Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα

εχω μια απορία σχετικα με απομακρυσμενη προσβαση, επειδη δε το κατεχω καλα το αντικείμενο.

Έχω ενα NAS Synology στο σπίτι και εχω απομακρυσμένη πρόσβαση απ όπου και αν είμαι. Για να το επιτυχω αυτό ανοιγα την πόρτα 5000 στον router μου με την ip του nas. Είμαι σίγουρος ότι αν δε το έκανα αυτό δεν μπορούσα να συνδεθώ.

Μέχρι τωρα χρησιμοποιούσα router τη αγοράς, και όχι του OTE. Πριν λίγο καιρό εβαλα VDSL και εβαλα τον router που μου εδωσαν απο τον OTE, τον Speedport Entry 2i. Δεν εχω ανοιξει καμια πορτα, μόνο άλλαξα το όνομα του wifi. Πάτησα στην τύχη από την δουλειά, δλδ από άλλο δύκτιο, το link να μπει στον NAS και ενώ περίμενα να μη μπει, είχα πρόσβαση κανονικά, φυσικά μετά θέλει τους κωδικούς του NAS, αλλά και πάλι είχα πρόσβαση, ενώ το λογικό δεν είναι να μην έχω? 

Έκανα reset τον router, 2-3 φορές και πάλι έχω πρόσβαση. Με τον OTE που μίλησα δεν καταλαβαίνουν ακριβώς το πρόβλημα κ μου είπαν ότι θα μου αντικαταστήσουν τον router με έναν καινούργιο, ίδιο μοντέλο πάλι, μήπως και είναι πρόβλημα του router. Το firewall είναι ενεργοποιημένο.

Είναι λογικό αυτό που συμβαίνει ή είναι πολύ επικύνδινο?

Δημοσ.

Κατά πάσα πιθανότητα είναι ενεργοποιημένο το UPnP στο Speedport και ανοίγει αυτόματα την πόρτα εφόσον το ζητά κάποια συσκευή (το Synology στην περίπτωσή σου).

Δημοσ.

καλησπερα  απομακρυσμενη προσβαση στο ρουτερ σου βοηθαει στο να βλεπεις την καμερα που τυχον εχεις στο σπιτι σου ή βοηθαει σε κατι αλλο; , ειναι πολυ ενδιαφερον η απομακρυσμενη προσβαση θα μπορεσεις να μου εξηγησεις τι ακριβως εννοεις;

ευχαριστω εκ των προτερων ,

Δημοσ.

εχω προσβαση σε καμερα παρακολουθησης και σε ολα μου τα αρχεια (εικονες, video, μουσικη, εγγραφα κτλ κτλ).

@jkoukos νομιζω οτι δει την ρυθμιση αυτη και αν δεν κανω λαθος ειναι on. 

δλδ με off θα το σταματήσει αυτο? θα το δοκιμασω...

Δημοσ.

Κατά πάσα πιθανότητα είναι ενεργοποιημένο το UPnP στο Speedport και ανοίγει αυτόματα την πόρτα εφόσον το ζητά κάποια συσκευή (το Synology στην περίπτωσή σου).

Αυτο ακριβως ,τσάμπα θα αλαξεις τι ρουτερ και σε μένα ετσι ειναι ,όταν εκανα τις πρώτες ρυθμίσεις στο synology του έδωσα το δικαίωμα να ανοίγει πόρτες

Δημοσ.

ενδιαφερον αυτο που λες.. κατι μου θυμιζει, αλλα εχει 2-3 χρονια που το ρυθμισα και δε θυμαμαι τι ακριβως εκανα.

με καθησυχασατε αρκετά τωρα. κ εγω νομιζα οτι ειναι ξεφραγο αμπελι το δυκτιο πλεον....

Δημοσ.

Ο ΟΤΕ αν μπεις στο control panel του λογαριασμου σου στο myOTENET(νομίζω έτσι λένε τη σελίδα/σαιτ όταν κάνεις νέο συμβόλαιο/σύνδεση παροχής υπηρεσιών ίντερνετ) έχει μια επιλογή που λέει κάτι για αυξημενη προστασία. Για κοίταξε μήπως το έχεις απενεργοποιήσει για port forwarding. Θυμάμαι εγω όταν είχα ΟΤΕ είχα κάνει κάτι παραπλήσιο για κάτι port forwards που ήθελα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...