Phoenix714 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 Καλησπέρα σας , ψαχνω για laptop καθημερινης χρησης στο οποιο θα χρησιμοποιω πολυ office, devc και mathlab καθως επισης το θελω και για καμια σειρουλα.(Δεν με ενδιαφερει το gaming)Μετά από αρκετή έρευνα έχω καταλήξει στα παρακάτω μηχανήματα http://www.plaisio.gr/desktop-laptop/laptops/all-laptops/Dell-Laptop-5000-Series-AMD-5555-5555-2793.htm https://www.germanos.gr/product/laptop-dell-5559156i54gb500gbhdd/20333307/ Τείνω προς την πρώτη επιλογη λόγω ram αλλά με προβληματιζει η επιλογή AMD έναντι Intel. Θα ήθελα να ακούσω και τις γνώμες σας παρακαλώ.
vagos_m Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 Σε όλα υπερτερεί το πρώτο. Και ραμ και επεξεργαστή και αυτόνομη κάρτα γραφικών. Τωρα που τα ξανά κοιτάω θα σου πω μην το σκέφτεσαι καθόλου. πρόλαβε το γιατί λογικα είναι προσφορά και το πιο φθηνό στο Σκρουτζ έχει κοντά 600 ευρώ. 1
Phoenix714 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Τελικά παρήγγειλα αυτόν με τον AMD χθες το βράδυ για να προλάβω και την προσφορά και αναμένω να ρθει! Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.
vagos_m Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Πολύ καλά έκανες και δεν θα το μετανιώσεις! δεν ξερω αν σου εκατσαν αυτα τα 2 μοντέλα μόνο η κοιτούσες αποκλειστικά για dell, αλλα αυτό που θα σου πω εγω είναι οτι τα τελευταία 12 χρόνια ότι λαπτοπ και αν εχω αλλάξει είναι μόνο dell και δεν είναι τυχαίο. και η εξυπηρέτηση της εταιρίας άψογη. Υ.Γ. Στο τσακ πρόλαβες γιατι απο οτι βλέπω σημερα το πηγαν πάλι στα 600 ευρώ!!
ss13 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Το θέμα είναι θερμικά πως θα πάει με τον AMD , δώσε πληροφορίες όταν έρθει
Phoenix714 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Λόγω κατασκευής και εξυπηρέτησης εταιρίας είχα κατασταλάξει σε μηχάνημα Dell !! Αλλιώς είχα βρει και μηχανημα lenovo με αρκετά καλά χαρακτηριστικα αλλά το φοβήθηκα γιατί βγάζουν πολλά προβλήματα. Κι εγώ το παρατήρησα για την άνοδο της τιμής !! Ευτυχώς το προλαβα ???? Έχω ακούσει κι εγω ότι υπερθερμαινεται.. σήμερα μου έρχεται και θα σας ενημερώσω !! Λογικά θα προχωρήσω και στην αγορά μιας καλής βάσης για να μην έχουμε τέτοια θέματα. (Αν έχετε κάτι καλό στο μυαλό σας μην διστάσετε ναου το προτείνετε????)
ss13 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Πολύ δυνατή βάση , απλά ρώτα πόση εγγύηση δίνουν , το δεύτερο μαγαζί δίνει 2 χρόνια , ρώτα τους όμως για σιγουριά , όποιο έχει 2 χρόνια , αυτό παίρνεις http://www.skroutz.gr/s/3730456/CoolerMaster-Notepal-XL.html
vagos_m Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Εγώ πάντως ποτε μα ποτέ δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω βάση. και το χρησιμοποιώ ακόμα και στο κρεβάτι πάνω. Δεν χαλάω την άνεση και την βολικότητηα αυτή κουβαλόντας μία βάση παντου. εναν τυπικό έλεγχο για θερμοκρασίες και ενα καθάρισμα που και πού. Βέβαια δεν το συνηστώ σε κανέναν χωρις να ξερει τι να προσέξει. Παίζουν πολοί παράγοντες ρόλο όπως απο που τραβάει αέρα και απο που βγάζει, τι χρήση το κάνεις κλπ κλπ.
ss13 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Κακό παράδειγμα , laptop στο κρεββάτι , έγκλημα , οι amd αν διαβάσεις είναι φούρνοι γενικά , άρα θέλει βάση σίγουρα , το καθάρισμα κάνει δουλειά εαν το μηχάνημα είναι σωστά κατασκευασμένο , εδώ τα alienware σηκώνουν θερμοκρασίες που είναι κατασκευσμένα για gaming , φαντάσου τα μηχανήματα του 500ρικου τι θα κάνουν
vagos_m Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2016 δεν εχεις δικιο σε αυτο που λες. για να ανεβασει ενας επεξεργαστης θερμοκρασια ειναι 3-4 στανταρ αιτίες. και δεν αναφέρομαι σε παιχνιδια η εφαρμογές με υψηλες απαιτήσεις. αν το ανεμηστιρακι προστατευεται, αν δουλευει με σωστες στροφες, αν δεν εχει σκονες, αν εχει καλη παστα, αν εχει χαμηλη θερμοκρασια περιβαλλοντος, αν παιρνει/βγάζει σωστα τον αέρα τοτε που είναι το εγκλημα; για αυτο ειπα οτι δεν το συνηστώ γιατι πρεπει να ξερει ο αλλος τι να προσεχει.
nikοs Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Οι βάσεις καλύπτουν το πρόβλημα υπερθέρμανσης δεν το επιδιορθώνουν.Συμφωνώ απολύτως με τον vagos_m, αν φροντίζεις η συσκευή σου να "αναπνέει" σωστά και γίνεται ένας τουλάχιστον ετήσιος καθαρισμός τότε δεν θα έχεις αυξημένες θερμοκρασίες . 1
ss13 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δηλαδή αν έχεις amd cpu και nvidia gpu δεν θα υπάρχει πρόβλημα ; Δεν διαφωνώ με αυτά που λέτε , αλλά γενικά τα laptop ζορίζονται θερμικά , ειδικά οι nvidia κάρτες γραφικών θερμαίνονται πολύ ή οι amd επεξεργαστές , εντάξει η αλλάγη πάστας βοηθάει αλλά θέλει προσοχή γενικά στο πως συμπεριφέρεσαι στο laptop
nikοs Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2016 Ναι δεν διαφωνώ πως και ένα "καθαρό" λάπτοπ που "αναπνέει" σωστά μπορεί να υπερθερμανθεί αν ζοριστεί, αλλά η διαφορά εδώ είναι πως και να υπερθερμανθεί αν είναι καθαρό και τοποθετημένο σε σωστή επιφάνεια θα μπορέσει να αποβάλει την θερμότητα ενώ αν είναι μες τις σκόνες και φράζουν τους αεραγωγούς του τότε η θερμοκρασία δεν θα μπορεί να εξέλθει από το λάποπ...Εκεί είναι όλη η διαφορά στο κατα πόσον μπορεί το λαπτοπ να αποβάλει τις θερμοκρασίες, ότι θα ανεβάσει θερμοκρασίες όταν στρεσαριστεί δεν είναι παράλογο αντίθετα έχει υπάρξει έρευνα πριν το μηχάνημα βγει στην αγορα και θεωριτικά μπορεί να τις διαχεριστεί.Γι αυτό υπάρχει και ένα συγκεκριμένο όριο θερμοκρασιών που αν το λαπτοπ τις υπερβεί κλέινει από μονο του. Αναφορικά τώρα με τους amd οι οποίοι είθισται να ανεβάζουν μεγαλύτερες θερμοκρασίες θα ξανα αναφέρω το προσωπικό μου παράδειγμα που είχα με ένα g62 με Athlon p340.Παντού άκουγα να λένε πως το συγκεκριμένο μηχάνημα ανεβάζει θερμοκρασίες και είναι ευπαθή σε προβλήματα, προσωπικά όσα χρόνια το είχα δεν ανέβασε ποτέ πάνω από 55 βαθμούς cpu και 60 gpu ακόμα και σε χοντρό στρεσάρισμα...Απλά φρόντιζα να το καθαρίζω συχνά και να του τοποθετώ σωστή ποσότητα πάστας και μη φανταστείς καμιά ακριβή πάστα ... μια arctic ceramique 2!! Δεν το είχα ποτε πάνω σε βάση απλά δεν το έβαζα πάνω σε επιφάνειες που θα μπορούσαν να φράξουν την εισαγωγή του αέρα...Τελικά κατάφερα και το έκαψα μόνος μου μια μέρα που πειραματιζόμουν με έναν αυτοσχέδιο φορτιστή χαχαχαχα αν δεν το χαλούσα ακόμα αυτό θα είχα!!! Από την άλλη με κάτι λάπτοπ που φοράνε i7 έχω δει τρομακτικά ανεβασμένες θερμοκρασίες οι οποίες αδυνατούν να πέσουν παρόλο το καθάρισμα και με πολλούς συνδυασμούς παστών... 1
Phoenix714 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Μετά από μία πρώτη επαφή με το λάπτοπ έχω παρατηρήσει μερικά πραγματάκια!! Στα αρνητικά του είναι ότι η εκκίνηση του υπολογιστή αργεί αρκετά! Επίσης , η μπαταρία μπορεί να χαρακτηριστεί πολύ κακή. Είναι στο 90% μου λέει απομένουν 2 ώρες και μετά απο 5 λεπτά πέφτει στο 80% (γνωρίζετε αν μπορεί να αντικατασταθεί από την εγγύηση?) Στα θετικά τώρα , με έχουν εκπλήξει τα πραγματικά πολύ καλά ηχεία του! Καλή ποιότητα ήχου και μεγάλη ένταση. Το ίδιο ισχύει και για την οθόνη που έχει πολύ ζωντανά χρώματα. Τέλος, όσον αφορά τη θερμοκρασία (σας ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις από πάνω) κυμαίνεται σε φυσιολογικά επίπεδα προς το παρόν χωρίς όμως να το έχω "πιέσει" !! Αν εξαιρέσουμε το θέμα με την μπαταρία (ελπίζω να το λύσω κάπως) θεωρώ πως είναι ένα αξιόπιστο μηχάνημα για καθημερινή χρήση και για τα υπόλοιπα που το χρειάζομαι
vagos_m Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 καλησπέρα και πάλι, όταν λες αργει να μπει στα windows ποσα δευτερόλεπτα κάνει; και που καθηστερεί; στην εκκίνηση η στο log in; τωρα για την μπαταρία αστην λιγο να "στρωσει" μιας και ολες οι μπαταρίες χρειάζονται 4-5 φορτήσεις για να πάρουν τα πάνω τους. δες πως θα πάει και ξανα πες μας. έκανες καλή αγορα και να ξέρεις οτι θα το ευχαριστηθείς το λαπτοπ. μπες και στο σαιτ της dell και κανε και ενα πλήρες διαγνωστικό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα