που τους τα δίνουν σε κανονικές τιμες και αυτές που βάζουν στο εξέλ ειναι για τα κορόιδα και τους άσχετους που ειπαν να ανοίξουν e-shop) πας και παραγγέλνεις απο Αμερική/κίνα Ιαπωνία και τα φέρνεις μέσω Βουλγαρίας. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...