mayrozjack Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Καλησπέρα, μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί είναι αδίκημα η εξαγωγή συναλλάγματος; Έχω κατά νου ορισμένους λόγους, αλλά δεν μου φαίνονται αρκετά "ισχυροί" για να τιμωρείται τόσο αυστηρά.
Gary_Kokkin Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 Διοτι πρέπει να περνανε από το τραπεζικο συστημα για ελεγχο φοροδιαφυγης .Τώρα βεβαια με τα capital control ελεγχεται πολυ περισσότερο.
mayrozjack Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Οπότε ας πούμε ότι εγώ κατέχω 100 χιλιάρικα, νόμιμα, φορολογημένα και ωραία (25 χρόνια αποταμίευση βρε αδερφέ). Μου απαγορεύει κάποιος να τα φορτώσω σε μια βαλίτσα και να την κοπανήσω; Προφανώς ναι. Γιατί;
Gary_Kokkin Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Γιατι δεν μπορει να αποδειξει κανεις ότι είναι νομιμα .Ενω ηλεκτρονικά μεσω τραπεζας ελεγχεσαι απο το ΑΦΜ σε όλη την διακινηση και τι εχεις δηλωσει .Επίσης μετρητα καταθεση σε ξενη τραπεζα και μεγαλες συναλαγες δεν δεχονται ευκολα στις γνωστες χώρες,χωρις να δηλωθει προελευση, υπαρχουν διεθνεις συμφωνιες για μαυρο χρημα .Μπορουν να κατασχεθουν και κατα την εισοδο σου σε άλλη χώρα αν σε πιασουν για τους ιδιους λογους. Οπότε και να τα βγαλεις και παρανομα από την χώρα ,δεν μπορεις να χρησιμοποιήσεις εύκολα ,χωρια και τα ποινικά θέματα σε καθε χωρα.Τελος το θέμα αφορα και την νομισματικη πολιτική, όχι πολλα χαρτονομισματα για αποφυγη πληθωρισμου,πτωσης αξιας νομισματος,μαυρη αγορα.
Joshua21 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Οπότε ας πούμε ότι εγώ κατέχω 100 χιλιάρικα, νόμιμα, φορολογημένα και ωραία (25 χρόνια αποταμίευση βρε αδερφέ). Μου απαγορεύει κάποιος να τα φορτώσω σε μια βαλίτσα και να την κοπανήσω; Προφανώς ναι. Γιατί; Μιλάς για τώρα τελευταία που υπάρχουν περιορισμοί λόγω cc, ή για παλιότερα? Παλιότερα δεν στο απαγόρευε κανένας, απλά ήσουν υποχρεωμένος να δηλώσεις πόσα παραπάνω από 10.000€ θα πάρεις μαζί σου, κάτω από 10.000 δεν δήλωνες τίποτα.
Gary_Kokkin Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Δηλωνες τους λόγους,τα στοιχεια σου για ελεγχο εδω ,και την δηλωση αυτη σαν αποδεικτικό την δεχοταν οι αντιστοιχες συναλλαγες σε λογους στο εξωτερικο ,εκτος τραπεζων.Συνηθως ήταν για περιπτώσεις που δεν μπορουσε κάποιος εμβασμα πχ μια νοσηλεια ,μια ζημια κάπου.Αν απλα δήλωνες ψεμματα καποιους λογους , ακομα και δεν σε έλεγχαν στο εξωτερικο σε συναλλαγη ,αν τα ξαναεφερνες πίσω θα έπρεπε να τα δηλώσεις πάλι σαν εισαγωγη για ελεγχο.
Moderators Kercyn Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Γιατι δεν μπορει να αποδειξει κανεις ότι είναι νομιμα .. Μπορείς να εξηγήσεις λίγο γιατί, επειδή δεν το καταλαβαίνω. Δηλαδή αν έχεις λεφτά στην τράπεζα και μπορείς να αποδείξεις ότι είναι νόμιμα, με τον ίδιο τρόπο δε μπορείς να αποδείξεις τη νομιμότητα και όταν είναι στη βαλίτσα. Εκτός αν εννοείς ότι βγάζω εγώ 100k απ' την τράπεζα, και μετά πάω να βγάλω 100k πλαστά έξω, ενώ τα νόμιμα μένουν εντός της χώρας. Αυτό εννοείς;
Gary_Kokkin Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Τα χρήματα που έχει καθενας στην τραπεζα και η κινηση λογαριασμων αναφερονται στις αρχες αν αυτες το ζητήσουν.Υπαρχουν καποια κριτήρια για αποστολή στοιχειων από τις τραπεζες στις φορολογικές αρχές.Εσυ δε το ξέρεις ποτε γίνεται ,ηλεκτρονικά γίνεται εξάλλου, καί όταν το κρίνουν σε καλα η εφορία για εξηγήσεις για κινήσεις λογαριασμων που θεωρουν υποπτες ,ακόμα και σε σε βαθος δεκαετίας ,και αντε να αποδείξεις τι τα έκανες τα χρήματα καπου καποτε.Γενικά αν έχεις χρήματα σημερα προσπαθεις να εισαι τυπικος με τις συναλλαγες σου ,να μην χρωστας και να μην δίνεις στόχο.
kage Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Οτι καποιος θα ασχοληθει για 20 30 χαρτονισματα ? Οποιος θελει να βγαλει εκατονταδες χαρτονομισματα θα βρει τροπους..δεν θελει και πολυ ψαξιμο. Οποτε για ποιο πραγμα γινετε κουβεντα τελικα? Οσο φευγει μετρητο απο τις gr τραπεζες χανουν `δυναμη' αυτο ενοχλει την χωρα. Για να τελειωνει το θεμα η ανταλαγη πληροφοριων μεταξυ τραπεζων ειναι το προβλημα και οχι η μεταφορα.
Gary_Kokkin Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 100 χιλιαδες που αναφερθηκαν δεν είναι αμελητεο ποσο για να μην σε ψαξουν ,όταν το οριο πλεον στις συναλλαγες είναι η δηλωση σου σε πιστώσεις χρεωσεις συνολικά ανα ΑΦΜ .Παρανομα κάνει κανεις ότι θελει,αρκει να μην τον πιασουν.
gokuthelegend Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Γιατι δεν μπορει να αποδειξει κανεις ότι είναι νομιμα .Ενω ηλεκτρονικά μεσω τραπεζας ελεγχεσαι απο το ΑΦΜ σε όλη την διακινηση και τι εχεις δηλωσει .Επίσης μετρητα καταθεση σε ξενη τραπεζα και μεγαλες συναλαγες δεν δεχονται ευκολα στις γνωστες χώρες,χωρις να δηλωθει προελευση, υπαρχουν διεθνεις συμφωνιες για μαυρο χρημα .Μπορουν να κατασχεθουν και κατα την εισοδο σου σε άλλη χώρα αν σε πιασουν για τους ιδιους λογους. Οπότε και να τα βγαλεις και παρανομα από την χώρα ,δεν μπορεις να χρησιμοποιήσεις εύκολα ,χωρια και τα ποινικά θέματα σε καθε χωρα.Τελος το θέμα αφορα και την νομισματικη πολιτική, όχι πολλα χαρτονομισματα για αποφυγη πληθωρισμου,πτωσης αξιας νομισματος,μαυρη αγορα. Αυτή νομίζω ότι είναι η καλύτερη εξήγηση που έχω δει μέχρι τώρα. Εσύ μπορεί να είσαι 100% νόμιμος, και μπράβο σου, αλλά μετά πως θα το αποδείξεις αν βγεις έξω; Προφανώς για να γίνεται η κουβέντα δεν είναι και τόσο εύκολο πράγμα.
Joshua21 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Εσύ μπορεί να είσαι 100% νόμιμος, και μπράβο σου, αλλά μετά πως θα το αποδείξεις αν βγεις έξω; Προφανώς για να γίνεται η κουβέντα δεν είναι και τόσο εύκολο πράγμα. Κάτσε, σε ποιον να το αποδείξεις, και τι ακριβώς να αποδείξεις? Αν βγεις έξω?
gokuthelegend Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Κάτσε, σε ποιον να το αποδείξεις, και τι ακριβώς να αποδείξεις? Αν βγεις έξω? Ο TS λέει για εξαγωγή συναλλάγματος στο αρχικό μήνυμα. Εξαγωγή σε άλλες χώρες δεν εννοεί; Ή έχω καταλάβει λάθος; Εκεί θα τα έχει όλα μέσα σε μια βαλίτσα; Δεν φοβάται μην του τα κλέψουν; Αν επιχειρήσει να τα καταθέσει σε μια τράπεζα τότε θα του ζητήσουν εξηγήσεις για το που τα βρήκε. Αν δεν τα καταθέσει σε τράπεζα εκτός από ότι ότι υπάρχει κίνδυνος να του τα κλέψουν δημιουργούνται και κάποια άλλα θέματα, ας πούμε θέλει να πάει να αγοράσει ένα αυτοκίνητο, ένα σπίτι ή κάτι άλλο αρκετά ακριβό, δεν νομίζω κάποιος μαγαζάτορας να δεχτεί τόσο μεγάλο ποσό σε χαρτονομίσματα. Στην ουσία θα έχει περιορισμό στο πόσα λεφτά θα μπορεί να χαλάσει σε μια αγορά όταν έχει τα λεφτά στην βαλίτσα γιατί από κάποιο ποσό και πάνω κανείς δεν θα δέχεται μετρητά παρά μόνο κατάθεση σε τράπεζα. Επεξ/σία 16 Δεκεμβρίου 2016 από gokuthelegend
Joshua21 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Ο TS λέει για εξαγωγή συναλλάγματος στο αρχικό μήνυμα. Εξαγωγή σε άλλες χώρες δεν εννοεί; Ή έχω καταλάβει λάθος; Εκεί θα τα έχει όλα μέσα σε μια βαλίτσα; Δεν φοβάται μην του τα κλέψουν; Αν επιχειρήσει να τα καταθέσει σε μια τράπεζα τότε θα του ζητήσουν εξηγήσεις για το που τα βρήκε. Αν δεν τα καταθέσει σε τράπεζα εκτός από ότι ότι υπάρχει κίνδυνος να του τα κλέψουν δημιουργούνται και κάποια άλλα θέματα, ας πούμε θέλει να πάει να αγοράσει ένα αυτοκίνητο, ένα σπίτι ή κάτι άλλο αρκετά ακριβό, δεν νομίζω κάποιος μαγαζάτορας να δεχτεί τόσο μεγάλο ποσό σε χαρτονομίσματα. Στην ουσία θα έχει περιορισμό στο πόσα λεφτά θα μπορεί να χαλάσει σε μια αγορά όταν έχει τα λεφτά στην βαλίτσα γιατί από κάποιο ποσό και πάνω κανείς δεν θα δέχεται μετρητά παρά μόνο κατάθεση σε τράπεζα. Δεν γνωρίζω τις ισχύει στο καθένα από τα σχεδόν 200 κράτη που υπάρχουν στον πλανήτη, γνωρίζω μόνο για την Ελλάδα. Οι τράπεζες στην Ελλάδα ποτέ δεν σε ρωτάνε που βρήκες τα λεφτά που τους κάνεις κατάθεση, όσα και να είναι αυτά, ότι εθνικότητας και να είσαι, το μόνο που σου λένε είναι "ευχαριστούμε που προτιμήσατε την τράπεζα μας". Ο μόνος που μπορεί να σε ρωτήσει κάτι τέτοιο είναι η εφορία.
bedazzled Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2016 Δεν γνωρίζω τις ισχύει στο καθένα από τα σχεδόν 200 κράτη που υπάρχουν στον πλανήτη, γνωρίζω μόνο για την Ελλάδα. Οι τράπεζες στην Ελλάδα ποτέ δεν σε ρωτάνε που βρήκες τα λεφτά που τους κάνεις κατάθεση, όσα και να είναι αυτά, ότι εθνικότητας και να είσαι, το μόνο που σου λένε είναι "ευχαριστούμε που προτιμήσατε την τράπεζα μας". Ο μόνος που μπορεί να σε ρωτήσει κάτι τέτοιο είναι η εφορία. Λάθος. Για κατάθεση €10.000 και άνω φυσικά και σε ρωτάνε για πόθεν έσχες, όπως επίσης και για συνολική κίνηση λογαριασμού €100.000 ανά έτος. Τώρα αν θες να τα σπάσεις σε μικρότερα ποσά και πολλούς λογαριασμούς σε διάφορες τράπεζες, φυσικά και μπορείς. Ρωτήστε και κανά τραπεζικό στην τελική...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα