johny135 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 καλησπερα, σκεφτομαι να κανω μεταπτυχιακο στην πληροφορικη. εχω τελειωσει ωστοσο αλλη σχολη και συγκεκριμενα οικονομικα. μου αρεσει πολυ η πληροφορικη και πιστευω οτι εχει και πολυ μελλον μπροστα της σε επαγγελματικο κομματι.Εχω ρωτησει και γινεται να κανω μεταπτυχιακο στην πληροφορικη παροτι ειμαι σε αλλο τομεα.αυτα που θελω να ρωτησω ειναι τα εξης: αν κανω μεταπτυχιακο στην πληροφορικη θα μπορω να εργαστω σε καποιο τομεα που εχει ως αντικειμενο την πληροφορικη? (ομως το προπτυχιακο μου ειναι στα οικονομικα με καποια μαθηματα κατευθυνσης στην πληροφορικη). Σε μια δουλεια μετραει μονο το προπτυχιακο ως κυριο αντικειμενο ή μπορεις να κανεις κατι με οτι αφορα το μεταπτυχιακο που εκανες?..θελω να πω οτι αν μετραει το προπτυχιακο πρωτα απο ολα τοτε δεν νομιζω να μπαινεις ευκολα σε δουλειες πληροφορικης γιατι το πτυχιο ειναι οικονομικων (εχει ωστοσο και μαθηματα μεσα που εχω παρει και ειναι πληροφορικης). ή με το μεταπτυχιακο που θα ειναι στην πληροφορικη θα μπορω να κανω κανονικα καποια δουλεια με αντικειμενο την πληροφορικη.άλλη ερωτηση: χρειαζεται επισης να εχω κανει και κατι άλλο στην πληροφορικη ''για μια καλη δουλεια μελλοντικα'' εκτος του μεταπτυχιακου στην πληροφορικη? καποια ειδικοτητα απο ιεκ ας πουμε για παραπανω εμπειρια σε καποιο τομεα της πληροφορικης ή δεν εχει νοημα κατι τετοιο?γενικα θα ηθελα λιγο τις γνωμες σας γιατι ειμαι λιγο μπερδεμενος.
livefreeordie Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Το μεταπτυχιακο μετραει σαν εξειδικευση,οποτε εννοειται μετραει κανονικα. Αναλογα και την θεση που θα κυνηγησεις,υπαρχουν θεσεις που ψαχνουν παντα προσοντα περα του προπτυχιακου και δεν το υπολογιζουν καν. Εννοειται πως θα μπορεις να δουλεψεις σε θεσεις που να εχουν να κανουν με πληροφορικη (αναλογα με το μεταπτυχιακο που εκανες). Απλα μην ξεχνας πως ειναι ενας τομεας που εχει ηδη πολυ μεγαλο ανταγωνισμο. Οπως και να εχει το μεταπτυχιακο σε βοηθαει να ξεφυγεις καπως απο το προπτυχιακο σου και δεν χρειαζεται να εχει αμεση συνδεση με αυτο (εχω παραδειγμα γνωστου που τελειωσε χημικων και μετα εκανε μεταπτυχιακο στην διοικηση επιχειρησεων και βρηκε δουλεια στον 2ο τομεα) Το ιεκ ξεχασε το απλα,δεν σου προσφερει τιποτα απολυτως ουτε απο γνωσεις ουτε απο ενισχυση βιογραφικου. 1
opcorsa Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 εχω την εντυπωση πως πολλες φορες το μεταπτυχιακο εχει μεγαλυτερη βαρυτητα απο το προπτυχιακο στην αγορα εργασιας... ή μηπως ειναι ιδεα μου? ψαχνομαι κι εγω για μεταπτυχιακο σε φαινομενικα ακυρο πεδιο σε σχεση με το πτυχιο μου... 1
Chrisxxx Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Στην πληροφορικη οι τιτλοι δεν εχουν καμια αξια.. Ισως αν πας σε μια μεγαλη εταιρια, που δεν ψαχνουν μεσω γνωστων ο Recruiter να δωσει βαση στο αν εχεις ή οχι μεταπτυχιακο, τωρα τα υπολοιπα δεν τον πολυενδιαφερουν θα τα δει στην συνεντευξη. Γενικοτερα η σειρα παει 1. Προϋπηρεσία 2. Ποσα θελει; 3. Αποδεδειγμένες γνωσεις (π.χ. εισαι προγραμματιστης τι εχεις φτιαξει, εισαι δικτυας, πιστοποιησεις - ερωτησεις συνεντευξη, εισαι συστεμας τα ιδια) 4. Μας κανει σαν ατομο; 5. Θα μεινει ή θα φυγει στο εξωτερικο; 6. Πτυχια. Και το ξαναλεω επειδη καποιος θα πεταχτει να πει για ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΙΕΚ κλπ, δεν παιζει να τους δώσουν καμια σημασία, ειδικα σε μικρη εταιρία, ελάχιστες οι εξαιρεσεις και αυτες αν ψαχνουν κατι παρα πολυ συγκεκριμένο. 1
johny135 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 αρα μια χαρα βοηθαει...επισης παιζει ρολο που το εχεις κανει? για Αθηνα κοιταω μονο δεν μπορω στο εξωτερικο αυτη τη στιγμη. αλλα για Αθηνα υπαρχει καποιο + και - ?αυτα που εχω δει ειναι στην ΑΣΟΕ, στο ΠΑΠΕΙ και στο ΕΚΠΑ (το οποιο στο εκπα εχει και καποια μαθηματα οικονομικων μεσα γιατι συνεργαζεται το οικονομικο με πληροφορικη στο μεταπτυχιακο που δινει) και αυτο με χαλαει και λιγο και επισης ειναι και 20+ μαθηματα που ειναι αρκετα θεωρω. γενικα στην πληροφορικη που θεωρειτε οτι αξιζει να ασχοληθω σε ποιον τομεα ? ποιος εχει καλυτερο μελλον που λεει ο λογος?
Gary_Kokkin Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Μπορεις να κοιταξεις στο ανοικτο πανεπιστήμιο Ελλαδος και Κύπρου .Πληροφορική στα τραπεζιτικά συστήματα ή αλλου κλαδου πχ πετρελαια,ναυτιλιακα κλπ ειδικευμενα
johny135 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 σε τι υπερεχει το ανοικτο πανεπηστημιο απο τα προηγουμενα?
livefreeordie Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 σε τι υπερεχει το ανοικτο πανεπηστημιο απο τα προηγουμενα? δεν ειναι θεμα υπεροχής. απλά μπορείς να το κάνεις από απόσταση πράγμα που ίσως σου διευκολύνει το πρόγραμμα.
johny135 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 αα γινεται δηλαδη χωρις υποχρεωτικα μαθηματα και το κανω απο το σπιτι μου? γιατι ΑΣΟΕ ας πουμε και γενικα στα αλλα απο οσο ειδα ειναι υποχρεωτικα τα μαθηματα και εχεις δικαιωμα 3 απουσιες ανα μαθημα.αυτο διευκολυνη αρκετα γιατι μπορεις να δουλεψεις ταυτοχρονα, πραγμα που δεν σκεφτομουν στην αλλη περιπτωση ειναι η αληθεια...ομως απο θεμα ''ονοματος'' και ''υπεροχης'' να το πω παλι ειναι ανταξιο των παραπανω που ειπα (ΑΣΟΕ, ΕΚΠΑ, ΠΑΠΕΙ) στα αντιστοιχα της πληροφορικης? ή υστερει εστω και λιγο? επισης ποσο ειναι το κοστος στο ανοικτο πανεπιστημιο γιατι δεν το βρηκα λιγο που το κοιταξα.
livefreeordie Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 αα γινεται δηλαδη χωρις υποχρεωτικα μαθηματα και το κανω απο το σπιτι μου? γιατι ΑΣΟΕ ας πουμε και γενικα στα αλλα απο οσο ειδα ειναι υποχρεωτικα τα μαθηματα και εχεις δικαιωμα 3 απουσιες ανα μαθημα. αυτο διευκολυνη αρκετα γιατι μπορεις να δουλεψεις ταυτοχρονα, πραγμα που δεν σκεφτομουν στην αλλη περιπτωση ειναι η αληθεια...ομως απο θεμα ''ονοματος'' και ''υπεροχης'' να το πω παλι ειναι ανταξιο των παραπανω που ειπα (ΑΣΟΕ, ΕΚΠΑ, ΠΑΠΕΙ) στα αντιστοιχα της πληροφορικης? ή υστερει εστω και λιγο? επισης ποσο ειναι το κοστος στο ανοικτο πανεπιστημιο γιατι δεν το βρηκα λιγο που το κοιταξα. Ναι δεν έχει απουσίες και τέτοια. η μονη παρουσία είναι στις εξεταστικές. τα μαθήματα γίνονται μέσω τηλεδιασκεψεων online. Σαν ονόματα μια χαρά είναι και τα 2 ,αναγνωρίσιμα και σε Ελλάδα και εξωτερικό. το κόστος πάει ανάλογα και με το πρόγραμμα που διαλέγεις.
johny135 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Ναι δεν έχει απουσίες και τέτοια. η μονη παρουσία είναι στις εξεταστικές. τα μαθήματα γίνονται μέσω τηλεδιασκεψεων online. Σαν ονόματα μια χαρά είναι και τα 2 ,αναγνωρίσιμα και σε Ελλάδα και εξωτερικό. το κόστος πάει ανάλογα και με το πρόγραμμα που διαλέγεις. αφου ειναι ισαξια τοτε ειναι ενδιαφερον. για μεταπτυχιακο πληροφορικης ενδιαφερομαι... αυτο που βρηκα σχετικα με πληροφορικη ειναι αυτο: https://www.eap.gr/el/spoudes-sto-eap/sxoles-k-programmata/thetikwn-epistimwn-k-texnologias/1768-abdff3217edf4430aae68a2e48612530 Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στα Πληροφοριακά Συστήματα MSc αυτο ή υπάρχει κατι αλλο για πληροφορικη που δεν το ειδα? αυτο ας πουμε ποσο κοστιζει? γιατι δεν βλεπω να λεει τιμη...βεβαια μην σε κουραζω κιολας...θα παρω και τηλεφωνο οταν ειναι... αυτο που με νοιαζει να μαθω ειναι αν ειναι ισαξιο με τα αλλα που ειπα ή κατωτερο. μου ειπες οτι ειναι ισαξιο οποτε ειναι θετικο μιας και δεν εχει υποχρεωτικα και τετοια. αυτο που λες οτι τα μαθηματα γινονται online. πως δηλαδη? μεσω skype ας πουμε? και υπαρχουν συγκεκριμενες μερες? ή το διαλεγω εγω το ποτε θα γινει? μεσα στη βδομαδα?
livefreeordie Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 αφου ειναι ισαξια τοτε ειναι ενδιαφερον. για μεταπτυχιακο πληροφορικης ενδιαφερομαι... αυτο που βρηκα σχετικα με πληροφορικη ειναι αυτο: https://www.eap.gr/el/spoudes-sto-eap/sxoles-k-programmata/thetikwn-epistimwn-k-texnologias/1768-abdff3217edf4430aae68a2e48612530 Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στα Πληροφοριακά Συστήματα MSc αυτο ή υπάρχει κατι αλλο για πληροφορικη που δεν το ειδα? αυτο ας πουμε ποσο κοστιζει? γιατι δεν βλεπω να λεει τιμη...βεβαια μην σε κουραζω κιολας...θα παρω και τηλεφωνο οταν ειναι... αυτο που με νοιαζει να μαθω ειναι αν ειναι ισαξιο με τα αλλα που ειπα ή κατωτερο. μου ειπες οτι ειναι ισαξιο οποτε ειναι θετικο μιας και δεν εχει υποχρεωτικα και τετοια. αυτο που λες οτι τα μαθηματα γινονται online. πως δηλαδη? μεσω skype ας πουμε? και υπαρχουν συγκεκριμενες μερες? ή το διαλεγω εγω το ποτε θα γινει? μεσα στη βδομαδα? γύρω στα 3.000 με 4.000 πρέπει να κοστίζουν τα μεταπτυχιακά. νομίζω είναι 650 η ενότητα αρα έχει να κάνει και με πόσες ενότητες περιέχει. Είναι κανονικά αναγνωρισμένα οπως και τα άλλα πανεπιστήμια που αναφέρεις δεν υπάρχει κάτι κατώτερο σε αυτά. τα μαθήματα γίνονται online μέσω μιας πλατφόρμας ειδικής ,άμα γραφτείς θα στα εξηγήσουν όλα.
johny135 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 ok θα ρωτησω περισσοτερα τηλεφωνικα...σε ευχαριστω για το χρονο σου...αυτο ηθελα να μαθω για το αν υστερει καπου σε σχεση με τα αλλα....αφου ειναι ισαξιο οκ ειναι και πιο ενδιαφερον θεωρω... ευχαριστω για το χρονο σου
livefreeordie Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 ok θα ρωτησω περισσοτερα τηλεφωνικα...σε ευχαριστω για το χρονο σου...αυτο ηθελα να μαθω για το αν υστερει καπου σε σχεση με τα αλλα....αφου ειναι ισαξιο οκ ειναι και πιο ενδιαφερον θεωρω... ευχαριστω για το χρονο σου τιποτα δεν κανει σιγα. καλυτερα να επικοινωνησεις τηλεφωνικα για να σε κατατοπισουν και πληρως. 1
Postmort3m Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 12 Δεκεμβρίου 2016 Πάντως αν σε ενδιαφέρει κάθε εξάμηνο νομίζω παίζουν υποτροφίες στην Equal Society βάση κοινωνικο-οικονομικών κριτηρίων. (μήνες ανεργίας, εισόδημα κλπ.) http://spoudazo.equalsociety.gr/index.php/el/home/item/6-oi-ypotrofies
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα